Nemecko U18 – Dánsko U18 3:2 (kon.) | USA U18 – SR 18 6:2 (kon.) | Česko U18 – Rusko U18 3:2 (po pr.)
Švédsko U18 – Fínsko U18 10:0 (kon.) | Kanada U18 – Švajčiarsko U18 3:2 (kon.)
koniec
Švédsko U18
10:0 (3:0, 2:0, 5:0)
Fínsko U18
cz Štvrtok 24.04.2014, 16:00 • Kisapusto, Lappeenranta • Majstrovstvá sveta U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    No a je to tady! Před zápasem se o tomhle výsledku jistě nezdálo ani těm největším optimistům pod vlivem. Střela AXELA HOLMSTRÖMA z levého kruhu překonává brankáře Voutilainena a je to skutečně již desátý puk ve finské síti. Asistence: William Nylander.
     
    52:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka a těžko myslitelná desítka na kontě finského celku se nebezpečně blíží. AXEL HOLMSTRÖM lehce tečoval nahození od modré čáry a Voutilainen nestačil zasáhnout. Asistence: Oskar Lindblom a William Nylander.
     
    45:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je neskutečné, co vše Švédové promění. WILLIAM NYLANDER se po buly vydal do útočného pásma osamocen po levém křídle, natlačil se před obránce a ze zdánlivě nemožného úhlu zavěsil bekhendem pod břevno. Bez asistence.
     
    45:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Finům nevychází zhola nic. První výlet Švédska do útočného pásma od šestého gólu končí dalším pukem ve Voutilainenově síti, poté co volný kotouč uklidil za záda brankáře KEVIN ELGESTAL. Bez asistence.
     
    41:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To už ale neplatí. I potřetí vstupují Švédové do třetiny vynikajícím způsobem. Z vrcholu kruhu se trefuje přesně RASMUS ANDERSSON. Asistence: Henrik Tornqvist.
     
    22:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ve vzduchu začíná viset nepříjemný debakl domácího týmu. Ehn našel volného MARCUSE PETTERSSONA před brankou, a ten nezaváhal. Finská defenziva nepracuje dobře. Asistence: Axel Ottosson.
     
    20:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají přesilovku a chvíli po přestávce odskakují už na čtyřgólový rozdíl. WILLIAM LAGESSON se dostal k odraženému puku, poslal jej na branku a ten propadl až do sítě, možná byl ještě tečován některým z finských hráčů. Bez asistence.
     
    10:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    S finským týmem to vypadá zle nedobře. WILLIAM LAGESSON napřáhl na modré a nenápadná střela prošla Kahkonenovi až do sítě. Asistence: Christoffer Ehn a Kevin Elgestal.
     
    07:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí tým přesto inkasuje, už ve hře pět na pět. Byla to podobná situace jako u první branky, opět nedůsledné přebrání hráčů a KIM ROSDAHL skóruje z mezikruží švihem nad vyrážečku brankáře. Asistence: Henrik Tornqvist a Jakob Forsbacka Karlsson.
     
    00:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je skvělý začátek Tre Kronor. Finská obrana nedokázala vyhodit kotouč z vlastního pásma a WILLIAM NYLANDER následně měl volnou palebnou pozici v mezikruží, kterou ranou k pravé tyči využívá. Bez asistence.

    Lukáš Peroutka

    Góly a asistencie: 1. Nylander, 8. Rosdahl (Tornqvist, Forsbacka Karlsson), 11. Lagesson (Ehn, Elgestal), 21. Lagesson, 23. Pettersson (Ehn, Ottosson), 42. Andersson (Tornqvist), 46. Elgestal, 46. Nylander, 53. Holmström (Lindblom, Nylander), 55. Holmström (Nylander)


    Švédsko U18: Söderström – Lagesson, Englund, Aho, Pettersson, Forsling, Mattsson, Andersson – Franzen, Kempe, Karlsson – Holmström, Nylander, Lindblom – Ehn, Ottosson, Elgestal – Rosdahl, Muzito Bagenda, Forsbacka Karlsson – Tornqvist. Trenér: Anders Eriksen.
    Fínsko U18: Kahkonen (23. Voutilainen) – Niku, Keskitalo "A", Parikka, Moberg, Tuulola, Rouhiainen – Honkanen "C", Rantanen "A", Lammikko – Aho, Hopponen, Kalapudas – Kapanen, Saarela, Kiviranta – A. Makinen, Kauppinen, M. Makinen – Lamsa. Trenér: Rauli Urama.

    Rozhodca: Miller (USA), Nicholson (CAN) – Lhotský (CZE), Yamaguchi (JPN)

    Diváci: 3075