Švédsko – Fínsko 2:7 (kon.) | Česko – Švajčiarsko 8:7 (kon.)
koniec
Švédsko
2:7 (1:1, 1:2, 0:4)
Fínsko
cz Nedeľa 27.04.2014, 12:00 • ZS Česká Lípa • Euro Floorball Tour (mužov)
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, od 15:50 ovšem nezapomeňte sledovat přímý přenos zápasu Česko – Švýcarsko. Pokud čeští florbalisté Švýcary porazí, budou slavit první triumf na Euro Floorball Tour. Děkuji za pozornost a hezký zbytek neděle. (14:05:16)
     
    Je za námi severské derby mezi Švédskem a Finskem, na jehož konci se z vítězství radují florbalisté Suomi, kteří prozatím poskočili na první místo v tabulce. Z vedoucí pozice je mohou sesadit čeští florbalisté, kteří však musí v následujícím utkání porazit Švýcarsko.


    Po skončení zápasu byly následně předány upomínkové předměty oběma rozhodčím. Nejlepšími hráči severského derby byli vyhlášeni Mika Moilanen (Finsko) a Robin Nilsberth (Švédsko). Vzápětí direktoriát turnaje vyhlásil All-star team, který vypadá následovně:


    Brankář: David Rytych (Česko)


    Obránci: Lukáš Veltšmíd (Česko), Martin Östholm (Švédsko)


    Útočníci: Johan Samuelsson (Švédsko), Jami Manninen (Finsko), Jiří Curney (Česko).

     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je debakl! Manninen přihrál míček SAMIMU JOHANSSONOVI, který dopravil hrací předmět do zcela odkryté branky. Asistence: Jami Manninen.
     
    59:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Klintsten se sice vrátil do branky, ale Švédům to nic platné nebylo. Kukkola našel přihrávkou JAMIHO MANNINENA, který sám před Klintstenem nezaváhal. Asistence: Jani Kukkola.
     
    58:39
    Švédové vsadili vše na jednu kartu! Klintsten zůstal na střídačce a celek Tre kronor se tak pokusí o zdramatizování zápasu v power-play.
     
    57:42
    Tým Švédska si vyžádal oddechový čas.
     
    57:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Po diagonální přihrávce Sala zametl míček do branky pohotový JAMI MANNINEN. Asistence: Nico Salo.
     
    56:29
    Lamminen se pokusil tento zápas definitivně rozhodnout, ale protože byl důsledně bráněn švédským bekem, postrádalo jeho zakončení větší intenzitu a přesnost.
     
    54:30
    Před Ikonenem se chystal zakončit Svahn, ale ten byl důsledně střežen Stenforsem, který svého protivníka ke střele vůbec nepustil.
     
    53:50
    Sundstedt pálil z bekhendu, ale s jeho střelou po zemi si Ikonen bez problémů poradil.
     
    52:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Florbalisté Suomi podnikli protiakci, z níž gólově udeřili. Manninen přiťukl míček LAURIMU STENFORSOVI, který z blízkosti překonal Klintstena. Asistence: Jami Manninen.
     
    51:14
    Svahn se už chystal zakončit svoji akci, jenže k jeho smůle upadl na zem. Ještě se sice díval po rozhodčím, ale ten mu jasně naznačil, že nedovolený zákrok pískat nebude.
     
    50:05
    Nilsberth natáhl na půlce hřiště ke střele, kterou však nikdo ve žlutomodrém před Ikonenem netečoval. Finský brankář tak mohl zůstat v klidu.
     
    48:41
    Z levé strany pádil na Klintstena Kulmala, jehož sražený pokus skončil mimo vymezené území pro hru.
     
    47:20
    Na útočný výlet vyrazil Lamminen, ale ze svého výpadu nevytěžil ani standardní situaci. Míček teď budou mít Švédové.
     
    46:33
    Od mantinelu zajímavě střílel Svahn, jehož štiplavou ránu Ikonen rukama vyrazil.
     
    45:48
    Do hlediště českolipského zimního stadionu si našlo cestu poměrně dost lidí, ačkoliv nehraje český národní tým. O přesném počtu diváků vás budeme informovat v průběhu třetí třetiny.
     
    44:50
    Töllikkö přihrával nadějně postavenému Kulmalovi, jemuž však zakončení překazila pozorná švédská obrana.
     
    43:30
    V posledních vteřinách jsme byli svědky nepřeností na obou stranách, ani jednomu z týmů se nepovedlo založit útočnou akci.

    Michal Šandor

    Góly a asistencie: 14. Nilsberth (Enström), 26. Olsson (Kanebjörk) – 12. Manninen (Kailiala), 21. Moilanen (Savonen), 23. Moilanen, 53. Stenfors (Manninen), 58. Manninen (Salo), 60. Manninen (Kukkola), 60. Johansson (Manninen)


    Švédsko: Klintsten – Nilsberth, M. Samuelsson, Larsson, Östholm, Fransson, Wallgren, Winroth – Enström, J. Samuelsson, Stenberg – Sundstedt, Iraeus, Carlström – Svahn, Kanebjörk, Olsson – Björkström, Malmström
    Fínsko: Ikonen – Lamminen, Savonen, Lax, Stenfors, Väänänen, Töllikkö, Salo, Aro – Kapanen, Kukkola, Moilanen – Manninen, Hänninen, Koskelainen – Kulmala, Piha, Johannsen – Kailiala

    Rozhodca: Černý, Janoušek