Anaheim – LA Kings 2:3 (po pr.) | Chicago – Minnesota 4:1 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Minnesota Wild
cz Nedeľa 04.05.2014, 21:00 • United Center, Chicago • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Chicago Blackhawks poráží Minnesotu Wild 4:1, a vede tak v sérii druhého kola Stanley Cupu už 2:0. 800 výher v základní části a play off tak kompletuje i trenér Chicaga Joel Quenneville.
     
    58:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, do prázdné brány foukl pro Wild otrávenou šipku rychlonohý BRANDON SAAD. Asistence: Marián Hossa, Nicklas Hjalmarsson.
     
    57:58
    Minnesota odvolává brankáře.
     
    57:15
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks proměňují šanci v přečíslení a umisťují tak třetí stavební kámen dnešního vítězství do Bryzgalovovy brány. Během rychlého brejku Chicaga se puk dostal na levý kruh, odkud střílel muž dnešního utkání – BRYAN BICKELL. Jeho zakončení nemohlo být přesnější, domácí forvard prostřelil gólmana hostů křižnou střelou na lapačku. Asistence: Marián Hossa, Nicklas Hjalmarsson.
     
    55:20
    Osamocený Bickell trefuje z pravé strany pravou břevno! – puk se poté odrazil na brankovou čáru.
     
    51:54
    Kane byl sám na levém kruhu, se svým zakončením si dal pořádně načas – Bryzgalov ale jeho střelu na "dřevěnou" nohu skvěle vyráží.
     
    42:35
    Suter nabil Parisemu, který z bezprostřední blízkosti vypálil z voleje. Crawford nyní domácí ohromně podržel, když zlikvidoval první střelu i dorážku Coyla. Puk končí na bráně.
     
    42:00
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A pozor, Wild dramatizují utkání. Během rychlého protiútoku Minnesoty se puk dostal z levého kruhu na mezikruží, kde stál dobře postavený CODY MCCORMICK. Jeho zakončení k pravé tyči Crawford, jako první dnes, nechytl. Asistence: Clayton Stoner, Erik Haula.
     
    39:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Velmi důležitou druhou branku střílí Blackhawks v přesilové hře, Wild tak inkasují gólem do šatny. Na mezikruží se briskně uvolnil BRANDON SAAD, jehož střela forhendem končí s chirurgickou přesností v pravém horním rohu brány. Asistence: Bryan Bickell, Brent Seabrook.
     
    37:25
    Toewsovu střelu vyrazil Bryzgalov ke Smithovi, jeho dorážka jde kousíček vedle levé tyče! Kdyby šel tenhle puk do brány, pravděpodobně by se jednalo o gól.
     
    37:02
    Kane byl faulován, na trestnou lavici proto míří Fontaine za hákování.
     
    35:57
    Niederreiter byl blízko srovnání skóre, Crawford ale jeho zakončení u levé tyče vyráží, o zbytek se postarali obránci Blackhawks.
     
    30:54
    Za nebezpečnou hru vysokou holí je vyloučen domácí bek Leddy.
     
    11:02
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jako první jdou do vedení domácí Blackhawks. Minnesota špatně střídala, sám na branku tak mohl uhánět slovenský rychlík Hossa. Ten Bryzgalova sice zneutralizoval pěknou kličkou, puk se ale zřejmě od tyče odrazil na brankovou čáru. O úspěšnou dorážku se poté mohl postarat JONATHAN TOEWS. Asistence: Marián Hossa, Bryan Bickell.
     
    05:22
    Bek Blackhawks Seabrook vypálil od modré, puk byl poté lehce tečován a od břevna se odráží do ochranné sítě! Teď měli hosté štěstí.
     
    03:29
    Hostující Stoner vyloučen za krosček.
     
    01:38
    Handzuš nastřelil puk do pásma, po zásahu Morrina zvoní pravá tyč!

    Jiří Liebreich

    Góly a asistencie: 12. Toews (Hossa, Bickell), 40. Saad (Bickell, Seabrook), 58. Bickell (Hossa, Hjalmarsson), 59. Saad (Hossa, Hjalmarsson) – 42. McCormick (Stoner, Haula)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Seabrook, Keith (A), Hjalmarsson, Oduya, Rozsíval, Leddy – Hossa, Toews (C), Bickell – Kane, Smith, Sharp (A) – Shaw, Versteeg, Saad – Nordstrom, Handzuš, Morrin.
    Minnesota Wild: Bryzgalov (Curry) – Spurgeon, Suter (A), Brodin, Scandella, Prosser, Stoner – Pominville, Granlund, Parise (A) – Coyle, Koivu (C), Moulson – Fontaine, Haula, Niederreiter – McCormick, Brodziak, Heatley.

    Rozhodca: Pollock, Joannette – Heyer, Sharreres

    Diváci: 20 500