Arsenal – Newcastle 3:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:0 (2:0)
Newcastle United
Pondelok 28.04.2014, 21:00 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal si dnes bez väčších problémov pripísal zaslúžené tri body. Súpera takmer počas celého stretnutia prehrával a Straky nato nedokázali reagovať. Gunners svoju prevahu deklarovali tromi ranami, ktoré skončili za inak výborným Krulom. Kanonieri si tak upevňujú štvrtú priečku v ligovej tabuľke. Na piaty Everton si už držia štvorbodový náskok! Newcastle zostáva deviaty.

    To je z pondelňajšej dohrávky všetko. Ďakujem Vám za pozornosť a ešte sa ospravedlňujem za vzniklé technické problémy počas prenosu. Dobrú noc. (22:55:10)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zápas sa už dohráva v pokojnom tempe. Arsenal sa sem-tam snaží niečo vymyslieť, ale s trojgólovým víťazstvom sa určite uspokojí.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Neilom Swarbrickom pridáva ešte tri minútky. O všetkom podstatnom je už ale rozhodnuté.
     
    90
    Arsenal medzitým rozohrával rohový kop z ľavej strany, ktorý tradične exekuoval Cazorla. Williamson ale ďalšej gólovej koncovke s prehľadom zamedzil.
     
    89
    Alan Pardew už nemá čo stratiť a na trávnik tak pošle i mladučkého Adama Amstronga. Miesto mu prepustil nevýrazný Gouffran.
     
    88
    Prácu mal následne i Tim Krul, ktorú musel vykopávať prízemný center od Nacha Monreala. Holandský gólman je ústrednou postavou Magpies.
     
    87
    Jedným takým bol i defenzívny zákrok v podaní čerstvého Mbiwu, ktorý zamedzil centrovanej lopte od Tomáša Rosického.
     
    86
    Úprimne sa ospravedlňujem za technické problémy, ktoré mi umožnili sprostredkovať Vám iba dôležité okamžiky posledných minút.
     
    85
    Francúzi sa obmenia i na druhej strane. Straky ale obmieňajú zadné rady. Namiesto Debuchyho tak príde Mapou Yanga-Mbiwa.
     
    84
    Arséne Wenger obmieňa svojich zakončovateľov. Namiesto strelca tretieho gólu Oliviera Girouda príde jeho krajan Yaya Sanogo.
     
    82
    Fabricio Coloccini je dnes spolu s Krulom ďaleko za ostatnými hráčmi Newcastle. Práva strapatý kapitán Magpies znovu odvracal loptu.
     
    81
    Santi Cazorla sa výborne zbavil dotierajúceho Williamsona a po vniknutí do vápna sa pokúsil aj o streľbu. Coloccini zráža na rohový kop.
     
    79
    Červení v posledných minútach stiahli nohu z plynu a Newcastle sa tak dostáva k hre. Zatiaľ to ale nebezpečím pred Szczesnym nesmrdí.
     
    77
    K ojedinelej exekúcii štandardnej situácie sa dostali i hráči Magpies. Rémyho center si však s presnosťou nepotykal.
     
    75
    Zbytočného nedovoleného zákroku sa na pravej strane dopustil pravý obranca Sagna, čo Swarbrick ocenil ďalšou žltou kartou.
     
    74
    Na trávnik sa dostane i malý Mozart Tomáš Rosický, ktorý dnes dostane približne štvrťhodinu. Miesto mu prepustil Aaron Ramsey.
     
    72
    Mesut Özil sa postupne začína dostávať do formy. Arséne Wenger si ho i preto radšej pošetrí a na jeho miesto pošle Francúza Flaminiho.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom opustí trávnik Dan Gosling, ktorého nahradí skúsený ikonický zakončovateľ Magpies Shola Ameobi.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Koscielny(Cazorla), 42. Özil, 66. Giroud(Özil)

    Karty:   34. Ramsey (ARS), 75. Sagna (ARS) – 25. Sissoko (NEW), 45+3. Tioté (NEW)


    Arsenal FC: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Arteta (C), Ramsey – Cazorla, Özil, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Fabiański – Vermaelen, Rosický, Flamini, Y. Sanogo, Jenkinson, Källström
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Newcastle United: Krul – Debuchy, Williamson, Coloccini (C), Dummett – Gosling, Tioté – Anita, M. Sissoko, Gouffran – Rémy
    Náhradníci: R. Elliot – Yanga-Mbiwa, Haïdara, Sh. Ameobi, Obertan, S. Taylor, Amstrong
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – L. Bets, I. Hussin – C. Pawson