Arsenal – Newcastle 3:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:0 (2:0)
Newcastle United
Pondelok 28.04.2014, 21:00 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal si dnes bez väčších problémov pripísal zaslúžené tri body. Súpera takmer počas celého stretnutia prehrával a Straky nato nedokázali reagovať. Gunners svoju prevahu deklarovali tromi ranami, ktoré skončili za inak výborným Krulom. Kanonieri si tak upevňujú štvrtú priečku v ligovej tabuľke. Na piaty Everton si už držia štvorbodový náskok! Newcastle zostáva deviaty.

    To je z pondelňajšej dohrávky všetko. Ďakujem Vám za pozornosť a ešte sa ospravedlňujem za vzniklé technické problémy počas prenosu. Dobrú noc. (22:55:10)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zápas sa už dohráva v pokojnom tempe. Arsenal sa sem-tam snaží niečo vymyslieť, ale s trojgólovým víťazstvom sa určite uspokojí.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Neilom Swarbrickom pridáva ešte tri minútky. O všetkom podstatnom je už ale rozhodnuté.
     
    90
    Arsenal medzitým rozohrával rohový kop z ľavej strany, ktorý tradične exekuoval Cazorla. Williamson ale ďalšej gólovej koncovke s prehľadom zamedzil.
     
    89
    Alan Pardew už nemá čo stratiť a na trávnik tak pošle i mladučkého Adama Amstronga. Miesto mu prepustil nevýrazný Gouffran.
     
    88
    Prácu mal následne i Tim Krul, ktorú musel vykopávať prízemný center od Nacha Monreala. Holandský gólman je ústrednou postavou Magpies.
     
    87
    Jedným takým bol i defenzívny zákrok v podaní čerstvého Mbiwu, ktorý zamedzil centrovanej lopte od Tomáša Rosického.
     
    86
    Úprimne sa ospravedlňujem za technické problémy, ktoré mi umožnili sprostredkovať Vám iba dôležité okamžiky posledných minút.
     
    85
    Francúzi sa obmenia i na druhej strane. Straky ale obmieňajú zadné rady. Namiesto Debuchyho tak príde Mapou Yanga-Mbiwa.
     
    84
    Arséne Wenger obmieňa svojich zakončovateľov. Namiesto strelca tretieho gólu Oliviera Girouda príde jeho krajan Yaya Sanogo.
     
    82
    Fabricio Coloccini je dnes spolu s Krulom ďaleko za ostatnými hráčmi Newcastle. Práva strapatý kapitán Magpies znovu odvracal loptu.
     
    81
    Santi Cazorla sa výborne zbavil dotierajúceho Williamsona a po vniknutí do vápna sa pokúsil aj o streľbu. Coloccini zráža na rohový kop.
     
    79
    Červení v posledných minútach stiahli nohu z plynu a Newcastle sa tak dostáva k hre. Zatiaľ to ale nebezpečím pred Szczesnym nesmrdí.
     
    77
    K ojedinelej exekúcii štandardnej situácie sa dostali i hráči Magpies. Rémyho center si však s presnosťou nepotykal.
     
    75
    Zbytočného nedovoleného zákroku sa na pravej strane dopustil pravý obranca Sagna, čo Swarbrick ocenil ďalšou žltou kartou.
     
    74
    Na trávnik sa dostane i malý Mozart Tomáš Rosický, ktorý dnes dostane približne štvrťhodinu. Miesto mu prepustil Aaron Ramsey.
     
    72
    Mesut Özil sa postupne začína dostávať do formy. Arséne Wenger si ho i preto radšej pošetrí a na jeho miesto pošle Francúza Flaminiho.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom opustí trávnik Dan Gosling, ktorého nahradí skúsený ikonický zakončovateľ Magpies Shola Ameobi.
     
    68
    Mužstvo Arséna Wengera sa zrejme neuspokojí ani s trojgólovým náskokom. Po ďalšej nádhernej akcii nás zo sedadiel dvíhala nemecká dvojica Özil-Podolski. Prvý menovaný sa na ľavej strane odpútal od brániaceho Debuchyho a spätnou prihrávkou našiel práve zakončovateľa s poľskými koreňmi. Lukas sa k lopte dostal na hranici šestnástky a z prvej vystrelil k ľavej Krulovej žrdi. Ten by bol na jeho prízemný pokus prikrátky, ale lopta smerovala tesne mimo.
     
    66
    Arsenal FC dal gól!
    Gunners sa už zrejme dostávajú do definitívneho vedenia, ktoré by im malo postačiť na zisk troch bodov. Pred šestnástkou rozohral ukážkovú akciu Santi Cazorla, ktorý naľavo vysunul Mesuta Özila. Ten zodvihol hlavu a presným centrom do vápna našiel OLIVIERA GIROUDA. Francúzsky bombardér zblízka nedal Krulovi šancu a hlavou zvyšuje už na 3:0! Hosťujúci gólman sa tvári bezradne a znechutene.
     
    63
    Arsenal predviedol jednu zo svojich vírivých kombinácii, z ktorej mohol ťažiť Olivier Giroud. Po Artetovej kolmici mu však bol mávaný ofsajd.
     
    61
    Straky ale naďalej nepreukazujú náznak zlepšenia a stále sa len bránia. Takto môžu o vyrovnaní akurát tak snívať.
     
    59
    Na druhej strane sa o podobne nebezpečnú odpoveď pokúšal Özil,no ten po Ramseyho prihrávke ťažil z postavenia mimo hru.
     
    57
    Prvú vážnejšiu príležitosť druhej polky si prekvapujúco vypracovali hráči Newcastle. Dan Gosling na polovici ihriska prestrčil loptu na Gouffrana. Francúzky ofenzívny hráč sa predral cez stopéra Koscielneho a neohrozene tak mohol postupovať až do šestnástky. Tam ale zlyhal, keď sa mu nepodarilo prestreliť Szczesneho nohy. Poliak svoj prvý vážny zákrok zápasu zvládol a naďalej si tak drží čisté konto.
     
    56
    Pred Krulom bolo opäť rušno, keď Ozilov center prepadol až k Podolskemu. Jeho bombu na päťke pätou vyrazil Dan Gosling.
     
    55
    V 55. minúte vybojoval Bacary Sagna jubilejný desiaty rohový kop pre Arsenal. Straky stále nerozohrávali žiaden!
     
    54
    Santi Cazorla na ľavej strane spolupracoval s Podolskim, no ich šibalské úmysly prečítal dobre postavený Vurnon Anita.
     
    53
    Ozilov rohový kop z pravej strany odvracal Sissoko iba k nachystanému Cazorlovi, ktorého halfvolej ale smeroval vysoko nad.
     
    52
    Santi Cazorla rozohrával z ľavej strany voľný kop, ktorý mal na zadnej žrdi osloviť Sagnu. Pred ním ale na roh odvracal Paul Dummett.
     
    51
    Loic Rémy nepríjemne zasiahol lakťom Mertesackerovu bradu. Nemecký obor sa následne zrútil k zemi, ale Per je tvrdý chlapík a určite bude pokračovať ďalej.
     
    50
    Gunners si zatiaľ bez väčšej námahy kontrolujú svoje luxusné vedenie. Chcelo by to však ešte jeden gól v sieti Tima Krula.
     
    49
    Nemec s poľskými koreňmi ale vybojoval aspoň rohový kop (mimochodom na tie je to 8:0 pre domácich). Ten ôsmy však odvrátil Williamson.
     
    48
    Santi Cazorla naľavo otvoril priestor pre Monreala, ktorý po zemi centroval na Podolskeho. Ten sa však ani na dvakrát cez Colocciniho nepresadil.
     
    47
    Arsenal ide nato šikovne a zdĺhavou a presnou rozohrávkou si chce podržať dirigentskú paličku nad týmto zápasom.
     
    46
    Vitajte späť na Emirates Stadium, kde budeme pokračovať v nezmenených zostavách. Úvodný výkop obstarali hráči Magpies.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Arsenal bol v prvej polke jednoznačne futbalovejší a nebezpečnejší. Pomerne prijateľné skóre 0:2 Straky držia prevažne vďaka výbornému Timovi Krulovi a stopérovi Coloccinimu. V ofenzíve nám ale zatiaľ ponúkli pramálo. Prvopolčasové vedenie Gunners je teda rozhodne zaslúžené, United budú musieť v druhej polke pridať.

    Či sa im vôbec podarí vyrovnať obraz hry, to sa začneme dozvedať približne od 22:03.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Nebol by to Cheick Tioté, keby si nezapamätal ataky na svoju osobu. Aaronovi Ramseymu, ktorý ho asi pred desiatimi minútami pekne prebrúsil, to na polke vrátil i s úrokmi. Neil Swarbrick sa k tomu neskôr vrátil a vytiahol žltú kartu.
     
    45+2
    Táto prihrávka od Bacaryho Sagnu bola už stokrát kvalitnejšia a takmer sa po nej zrodil tretí gól Gunners. Ťažiť z nej totiž mohol šikovný Santi Cazorla, ktorý sa odpútal od brániaceho Williamsona a z pravej strany šestnástky tvrdo vypálil. Jeho rotovaný pokus mal zapadnúť k pravej žrdi, no famózny Tim Krul loptu vyškrabal aspoň na rohový kop. Prekrásna paráda od holandskej jednotky.
     
    45+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Neilom Swarbrickom pridáva k úvodnému dejstvu dohrávky ešte dve nadstavené minútky.
     
    45
    Mesut Özil si lahodne posadil na zadok brániaceho Gouffrana, no Bacary Sagna na jeho prácu nenadviazal. Francúzov center mal k presnosti ďaleko.
     
    44
    Krul ale takmer znegoval moju pochvalu, keď pri rozohrávke trafil Ramseyho hlavu a lopta sa takmer odrazila za jeho chrbát. Napokon ale Walesanov teč smeroval nad.
     
    42
    Arsenal FC dal gól!
    Mikel Arteta ponúkol ďalší lahôdkový pas smerom vpred, z ktorého rezultuje druhý gól v sieti Tima Krula. Výbornú prácu odviedol Olivier Giroud, ktorý sa dokázal vyhnúť ofsajdovej pasci. Následne však hneď na dvakrát z blízka nevyzrel na holandského brankára hostí. Giroudova druhá koncovka sa však odrazila k MESUTOVI ÖZILOVI, ktorý na druhej žrdi osamotený doklepáva do prázdnej bránky. Tim Krul sa môže aj roztrhať, no mizerná defenzíva mu nie a nie pomôcť...
     
    41
    Možno z každého rožku trošku. V celkovom obraze to ale tvorí jednoznačný dojem, ktorý nahráva útočiacemu Arsenalu.
     
    40
    Štandardné situácie sú dnes kľúčovým elementom zápasu. Neviem, či ich Arsenal rozohráva tak dobre alebo Newcastle bráni tak zle.
     
    39
    Hosťom sa ho na prvýkrát podarilo odvrátiť a Koscielneho strela z druhej vlny už letela vysoko nad bránku. Druhý gól tak francúzsky stopér nepridal.
     
    38
    Venujme sa dianiu na druhej strane ihriska, kde sa po Ozilovej aktivite bude kopať rohový kop z pravej strany.
     
    37
    Konečne nám niečo vpredu predviedol i Newcastle United. Na Emirates Stadium to iba tak zahučalo. Cheick Tioté v strede ihriska prihrával doprava, kde nabiehal Francúz Debuchy. Ten si loptu naviedol na silnejšiu pravú a z nejakých dvadsiatich metrov prudko vypálil. Jeho rana sa však zakrútila mimo ľavej žrde. Szczesneho tento pokus síce vystrašil, ale Poliak to zrejme istil.
     
    36
    Dopredu sa tak vydal i Arsenal. Konkrétne tak činil cez dnes veľmi dobrého Sagnu. Presnosť jeho centrov však zatiaľ pokrivkáva. Aj tento pristál iba u Krula.
     
    35
    Domáci si na druhej strane hodne zahrali s nervami Arséna Wengera. Monrealovu malú domov totiž takmer vystihol Rémy. Szcezsny si s tým ale futbalovo poradil.
     
    34
    Aaron Ramsey na polovici ihriska preťal cestu rozohrávajúceho Tiotého, čo Neil Swarbrick musel oceniť žltou kartou. Na tresty to je 1:1.
     
    33
    V ďalšom priebehu akcie ale prišla poriadna jedovka z diaľky od Sissoka, ktorá sa ale zakrútila iba do stredu Szczesneho bránky.
     
    32
    Newcastle rozohrával voľný kop nakrátko, no nejaký výraznejší úspech tento variant neslávil. Kanonieri sa dokázali ubrániť.
     
    31
    Na druhej strane sa po dlhšom čase presadzoval Rémy, no ku koncovke sa opäť nepretlačil. Mertesacker ho ale musel faulovať.
     
    30
    Tim Krul čarovným zákrokom drží akcie Newcastle naďalej nad vodou. Straky dnes pri bránení štandardných situácii absolútne horia. Tentokrát si po rohovom kope nepostrážili Podolskeho nábeh. Nemeckého zakončovateľa od rohovej zástavky vyzval dokonalým centrom Mesut Ozil. Podolski sa dostal k pohotovej hlavičke z piatich metrov, ktorú ale Krul reflexívnym zákrokom dokázal vyraziť.
     
    29
    Nasledoval ale rohový kop, ktorý hostí opäť prichytil nepripravených. S obrovskou námahou sa im ale podarilo odvrátiť na ďalší roh.
     
    28
    Arsenal je momentálne na koni. Výborný pas na Podolskeho posielal znovu Mikel Arteta, no nemecký útočník vybiehajúceho Krula neprestrelil.
     
    26
    Arsenal FC dal gól!
    Moussa Sissoko síce pred niekoľkými sekundami stihol zatiahnuť ručnú, no úvodnému gólu tým nezabránil. Následnú štandardku z nejakých 25 metrov rozohrával Santi Cazorla. Španielsky technik posielal nebezpečný center, ktorý padal niekam na územie päťky. Tam sa práve od Sissoka odpútal LAURENT KOSCIELNY, ktorý drobným tečom oklamal Tima Krula. Ten zareagovať nestihol, favorit sa po zásluhe dostáva do vedenia!
     
    25
    Mikel Arteta posielal nádherný oblúčik na nabiehajúceho Girouda, ktorého si už v zárodku akcie podržal Moussa Sissoko. Francúz tak do šance pustený nebol, no stredopoliar hostí si vyslúžil žltú kartu.
     
    24
    Arsenal sa ale z hry ešte k nebezpečnej situácii nedostal. Newcastle si v tomto ohľade rozhodne zaslúži pochvalu.
     
    23
    Moussa Sissoko sa následne ocitol v postavení mimo hru a Straky tak budú musieť opäť vyprázdniť polovicu Kanonierov.
     
    22
    Zápas ale začína dostávať výborné parametre a grády. Na druhej strane centrom odpovedal Vurnon Anita, ale ten opäť našiel iba Sagnu.
     
    21
    Na druhej strane nemohol hrať Olivier Giroud, ktorý v čase Artetovej prihrávky vybiehal z postavenia mimo hru.
     
    20
    Do výbornej šance sa na druhej strane dostával Sissoko, ktorý to ale v koncovke zbabral. Loptu poslal z hranice šestnástky vysoko nad.
     
    19
    Na zemi sa chvíľu ocital práve holandský gólman hostí, ale napokon i s Krulom môžeme nerušene pokračovať ďalej.
     
    18
    Rohový kop Gunners ešte nebezpečenstvo nepriniesol, no po následnej návratke od Sagnu to v šestnástke Strák horelo. Domáci pravý bek posielal ostrý center na hranicu malého vápna, kde sa Tim Krul zrazil so zakončujúcim Koscielnym. Loptu napriek tomu stihol vyboxovať na hranicu šestnástky, kde však stál nachystaný Mesut Özil. Ten pálil z prvej, jeho krížna strela preletela húštinou tiel, ale do siete predsa len nezamierila. Od ľavej žrde jej chýbal asi meter. Dezorientovaná defenzíva Magpies sa tak ubránila.
     
    17
    Bacary Sagna dostával napravo dobrú loptu od Artetu, čo využil k centru na malé vápno. Coloccini ale nádhernou rybičkou odvrátil na roh.
     
    16
    Rovnakou kartou sa na druhej strane prezentoval Paul Dummett, ktorý spacifikoval Ramseyho prihrávku na Cazorlu.
     
    15
    Po štvrťhodine hry tak hráme bez gólov, šancí i striel na bránu. Nezmenil to ani Gosling, ktorý sa snažil poslať do šance Rémyho. Výborná práca od Mertesackera, ktorý pokryl jeho kolmicu.
     
    14
    Arsenal tak dostáva priestor na prechod do svojej typickej postupnej rozohrávky. Zatiaľ to však je pomalé a defenzívne bloky Magpies sa stíhajú presúvať.
     
    13
    Po španielskej spolupráci Cazorla-Arteta to tretí hráč do kombinácie Ramsey pokazil. Walesanov oblúčik smeroval presne na kopačku pripraveného Williamsona.
     
    12
    Fabricio Coloccini zatiaľ dvíha zástavu Newcastle United. V skorom úvode zápasu si už stihol pripísať dva či tri kľúčové defenzívne zákroky.
     
    11
    Santi Cazorla vyrukoval s nádhernou loptou do strany, z ktorej sa snažil profitovať Mesut Ozil. Jeho prízemný center ale pohltil Coloccini.
     
    10
    Straky navyše podkurujú v nebezpečných brejkoch. Zľava to skúšal Gouffran, no ďalší Francúz Bacary Sagna si dal na jeho center pozor.
     
    9
    Čierno-bieli zatiaľ bránia v pozornom trojbloku, ktorý sa i ľahkonohým hráčom Arsenalu prekonáva len veľmi ťažko.
     
    8
    Po prvýkrát sa snažil presadiť i postrach Newcastle Loic Rémy, no jeho krajan Koscielny si s jeho rýchlosťou dokázal poradiť.
     
    7
    United ale zatiaľ držia krok a Arsenal po počiatočnom náznaku ofenzívnej hry prechádza k rozvážnej kombinácii z vlastnej polky.
     
    6
    Lukas Podolski na ľavej strane vybojoval rohový kop, ktorý musel Krul iba boxovať. Gunners ale z druhej vlny nezakončili, holandský gólman bol atakovaný nedovolene.
     
    5
    Arsenal po prvýkrát zrýchlil hru, no na pravej strane sa Ozil k centru nedostal. Telom pred ním zapracoval strapatý Coloccini.
     
    4
    Kapitán hostí zo severu Anglicka Coloccini ponúkol nádherný pas za domácu defenzívnu štvoricu, no netrpezlivý Gouffran z neho ťažiť nemohol. Vybiehal totiž z ofsajdu.
     
    3
    Magpies ale i pod tlakom predviedli atraktívnu kombináciu a prácu mal i stopér Mertesacker, ktorý musel odvracať Debuchyho center.
     
    2
    Arsenal FC na svojho súpera okamžite vyrukoval s vysokým pressingom, ktorým mu che ukázať, kto je tu doma.
     
    1
    Pondelňajšia dohrávka anglickej Premier League práva začala. Výkopom ju odštartovali domáci Kanonieri v červenom. Straky v tradičnej kombinácii sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Arteta (C), Ramsey – Cazorla, Özil, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Fabiański – Vermaelen, Rosický, Flamini, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Newcastle United: Krul – Debuchy, Williamson, Coloccini (C), Dummett – Gosling, Tioté – Anita, M. Sissoko, Gouffran – Rémy
    Náhradníci: R. Elliot – Yanga-Mbiwa, Haïdara, Sh. Ameobi, Obertan, S. Taylor, Amstrong
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – L. Bets, I. Hussin – C. Pawson.
     
    Vitajte na Emirates Stadium, kde nám na programe zostala pondelňajšia dohrávka 36. kola anglickej Premier League.

    Predstaví sa v nej londýnsky Arsenal, ktorý okrem triumfu v FA Cup-e, stále sníva o postupe do Ligy majstrov. Druhý sen sa i vďaka zakopnutiu Evertonu stáva skutočnosťou. Gunners sa dnes môžu dostať už do štvorbodového náskoku!
    Na druhej strane Newcastle United už sezónu iba dohráva. Záchrane sa velikým oblúkom vyhol a na poháre už nedosiahne. Akýmsi míľnikom tak ostáva udržanie sa v hornej polovici tabuľky. „Wengerovci" tak určite nedostanú nič zadarmo.

    Tabuľkové postavenie:

    4. Arsenal FC: 21 – 7 – 7; skóre 62:41; body 70
    9. Newcastle: 14 – 4 – 17; skóre 39:54; body 46

    Forma:

    Arsenal FC: V – V – V – P – R – R
    Newcastle: P – P – P – P – P – V

    Gunners strávili na čele ligovej tabuľky dlhých 128 dní, no na titul to ani tentokrát stačiť nebude! Aj v prípade úspešného zvládnutia dnešnej dohrávky by dve kolá pred koncom na vedúci Liverpool strácali priepastných sedem bodov. Pre Kanonierov tak zostala iba akási cena útechy a síce postup do budúcoročného predkola Ligy majstrov. Mužstvu z modrej časti Liverpoolu začína dochádzať dych a dve kolá pred koncom tak môže strácať už štyri body.
    Londýnčanom by malo k tomu pomôcť domáce prostredie, kde zatiaľ padli len v jednom prípade (otvárací zápas proti Aston Ville 1:3). V ostatných štyroch domácich vystúpeniach sa im však nepodarilo udržať čisté konto! V prípade ďalšieho nezdaru by sa tak stalo po prvýkrát od roku 2008.

    Proti trápiacim sa Strakám by sa však tieto negatíva rozširovať viacej nemali. Newcastle United sa na jesenň postaral o niekoľko senzačných výsledkov a miestami pripomínal tú šťuku spred dvoch ročníkov, kedy napokon skončil piaty. Mužstvo zo severu Anglicka dlho snívalo svoj sen o účasti v európskych pohároch. Po Novom roku však výkonnosť Magpies upadala. Pripisoval by som to odchodu francúzskeho dirigenta Cabaya (PSG).
    Mužstvo Alana Pardewa následne v kalendárnom roku 2014 zaznamenalo iba desať gólov (!), čo je najmenej v súťaži. Straky navyše v ostatných piatich dueloch vždy prehrali s katastrofálnym skóre 1:14! To by mohlo byť pre cieľavedomé mužstvo Arséna Wengera lahodné sústo.

    Vzájomné zápasy:

    29.12.2013; Newcastle – Arsenal FC 0:1
    (Giroud)

    19.05.2013; Newcastle – Arsenal FC 0:1
    (Koscielny)

    29.12.2012; Arsenal FC – Newcastle 7:3
    (3x Walcott, 2x Giroud, Oxlade-Chamberlain, Podolski – 2x Ba, Marveaux)

    12.03.2012; Arsenal FC – Newcastle 2:1
    (van Persie, Vermaelen – Ben Arfa)

    13.08.2011; Newcastle – Arsenal FC 0:0

    05.02.2011; Newcastle – Arsenal FC 4:4
    (2x Barton, L. Best, Tioté – 2x van Persie, Walcott, Djorou)

    V minuloročnom blázinci na Emirates Stadium fanúšikovia videli až neuveriteľných desať presných zásahov!
    Arsenal je v posledných šiestich zápasoch neporazený, pričom ostatné štyri vyhral. Straky sa tu naposledy tešili v roku 2010, kedy jediným gólom o všetkom rozhodol Andy Carrol.

    Absencie:

    Domácim sa dnes vracia nehrajúci kapitán Thomas Vermaelen. Z problémov sa vylízal i večný francúzsky maród Abou Diaby, no medzitým sa už stihol znovu zraniť.
    Ešte aspoň týždeň Kanonierom nepomôže ani Gibbs, zatiaľčo Wilshere si počká ešte o týždeň dlhšie. Návrat zranenej trojice Gnabry, Miyaichi a Walcott zostáva neznámy.

    Druhá strana víta späť Moussu Sissoka, zatiaľčo štart trojice Luuk de Jong, Hatem Ben Arfa a Papiss Cissé zostáva otázny.
    Mužstvu Allana Pardewa s maximálnou určitosťou nepomôže ani indisponovaný kvartet Obertan, Santon, Sammy Ameobi a Ryan Taylor.

    Obe maródky teda máme slušne zaplnené, ale lepšie by sa stým mal vysporiadať favorizovaný Arsenal. Na jeho strane je i určite väčšia motivácia, pretože účasť v Lige majstrov stále nemá istú. Bojovné mužstvo zo severu Anglicka ale rozhodne nesmie podceniť.
    Pokiaľ sa teda neviete dočkať blížiacich sa európskych konfrontácií, spríjemnite si čakanie dnešnou dohrávkou Premier League. Jej priebehom Vás bude sprevádzať Erik Farkaš.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Koscielny(Cazorla), 42. Özil, 66. Giroud(Özil)

    Karty:   34. Ramsey (ARS), 75. Sagna (ARS) – 25. Sissoko (NEW), 45+3. Tioté (NEW)


    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Arteta (C), Ramsey – Cazorla, Özil, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Fabiański – Vermaelen, Rosický, Flamini, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Newcastle United: Krul – Debuchy, Williamson, Coloccini (C), Dummett – Gosling, Tioté – Anita, M. Sissoko, Gouffran – Rémy
    Náhradníci: R. Elliot – Yanga-Mbiwa, Haïdara, Sh. Ameobi, Obertan, S. Taylor, Amstrong
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – L. Bets, I. Hussin – C. Pawson