Hranice – Jičín 26:21 (kon.) | Kopřivnice – Karviná 30:31 (kon.) | Dukla – Plzeň 13:18 (kon.)
koniec
KH ISMM Kopřivnice
30:31 (13:18)
HC Baník Karviná
cz Sobota 26.04.2014, 18:00Chance Extraliga mužů (CZ)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný den u šestého nadstavbového kola v nejvyšší soutěži v házené mužů Vám z kopřivnické haly přeje Martin Petřek. .

    Program 6. kola nadstavby 2013/14 – Skupina 7 – 12

    Přerov vs. KP Brno – pátek 25. dubna 2014, 18.00 hod.
    (Odehráno 31:28)

    Kopřivnice vs. Karviná – sobota 26. dubna 2014, 18.00 hod.

    Zlín vs. Zubří – neděle 27. dubna 2014, 16.00 hod.


    V dnešním utkání čeká házenkáře KH Kopřivnice těžká domácí úloha. V domácím prostředí svedou napínavý boj s několikanásobným držitelem ligových titulů Karvinou, která je společene s Valachy ze Zubří nejúspěšnějším celkem této nadstavbové skupiny.

    Statistika vzájemných utkání:

    Kopřivnice vs. Karviná – 30:36, 30:34, 20:32


    Po "znovuzrození" kopřivnický kádr z hlediska svých uspokojivých herních výkonů dokázal, že není všem dnům konec! Svěřenci kopřivnického trenéra Iva Vávry se po uplynulých dvou utkáních postarali o pořádné překvapení v nadstavbové části letošní extraligy. KH Kopřivnice se pyšní hned dvěma výhrami v řadě! Kopřivnickým záchranářům bojujícím o setrvání v nejvyšší soutěži se v posledním odehraném utkání podařilo na domácí palubovce zdolat s přehledem Přerov, když odcházeli po zaznění závěrečného klaksonu do šaten slavit dlouho očekávanou výhru, která ukazovala na časomíře výsledný stav 33:26. Kopřivnické tažení za úspěchy se nezastavilo ani ve Zlíně, kde Kopřivnice vůči očekávání všech pochybovačů zdolala domácí tým stavem 29:26.


    Kopřivnické vedení věří, že i v dnešním utkání bude naplněna očekávaná touha po zisku cenných bodů, které Kopřivnice z hlediska svého postavení v ligové tabulce potřebuje jako sůl!


    Domácí zápas Kopřivnice s Přerovem: .

    Raketový start do zápasu dvou týmů okupujících v letošní sezóně nejspodnější příčky tabulky předvedla Kopřivnice. Do úvodních minut utkání však vstoupil lépe hostující tým, který vedl v prvních minutách tohoto atraktivního duelu stavem 3:1, domácí se však následně postarali o zvrat vývoje zápasu a dostali se do vedení 4:3. Úsek hry mezi 7. a 12. minutou vyhrála Kopřivnice poměrem 7:0 a utkání rázem dostalo jiný směr. Hosté se ale po této ledové sprše dokázali probudit a snížili ztrátu svého soupeře na rozdíl jediné branky. V druhém poločase si Kopřivnice zásluhou výborné obrany a rychlých útočných akcí dokázala své vedení pohlídat, které často činilo rozdíl pěti až sedmi branek. Šest minut před koncem utkání začali přerovští házenkáři dýchat kopřivnickým bojovníkům na záda, když dokázali stáhnout brankovou ztrátu na rozdíl tří branek zásluhou Veřmiřovského, ovšem Kopřivnice si dva body už pohlídala a v poslední minutě třemi brankami zpečetila svou výhru z rukou Mičoly a Mecy.


    Nejlepší střelci Kopřivnice: Meca O. 6, Gřes Jan 6, Reček 6, Mičola 6

    Nejlepší střelci Přerova: Veřmiřovský 9/5, Hradil 4, Mužík 3, Hardt 3, Hastík 3, Frančík 3

    Utkání ve Zlíně:

    KH Kopřivnice zavítala na domácí palubovku Zlína opět s jasným úkolem, který neuznával jinou známku než výbornou. Svěřenci trenéra Andreje Titkova nemohli v prvním poločase nalézt recept na dobře rotující obranu hostujícího celku, když Kopřivnice předváděla v hale Euronics kombinaci několika obranných stylů, ke kterým patřila hlavně kombinace 2:4 a 3:3. Z této vytvářené obrany dokázali kopřivničtí házenkáři těžit hlavně z následných rychlých útoků i protiútoků. Kopřivnice ale stále ztrácela na domácí výběr jednu až dvě branky. Několikrát se hostům podařilo vyrovnat, ovšem nikdy se v prvním poločase nedostali před Zlín. Podobně se utkání vyvíjelo i po většinu druhé půlky zápasu. Osudovým zlomem v utkání se stala Zlínu závěrečná pětiminutovka, když hosté udělili svému soupeři tříbrankovou šňůru a ani jednou neinkasovali! Skvělý střelecký výkon podal hlavně kopřivnický Bajgar, který se trefil dvanáctkrát! Díky skvělému závěru si tak Kopřivnice z tohoto vyrovnaného utkání odnesla plný bodový zisk.

    Nejlepší střelci Zlína: Aspiridis 6/3, Plšek 6, Zbránek 4

    Nejlepší střelci Kopřivnice: Bajgar 12/2, Reček 6, Gřes Jan 3

    .
    Karvinský celek zavítal v posledním utkání na palubovku Přerova. Toto utkání nám nabídlo opravdu vyrovnanou parketu. Na Hanou zavítala Karviná a zejména v prvním poločase ji Přerovští pěkně trápili (9:6, 12:9). I během poločasové přestávky bylo vedení na straně domácích a i ve druhé půli se Přerov držel před soupeřem. Karviná tažená Sliwkou, autorem deseti branek, jen těžko dotahovala. Až čtyři minuty před koncem zápasu se hosté přiblížili na rozdíl jediné trefy (26:25) zásluhou Mlotka, ovšem vyrovnání už nedosáhli. Hanáci uhájili nejtěsnější možné vítězství a radovali se z důležitého vítězství, které by mohlo být rozhodující v otázce, který celek bude bojovat o udržení extraligové příslušnosti.

    Nejlepší střelci Přerova: Hradil 7/2, Veřmiřovský 6, Hastík 5
    Nejlepší střelci Karviné: Sliwka 10/5, Chudoba 4, Vučkovič 4


    Kopřivnice má dnes možnost po případném triu výher stáhnout bodovou ztrátu na předposlední Přerov, který ve včerejším utkání zvítězil nad házenkáři z Brna. Proto neváhejte a poctěte vaši návštěvou naše on-line přenosy, které vám tento atraktivní duel budou přenášet od 18:00. Doufáme, že vaše čtenářská přízeň bude tak bouřlivá, jako divácká atmosféra v hale KH Kopřivnice v předešlých utkáních!
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    9
    Vážení čtenáři, omlouváme se, ale díky technickým problémům vám nebyl podrobně přenesen úvod v utkání. Nyní jsou hostující házenkáři ve vedení rozdílem čtyř branek. (4:8) (4:8)
     
    10
    Kopřivničtí házenkáří s úspěchem využívají svůj útok z volného devítimetrového hodu. Karvinský celek bleskově odpovídá brankou ze vzniklého protiútoku. (5:9) (5:9)
     
    11
    Karviná se v následném útoku prosazuje z překřížení spojek, které po hézké výměně úmísťují svou střelu do pravého dolního rohu brány. V útoku domácích obdržel na pivota nahrávku Jiří Gřes, který i přes snahu bránících hráču s úspěchem překonává brankáře Karviné. (6:10) (6:10)
     
    12
    Karviná s odpovědí dlouho nečeká a uděluje svému dnešnímu soupeři branku z rychlého útoku. Na druhé straně palubovky se z proskoku prosazují atraktivní střelou kopřivnické spojky. (7:11) (7:11)
     
    13
    A to byly nyní dvě rychlé útočné akce Karviné, na které byla kopřivnická obrana krátká. (7:13) (7:13)
     
    14
    Rozhozené obrany domácího celku využila Karviná v podání křídel. Hned na to Karviná pokračuje ve střeleckém přílivu a sází svému soupeři další branku. Prudkou střelou se Karviná blýskla z levé spojky, proti které byl domácí brankář Luděk Fabián krátký. (7:16) (7:16)
     
    15
    Kopřivnický trenér Ivo Vávra reaguje na devítibrankovou ztrátu oddechovým časem. (7:16) (7:16)
     
    16
    Karviná neúspěšně pálí ze spojek. Dopředu se ženou házenkáři KH Kopřivnice, kteří nyní rozehrávají z devítky. (7:16) (7:16)
     
    17
    Bránící hráč Karviné vstupem do brankoviště zmařil jasnou brankovou příležitost, což znamená, že Kopřivnice bude mít možnost snížit z nařízeného sedmimetrového hodu. Kopřivnice tuto možnost s přehledem využívá. (8:16) (8:16)
     
    18
    Karvinou doprovází v útoku technické chyby. Tyto chyby dokázali kopřivničtí házenkáři potrestat brankou z trháku. (9:16) (9:16)
     
    19
    Karviné je signalizována opětovně útočná chyba, kterou mohli domácí využít brankou z rychlého protiútoku, ale hostující brankář v této situaci úspěšnější. (9:16) (9:16)
     
    20
    Další útočnou neshodu v karvinském útoku využívají kopřivničtí bojovnící brankou z rychlého útoku. (10:16) (10:16)
     
    21
    Karviná v nýnějších minutách nedokáže nalézt společnou řeč v útoku. Kopřivnice předvedla dvě raketové akce, ze kterých vytěžila dvě branky. Hostující trenér reaguje na tuto situaci oddechovým časem. (12:16) (12:16)
     
    22
    Nyní se vyznamenal v kopřivnické bráně domácí brankář Luděk Fabián, který v této chvíli své spoluhráče značně podržel. Na druhé straně palubovky je signalizováno bránění v brankovišti. Na sedmimetrový hod nastupuje Radek Bajgar, který své spoluhráče potěšil brankou! (13:16) (13:16)
     
    24
    Karviná vyslala po útočné kombinaci nahrávku na křídla, které tuto nahrávku proměňují v úspěšnou branku. (13:17) (13:17)
     
    25
    Kopřivnice opět začíná ztrácet na svého soupeře. I přes snahu bloku kopřivnické obrany se prosazují hostující hráči v podání spojek, které posílají svůj tým do vedení rozdílem pěti branek. (13:18) (13:18)
     
    26
    Oba dnešní celky chybují ve svých útocích. (13:18) (13:18)
     
    28
    V blížícím se konci první poločasu bude Kopřivnice rozehrávat z volného devítimetrového hodu. (13:18) (13:18)
     
    29
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu. (13:18) (13:18)
     
    30
    První poločas skončil. (13:18)
     
    31
    Začal druhý poločas. (13:18)
     
    31
    Na obou stranách palubovky nevyužívají oba dnešní celky své útoky, které odstartovaly úvod druhého poločasu. (13:18) (13:18)
     
    32
    Zmaření jasné brankové příležitosti značí sedmimetrový hod pro Kopřivnici, který domácí s lehkostí a přehledem využívají. Kopřivnice tak ztrácí na svého soupeře čtyři branky. (14:18) (14:18)
     
    33
    Karviná nezůstává střelecky pozadu. Karvinské spojky vyslaly tvrdou ránu ze vzdálenosti desíti metrů, která končí za zády domácího brankáře Fabiána. (14:19) (14:19)
     
    34
    Kopřivnice ve dvou proběhlých utočných akcích těží ze svého útočného umění a přidává Karviné dvě branky. (16:19) (16:19)
     
    35
    Karvinský celek z identické situace soupeři odpovídá. (16:21) (16:21)
     
    36
    Karviná chybuje v útočné rozehrávce. Kopřivnice na tom ale není lépe. Dopředu se zpátky ženou vedoucí muži dnešního zápasu. (16:21) (16:21)
     
    37
    Bránící hráč Kopřivnice atakoval svého soupeře v oblasti šestky, což Karviné přineslo sedmimetrový hod, který končí na výbornou. (16:22) (16:22)
     
    40
    Ze spojky byla vyslaná nahrávka na kopřivnické křídlo, které vypálilo nad hlavu karvinského brankáře šikovnou střelu a domácí tak snižují na rozdíl pěti branek. (17:22) (17:22)
     
    41
    Karvinská obrana vytovřila dvojblok, ale kopřivnické spojky neměly s touto zdí problém a udělují tak Karviné další důležitou branku. (18:22) (18:22)
     
    Kopřivnice dramatizuje vývoj dnešního utkání! Po předchozím útoku se opět blýskly kopřivnické spojky, na které jsou vytvářené bloky bránících hráčů Karviné krátké. (19:22) (19:22)
     
    42
    Po delši odmlce se Karviná zviditelňuje proskokem spojek, které i přes bojovnost domácí obrany opět zvyšují svůj náskok. (19:23) (19:23)
     
    43
    Hra se nyní přelévala z jedné strany na druhou. Z těchto útočných přelivů dokázali vytěžit oba týmy několik rychlých branek. (21:26) (21:26)
     
    44
    Karviná bere Kopřivnici naději na obrat v utkání, když z úspěšného letu křídel rapidně zvyšuje svůj náskok na rozdíl šesti branek. (21:27) (21:27)
     
    45
    Vážení čtenáři, tak to byla opravdu házenkářská lahůdka, o kterou se postaral domácí brankář Marek Žingor, který střelou přes celé hřiště využil nepozornosti karvinského brankáře a připsal si na své konto atraktivní branku! Nyní mu patří obrovský aplaus! Hned na to Kopřivnice potěšila své bouřlivé publikum další brankou, která padla z postu levého křídla. (23:27) (23:27)
     
    46
    Kopřivnice se stále marně pokouší o vytoužený zlom v utkání. Karvinský celek svým předvedeným sportovním umem dokáže vždy zmrazit snahy soupeře o změnu vývoje v zápase. (23:27) (23:28)
     
    47
    Karviná využívá nařízený sedmimetrový hod. Na druhé straně hrací plochy kopřivničtí házenkáři proměňují ze stejné příležitosti. (24:28) (24:28)
     
    48
    Domácí útok našel v oblasti šestky osamoceného kopřivnického pivotmana, který střelou k tyči překonává brankáře hostů. (25:29) (25:29)
     
    49
    Radek Bajgar nastupuje na nařízený sedmimetrový hod. Bajgarova střela se odráží zpět do hracího pole, kterou znovu vyslal na bránu hostujícího celku a napodruhé svůj pokus končí úspěchem. (26:29) (26:29)
     
    50
    Karviná znovu svému soupeři dokazuje, že nedá svou kůži lacino. Hosté využívají bezchybně koncovku rychlého protiútoku. (26:30) (26:30)
     
    51
    Další sedmimetrový hod bude mít možnost proměnit Radek Bajgar, který kopřivnické publikum opět nezklamal. (27:30) (27:30)
     
    52
    Karviná upravuje stav utkání na 27:31. (27:31)
     
    54
    Pozor! Poslední minuty dnešního utkání nám přinášejí pekelné drama! Kopřivnice dokázala skorovat ve dvou vzniklých útočných příležitostech, což znamená, že hosté si drží vedení pouhým rozdílem dvou branek. (29:31) (29:31)
     
    55
    Kopřivnice v závěrečné pětiminutovce předádí ve své obraně obranné kombinace 2:4 a 3:3, kterými se snaží zaskočit svého soupeře. (29:31) (29:31)
     
    56
    Na hřišti nástává absolutní zmatek! Kopřivnice bojuje s vypětím všech sil o vysněnou výhru v utkání! (29:31) (29:31)
     
    57
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou ! (29:31) (29:31)
     
    29
    Karvinským hráčům byl odebrán v útočné fázi balon. Dopředu se ženou domácí házenkáři, kteří byli ale atakování v šestimetrové oblasti! Rozhodčími bude nařízen sedmimetrový hod v poslední minutě utkání! (30:31) (30:31)
     
    29
    A je to opět Radek Bajgar, který je dneš střelecky při chuti! Jeho zásluhou vede karvinský celek rozdílem pouhé branky! (30:31) (30:31)
     
    29
    Kopřivnice hraje osobní obranu. Hra je vytažena až do půlky hřiště! (30:31) (30:31)
     
    29
    V poslední vteřině utkání měl možnost srovnat stav utkání z křídla Jiří Mičola, ale karvinský brankář se nyní blýsknul nejvýznamnějším zákrokem tohoto utkání, který Karviné připisuje v dnešním utkání zaslouženou výhru! (30:31) (30:31)
     
    60
    Konec zápasu. (30:31)
     
    Karviná vybojovala v Kopřivnici těsné vítězství a udržuje si vedoucí pozici v dolní půli tabulky. Lépe na tom v Kopřivnici byli hosté od úvodních minut. V 5. minutě vedli 6:2, ve 12. minutě 10:6 a deset minut před přestávkou dokonce 16:7. Před odchodem do kabin se sice podařilo domácím ztrátu výrazně zkorigovat na rozdíl pouhých tří tref (13:16). Hostujícímu výběru se ale podařilo náskok znovu navýšit a ve druhém poločase si pak Karvinští stále udržovali asi šestibrankový odstup. O pět branek vedli ještě v 54. minutě. Závěr byl ale v podání domácích skvělý. Čtyřmi brankami v řadě se dotáhli na rozdíl jediné branky 30:31, když dobře mířil Bajgar s Fulnekem. Nakonec ale nedosáhli ani na bod, který by si za mohutný finiš zasloužili.

    Nejlepší střelci Kopřivnice: Bajgar 13/5, Reček 5, Gřes Jan 4

    Nejlepší střelci Karviné: Vančo 9, Paululík 6, Chudoba 4/3, Sliwka 4/1

    Sedmimetrové hody: 7/5 – 5/4, vyloučení: 6 – 5 (13:25:29)

    Martin Petřek

    KH ISMM Kopřivnice
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkom 0/0 0 0 0 0
    HC Baník Karviná
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkom 0/0 0 0 0 0
    Rozhodca: Frieser Bedřich a Frieser Lukáš, delegátem ČSH je Novák Petr
    Diváci: 180