Arsenal – Newcastle 3:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:0 (2:0)
Newcastle United
Pondelok 28.04.2014, 21:00 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    89
    Alan Pardew už nemá čo stratiť a na trávnik tak pošle i mladučkého Adama Amstronga. Miesto mu prepustil nevýrazný Gouffran.
     
    85
    Francúzi sa obmenia i na druhej strane. Straky ale obmieňajú zadné rady. Namiesto Debuchyho tak príde Mapou Yanga-Mbiwa.
     
    84
    Arséne Wenger obmieňa svojich zakončovateľov. Namiesto strelca tretieho gólu Oliviera Girouda príde jeho krajan Yaya Sanogo.
     
    75
    Zbytočného nedovoleného zákroku sa na pravej strane dopustil pravý obranca Sagna, čo Swarbrick ocenil ďalšou žltou kartou.
     
    74
    Na trávnik sa dostane i malý Mozart Tomáš Rosický, ktorý dnes dostane približne štvrťhodinu. Miesto mu prepustil Aaron Ramsey.
     
    72
    Mesut Özil sa postupne začína dostávať do formy. Arséne Wenger si ho i preto radšej pošetrí a na jeho miesto pošle Francúza Flaminiho.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom opustí trávnik Dan Gosling, ktorého nahradí skúsený ikonický zakončovateľ Magpies Shola Ameobi.
     
    68
    Mužstvo Arséna Wengera sa zrejme neuspokojí ani s trojgólovým náskokom. Po ďalšej nádhernej akcii nás zo sedadiel dvíhala nemecká dvojica Özil-Podolski. Prvý menovaný sa na ľavej strane odpútal od brániaceho Debuchyho a spätnou prihrávkou našiel práve zakončovateľa s poľskými koreňmi. Lukas sa k lopte dostal na hranici šestnástky a z prvej vystrelil k ľavej Krulovej žrdi. Ten by bol na jeho prízemný pokus prikrátky, ale lopta smerovala tesne mimo.
     
    66
    Arsenal FC dal gól!
    Gunners sa už zrejme dostávajú do definitívneho vedenia, ktoré by im malo postačiť na zisk troch bodov. Pred šestnástkou rozohral ukážkovú akciu Santi Cazorla, ktorý naľavo vysunul Mesuta Özila. Ten zodvihol hlavu a presným centrom do vápna našiel OLIVIERA GIROUDA. Francúzsky bombardér zblízka nedal Krulovi šancu a hlavou zvyšuje už na 3:0! Hosťujúci gólman sa tvári bezradne a znechutene.
     
    57
    Prvú vážnejšiu príležitosť druhej polky si prekvapujúco vypracovali hráči Newcastle. Dan Gosling na polovici ihriska prestrčil loptu na Gouffrana. Francúzky ofenzívny hráč sa predral cez stopéra Koscielneho a neohrozene tak mohol postupovať až do šestnástky. Tam ale zlyhal, keď sa mu nepodarilo prestreliť Szczesneho nohy. Poliak svoj prvý vážny zákrok zápasu zvládol a naďalej si tak drží čisté konto.
     
    45+3
    Nebol by to Cheick Tioté, keby si nezapamätal ataky na svoju osobu. Aaronovi Ramseymu, ktorý ho asi pred desiatimi minútami pekne prebrúsil, to na polke vrátil i s úrokmi. Neil Swarbrick sa k tomu neskôr vrátil a vytiahol žltú kartu.
     
    45+2
    Táto prihrávka od Bacaryho Sagnu bola už stokrát kvalitnejšia a takmer sa po nej zrodil tretí gól Gunners. Ťažiť z nej totiž mohol šikovný Santi Cazorla, ktorý sa odpútal od brániaceho Williamsona a z pravej strany šestnástky tvrdo vypálil. Jeho rotovaný pokus mal zapadnúť k pravej žrdi, no famózny Tim Krul loptu vyškrabal aspoň na rohový kop. Prekrásna paráda od holandskej jednotky.
     
    42
    Arsenal FC dal gól!
    Mikel Arteta ponúkol ďalší lahôdkový pas smerom vpred, z ktorého rezultuje druhý gól v sieti Tima Krula. Výbornú prácu odviedol Olivier Giroud, ktorý sa dokázal vyhnúť ofsajdovej pasci. Následne však hneď na dvakrát z blízka nevyzrel na holandského brankára hostí. Giroudova druhá koncovka sa však odrazila k MESUTOVI ÖZILOVI, ktorý na druhej žrdi osamotený doklepáva do prázdnej bránky. Tim Krul sa môže aj roztrhať, no mizerná defenzíva mu nie a nie pomôcť...
     
    37
    Konečne nám niečo vpredu predviedol i Newcastle United. Na Emirates Stadium to iba tak zahučalo. Cheick Tioté v strede ihriska prihrával doprava, kde nabiehal Francúz Debuchy. Ten si loptu naviedol na silnejšiu pravú a z nejakých dvadsiatich metrov prudko vypálil. Jeho rana sa však zakrútila mimo ľavej žrde. Szczesneho tento pokus síce vystrašil, ale Poliak to zrejme istil.
     
    34
    Aaron Ramsey na polovici ihriska preťal cestu rozohrávajúceho Tiotého, čo Neil Swarbrick musel oceniť žltou kartou. Na tresty to je 1:1.
     
    30
    Tim Krul čarovným zákrokom drží akcie Newcastle naďalej nad vodou. Straky dnes pri bránení štandardných situácii absolútne horia. Tentokrát si po rohovom kope nepostrážili Podolskeho nábeh. Nemeckého zakončovateľa od rohovej zástavky vyzval dokonalým centrom Mesut Ozil. Podolski sa dostal k pohotovej hlavičke z piatich metrov, ktorú ale Krul reflexívnym zákrokom dokázal vyraziť.
     
    26
    Arsenal FC dal gól!
    Moussa Sissoko síce pred niekoľkými sekundami stihol zatiahnuť ručnú, no úvodnému gólu tým nezabránil. Následnú štandardku z nejakých 25 metrov rozohrával Santi Cazorla. Španielsky technik posielal nebezpečný center, ktorý padal niekam na územie päťky. Tam sa práve od Sissoka odpútal LAURENT KOSCIELNY, ktorý drobným tečom oklamal Tima Krula. Ten zareagovať nestihol, favorit sa po zásluhe dostáva do vedenia!
     
    25
    Mikel Arteta posielal nádherný oblúčik na nabiehajúceho Girouda, ktorého si už v zárodku akcie podržal Moussa Sissoko. Francúz tak do šance pustený nebol, no stredopoliar hostí si vyslúžil žltú kartu.
     
    18
    Rohový kop Gunners ešte nebezpečenstvo nepriniesol, no po následnej návratke od Sagnu to v šestnástke Strák horelo. Domáci pravý bek posielal ostrý center na hranicu malého vápna, kde sa Tim Krul zrazil so zakončujúcim Koscielnym. Loptu napriek tomu stihol vyboxovať na hranicu šestnástky, kde však stál nachystaný Mesut Özil. Ten pálil z prvej, jeho krížna strela preletela húštinou tiel, ale do siete predsa len nezamierila. Od ľavej žrde jej chýbal asi meter. Dezorientovaná defenzíva Magpies sa tak ubránila.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Koscielny(Cazorla), 42. Özil, 66. Giroud(Özil)

    Karty:   34. Ramsey (ARS), 75. Sagna (ARS) – 25. Sissoko (NEW), 45+3. Tioté (NEW)


    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Arteta (C), Ramsey – Cazorla, Özil, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Fabiański – Vermaelen, Rosický, Flamini, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Newcastle United: Krul – Debuchy, Williamson, Coloccini (C), Dummett – Gosling, Tioté – Anita, M. Sissoko, Gouffran – Rémy
    Náhradníci: R. Elliot – Yanga-Mbiwa, Haïdara, Sh. Ameobi, Obertan, S. Taylor, Amstrong
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – L. Bets, I. Hussin – C. Pawson