AS Rím – AC Miláno 2:0 (kon.)
koniec
AS Rím
2:0 (1:0)
AC Miláno
Piatok 25.04.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Pomerne zaujímavá predohrávka 35. kola talianskej Serie A je za nami. Milánčanom nechýbala bojovnosť či nasadenie, no napriek tomu si okrem Montolivovej šance mnoho nevypracovali. Naopak v zadných radoch to hlavne po balkánskej spolupráci Ljajič-Pjanič neraz horelo. Rossoneri sa chytali iba v úvodoch oboch polčasov. Inak dominovali Vlci a po zásluhe tak siahli po troch bodoch. Milánska cesta do pohárovej Európy bude ešte tŕnistá.

    To je z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem veselý zvyšok piatkového večera. (22:44:35)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Rafael Tolói sa stal obeťou nevyberaného zákroku od Robinha, no ten zaň kartu nevidel. Domáci stopér bude zrejme dohrávať krivkajúc.
     
    90+1
    V úvode nadstaveného času tu ešte bola Taarabtova strela zo strednej vzdialenosti, ktorá však zamierila iba na pripraveného De Sanctisa.
     
    90
    Robinho vo vápne v súboji s Torosidisom už po druhýkrát padol, ale penalta sa ani v tomto prípade nepískala. Na druhej strane zas nepochodil protiútok AS.
     
    89
    Na rovnaké miesta medzi divákmi pálil i kapitán Montolivo. Jeho pokus ale bol zrazený a nasledoval tak roh. Ten už k zakončeniu neviedol.
     
    88
    Giampaolo Pazzini ale ešte mohol obstarať zmenu, keď ho oblúčikom vo vápne našiel Kaká. Pazzo však svoj halfvolej príliš podobral a loptu tak napálil iba vysoko nad.
     
    87
    Obe mužstvá tak majú prestriedané. Aj vďaka odovzdanosti Rossoneri sa zápas na Stadio Olimpico iba dohráva.
     
    86
    Najlepší hráč dnešného stretnutia Miralem Pjanič za zaslúženého standing ovation opúšťa hraciu plochu. V samom závere ho nahradí Rodrigo Taddei.
     
    85
    Kaká si ešte trúfol na ambiciózny strelecký pokus, ktorý však De Sanctisa spoza šestnástky prekvapiť rozhodne nemohol.
     
    84
    Ten mal okamžite prácu, keď sa po Bonerovom centri dostal k lopte Robinho. Ten sa ale okolo Gréka obtočiť nedokázal, hrať môže AS.
     
    83
    Po veľmi dobrom výkone odchádza i brazílsky pravý bek Maicon, ktorého desať minút pred koncom nahradí grécky obranca Torosidis.
     
    82
    Konečne rozohratý voľný kop z pravého okraju šestnástky sa zdarne neskončil. Do pokojných miest hracej plochy odvracal Mexés.
     
    81
    Ešte pred rozohratím voľného kopu pripravil Clarence Seedorf i poslednú zmenu. Namiesto Keisukeho Hondu naskočí Brazílčan Robinho.
     
    80
    Adil Rami v bežeckom súboji podľa očakávaní Gervinhovi nestačil a tak si musel pomôcť postrčením zozadu. Tagliavento vyrovnáva kartovú bilanciu na 3:3.
     
    79
    Jeho realizácia nebola vôbec špatná. Kaká nabíjal za hranicu šestnástky, kde sa k strele nachystal Montolivo. Ten síce pálil razantne, ale iba do stredu bránky.
     
    78
    Venujme sa opäť priamemu dianiu na hracej ploche. Milánčania sa budú môcť vrátiť do stretnutia rohovým kopom.
     
    77
    Nejakú štvrťhodinu pred koncom odchádza domáci líder Francesco Totti, ktorý by si na hokejových klziskách pri druhom góle pripísal asistenciu. Cisár by ale mal zostať pri futbale, ktorý mu i v pokročilom veku stále ide. V záverečnej pasáži ho nahradí jeho možný nástupca Alessandro Florenzi.
     
    76
    Druhá žltá karta sa nekonala a taktiež sme nesledovali ani úspešnú realizáciu voľného kopu. Kaká napálil iba do múru a Honda následne mieril mimo.
     
    75
    Radja Nainggolan hazarduje so ziskom druhej žltej karty. Nejakých dvadsať metrov od bránky totiž zložil čerstvého Pazziniho.
     
    74
    Milánčania sa po dlhšom čase pustili do rýchleho brejku, ale ďaleko sa nedostali. Keisuke Honda si pri spracovaní lopty pomáhal rukou.
     
    73
    Bieli sa naopak museli brániť, keď sprava znovu zaútočil Maicon. Hostí v poslednej chvíli ratoval obranca Daniele Bonera.
     
    72
    AS vedie absolútne po zásluhe a Rossoneri ani teraz nepreukazujú potenciál na zlepšenie. Kombinácie viaznu už na polovici ihriska.
     
    71
    Domáci Rimania tak vedú už aj na žlté karty (3:2). Oveľa dôležitejšie a veľavravnejšie je však ich dvojgólové vedenie.
     
    70
    Stretnutie od úvodných minút nepostráda pravé talianske korenie. Na polovici ihriska sa ďalším ostrým zákrokom prezentoval Radja Nainggolan, ktorý skolil Hondu. Žltá karta opäť namieste.
     
    69
    Ako inak, než za hromového piskotu, odchádza zlý muž talianskeho futbalu Mario Balotelli. Na posledných dvadsať minút ho nahradí Pazzini.
     
    68
    Ostrý, skutočne veľmi ostrý súboj kapitánov, keď Francesco Totti zboku vletel do rozohrávajúceho Montoliva a nepríjemne zasiahol jeho členok. Hlavný arbiter vytiahol žltú kartu a Totti môže byť len rád.
     
    67
    Situácia Milánčanov sa razom komplikuje. Síce nijak neexcelovali, no naďalej sa domácim držali aspoň na dostrel.
     
    65
    AS Rím dal gól!
    Rossoneri boli v ostatných minútkach doslova trhaní na kusy a tentokrát sa to už pozliepať nepodarilo. Adem Ljajič dostal na osi ihriska prihrávku od Doda a spred šestnástky okamžite rozdal doprava na Tottiho. Cisár Francesco sa z uhla pokúsil o streľbu a vyplatilo sa. Abbiati vyrazil jeho jedovatý pokus iba pred seba a dezorientovaný gólman navyše nemal prehľad o tom, kde sa lopta nachádza. Nepomohla mu ani zaskočená defenzíva a krídelník GERVINHO tak mal uľahčenú prácu. Do odkrytej bránky zvyšuje na 2:0!
     
    64
    Po tomto nedorozumení ale nápor AS pokračoval. Totti na zadnej žrdi hľadal Nainggolana, no ten sklepával iba pre Abbiatiho.
     
    63
    Domáci dokonale vyšachovali defenzívu Rossoneri. Všetko to mal gólom podčiarknuť Pjanič, ktorý však napálil loptu iba do Ljajiča.
     
    62
    Ten si ho mohol aj sám zakončiť, keď ho nato ľahkým oblúčikom vyzval Francesco Totti. Jeho návratka pred bránu však našla iba Essiena.
     
    61
    Červeno-čierni sa po euforickom nástupe do druhej časti predsa len znovu odmlčali. Momentálne sa budú brániť rohovému kopu, ktorý vybojoval Gervinho.
     
    60
    Po hodine hry vidíme z domácej strany väčšiu snahu držať loptu a tým pádom určovať tempo nadchádzajúcich minút.
     
    59
    Po prvýkrát budeme v dnešnom stretnutí striedať. Ako prvý sa do tejto činnosti pustil Clarence Seedorf, ktorý stiahol Muntariho. Na jeho miesto prišiel Essien. Výmena post-za-post.
     
    58
    Činil tak výborný Miralem Pjanič, ktorý posielal center na zadnú žrď. Ljajič však vyhláseným hlavičkárom rozhodne nie je. Ľahká lopta pre Constanta.
     
    57
    Rimania si začínajú uvedomovať, že stále nemajú nič vyhraté. Preto budú musieť zaradiť vyšší rýchlostný stupeň.
     
    56
    Úvodných desať minút druhého dejstva sa muselo páčiť všetkým Snáď budeme v takomto tempe pokračovať i naďalej.
     
    55
    Na druhej strane sme zas mohli vidieť Hondov center, ktorý sa ale od Castána odrazil iba k pripravenému gómanovi De Sanctisovi.
     
    54
    Nepríde ani po následnom rohovom kope, ktorý znovu rozohrával Totti. Nainggolan následne vytĺkol defenzívne bloky AC.
     
    53
    Rimania predviedli vtipný signál a razom sa mohli postarať o zdvojnásobenie svojho vedenia. Z pravej strany šestnástky rozohrával voľný kop cisár Francesco Totti, ktorý po zemi prihrával na územie penaltového bodu. Tam sa nekrytý ocitol MIralem Pjanič, ktorý z nádhernej otočky pálil pod brvno. Vyznamenal sa však aj Abbiati, ktorý expresným zákrokom loptu vytiahol nad bránku. Druhý Bosniakov gól sa tak zatiaľ nekoná.
     
    52
    Muntari si ale následne nevedel rady s Tottim, ktorého poslal k zemi. Paolo Tagliavento síce bez karty, ale faul odpískal.
     
    51
    Na druhej strane mohol zahroziť Gervinho, ktorý však nezvládol spracovanie lopty a následne ho sklzom odzbrojil Rami.
     
    50
    Dnes bieli Rossoneri pokračovali v ofenzívnom ťažení. Na ľavej strane sa do šestnástky dostal Taarabt, ktorý stihol i zakončiť. Trafil však kĺzajúceho sa Castána.
     
    49
    Ono by to ale predsa len mohlo ísť. Milánske AC sa v prvej veľkej príležitosti takmer postaralo o vyrovnanie. Na ľavej strane dostal až príliš veľa priestoru Kaká. Ten zodvihol loptu a presne prihral pod seba na Montoliva. Kapitán Rossoneri dostal loptu ideálne do kroku a z vnútra šestnástky rázne vystrelil. Jeho prudký polovysoký pokus ale letel tesne mimo pravej žrde. Morgan De Sanctis sa za loptou len obzeral.
     
    48
    Nainggolan veľmi dobre videl nabiahjúceho Gervinha, ktorému okamžite adresoval dlhú prízemnú prihrávku. Last minute do bezpečia odvracal Bonera.
     
    47
    Milánčania sa na svojho súpera pokúsili hneď po prestávke vybehnúť, čo však na druhej strane mohol trestať Maicon. Jeho center i uchmatol iba Abbiati.
     
    46
    Vitajte späť na Stadio Olimpico, kde budeme pokračovať bezo zmien. Úvodný výkop obstarali momentálne doťahujúci červeno-čierni.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas sa aj bez šancí hral v slušnom tempe a s obrovským nábojom. O niečo aktívnejší a futbalovejší boli Rimania, ktorí sa právom dostali i do vedenia. Milánčania predviedli svoje možnosti hlavne v úvodnej časti duelu. Postupom času sa začali až prehnane orientovať na defenzívu. Ofenzívnejšie AC by sa ešte mohol postarať o zaujímavú zápletku.

    Či to bude stačiť i na body, to sa začneme dozvedať približne od 22:48.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Miralem Pjanič pri gólovej oslave zhodil zo seba dres, čo samozrejme neušlo pozornosti talianskeho arbitra Tagliaventa. Bosniak tak dostal jeden štatistický zápis grátis.
     
    43
    AS Rím dal gól!
    Rastúca prevaha rímskeho favorita už konečne musela vyvrcholiť v úvodný zásah tohoto duelu. Čakanie sa nám rozhodne vyplatilo, pretože MIRALEM PJANIČ sa postaral o dokonalú futbalovú lahôdku. Stredom ihriska si to hodil krížom cez brániacu štvoricu Rossoneri. Tí ho postupne iba márne zastavovali a bosenský futbalista sa tak poľahky dostal až pred Abbiatiho. One man show zakončil pohodlným obstrelom povedľa milánskej ikony. Zaslúžené vedenie pre favorita!
     
    42
    Po spolupráci Montoliva s Philippem Mexésom sa Milánčanom podarilo odvrátiť ďalší kombinačný mat rímskej vlčice.
     
    41
    Rimania prekvapujúco ešte nevystrelili na bránku. Rozhodne sú však aktívnejším celkom a hosťom už ide iba o udržanie prvopolčasovej nuly.
     
    40
    Rimania si medzitým rozohrali ďalší rohový kop. Odrazená lopta sa dostala k De Rossimu, no ten „vypiekol" len vysoko nad.
     
    39
    Dodô si to neohrozene hodil okolo brániacej dvojice Honda a Muntari, no stopku mu na polke prekvapujúco vystavil japonský technik. Po stiahnutí Brazílčana uvidel ďalšiu žltú kartu.
     
    38
    Aspoňže sa hostia bránia veľmi kvalitne. Mexés s Constantom zastavili Ljajiča a Maicon už z druhej vlny pálil vysoko nad bránku.
     
    37
    Ofenzívne nadšenie Rossoneri tak už načisto pominulo a hostia sa momentálne iba bránia. To pre Seedorfa nie sú dobré správy.
     
    36
    Milánčania sa i tentokrát dokázali ubrániť. Vo vzduchu dominoval Mexés, ktorý dokázal predskočiť nabúšeného Castána.
     
    35
    Po Montolivovom faule sa kopal i ďalší voľný kop tentokrát zľava. Totti napálil iba do múru a pokračovať tak budeme rohovým kopom.
     
    34
    Následný voľný kop rozohrával Francesco Totti, ktorý centroval na zadnú žrď. Tam sa však jeho spoluhráči neocitali.
     
    33
    Na ľavej strane Rossoneri bolo opäť rušno, keď Maicon vysúval do šance Pjaniča. Na okraji šestnástky si ho pre istotu pridržal Sulley Muntari, čo Paolo Tagliavento ocenil úvodnou žltou kartou stretnutia.
     
    32
    Na druhej strane nebude zakončovať ani Radja Nainggolan, ktorý po Pjaničovej kolmici do šestnástky ťažil z ofsajdového postavenia.
     
    31
    O čo sa to Mario Balotelli pokúšal? Po výbornej lopte v podaní Kaká sa už rútil do zakončenia, no vo vápne si dovolil ešte jednu otočku, ktorou sa zbavil lopty.
     
    30
    Ten sa zatiaľ k vážnemu zákroku nedostal. Výbornú prácu pred ním odvádza defenzíva, ktorá blokuje všetky prípadné koncovky AS.
     
    29
    Rímske AS ale postupne prikladá pod kotol. Ďalší center z pravej strany vyslal Maicon, no s prehľadom si ho stiahol Abbiati.
     
    28
    Po pekelných desiatkach sekúnd si hostia konečne môžu vydýchnuť. Nainggolan sa pri honbe za loptou previnil faulom.
     
    27
    Krátko nato tu bol ale ďalší rohový kop a pred gólmanom Abbiatim to znovu horelo. Požiar založilo balkánske duo Pjanič a Ljajič. Na individuálne sólo sa napokon odhodlal druhý menovaný, ktorý sa preštrikoval hosťujúcou defenzívnou trojicou, no štvrtý brániaci Rami jeho koncovku zrazil na rohový kop. Po ňom ešte pálil Gervinho, ktorého zrazený pokus smeroval tesne pod brvno. Abbiati včas vyrazil na ďalší rohový kop.
     
    26
    Tentokrát sa už toľko nebezpečia pred Abbiatim nekonalo. Loptu do bezpečia odvracal francúzsky stopér Mexés.
     
    25
    Maicon sa po dlhšom čase vydal na ofenzívny výpad a vyplatilo sa. Rimania budú zahrávať druhý rohový kop v stretnutí.
     
    24
    Keisuke Honda sa z pravej strany pokúšal vysunúť Balotelliho, ale toho v doterajšom priebehu zápasu lopty míňajú.
     
    23
    Nestalo sa tak a na druhej strane to neovplyvnil ani Kaká, ktorého na polovici ihriska i za cenu faulu zastavil De Rossi.
     
    22
    Rimania ukazujú svoju silu a moment zlomu. Nechýbalo veľa a prakticky z prevej zaujímavejšej situácie sa mohli dostať do vedenia.
     
    21
    Prvú vážnejšiu príležitosť zápasu si napriek pasivite vypracovali domáci. Tí z pravej strany rozohrávali rohový kop, ktorý cez chybujúceho Ramiho prepadol až k Leandrovi Castánovi. Ten ale následne francúzskeho stopéra neprepálil. Lopta sa ale odrazila k Dodôvi, ktorý z nejakých trinástich metrov zakončoval pohotovým halfvolejom. Ten sa ale vzniesol nejaký meter nad brvno.
     
    20
    Výbornú prácu na pravej strane zatiaľ odvádza Daniele Bonera, ktorý brazílsky znejúcu dvojicu Dodô a Gervinho nepúšťa k hre.
     
    19
    Rami s Balotellim to zamýšľali až príliš jednoducho a Francúzov nákop proste nemal nárok na úspech. Mario jeho odkopnutú loptu len zľahka nadvihol a guľatý nezmysel doskákal až k De Sanctisovi.
     
    18
    Rimania sa pokúsili o vtipnú rozohrávku voľného kopu, no Gervinho na Tottiho kolmicu zareagovať nemohol. Telom ho spacifikoval Montolivo.
     
    17
    Na Stadio Olimpico to ale poriadne iskrí. Ďalšiu ranu inkasoval sám cisár Totti, ktorého zasiahol buldozér Mexés.
     
    16
    Prekvapujúco aktívnejším celkom sú zatiaľ hostia, ktorí sa prezentujú ucelenejšou a priamočiarejšou hrou. Sme radi, že to nie je jednostranný boj.
     
    15
    Aj po uplynutí štvrťhodiny hry ale naďalej pokračujeme bez kariet a žiaľ i bez zaujímavých gólových príležitostí.
     
    14
    Maria Balotelliho po predchádzajúcom zákroku na Pjaniča ukľudňoval Leandro Castán, ktorý ho taktiež nabral zozadu. Forward s ghanskými koreňmi to poriadne schytal.
     
    13
    Mario Balotelli zastavil rodiaci sa brejk AS, keď na polovici ihriska zozadu skolil Pjaniča. Zatiaľ ale pokračujeme bez kariet.
     
    12
    Rohový kop sa až na dvakrát opakoval a z celej príležitosti rezultovala až Bonerova ďalekonosná koncovka. Tá ale smerovala iba do stredu bránky.
     
    11
    Kaká dostal dobrú loptu od Montoliva, no následne sa osamote rútil proti brániacej trojici Rimanov. Na padajúcom Nainggolanovi vybojoval aspoň rohov kop.
     
    10
    Následný voľný kop rozohrával kapitán Rossoneri Montolivo, ktorý ku koncovke vyzval Ramiho. Jeho nožničky ale strihali naprázdno.
     
    9
    Mario Balotelli na pravom kraji šestnástky vybojoval zaujímavý voľný kop, keď si s ním v rozpore s pravidlami počínal Dodô.
     
    8
    Následne sa k ničomu nedostal opäť Taarabt a protiútok na druhej strane zastavil Muntari, ktorý poslal Maicona k zemi.
     
    7
    V krátkom slede sme sledovali dve centrované lopty na útočníka Balotelliho. Hondov oblúčik odvracal Leandro Castán a po Taarabtovej kolmici v sklze zasahoval Rafael Tolói.
     
    6
    Spomínaný Totti sa pokúsil o prvú koncovku dnešného stretnutia. Z nejakých tridsiatich metrov ale pálil nedôrazne a navyše mimo.
     
    5
    Vysoké lopty do vápna dnes rozhodne nemajú zmysel. Na hrote sa totiž pohybuje Francesco Totti, čo by si pýtalo postupnú a kreatívnu kombináciu.
     
    4
    Ľavý bek Dodô sa už k centrovanej lopte dostal, no ťažko povedať, koho v šestnástke vlastne hľadal. Loptu si poľahky prebral Constant.
     
    3
    Na druhej strane mohol po Pjaničovej diagonále centrovať Dodô, no čistým spôsobom ho dokázal zastaviť obranca Daniele Bonera.
     
    2
    Balotellimu hneď v úvode do veľkej šance nabiehal Adel Taarabt, no kontroverzný útočník loptu cez Nainggolana nepretlačil.
     
    1
    Úvodný výkop piatkovej predohrávky je za nami. Obstarali ho Rimania vo svojej tradičnej sade dresov. Rossoneri dnes v bielom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Tolói, Castán, Dodô – Nainggolan, De Rossi, Pjanič – Ljajič, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Taddei, Michel Bastos, Florenzi, Torosidis, Romagnoli, Ricci, Mazzitelli, V. Marin
    Manažér: Rudi Garcia (FRA)

    AC Miláno: Abbiati – Bonera, Rami, Mexés, Constant – Muntari, Montolivo (C) – Honda, Kaká, Taarabt – Balotelli
    Náhradníci: Amelia, Gabriel – De Sciglio, Robinho, Pazzini, Essien, Poli, C. Zapata, Abate, M. Silvestre, Emanuelson, Zaccardo
    Manažér: Clarence Seedorf (NED)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – F. Meli, A. Marzaloni – E. Liberatore.
     
    Vitajte na Stadio Olimpico, kde nás čaká piatková predohrávka 35. kola talianskej Serie A.

    V hlavnom meste Talianska sa nevzdávajú teoretickej nádeje na majstrovský titul. Štyri kolá pred koncom je ale strata Rimanov až osembodová. Posilniť víťazné ambície môže len dnešný triumf.
    Ten by sa mal zrodiť proti celku, ktorý je k splneniu svojho cieľa o niečo bližšie. Na piate miesto, ktoré by im zabezpečilo kompenzačné vniknutie do pohárovej Európy, Rossoneri strácajú len päť bodov. Akým smerom sa upraví toto manko?

    Tabuľkové postavenie:

    2. AS Roma: 25 – 7 – 2; skóre 69:19; body 82
    6. AC Milan: 14 – 9 – 11; skóre 53:44; body 51

    Forma:

    AS Roma: V – V – V – V – V – V
    AC Milan: V – V – V – V – V – R

    Z pohľadu rímskeho AS vynikajúci ročník 2013/14 speje k svojmu záveru. Giallorossi majú z neho rozpoltené pocity. Napriek fenomenálnej hernej i výsledkovej výkonnosti to na titul stačiť zrejme nebude. Tešiť ich ale môže vytúžený návrat do Ligy majstrov. O takomto debutovom ročníku sa Rudimu Garciovi snáď ani nesnívalo. Sila Vlkov navyše naďalej môže ešte rásť.
    Hlavnou misiou pre dnešný zápas bude vytvorenie tlaku na vedúci Juventus. Červeno-žltým by sa to mohlo podariť. Lupi sa totiž vezú na osemzápasovej víťaznej vlne.

    Podobné superlatívy o milánskom mužstve už vynášať nemôžeme. Rossoneri prežívajú jednu z najnevýraznejších sezón za posledné obdobie. AC sa ju pokúsi ešte zachrániť postupom do Európskej ligy UEFA, no na Champions League to už určite stačiť nebude.
    Posledné vystúpenia pod Clarencom Seedorfom ale naznačili istý progres. Červeno-čierni v ostatných piatich dueloch brali plný počet bodov. Ak by sa im podarilo túto výkonnostnú krivku udržať, tak na Európu by to stačiť zrejme mohlo.

    Vzájomné zápasy:

    16.12.2013; AC Milan – AS Roma 2:2
    (C. Zapata, Muntari – Destro, Strootman)

    12.05.2013; AC Milan – AS Roma 0:0

    22.12.2012; AS Roma – AC Milan 4:2
    (2x Lamela, Burdisso, Osvaldo – Pazzini, Krkič)

    24.03.2012; AC Milan – AS Roma 2:1
    (2x Ibrahimovič – Osvaldo)

    29.10.2011; AS Roma – AC Milan 2:3
    (Burdisso, Krkič – 2x Ibrahimovič, Nesta)

    07.05.2011; AS Roma – AC Milan 0:0

    Absencie:

    Domáci sa v dnešnej piatkovej predohrávke budú musieť zaobísť bez zranenej trojice Balzaretti, Strootman a Mehdi Benatia.
    Naďalej neistý navyše zostáva štart Maicona a Romagnoliho. Kvôli disciplinárnemu trestu nenastúpi ani Destro.

    Na druhej strane z rovnakého dôvodu neuvidíme Nigela de Jonga. K dispozícii nie je ani dlhodobo zranený El Shaarawy.
    Otázniky visia nad Essienom, Hondom a predovšetkým Birsom. O ich štarte sa bude rozhodovať až pred odchodom do Ríma.

    Favoritom stretnutia rozhodne zostáva domáce AS. Všeobecne sa ale očakáva zaujímavé a atraktívne stretnutie. Snáď sa tieto želania do bodky naplnia.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 43. Pjanič(Totti), 65. Gervinho

    Karty:   44. Pjanič (ASR), 68. Totti (ASR), 70. Nainggolan (ASR) – 33. Muntari (ACM), 39. Honda (ACM), 80. Rami (ACM)


    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Tolói, Castán, Dodô – Nainggolan, De Rossi, Pjanič – Ljajič, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Taddei, Michel Bastos, Florenzi, Torosidis, Romagnoli, Ricci, Mazzitelli, V. Marin
    Manažér: Rudi Garcia (FRA)

    AC Miláno: Abbiati – Bonera, Rami, Mexés, Constant – Muntari, Montolivo (C) – Honda, Kaká, Taarabt – Balotelli
    Náhradníci: Amelia, Gabriel – De Sciglio, Robinho, Pazzini, Essien, Poli, C. Zapata, Abate, M. Silvestre, Emanuelson, Zaccardo
    Manažér: Clarence Seedorf (NED)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – F. Meli, A. Marzaloni – E. Liberatore