AS Rím – AC Miláno 2:0 (kon.)
koniec
AS Rím
2:0 (1:0)
AC Miláno
Piatok 25.04.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    86
    Najlepší hráč dnešného stretnutia Miralem Pjanič za zaslúženého standing ovation opúšťa hraciu plochu. V samom závere ho nahradí Rodrigo Taddei.
     
    83
    Po veľmi dobrom výkone odchádza i brazílsky pravý bek Maicon, ktorého desať minút pred koncom nahradí grécky obranca Torosidis.
     
    81
    Ešte pred rozohratím voľného kopu pripravil Clarence Seedorf i poslednú zmenu. Namiesto Keisukeho Hondu naskočí Brazílčan Robinho.
     
    80
    Adil Rami v bežeckom súboji podľa očakávaní Gervinhovi nestačil a tak si musel pomôcť postrčením zozadu. Tagliavento vyrovnáva kartovú bilanciu na 3:3.
     
    77
    Nejakú štvrťhodinu pred koncom odchádza domáci líder Francesco Totti, ktorý by si na hokejových klziskách pri druhom góle pripísal asistenciu. Cisár by ale mal zostať pri futbale, ktorý mu i v pokročilom veku stále ide. V záverečnej pasáži ho nahradí jeho možný nástupca Alessandro Florenzi.
     
    70
    Stretnutie od úvodných minút nepostráda pravé talianske korenie. Na polovici ihriska sa ďalším ostrým zákrokom prezentoval Radja Nainggolan, ktorý skolil Hondu. Žltá karta opäť namieste.
     
    69
    Ako inak, než za hromového piskotu, odchádza zlý muž talianskeho futbalu Mario Balotelli. Na posledných dvadsať minút ho nahradí Pazzini.
     
    68
    Ostrý, skutočne veľmi ostrý súboj kapitánov, keď Francesco Totti zboku vletel do rozohrávajúceho Montoliva a nepríjemne zasiahol jeho členok. Hlavný arbiter vytiahol žltú kartu a Totti môže byť len rád.
     
    65
    AS Rím dal gól!
    Rossoneri boli v ostatných minútkach doslova trhaní na kusy a tentokrát sa to už pozliepať nepodarilo. Adem Ljajič dostal na osi ihriska prihrávku od Doda a spred šestnástky okamžite rozdal doprava na Tottiho. Cisár Francesco sa z uhla pokúsil o streľbu a vyplatilo sa. Abbiati vyrazil jeho jedovatý pokus iba pred seba a dezorientovaný gólman navyše nemal prehľad o tom, kde sa lopta nachádza. Nepomohla mu ani zaskočená defenzíva a krídelník GERVINHO tak mal uľahčenú prácu. Do odkrytej bránky zvyšuje na 2:0!
     
    59
    Po prvýkrát budeme v dnešnom stretnutí striedať. Ako prvý sa do tejto činnosti pustil Clarence Seedorf, ktorý stiahol Muntariho. Na jeho miesto prišiel Essien. Výmena post-za-post.
     
    53
    Rimania predviedli vtipný signál a razom sa mohli postarať o zdvojnásobenie svojho vedenia. Z pravej strany šestnástky rozohrával voľný kop cisár Francesco Totti, ktorý po zemi prihrával na územie penaltového bodu. Tam sa nekrytý ocitol MIralem Pjanič, ktorý z nádhernej otočky pálil pod brvno. Vyznamenal sa však aj Abbiati, ktorý expresným zákrokom loptu vytiahol nad bránku. Druhý Bosniakov gól sa tak zatiaľ nekoná.
     
    49
    Ono by to ale predsa len mohlo ísť. Milánske AC sa v prvej veľkej príležitosti takmer postaralo o vyrovnanie. Na ľavej strane dostal až príliš veľa priestoru Kaká. Ten zodvihol loptu a presne prihral pod seba na Montoliva. Kapitán Rossoneri dostal loptu ideálne do kroku a z vnútra šestnástky rázne vystrelil. Jeho prudký polovysoký pokus ale letel tesne mimo pravej žrde. Morgan De Sanctis sa za loptou len obzeral.
     
    44
    Miralem Pjanič pri gólovej oslave zhodil zo seba dres, čo samozrejme neušlo pozornosti talianskeho arbitra Tagliaventa. Bosniak tak dostal jeden štatistický zápis grátis.
     
    43
    AS Rím dal gól!
    Rastúca prevaha rímskeho favorita už konečne musela vyvrcholiť v úvodný zásah tohoto duelu. Čakanie sa nám rozhodne vyplatilo, pretože MIRALEM PJANIČ sa postaral o dokonalú futbalovú lahôdku. Stredom ihriska si to hodil krížom cez brániacu štvoricu Rossoneri. Tí ho postupne iba márne zastavovali a bosenský futbalista sa tak poľahky dostal až pred Abbiatiho. One man show zakončil pohodlným obstrelom povedľa milánskej ikony. Zaslúžené vedenie pre favorita!
     
    39
    Dodô si to neohrozene hodil okolo brániacej dvojice Honda a Muntari, no stopku mu na polke prekvapujúco vystavil japonský technik. Po stiahnutí Brazílčana uvidel ďalšiu žltú kartu.
     
    33
    Na ľavej strane Rossoneri bolo opäť rušno, keď Maicon vysúval do šance Pjaniča. Na okraji šestnástky si ho pre istotu pridržal Sulley Muntari, čo Paolo Tagliavento ocenil úvodnou žltou kartou stretnutia.
     
    27
    Krátko nato tu bol ale ďalší rohový kop a pred gólmanom Abbiatim to znovu horelo. Požiar založilo balkánske duo Pjanič a Ljajič. Na individuálne sólo sa napokon odhodlal druhý menovaný, ktorý sa preštrikoval hosťujúcou defenzívnou trojicou, no štvrtý brániaci Rami jeho koncovku zrazil na rohový kop. Po ňom ešte pálil Gervinho, ktorého zrazený pokus smeroval tesne pod brvno. Abbiati včas vyrazil na ďalší rohový kop.
     
    21
    Prvú vážnejšiu príležitosť zápasu si napriek pasivite vypracovali domáci. Tí z pravej strany rozohrávali rohový kop, ktorý cez chybujúceho Ramiho prepadol až k Leandrovi Castánovi. Ten ale následne francúzskeho stopéra neprepálil. Lopta sa ale odrazila k Dodôvi, ktorý z nejakých trinástich metrov zakončoval pohotovým halfvolejom. Ten sa ale vzniesol nejaký meter nad brvno.

    Erik Farkaš

    Góly: 43. Pjanič(Totti), 65. Gervinho

    Karty:   44. Pjanič (ASR), 68. Totti (ASR), 70. Nainggolan (ASR) – 33. Muntari (ACM), 39. Honda (ACM), 80. Rami (ACM)


    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Tolói, Castán, Dodô – Nainggolan, De Rossi, Pjanič – Ljajič, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Taddei, Michel Bastos, Florenzi, Torosidis, Romagnoli, Ricci, Mazzitelli, V. Marin
    Manažér: Rudi Garcia (FRA)

    AC Miláno: Abbiati – Bonera, Rami, Mexés, Constant – Muntari, Montolivo (C) – Honda, Kaká, Taarabt – Balotelli
    Náhradníci: Amelia, Gabriel – De Sciglio, Robinho, Pazzini, Essien, Poli, C. Zapata, Abate, M. Silvestre, Emanuelson, Zaccardo
    Manažér: Clarence Seedorf (NED)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – F. Meli, A. Marzaloni – E. Liberatore