Slovensko – Fínsko 0:3 (kon.)
koniec
Slovensko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Fínsko
Štvrtok 24.04.2014, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:59
    Opäť niečo podobné, ale teraz skvelú prihrávku pre spoluhráčov vymyslel Mikúš. Slovenskí hráči sa stále nevedia presadiť, Saros mal teraz pomerne veľa práce.
     
    56:26
    Nagyovi to dnes skutočne ide! Pripravil skvelú prihrávku pre Šatana, no ten bol v poslednej chvíli zablokovaný a páliť nemohol. Slováci sa konečne rozstrieľali.
     
    54:50
    Tadiaľto by ale cesta viesť mohla! Slováci pália na Sarosovu bránku z každej možnej pozície, no nevedia sa presne trafiť. Puky pečiatkujú iba zadný mantinel.
     
    53:34
    Slováci poriadne hazardujú! Naši reprezentanti sa dopustili veľkej chyby v rozohrávke pred vlastným brankárom a Janus mal čo robiť, aby v rozkľaku puk zachytil.
     
    50:54
    Vylúčenie Fínsko – Taimi dve minúty za hákovanie.
     
    50:12
    Napokon až v plnom počte sa Fínsko dostalo do ďalšieho nebezpečného zakončenie. Janus mal čo robiť, aby dokázal puku zabrániť prejsť za čiaru, ale napokon jeho pevné betóny štvrtý gól nepripustili.
     
    48:55
    Fíni sa do pásma vrátili, ale chýbal im kúsoček šťastia! Fínski reprezentanti sa nedokázali dostať k puku, ktorý poskakoval tesne vedľa ľavej žrde Janusovej bránky.
     
    47:52
    Vylúčenie Slovensko – Maričnčin dve min. za podrazenie.
     
    47:10
    Dobrá šanca Slovákov! Nagy skvele prečítal hru a poslal puk Slobodovi, no ani táto tvrdá rana v sieti neskončila. Fínsky brankár má nakročené za čistým kontom.
     
    45:10
    Fínsko dalo gól!

    Fíni vyhrávajú už rozdielom troch presných zásahov! Naši reprezentanti na súpera opäť nedali pozor a TEUVO TERÄVÄINEN si vytiahol brankára z bránky a puk nekompromisne poslal do siete. Asistencia: Michael Keränen.
     
    44:20
    Sľubná šanca pre Slovensko! Mikúš spoza bránky skúšal prihrávať na Nagya a bol presný. Košický odchovanec následne tvrdo pálil, ale Saros si dokázal s týmto pokusom poradiť.
     
    43:27
    Veľká šanca pre Slovensko! Vypracovala si ju naša štvrtá formácia. Bakoš prihrával pred bránku Zuzinovi, ale ten nedokázal puk poslať do siete, lebo bol veľmi dobre zblokovaný.
     
    40:49
    Naopak, Fíni využili nikam nevedúce kombinácie domácich a dostali do nepríjemného zakončenia. Tuppurainen spracoval prihrávku a po pravej strane sa rútil do zakončenia, no napokon Janusa neprekvapil.
     
    37:58
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádza Deyl za nedovolené bránenie a Keränen za napadnutie.
     
    34:49
    Sľubná príležitosť Slovákov ostala nevyužitá! Po ľavom krídle puk do pásma potiahol Réway, no namiesto strely volil ešte prihrávku na spoluhráča na opačnej strane. Tá ale nebola presná a strelou sa neskončila.
     
    30:18
    Fínsko dalo gól!

    Fíni vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov! Parádny teplomer poslal JUHA-PEKKA HYTÖNEN za Janusa, ktorému obrana opäť vôbec nepomohla. Asistencie: Jarko Immonen a Juuso Hietanen.
     
    25:36
    Slováci sa takmer dočkali vyrovnania! Veľkú individuálnu parádu predviedol Réway, no vo finálnom zakončení na Sarosa nestačil.
     
    22:26
    Takmer prišla ľadová sprcha pre Slovensko vo vlastnom oslabení. Bol to zrejme Pöysti kto sa všemožne snažil puk doraziť za Janusa, ale bez úspechu.
     
    22:05
    Vylúčenie Fínsko – J. Sallinen na dve min. za hákovanie.
     
    21:54
    Do dobrej šance dostal domácich Marcinko! Možno už mohol páliť, no volil ešte prihrávku na stranu a vybojoval aspoň vylúčenie. Slovákom sa ponecháva výhoda.
     
    21:13
    Po skvelej prihrávke od Tuppurainena sa pred bránkou k puku dostal Hytönen. Okamžite chcel zakončovať, ale puk poslal iba do prevého betónu Janusa.
     
    18:07
    Vylúčenie Slovensko – Tybor dve min. za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    16:59
    Slováci v ďalšej sľubnej príležitosti! Vypracoval ju extraligový Zuzin, ktorý sa natlačil pred bránku, no bekhendom brankára hostí neprekvapil.
     
    15:40
    Steel arénou to len tak zahučalo! Po dlhej dobe sa naši hráči dostali k strele, o ktorú sa postaral Bartek. Bola to poriadne tvrdá rana, no nie tak dobre mierená na to, aby skončila v sieti.
     
    10:24
    Takmer sme to zakríkli! Dnes veľmi aktívny Tybor sa takmer dostal do samostatného úniku. Takmer. V poslednej chvíli ho hostia zastavili.
     
    07:08
    Fínsko dalo gól!

    Fíni v Steel aréne už vyhrávajú! Túto situáciu defenzíva našich reprezentantov vôbec nezvládla, nechala Janusa úplne osamoteného, a ten proti tvrdej rane MICHAELA KERÄNENA nemal veľa šancí na zákrok. Asistencie Tuevo Teräväinen a Iiro Pakarinen.
     
    03:48
    Vylúčenie Fínsko – Pakarinen 2 min. za nedovolené bránenie.
     
    02:19
    Prvá vážnejšia príležitosť hostí! Wirtanen si nakorčuľoval pred bránku a dostal presnú prihrávku. v poslednej chvíli ho dokázali naši obrancovia od puku odstaviť, a tak zakončiť nestihol.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 8. Keränen (Teräväinen, Pakarinen), 31. Hytönen (Immonen, Hietanen), 46. Teräväinen (Keränen)


    Slovensko: Janus – Sloboda, Ďaloga, Marinčin, Mihálik, Valach, Švarný, Deyl, Brejčák – Šatan (C), Mikúš, Nagy – Miklík, Marcinko, Tybor – Bartek, Špirko, Réway – Bakoš, Šťastný, P. Zuzin – Bulík
    Fínsko: Saros – Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Korpikari, Taimi, Lindell, Kivistö, Marttinen – Hytönen, Immonen, Tuppurainen – Pakarinen, Teräväinen, Keränen – J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala – Pöysti, Wirtanen, Savinainen

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Rovenský, M. Korba

    Diváci: 8347