Švajčiarsko – Česko 3:1 (kon.)
koniec
Berani Zlín
5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
HC Kometa Brno
cz Piatok 25.04.2014, 18:20 • ZS Luďka Čajky • Generali play off Tipsport extraligy (CZ)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    ZS Luďka Čajky se otřásá v základech, kapitán PSG Zlín PETR ČAJÁNEK přebírá pohár pro mistra Tipsport extraligy ročníku 2013/2014. Dnes to byl zároveň poslední zápas zlínského kapitána v jeho hokejové kariéře. Lepší tečku si zlínský kapitán na svůj závěr hokejové kariéry opravdu přát nemohl.
     
    Zlínští hokejisté si přijíždějí pro zlaté medaile, které je budou dnes a ještě dlouho zdobit, protože oslavy zde budou určitě pokračovat dlouho do rána a ještě několik dní po zisku druhého titulu.
     
    Vicemistrem letošní hokejové sezony 2013/2014 se stali hokejisté HC Komety Brno. Všichni hráči brněnského kádru si nyní přijíždějí pro stříbrné medaile.
     
    Oba celky si po finálové sérii, která trvala pět zápasů podávají ruce. Sláva vítězům, čest poraženým.
     
    59:59
    Sen všech zlínských fanoušků se stává skutečností. Mistrem letošní hokejové sezóny 2013/2014 se stávají hokejisté PSG Zlín!!!
     
    59:00
    ZS Luďka Čajky je na nohou, odpočítávají se poslední vteřinky dnešního utkání a letošní sezony 2013/2014
     
    58:10
    Zlínské hokejisty dělí necelé dvě minutky od druhého mistrovského titulu.
     
    58:10
    Kometa se v signaliované výhodě zcela zbytečně oslabuje. Jakub Koreis (KOM) 2 minuty za hrubost.
     
    57:50
    Čiliak je z branky venku, Kometa hraje power-play.
     
    57:28
    Páté finále je stejně tak jako i všechny předchozí vyprodáno!
     
    55:32
    Rozhodčí rozpažil, branka neplatí, protože Koreis kotouč do sítě kopnul bruslí. Vhazovat se bude v obranném pásmu Zlína.
     
    55:32
    Kotouč se po zásahu Koreise nejspíše bruslí dostal za brankovou čaru. Rozhodčí ukázal, že se pojede poradit s videorozhodčím.
     
    54:43
    Zákrok Patrika Urbance (ZLN) na brněnského Zohornu byl odpískán jedním z rozhodčích až po zhruba dvaceti sekundách. Brnu se tak nabízí přesilovka, zlínský obránce si vykoledoval dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    50:14
    Marek Melenovský (ZLN) 2 minuty za hrubost – Jakub Koreis (KOM) také dvě minuty hrubost. Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    49:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ještě je tu teoretická šance pro hokejisty Brna. VOJTĚCH NĚMEC se proháčkoval skrze zlínskou defenzívu a zakončil svůj pokus přesně do šibenice. Asistence: Jozef Kováčik, Jakub Svoboda.
     
    48:40
    Kometu mohl ještě do hry dostat Tomáš Žižka, který by se dnes prosadil podruhé. Bekhendová střela brněnského obránce však na poslední chvíli narazila na hbitou vyrážečku Libora Kašíka.
     
    45:15
    Tomáš Svoboda (KOM) 10 min osobní trest za nesportovní chování.
     
    43:48
    Kubiš ve stoprocentní šanci nevyzrál na výborného Čiliaka, který se roztáhl na brankovišti a zneškodnil obrovskou šanci domácích.
     
    43:20
    Holík v parádní pozici jen těsně minul z dorážky odkrytý prostor u levé tyčky Čiliakovy branky.
     
    41:40
    Je tu šance pro domácí navýšit vedení o čtyři góly. Leoš Čermák (KOM) 2 minuty nedovolené bránění.
     
    41:24
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani si našlapují na druhý mistrovský titul s velikým elánem. JIŘÍ ONDRÁČEK vybojoval v souboji kotouč, následně si popojel na branku Brna a střelou zápěstím prostřelil vyjetého Čiliaka. Asistence: Marek Melenovský.
     
    39:10
    Zlínští si zahrají přesilovku s výhodou dvou hráčů v poli, tedy pět na tři. Za katr už míří Jozef Kováčik (KOM) budou to dvě minutky za hákování.
     
    38:06
    Ševci si zahrají také přesilovku a hned v závěru druhého dějství. Za nedovolené bránění je potrestán dvěma minutami Libor Pivko (KOM)
     
    36:05
    Kometa bude mít výhodu přesilové hry pět na čtyři. Vyloučen je Antonín Honejsek (ZLN) na 2 minuty za podražení.
     
    32:40
    Zlín bude hrát další oslabení. Oldrich Kotvan (ZLN) vyhodil kotouč do hlediště a Kometa má další šanci na zkorigování výsledku.
     
    31:26
    Kotouč se po nahození Urbanec odrazil před hokejku Honejska, který z první na dorážku nedosáhl.
     
    30:44
    Únik Melenovského s Kubišem překazil obětavým pádem do střely bránící Vojtěch Němec.
     
    29:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno v přesilovce snižuje stav zápasu na rozdíl dvou branek! Nahození PETRA KUBOŠE od levého mantinelu prolétlo přes hradbu těl až za záda Kašíka. Asistence: Tomáš Žižka, Jakub Koreis.
     
    27:48
    Kometa má šanci se ještě dostat do hry, ale bude to mít nesmírně těžké. Jiří Ondráček (ZLN) tečoval kotouč do hlediště a bude za to pykat dvěma minutami.
     
    26:53
    Obránce Zlína Petr Zámorský je hladový po hattricku. Dělovku zlínského obránce ale dokázal Čiliak srazit do ochranné sítě.
     
    25:26
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlínští se dostávají v přesilové hře do vedení už o tři góly! Nahození obránce PETRA ZÁMORSKÉHO doletělo až do horního růžku brněnské klece. Je to dnes už druhá trefa zlínského obránce v dnešním utkání. Asistence: Jiří Marušák, Petr Leška.
     
    25:08
    Berani budou hrát 14 vteřin přesilovou hru pět na tři. Za hru vysokou holí je potrestán dvěma minutami obránce Michal Kempný (KOM)
     
    23:22
    Zlínu hraje do karet další přesilová hra. Potrestán je Jozef Kováčik (KOM) 2 minutami za hákování.
     
    20:43
    Do branky Komety se od začátku druhé třetiny postavil Marek Čiliak.
     
    19:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    Mezitím co už byli hokejisté Komety kompletní se domácím podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Leškovu nahrávku si na modré čáře zpracoval PETR ZÁMORSKÝ, který následně nezazmatkoval, naznačil střelu a ve finální fázi vymetl horní růžek Trvajovy branky. Asistence: Petr Leška, Bedřich Köhler.
     
    17:06
    Tomáš Žižka (KOM) 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    15:23
    Zámorského parádní sólo dospělo až do zakončení, kde se u Trvajovy tyčky kotouč odrazil před Holíka, který zpoza branky ještě hledal mezi kruhy Čajánka, ale jeho střela orazítkovala pouze zadní mantinel.
     
    13:53
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani se při vlastním oslabení opět ujímají vedení! Menší nepozornosti hostující obrany využil Pavel Kubiš, který odvedl parádní práci a po vyvedené stahovačce puk předložil do druhé vlny PETRU ČAJÁNKOVI. Zlínský kapitán poslal kotouč přesným zásahem do levého horního růžku. Asistence: Pavel Kubiš, Patrik Urbanec.
     
    11:28
    Kašík se předvedl opět v dobrém světle. Zlínský brankář nejprve vychytal střelu Pivka a s dávkou štěstí udržel kotouč po dorážce Vojtěcha Němce.
     
    10:57
    Veliká šance pro hosty! Kometa bude hrát rovné dvě minuty přesilovku pěti proti třem. Vyloučen je Petr Čajánek (ZLN) na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    10:43
    Kometa si jako první zahraje početní výhodu. Petr Leška (ZLN) je potrestán trestem 2+2 minuty za hru vysokou holí. Kometa má šanci se dostat do jednobrankového vedení.
     
    10:23
    Honejsek se po přihrávce Čajánka protlačil přes Hanzlíka do zakončení, kde ho ale vychytal ležící Trvaj.
     
    9:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Kombinaci Komety na jeden dotek zakončil přesnou střelou nad beton Kašíka střílející obránce TOMÁŠ ŽIŽKA. Asistence: Tomáš Svoboda, Vojtěch Němec.
     
    5:39
    Vojtěch Němec převzal kotouč v levém rohu a nebezpečnou střelou jen těsně minul odkrytý prostor u zlínské branky.
     
    4:06
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlínští udeřili jako blesk z čistého nebe a dostávají se do vedení! BEDŘICH KÖHLER si zpracoval bruslí kotouč po nahrávce Lešky a střelou do středu branky překonává brněnského brankáře. Asistence: Petr Leška, Patrik Urbanec.
     
    3:30
    První vážnější šance domácích málem skončila vedoucí brankou. Kotouč se po střele Ondráčka odrazil těsně před brankovou čáru, kde ho Trvaj na poslední chvíli odpálil hokejkou do bezpečí.
     
    2:50
    Kubošovo nahození se odrazilo před Kašíka, kde v dobré střelecké pozici zlínský brankář vychytal dorážejícího Hynka Zohornu.

    Ivo Raiskub

    Góly a asistencie: 5. Köhler (Leška, Urbanec), 14. Čajánek (Kubiš, Urbanec), 20. Zámorský (Leška, Köhler), 26. Zámorský (Marušák, Leška), 42. Ondráček (Melenovský) – 10. Žižka (T.Svoboda, Němec), 30. Kuboš (Žižka, Koreis), 50. Němec (Kováčik, Svoboda)


    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Zámorský, Urbanec, Kotvan, Marušák, Řezníček, Matějíček, Horák – Holík, Čajánek, Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, P. Sedláček, Okál.
    HC Kometa Brno: Trvaj (21. Čiliak) – Dlapa, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – Pivko, Čermák, Zohorna – Káňa, Němec, T. Svoboda – J. Svoboda, Koreis, Vondráček – Burian, Raška, Mrázek.

    Rozhodca: Jeřábek, Šír – Lederer, Gebauer

    Diváci: 7 000 (vyprodáno)