Montreal – Boston 4:2 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:0 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Boston Bruins
cz Streda 07.05.2014, 01:17 • Bell Centre, Montreal • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Boston sice vyhrál následné vhazování, ale hosté neudrželi kotouč v útočné třetině, a k puku se tak dostal LARS ELLER, který jej vstřelil do opuštěné klece Bruins a rozhodl o druhém vítězství Montrealu v sérii. Bez asistence.
     
    57:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    A tak tu máme ještě drama! Boston držel puk ve svém útočném pásmu, kde nakonec nahrál Krejčí na levou stranu Lucicovi, jenž následně našel svým křižným pasem Mezsároše, jehož střelu ještě tečoval před Pricem JEROME IGINLA, který tedy snižuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Milan Lucic.
     
    37:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zakázané uvolnění nakonec může domácí hodné mrzet, protože následné vhazování vyhráli Bruins a puk se dostal na modrou, odkud jej Krug nahodil na bránu Habs, kde ještě tečoval kotouč před Pricem PATRICE BERGERON, a ten tak usměrnil puk za záda domácího brankáře. Asistence: Torey Krug, Brad Marchand.
     
    33:52
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs nakonec následně udeřili z rychlého protiútoku! Chárova střela se totiž odrazil od Weavera na Briera, který poslal puk mezi obránci Bruins na DALEA WEISE, jenž ujížděl sám na Raska, kterého nakonec překonal střelou mezi jeho betony. Asistence: Daniel Briere, Mike Weaver.
     
    14:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs dokázali získat kotouč v samotném závěrů oslabení a Eller nádherně podržel puk, aby jej následně poslal na P.K. SUBBANA, který se vracel z trestné lavice, a tak poté mířil sám na Raska, kterého si zkušeně položil a zakončil puk do zcela prázdné brány Bostonu. Asistence: Lars Eller, Dale Weise.
     
    10:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens se následně dostali do útočného pásma, kde nakonec udržel Subban puk na pravé straně, odkud jej přihrál na modrou Vanekovi, který svou střílenou přihrávkou našel u levé tyče TOMÁŠE PLEKANCE, jenž už pouze uklidil kotouč do brány Bruins. Asistence: Thomas Vanek, P.K. Subban.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 11. Plekanec (Vanek, Subban), 15. Subban (Eller, Weise), 34. Weise (Briere, Weaver), 60. Eller – 38. Bergeron (Krug, Marchand), 58. Iginla (Mezsároš, Lucic)


    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Gorges, Subban, Markov, Emelin, Murray, Weaver – Pacioretty, Desharnais, Vanek – Bournival, Plekanec, Gallagher – Bourque, Eller, Gionta – Moen, Briere, Weise.
    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Chára, Hamilton, Bouychuk, Mezsároš, Krug, Miller – Lucic, Krejčí, Iginla – Marchand, Bergeron, Smith – Paille, Soderberg, Eriksson – Thornton, Campbell, Caron.

    Rozhodca: Peel, Rooney – Murphy, Murray

    Diváci: 21 273