koniec zavodu
Veľká cena Španielska

Víťaz : L. Hamilton

Nedeľa 11.05.2014, 14:00Formula 1
     
    S konštatovaním, že Lewis Hamilton zvíťazil vo VC Španielska a stal sa lídrom poradia jazdcov F1, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutia pri ďalších športových podujatiach! (16:05:42)
     
    Mercedesy preukázali svoju skvelú výkonnosť a zaslúžene zaznamenali double. Lewis Hamilton sa zároveň dostal do vedenia poradia jazdcov, vedenie v Pohári konštruktérov je pre Strieborné šípy samozrejmé. Teší sa aj Red Bull, ten zaznamenal ,,double" na tretej a štvrtej priečke. Alonso robil čo mohol, nakoniec je z toho šiesta priečka, ktorá je asi maximom súčasnej výkonnosti Ferrari. Tri body si berie Force India, v mizerných výkonoch pokračuje Mclaren, ten totiž odchádza bez bodu.
     
    Tak v závere to bola poriadna dráma. Pripomeňme si, kto si dnes zo Španielska odnesie body :
    1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Ricciardo, 4. Vettel, 5. Bottas, 6. Alonso, 7. Räikkönen, 8. Grosjean, 9. Pérez, 10. Hülkenberg.
     
    Koniec závodu.
     
    66
    LEWIS HAMILTON sa stáva víťazom VC Španielska! Nicovi Rosbergovi nedal šancu zaútočiť, a ten tak končí druhý! Tretie miesto si pripisuje Daniel Ricciardo.
     
    66
    Je tu posledné kolo, oba Mercedesy v tesnom rozostupe balansujúcom okolo jednej sekundy! Hamilton by ale zrejme už musel urobiť veľkú chybu, na tomto okruhu sa totiž ťažko predbieha.
     
    65
    Poradie jedno kolo pred cieľom : Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Vettel, Bottas, Alonso, Räikkönen, Grosjean, Peréz, Hülkenberg.
     
    64
    Tak sa to Vettelovi predsa podarilo! Obieha Bottasa a je štvrtý, tesne pod pódiom! Na to, že štartoval z 15.miesta, je to famózny výkon.
     
    64
    Ovácie na tribúnach, Alonso sa posúva nahor! V tímovom súboji predčil Räikkönena, za využitia DRS sa okolo neho doslova prehnal a posúva sa na šieste miesto!
     
    63
    Sebastian Vettel neprestáva dnes udivovať a piate miesto sa mu máli! Teraz aktívne dotiera na štvrtého Bottasa, ten sa bráni zubami-nechtami.
     
    62
    Interný súboj vo Ferrari! Alonso útočil na kolegu Räikkönena, úmysel mu ale nevyšiel a tak sa pozície nemenili.
     
    61
    Nico Rosberg sa stále približuje prvému Hamiltonovi! Onedlho bude rozdiel menší než jedna sekunda a Nemec tak bude môcť využiť systém DRS, v závere uvidíme tuhý boj o víťazstvo!
     
    60
    Poradie 6 kôl pred koncom : Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Bottas, Vettel, Räikkönen, Alonso, Grosjean, Peréz, Hülkenberg.
     
    58
    Sebastian Vettel predvádza výborný výkon a dostáva sa pred Kimiho Räikkönena! Majster sveta aktivoval systém DRS a doslova presvišťal okolo červenej formule.
     
    57
    Sledujeme aj boje v závere poľa. Tam sa snažia uspieť Chilton a Ericsson, obaja už ale na vedúcich pretekárov strácajú dve kolá, to je obrovský rozdiel vo výkonnosti monopostov.
     
    56
    Tak aj v Red Bulle sa skrýva rýchlosť! Potvrdil to Vettel, zašiel najrýchlejšie kolo pretekov!
     
    55
    Poradie 11 kôl pred koncom : Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Bottas, Räikkönen.
     
    54
    Alonso v boxoch, vracia sa na siedmom mieste tesne za svojím rivalom Sebastianom Vettelom.
     
    53
    Náskok na čele sa po dlhšej dobe trochu mení a v prospech dramatickosti záveru pretekov! Rosberg už totiž stráca len 2,3 sekundy, záver bude ešte napínavý!
     
    52
    Diváci sa môžu predsa len trochu baviť predbiehacími manévrami. Na 12.miesto cez Kvjata dostal Magnussen, následne svojho tímového kolegu Hülkenberga obehol Peréz.