Slovensko – Francúzsko 3:5 (kon.) | Švajčiarsko – Bielorusko 3:4 (kon.) | Česko – Kanada 3:4 (kon.)
Rusko – USA 6:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Bielorusko
Pondelok 12.05.2014, 15:45 • Minsk Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok večera.
     
    Napokon sú to teda hráči usporiadateľskej krajiny Majstrovstiev Sveta 2014, kto sa dnes teší z výhry. Švajčiarsko trikrát vyhrávalo, ale nedokázalo si vedenia ani raz udržať a za vyrovnaného stavu 3:3 Švajčiari pustili do brejku Mikhaila Grabovskeho, ktorý tak rozhodol o troch bodoch pre svoj tím.

    Najlepšími hráčmi sú Eric Blum na strane Švajčiarska a dvojgólový Sergej Kosticyn na strane Bieloruska.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Šestica Švajčiarov obkľúčila a drží pod tlakom štvoricu Bielorusov, ale po vyrazenej strele Brunnera prichádzajú reprezentanti Helvétskeho kríža o pásmo.
     
    59:00
    Po buly v strednom pásme posielal jeden z bieloruských hráčov puk smerom na prázdnu švajčiarsku svätyňu, ale netrafil ju a je z toho len zakázané uvoľnenie.
     
    58:57
    Pred Kovalovou bránou začali hrať vysokú rolu emócie a sme svedkami menšej šarvátky. Rozhodcovia však zvládli udržať situáciu pod kontrolou. Nasleduje oddychový čas Švajčiarska.
     
    58:31
    Nezabúdajme však na to, že Bielorusko hrá v oslabení. Švajčiari získali útočné pásmo a hrajú v šestici s opustenou bránou.
     
     
    57:54
    Bielorusko dalo gól!
    Po presnom pase z obranného pásma sa dostal do brejku MIKHAIL GRABOVSKI, ktorý predviedol pekný blafák a prekonal Berru. K svojím trom asistenciám na tomto turnaji pridáva prvý presný zásah a Bielorusko má blízko k druhému víťazstvu v rade. Bez asistencie.
     
    57:37
    Presilová hra Bielorusov je na konci, pretože za podrazenie odchádza na lavicu hanby Dmitry Korobov.
     
    57:03
    Bielorusko dostáva v tejto početnej výhode Švajčiarov pod tlak. Po sérii streleckých pokusov z blízkosti brány sa odhodlal k tvrdej delovke z ľavého kruhu Sergej Kosticyn, ale Berra bol pozorný.
     
    56:20
    Yannick Weber vo vlastnom pásme chcel vyhodiť puk a uchrániť svoj tím od možného nebezpečenstva, ale puk opustil ľadovú plochu a Weber dostáva dve minúty za zdržovanie hry. V závere stretnutia veľká šanca v podobe presilovej hry pre Bielorusko.
     
    55:15
    Bielorusko má puk vo svojej moci vo vlastnej obrannej tetine potom, čo si ho nedokázal udržať Kevin Fiala. Vstupujem do poslednej päťminútovky riadneho hracieho času.
     
    54:41
    Po akcii z pravej strany sa pred Kovala dostal Stancescu, ktorý najskôr vystrelil a následne sa sám pokúšal o dorážku, ale Koval si poradil a prerušil hru.
     
    54:00
    Znovu sledujeme kombináciu Švajčiarov v útočnej tretine, ale strekla na bránu z toho nebola. Bielorusko sa dostalo k puku, ale ich ofenzívna snaha dlhé trvanie nemala.
     
    52:34
    Najskôr získali Švajčiari útočné pásmo, v ktorom dlho operoval s pukom na hokejke Brunner, ale napokon z toho nepramenila žiadna strela na bránu a dopredu išlo Bielorusko. Grabovski obkrúžil bránu a ukázal veľký kus zo svojho hokejového umenia, keď sa peknými kľučkami zbavil dvoch bekov. Z pravej strany potom posielal puk do ohňa, pred Berrovu bránu, kde boli dvaja jeho spoluhráči a tí v snahe o dorážku vyprovokovali menšiu strkanicu, po ktorej rozhodcovia prerušujú hru.
     
    51:29
    Najskôr využil chybnú rozohrávku Švajčiarov Grabovski, ktorý pálil z pravého kruhu krátko na to dostal v medzikruží dobrý pas na hokejku Denisov, ale ani on Berru neprekonal a do tretice pálil od modrej Yemenko, ktorý však trafil len hokejku Kevina Fialu.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 7. Weber (Brunner, Josi), 18. Schäpi, 44. Froideveaux (Seger) – 6. Kosticyn, 24. Stas (Korobov, Platt), 50. Kosticyn (Kaljužny, Grabovski), 58. Grabovski


    Švajčiarsko: Berra (Genoni) – Schlumpf, Josi, Seger, Weber, Blum, Grossmann, Kukan – Moser, Romy, Brunner – Cunti, Fiala, Holenstein – Ambühl, Plüss, Suri – Rufenacht, Schäppi, Stancescu – Froideveaux
    Bielorusko: Koval (Mezin) – Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec, Karev – Kaljužny, Stepanov, Grabovski – Platt, Stas, S. Kosticyn – Kolcov, A. Kosticyn, Kitarov – Ugarov, Jefimenko, Volkov – Kovyršin

    Rozhodca: Fraňo (CZE), Piechaczek (GER) – Kilian (NOR), Schrader (GER)