USA U18 – Švédsko U18 4:1 (kon.) | Kanada U18 – Česko U18 3:4 (po pr.)
koniec
USA U18
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Švédsko U18
cz Sobota 26.04.2014, 14:00 • Kisapusto, Lappeenranta • Majstrovstvá sveta U18
Partner:
     
    59:14
    USA právě vstřelilo branku!
    Do prázdné branky se od pravého mantinelu trefuje JACK EICHEL a dává definitivní pojistku na americký postup do finále. Asistence: Dylan Larkin.
     
    57:56
    Söderström odjíždí z klece, Švédsko v šesti bez brankáře.
     
    57:05
    Ještě je tu šance pro Švédsko. Larkin (USA) vyhodil kotouč mimo hrací plochu a odsedí si dvě minuty.
     
    53:21
    Eichel mohl dát další gól, i tentokrát ale samostatný únik neproměňuje. Stahovačka a bekhendový blafák končí mimo.
     
    50:52
    Teď budou mít Tre Kronor šanci. Dvě minuty za faul kolenem dostává Fiegl (USA).
     
    48:38
    USA právě vstřelilo branku!
    Možná nejlepší švédský bek na turnaji Gustav Forsling chyboval za vlastní brankou, nechal se obrat o kotouč, který Hitchcock hned posunul před branku, a volný DYLAN LARKIN zavěsil pod břevno. Asistence: Ryan Hitchcock.
     
    47:55
    Eichel potřetí, tentokrát střílel v brejku švihem mezi nohy brankáře. Puk prošel skrz, ale změnil směr natolik, že se odkutálel mimo tři tyče.
     
    43:55
    Krásný hokejový moment v podání Jacka Eichela, který si stahovačkou vyhutnal švédského beka, jeho pokus o blafák ale vystihl Söderström!
     
    43:45
    Nylander zůstal trestuhodně sám před brankou, jenže nezpracoval nahrávku od pravého mantinelu. Velká škoda pro Švédy.
     
    41:42
    Kempeho průnik ale vzápětí hasí Američané dalším faulem. Hanifin (USA) dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    39:04
    Jenže Tuch (USA) to hodně přehnal s důrazem, poslal na hrazení protihráče a odsedí si dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    37:44
    Málem se z oddechového času stal Eriksonův majstrštyk! To by ale Holmström musel v ideální pozici v brejku tří na jednoho mezi kruhy trefit branku.
     
    37:31
    Unavení Švédové vyhodili jen na zakázané uvolnění, a tak kouč Eriksen bere oddechový čas, aby si jeho unavení hráči alespoň na chvíli vydechli.
     
    37:31
    Hanifinovu střelu Söderström jen vyrazil a na americkém brankovišti vznikl obrovský zmatek, v němž se Larkin dvakrát dostal sám k dorážce, pokaždé ovšem trefil přesouvajícího se gólmana.
     
    35:10
    Američané nezvládli situaci na buly a Kempe najednou stál sám před brankářem. Nedeljkovic ho vychytal vyrážečkou!
     
    33:45
    Ollas Mattson krásným hitem poslal k ledu jiného hráče... problém ovšem je, že to byl jeho spoluhráč Adrian Kempe. Ten se jen těžce zvedá.
     
    32:24
    Tuch (USA) a Lagesson (SWE) jsou současně vyloučeni za hrubost.
     
    27:47
    USA právě vstřelilo branku!
    Za švédského tlaku je tu z ničeho nic americký gól. Poměrně nedůraznou střelu z levého křídla vyrazil brankář Söderström jen před sebe a dojíždějící RYAN HITCHCOCK v pádu dostal puk do sítě. Asistence: Noah Hanifin.
     
    18:03
    Nylander s Lindblomem projeli americkou obranou jako nůž máslem. Lindblom posílal Nylanderovi ideální pas před odkrytou klec, ale nejproduktivnější hráč turnaje těsně nedosáhl.
     
    15:31
    Elgestal (SWE) vyloučen za podražení.
     
    12:33
    Jeden ze švédských hráčů upadl na útočné modré, rezultoval z toho brejk Eichela, který musel zastavovat Aho (SWE) za cenu držení. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    11:40
    Už už si Američané vypracovávali gólovou šanci, jenže zastavil je hvizd rozhodčího. Wegwerth (USA) si v souboji o puk pomohl nedovoleně a odsedí 2 minuty za držení.
     
    05:13
    Velké šance na obou stranách! Nejprve Kempe proskočil mezi dvěma americkými beky, jenže ve velké rychlosti už nedokázal usměrnit puk za padajícího Nedeljkovice. Na druhé straně se poté dostal sám před brankáře Larkin a po blafáku zkoušel zpoza branky zasunout kotouč za čáru. To se mu však nepodařilo, švédští obránci situaci zachránili.
     
    03:11
    USA právě vstřelilo branku!
    To je odpověď jako hrom! Američané se natlačili do pásma, AUSTON MATTHEWS dostal chvíli prostoru mezi kruhy a švihem zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Americký útočník dává branku ve čtvrtém utkání za sebou. Asistence: Kyle Connor.
     
    02:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Milano už byl na ledě, ale nestihl se vrátit do svého pásma, kde se GUSTAF FRANZÉN dostal k volnému kotouči po Nylanderově střele a mezi rukou a tělem brankáře otevírá skóre zápasu. Asistence: William Nylander a Adrian Kempe.
     
    02:23
    Forsling ze své pozice na modré čáře pálí velmi nebezpečně, teď z první těsně míjí pravou tyč.
     
    00:32
    Milano (USA) ovšem vzápětí dostává dvě minuty za sevření kotouče.

    Lukáš Peroutka

    Góly a asistencie: 4. Matthews (Connor), 28. Hitchcock (Hanifin), 49. Larkin (Hitchcock), 60. Eichel (Larkin) – 3. Franzén (Nylander, Kempe)


    USA U18: Nedeljkovic – Dougherty, Fortunato, Glover, Belpedio (C), Collins, Hanifin, MacLeod – Eichel (A), Tuch, Milano – Bjork, Larkin (A), Hitchcock – Gersich, Matthews, Connor – Wegwerth, Pavelek, Stevens – Fiegl. Trenér: Danton Cole.
    Švédsko U18: Söderström – Lagesson, Englund (A), Aho, Pettersson, Forsling, Ollas Mattsson, Andersson – Franzén (C), Kempe, Karlsson (A) – Rosdahl, Forsbacka Karlsson, Törnqvist – Ehn, Ottosson, Elgestål – Holmström, Nylander, Lindblom – Muzito Bagenda. Trenér: Anders Eriksen.

    Rozhodca: Nicholson (CAN), Sergejev – Lazarev (oba RUS), Browne (CAN)

    Diváci: 2038