NY Rangers – Philadelphia 2:1 (kon.) | Colorado – Minnesota 4:5 (po pr.) | San Jose – LA Kings 1:5 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
1:5 (0:0, 1:2, 0:3)
Los Angeles Kings
cz Štvrtok 01.05.2014, 04:10 • SAP Center, San Jose • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ihned po vhazování se dostal ke kotouči TANNER PEARSON, jenž už následně neměl problém vstřelit puk do opuštěné klece Sharks. Asistence: Trevor Lewis.
     
    58:25
    Niemi je opět na své střídačce!
     
    57:53
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté ztratili kotouč ve svém útočném pásmu, odkud jej následně poslal pryč Kopitar, kde se k němu dostal ve středním pásmu, jako první, nakonec DUSTIN BROWN, jenž poslal puk do opuštěné klece. Kings tedy potvrzují svůj obrat v sérii. Asistence: Anže Kopitar.
     
    57:25
    Domácí trenér si bere svůj oddechový čas.
     
    57:12
    Niemi je na domácí střídačce!
     
    54:58
    Jake Muzzin (LAK) však následně poslal puk přímo do hlediště, a tak dostává hostující obránce dvě minuty za zdržování hry. Toto bude možná poslední šance pro domácí hokejisty.
     
    48:28
    Zajímavost: Pro San Jose Sharks to už byla čtrnáctá nevyužitá přesilovka v řadě.
     
    46:15
    San Jose bude hrát další přesilovou hru, když je vyloučen Mike Richards (LAK), jenž si odpyká dvě minuty za hákování. Tohle je už čtvrtý trest za hákování pro Kings v dnešním utkání.
     
    44:40
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings se prosazují z následného protiútoku. Pearson zavezl kotouč až do rohu útočného pásma, kde jej poslal před bránu Sharks, kam si najel TYLER TOFFOLI, jenž následně pověsil puk do levé šibenice Niemiho brány. Asistence: Tanner Pearson, Jake Muzzin.
     
    38:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A tak přichází trest na druhé straně. Williams dostal kotouč na pravou stranu útočného pásma, odkud přihrál mezi kruhy na ANŽEHO KOPITARA, který si následně parádně poradil s Niemim a poslal puk do zcela prázdné brány Sharks. Asistence: Justin Williams, Kyle Clifford.
     
    36:09
    Je tu další vyloučení na hostující straně a opět to jsou dvě minuty za hákování, když je tentokrát vyloučen Lewis (LAK).
     
    31:43
    Na trestnou lavici nakonec míří Dwight King (LAK), který dostává dvě minuty za hákování, a tak je tu už třetí přesilová hra Sharks.
     
    29:28
    Pavelski se dostal ke střele a dorážce z bezprostřední blízkosti, ale Quick jeho druhý pokus vyrazil ke své levé tyči, kde byl Marleau, kterého zakončení však hostující brankář vychytal parádním zákrokem.
     
    28:13
    Sharks budou hrát svou druhou přesilovou hru v utkání. Na trestnou lavici putuje Marián Gáborík (LAK), jenž dostává dvě minuty za hákování.
     
    24:57
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings využívají přesilovou hru! Richards vystřelil od modré a jeho pokus vyrazil Niemi na Gáboríka, jenž se svou střelou netrefil bránu Sharks, ale kotouč se odrazil od mantinelu na levou stranu útočného pásma, kde hlídkoval DREW DOUGHTY, jenž už poslal puk do brány San Jose. Asistence: Jeff Carter, Marián Gáborík.
     
    24:44
    Je tu však další vyloučení na domácí straně. Logan Couture (SJS) dostává dvě minuty za faul loktem, ale domácí útočník se hodně vzteká a nechápe tento trest.
     
    22:50
    Přesilovka San Jose končí o pár vteřin dříve, protože je na trestnou lavici poslán Tommy Wingels (SJS), který dostává dvě minuty za hákování.
     
    21:06
    Domácí hokejisté budou navíc hrát svou první přesilovou hru v utkání, protože je na dvě minuty za nedovolené bránění poslán na trestnou lavici Slava Vojnov (LAK).
     
    20:28
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks dostali kotouč do útočného pásma, kde nakonec Hertl nahrál na modrou, kde byl MATT IRWIN, jenž schoval svou střelu hned za několik hráčů, a tak puk končí v bráně Los Angeles. Asistence: Tomáš Hertl, Sheppard.
     
    14:38
    Nieto dostal puk k pravé tyči hostující klece a střela domácího útočníka následně netrefila bránu Kings jen o pár centimetrů.
     
    11:09
    Je tu první vyloučení v utkání. Dan Boyle (SJS) oslabuje svůj tým, když dostává dvě minuty za hru vysokou holí, a tak budou hrát Kings svou první přesilovou hru v utkání.
     
    07:32
    Ihned po buly se do obrovské šance dostal hostující Richards, který byl už zcela sám před Niemim, ale domácí brankář jeho zakončení vytěsnil do ochranné sítě.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 21. Irwin (Hertl, Sheppard) – 25. Doughty (Carter, Gáborík), 39. Kopitar (Williams, Clifford), 45. Toffoli (Pearson, Muzzin), 58. D. Brown (Kopitar), 60. Pearson (Lewis)


    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Stuart, Braun, Hannan, Demers, Irwin, Boyle – Pavelski, Thornton, Burns – Marleau, Couture, Nieto – Hertl, Sheppard, Wingels – Torres, Desjardins, M. Brown.
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Regehr, Vojnov, Greene, Martinez – Gáborík, Kopitar, D. Brown – Pearson, Carter, Toffoli – King, Stoll, Williams – Clifford, Richards, Lewis.

    Rozhodca: Jackson, O´Rourke – Murphy, Murray

    Diváci: 17 562