Slovensko – Fínsko 0:3 (kon.)
koniec
Slovensko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Fínsko
Štvrtok 24.04.2014, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Dámy a páni, vítame vás pri sledovaní prípravného zápasu Majstrovstiev sveta, v ktorom si v košickej Steel Aréne skrížia hokejky hokejisti slovenskej a fínskej hokejovej reprezentácie.

    Slovensko v doterajšej príprave odohralo celkovo 4 stretnutia. Diváci v Bratislave si mohli užiť dvojzápas s Ruskom, v ktorom sa našim chlapcom podarilo raz zvíťaziť. V prvom stretnutí sme podľahli "zbornej" 1:3, keď sa podarilo skórovať len Lapšanskému. Druhý zápas sa podarilo reprezentácii Slovenska vyhrať. Vstup do stretnutia našim hokejistom vyšiel, veď už v 1. minúte mohli po góle Mikúša dvíhať ruky nad hlavu po prvýkrát. V prvej tretine sa ešte podarilo presadiť aj Skokanovi, v tej druhej sa do listiny strelcov zapísal Nagy so Šatanom. Rusku sme teda po víťazstve 4:2 vrátili požičané.

    Slovenská hokejová reprezentácia následne cestovala do Fínska. V krajine galského kohúta si zverenci trénera Vůjtka nechceli pripustiť žiadne zaváhanie, no opak bol pravdou. Fíni nás zaskočili už hneď v prvom zápase, kedy sa zápas skončil výsledkom 4:2 v prospech domácich. Za Slovensko sa dokázal presadiť Špirko a Šťastný. Druhý zápas držali Slováci pevne vo svojich rukách a po góloch Tybora a dvoch presných zásahoch Šatana Slovensko zvíťazilo 1:3.

    Ďalšie 2 zápasy odohrá Slovensko v Košiciach a Poprade proti výberu "Suomi", pričom do týchto zápasov zasiahnu aj čerství majstri majstri Slovenska, hráči HC Košice Radek Deyl a olympionik Tomáš Marcinko. Vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu budete, samozrejme, pri oboch dueloch našich reprezentantov.

    Nominácia Slovenska na prípravné zápasy s Fínskom:
    Brankári: Július Hudáček, Jaroslav Janus, Ján Laco
    Obrancovia: Ján Brejčák, Peter Čerešňák, Marek Ďaloga, Vladimír Mihálik, Karol Sloboda, Richard Stehlík, Martin Štajnoch, Ivan Švarný, Juraj Valach, Martin Marinčin, Radek Deyl
    Útočníci: Martin Bakoš, Martin Bartek, Tomáš Bulík, Marcel Haščák, Patrik Lušňák, Michel Miklík, Juraj Mikúš, Ladislav Nagy, Martin Réway, Dávid Skokan, Miroslav Šatan, Rastislav Špirko, Andrej Šťastný, Radoslav Tybor, Peter Zuzin, Tomáš Marcinko

    Proti Fínsku to bude už náš 28. vzájomný zápas. Bohužiaľ, bilancia Slovákov s výberom tejto krajiny je hrozivá, keďže doposiaľ sme vyhrali iba v piatich prípadoch a až 19-krát odchádzali z ľadu ako porazený celok.

    Nominácia Fínska na prípravné zápasy so Slovenskom:
    Brankári: Mikko Koskinen (Sibir Novosibirsk, Rus./KHL), Juuse Saros (Hämeenlinna)
    Obrancovia: Oskari Korpikari (Lahti), Tommi Taimi (Pori), Tommi Kivistö (Ilves Tampere), Esa Lindell, Jere Karalahti (obaja Jokerit Helsinki), Tuukka Mäntylä (Metallurg Novokuzneck, Rus./KHL), Jyri Marttinen (Pori), Juuso Hietanen (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL)
    Útočníci: Jani Tuppurainen (Jyväskylä), Petteri Wirtanen (Donbas Doneck, Ukr./KHL), Juha-Pekka Hytönen (Lausanne, Švaj.), Veli-Matti Savinainen (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), Michael Keränen (Ilves Tampere), Tommi Huhtala, Eetu Pöysti (obaja Espoo Blues), Teuvo Teräväinen (Rockford IceHogs, USA/AHL), Iiro Pakarinen (IFK Helsinki), Jarkko Immonen (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Miika Lahti (Jyväskylä), Jere Sallinen (Örebro, Švéd.), Tomi Sallinen (Espoo Blues)
     
    V Steel aréne sme si už vypočuli hymny oboch krajín, a tak úvodnému buly už nič nebráni.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Janus – Sloboda, Ďaloga, Marinčin, Mihálik, Valach, Švarný, Deyl, Brejčák – Šatan (C), Mikúš, Nagy – Miklík, Marcinko, Tybor – Bartek, Špirko, Réway – Bakoš, Šťastný, P. Zuzin – Bulík

    Fínsko: Saros – Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Korpikari, Taimi, Lindell, Kivistö, Marttinen – Hytönen, Immonen, Tuppurainen – Pakarinen, Teräväinen, Keränen – J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala – Pöysti, Wirtanen, Savinainen

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Rovenský, M. Korba.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Hneď v úvode stretnutia sa domáci Slováci dostali do útočnej tretiny. Tam chceli síce Sarosa ohroziť aj strelecky, ale nahodenie na bránke neskončilo.
     
    00:55
    Slováci sa dostali k prvému streleckému zakončeniu do priestoru bránky. Tvrdo pálil Tybor a jeho tvrdú ranu chcel ešte tečovať Marcinko, no fínsky gólman puk vyrazil do bezpečia včas.
     
    01:24
    Slovenskí hokejisti sa ale v pásme dlho neusadili. Hostia sa zatiaľ k streleckému ohrozeniu bránky nedostali, ale puk už aspoň vyviezli z pásma.
     
    01:59
    V Košiciach sme ešte síce vážnejšiu príležitosť nevideli ani na jednej strane, ale hrá sa pred pomerne zaplneným štadiónom. Viacero miest je ale zatiaľ prázdnych.
     
    02:19
    Prvá vážnejšia príležitosť hostí! Wirtanen si nakorčuľoval pred bránku a dostal presnú prihrávku. v poslednej chvíli ho dokázali naši obrancovia od puku odstaviť, a tak zakončiť nestihol.
     
    02:43
    Janus musel opäť zasahovať! Slovenský gólman mal pred svojou bránkou v týchto chvíľach poriadne rušno, ale so situáciou si poradil a zatiaľ je veľmi pozorný.
     
    03:48
    Vylúčenie Fínsko – Pakarinen 2 min. za nedovolené bránenie.
     
    03:59
    Slováci sa dlho v pásme neudržali. Fíni puk posielajú cez všetky čiary, no zakázané uvoľnenie z toho, samozrejme, nebude.
     
    04:20
    A situácia sa opäť opakuje. Hosťujúci Fíni sa veľmi dobre bránia, puk opäť letí až k Janusovi. Takto sa našim reprezentantom skóre otvoriť nepodarí.
     
    04:43
    Slováci sa konečne usadili v útočnej tretine. Naši reprezentanti skúšajú pred fínskym gólmanom kombinovať, no zatiaľ je to bez strely.
     
    05:13
    Slovensko sa konečne dostalo k strele, ale aj tá bola nepresná. Veľmi tvrdo od modrej čiary pálil Švarný, ale minul priestor troch žrdí.
     
    05:36
    Naši hokejisti v závere vlastnej presilovky držia útočné pásmo. Hostia sa ale pohodlne bránia a k strele nás nepúšťajú.
     
    06:20
    Medzičasom sa už hrá v plnom počte na oboch stranách. Fíni sa bezproblémovo ubránili.
     
    06:49
    Slovenskí hokejisti chceli opäť získať útočnú tretinu. Puk síce do pásma dostali. ale sami tam boli skôr, než on.
     
    07:08
    Fínsko dalo gól!

    Fíni v Steel aréne už vyhrávajú! Túto situáciu defenzíva našich reprezentantov vôbec nezvládla, nechala Janusa úplne osamoteného, a ten proti tvrdej rane MICHAELA KERÄNENA nemal veľa šancí na zákrok. Asistencie Tuevo Teräväinen a Iiro Pakarinen.
     
    07:29
    Slováci sa vzápätí pokúsili o vyrovnanie. Tybor to nemyslel zle, keď sa natlačil priamo pred bránku, ale presnú prihrávku nedostal, a tak nemohol zakončovať.
     
    08:15
    Za nami je už úvodných 8 minút duelu a Slováci sa stále viac a viac tlačia pred brankára Sarosa. Fínsky gólman ale nebezpečnejším strelám čeliť nemusel.
     
    08:56
    Slovenskí reprezentanti stále nepoľavujú vo svojej ofenzívnej snahe. tá im ale nevychádza, keďže ich súper vôbec nepúšťa do zakončenia.
     
    09:45
    V Steel aréne sme toho veľa zaujímavého zatiaľ nevideli. Slováci sa teraz musia pokúšať o vyrovnanie, no súper ich do vážnejších šancí odmieta pustiť.
     
    10:24
    Takmer sme to zakríkli! Dnes veľmi aktívny Tybor sa takmer dostal do samostatného úniku. Takmer. V poslednej chvíli ho hostia zastavili.
     
    10:55
    Po takmer samostatnom úniku ožilo aj publikum v Steel aréne. Diváci zatiaľ mlčali, pretože ich obľúbenci im veľa dôvodov na radosť neponúkli.
     
    11:20
    Čas postupne plynie, ale na ľadovej ploche sa stále nedeje nič zaujímavé. Fíni hrajú lepšie ako slovenskí reprezentanti a všetko majú plne pod kontrolou.
     
    11:55
    Alebo ani nie? Špirko teraz narobil riadne problémy fínskej defenzíve, natlačil sa pred bránku, no napokon prihrávku nedostal.
     
    12:56
    Už dlho sa hrá bez akéhokoľvek prerušenia hry. Puk lieta zo strany na stranu a diváci sa začínajú nudiť.
     
    13:20
    Fíni sa dostali do náznaku šance po rýchlom prechode do pásma. Slovenskí obrancovia situáciu príliš nezvládli, no Janus bol pozorný a puk vyrazil.
     
    13:47
    Hra sa na moment presunula pred bránku Slovenska. Zatiaľ je to ale nemastné-neslané a žiadne vážnejšie šance nevidíme.
     
    15:09
    Hra sa konečne po niekoľkých minútach hry prerušila. Fíni chceli rýchlo rozohrať spoza vlastnej bránky, ale puk vyhodili cez všetky čiary, z čoho je iba zakázané uvoľnenie.
     
    15:40
    Steel arénou to len tak zahučalo! Po dlhej dobe sa naši hráči dostali k strele, o ktorú sa postaral Bartek. Bola to poriadne tvrdá rana, no nie tak dobre mierená na to, aby skončila v sieti.
     
    16:30
    A už opäť sa na ľadovej ploche nič nedeje. Hra sa presúva od jednej bránky k druhej, diváci ale nesledujú žiadnu strelu.
     
    16:59
    Slováci v ďalšej sľubnej príležitosti! Vypracoval ju extraligový Zuzin, ktorý sa natlačil pred bránku, no bekhendom brankára hostí neprekvapil.
     
    18:07
    Vylúčenie Slovensko – Tybor dve min. za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    18:34
    Janus sa počas tohto vylúčenia svojho spoluhráča nudiť nebude. Naznačili to už úvodné sekundy presilovky Fínov, počas ktorých musel náš gólman zasahovať betónom proti veľmi nepríjemnej strele. Napokon ale Slováci všetko vyriešili.
     
    19:01
    Slovenskí hokejisti si prevzali puk na svoje hokejky a pohodlne ho vyhodili cez všetky čiary. S pokojom teda môžu odísť striedať.
     
    19:40
    Naši chlapci dokonca nazbierali aj cenné sekundy v útočnej tretine. S pukom tam operoval Šatan, no napokon sa k streleckému zakončeniu nedostal.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina prípravného duelu Slovákov s Fínmi je minulosťou. Naši hokejisti doposiaľ výkonom vôbec neohúrili a proti Suomi prehrávajú rozdielom jediného gólu. Do sľubných príležitostí sa z hráčov s dvojkrížom na hrudi dostávali najmä mladíci a extraligisti, no sieť sa im rozvlniť nepodarilo.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:44.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    V úvode tejto časti hry Slováci dohrávali pár sekúnd vo vlastnom oslabení, ale Fínov nepustili ani len k zakončeniu. Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách.
     
    20:36
    Buly pred Janusom vyhrali hostia a okamžite sa pokúsili o strelu. Ihneď po vhadzovaní tvrdo vypálili, ale náš brankár sśi s pukom poradil pravým betónom.
     
    21:13
    Po skvelej prihrávke od Tuppurainena sa pred bránkou k puku dostal Hytönen. Okamžite chcel zakončovať, ale puk poslal iba do prevého betónu Janusa.
     
    21:54
    Do dobrej šance dostal domácich Marcinko! Možno už mohol páliť, no volil ešte prihrávku na stranu a vybojoval aspoň vylúčenie. Slovákom sa ponecháva výhoda.
     
    22:05
    Vylúčenie Fínsko – J. Sallinen na dve min. za hákovanie.
     
    22:26
    Takmer prišla ľadová sprcha pre Slovensko vo vlastnom oslabení. Bol to zrejme Pöysti kto sa všemožne snažil puk doraziť za Janusa, ale bez úspechu.
     
    23:10
    Tak takto si slovenský tréner presilovku vôbec nepredstavoval. Naši hokejisti musia opätovne začínať až od vlastnej bránky.
     
    23:34
    Slováci sa konečne dostali do pásma, ale tam nič nebezpečnejšie vymyslieť nedokázali. Zverenci českého kouča sú zatiaľ v tejto početnej výhode bezzubí.
     
    24:03
    Slováci síce držia útočnú tretinu, ale stále nevidíme žiaden presný strelecký pokus. Diváci povzbudzujú Slovákov, ale tým sa vôbec nedarí.
     
    24:50
    Medzičasom už oba celky hrajú v plnom počte a za nami je ďalšia nevyužitá presilovka. Nevideli sme počas nej ani jedno vážnejšie ohrozenie brankára.
     
    25:36
    Slováci sa takmer dočkali vyrovnania! Veľkú individuálnu parádu predviedol Réway, no vo finálnom zakončení na Sarosa nestačil.
     
    25:59
    Slovenskí hokejisti sa musia opäť brániť. Fíni sa nasťahovali do nášho pásma a vymýšľajú, ako zvýšia svoj náskok.
     
    26:45
    Fíni to v týchto chvíľach pred Janusom poriadne roztočili. Náš reprezentačný brankár si musel poradiť s niekoľkými pokusmi o zakončenie, ale pevne osadené betóny puk za čiaru nepustili.
     
    27:10
    Teraz sa prítomní novinári zhodli, že Slováci mali aj kusisko šťastia. Naši hráči si nepokryli súpera pred bránkou, no ten našťastie situáciu nespozoroval a k strele sa nedostal.
     
    27:46
    Fíni sa dostali do streleckej šance, no Janus zasahovať nemusel. Bekhnedom to skúšal Keränen, ale minul priestor troch žrdí.
     
    28:20
    Do útoku chceli ísť aj Slováci, ale prechody im vôbec nevychádzajú. Naši reprezentanti nevedia strelecky ohroziť fínskeho brankára, ten sa v tejto tretine musí poriadne nudiť.
     
    28:59
    Naopak, Janus sa na nedostatok práce sťažovať nemôže. Obrana mu ani v týchto chvíľach situáciu vôbec neuľahčuje.
     
    30:18
    Fínsko dalo gól!

    Fíni vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov! Parádny teplomer poslal JUHA-PEKKA HYTÖNEN za Janusa, ktorému obrana opäť vôbec nepomohla. Asistencie: Jarko Immonen a Juuso Hietanen.
     
    30:29
    Slovenskí hráči sa vzápätí chceli pokúsiť o vyrovnanie. Puk chceli rozohrávať spoza vlastnej bránky, ale poslali ho cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie.
     
    31:12
    Slováci sa do zakončenia tentokrát už dostali. bezprostredne po buly v útočnej tretine tvrdo vypálili, ale fínsky gólman si so situáciou poradil.
     
    31:50
    Ani následný strelecký pokus v sieti neskončil, pretože nemohol. Strely našich hráčov nemôžu skúseného fínskeho gólmana vôbec ohroziť.
     
    32:39
    Na ľadovej ploche sa toho veľa nezmenilo a divákom sa to prestáva páčiť. Slováci sú dnes úplne bezzubí, so súperom si vôbec nevedia rady.
     
    33:10
    Hostia sa ale do útočenia vôbec bezhlavo nehrnú. Zrejme môžeme konštatovať, že chvalabohu je tomu tak.
     
    33:50
    Hra sa presúva zo strany na stranu. Slováci by chceli ísť do útoku, ale dostanú sa iba tesne za modrú čiaru a tam o puk vždy prídu.
     
    34:15
    Bol to zrejme Šatan, kto sa natlačil pred bránku súpera. Slovenský hráč ale nemal žiaden priestor na dorážku, pretože puk sa k nemu vôbec nedostal.
     
    34:49
    Sľubná príležitosť Slovákov ostala nevyužitá! Po ľavom krídle puk do pásma potiahol Réway, no namiesto strely volil ešte prihrávku na spoluhráča na opačnej strane. Tá ale nebola presná a strelou sa neskončila.
     
    35:19
    Pred nami je posledných päť minút tejto tretiny. Slováci pridávajú na ofenzívnej snahe, no zatiaľ sú úplne bezzubí.
     
    36:37
    Domáci útočník Marcinko sa dostal k streleckému pokusu. Skúšal to z hranice ľavého kruhu, ale vôbec nebol presný a netrafil bránku.
     
    37:09
    Naši hokejisti sa chceli rýchlo dostať do útoku spoza vlastnej bránky, ale vôbec im to nevyšlo. Dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    37:58
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádza Deyl za nedovolené bránenie a Keränen za napadnutie.
     
    38:20
    Hra vo štvorici zatiaľ jasne vyhovuje viac hosťujúcemu tímu. Fíni držia útočné pásmo a pokúšajú sa niečo vymyslieť, naša strana zatiaľ odoláva.
     
    38:51
    Hostia to i naďalej skúšajú. Pred bránku sa natlačil Savinainen a očakával prihrávku, ale tá neprišla. Janus mohol ostať pokojný.
     
    39:20
    Medzičasom sa začala už posledná minúta tejto tretiny. Slovákom sa podarilo vyhodiť puk mimo vlastnej obrannej tretiny, ale do zakončenia sa nedostali.
     
    39:46
    Naši hokejisti sa opäť musia brániť. Slovákom nevychádza ani hra vo štvorici, ani v pätici. Fín sú dnes jasne lepším tímom na ľadovej ploche.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj v tejto časti hry slovenskí hokejisti raz inkasovali, a tak prehrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov. Pred nami je zrejme záverečná dvadsaťminútovka, v ktorej majú reprezentanti s dvojkrížom na hrudi poslednú šancu zabojovať o víťazstvo.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:28.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Úvodné buly tretej tretiny získali na svoje hokejky slovenskí reprezentanti. Tí sa následne presunuli do útočnej tretiny, ale tam zatiaľ iba kombinujú a k strele sa nevedia prebojovať.
     
    40:49
    Naopak, Fíni využili nikam nevedúce kombinácie domácich a dostali do nepríjemného zakončenia. Tuppurainen spracoval prihrávku a po pravej strane sa rútil do zakončenia, no napokon Janusa neprekvapil.
     
    41:05
    Slováci medzičasom puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny cez všetky čiary, čím v podstate ponúkli Fínom pásmo. Hostia to s radosťou prijali a začínajú nás tlačiť.
     
    41:50
    Slováci vystihli súperovu prihrávku a po dlhom čase sa konečne dostali do pásma. Tam to na modrej čiare skúšal Miklík, ale nepodarilo sa mu presne zakončiť.
     
    42:31
    Slovenskí reprezentanti to ešte skúsili. Špirko bol v dobrej pozícii, ale nedokázal zakončiť. Veľká škoda pre Slovensko.
     
    43:27
    Veľká šanca pre Slovensko! Vypracovala si ju naša štvrtá formácia. Bakoš prihrával pred bránku Zuzinovi, ale ten nedokázal puk poslať do siete, lebo bol veľmi dobre zblokovaný.
     
    43:50
    Slováci ukázali, že keď to chcú, tak to vedia. Fíni teraz nemali situáciu vôbec pod kontrolou, čo sa naši chlapci pokúšali využiť.
     
    44:20
    Sľubná šanca pre Slovensko! Mikúš spoza bránky skúšal prihrávať na Nagya a bol presný. Košický odchovanec následne tvrdo pálil, ale Saros si dokázal s týmto pokusom poradiť.
     
    45:10
    Fínsko dalo gól!

    Fíni vyhrávajú už rozdielom troch presných zásahov! Naši reprezentanti na súpera opäť nedali pozor a TEUVO TERÄVÄINEN si vytiahol brankára z bránky a puk nekompromisne poslal do siete. Asistencia: Michael Keränen.
     
    45:50
    Naši reprezentanti prehrávajú už rozdielom troch presných zásahov. Toto je už pre Slovákov skutočne náročná situácia ak chcú ešte pomýšľať nad vyrovnaním.
     
    47:10
    Dobrá šanca Slovákov! Nagy skvele prečítal hru a poslal puk Slobodovi, no ani táto tvrdá rana v sieti neskončila. Fínsky brankár má nakročené za čistým kontom.
     
    47:52
    Vylúčenie Slovensko – Maričnčin dve min. za podrazenie.
     
    48:19
    Slovákom sa podarilo puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny. Hostia sa poň musia brániť, ale budú chcieť opäť útočiť.
     
    48:55
    Fíni sa do pásma vrátili, ale chýbal im kúsoček šťastia! Fínski reprezentanti sa nedokázali dostať k puku, ktorý poskakoval tesne vedľa ľavej žrde Janusovej bránky.
     
    49:23
    Slováci síce puk opäť vyhodili, ale majú čo robiť s defenzívou. Fíni sú počas vlastnej početnej výhody priadne nepríjemní.
     
    49:52
    Slováci hrajú v plnom počte a dokázali sa ubrániť. Hostia sú stále nasťahovaní v útočnej tretine, odkiaľ sa pokúsia nebezpečne zakončiť, ale Janus si dáva pozor.
     
    50:12
    Napokon až v plnom počte sa Fínsko dostalo do ďalšieho nebezpečného zakončenie. Janus mal čo robiť, aby dokázal puku zabrániť prejsť za čiaru, ale napokon jeho pevné betóny štvrtý gól nepripustili.
     
    50:54
    Vylúčenie Fínsko – Taimi dve minúty za hákovanie.
     
    51:20
    Slovenskí hráči sa teraz hnevajú. Rozhodcovia videli prihrávku rukou a vykazujú ich z útočnej tretiny, Saros si teda na zákrok ešte počká.
     
    51:49
    Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavé. Fíni puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a pohodlne sa bránia. Naši hráči sú aj v presilovke úplne bezzubí.
     
    52:12
    Slováci sa konečne dostanú do útočného pásma. Po zrazenej strele ich tam čaká vhadzovanie po Sarosovej ľavačke.
     
    52:32
    Naši hokejisti stále nevedia prepáliť fínskeho brankára. Teraz sa pred bránku natlačil Špirko, no puk sa k nemu nedostal. Namiesto toho strela jeho spoluhráčov skončila až nad plexisklom.
     
    53:09
    Medzičasom sa už skončila hra Slovenska v presilovke. Naši reprezentanti síce v jej väčšej časti držali útočnú tretinu, ale prekonanie Sarosa sme nevideli.
     
    53:34
    Slováci poriadne hazardujú! Naši reprezentanti sa dopustili veľkej chyby v rozohrávke pred vlastným brankárom a Janus mal čo robiť, aby v rozkľaku puk zachytil.
     
    54:12
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa naši reprezentanti pokúšali situáciu napraviť. Táto strela ale nemala dostatočné parametre na to, aby dokázala prekvapiť skúseného brankára.
     
    54:50
    Tadiaľto by ale cesta viesť mohla! Slováci pália na Sarosovu bránku z každej možnej pozície, no nevedia sa presne trafiť. Puky pečiatkujú iba zadný mantinel.
     
    55:16
    Máme za sebou minútu, v ktorej mali navrch naši hráči. Slováci sa po dlhom čase na ľadovej ploche našli, no zatiaľ to nevyužili.
     
    56:26
    Nagyovi to dnes skutočne ide! Pripravil skvelú prihrávku pre Šatana, no ten bol v poslednej chvíli zablokovaný a páliť nemohol. Slováci sa konečne rozstrieľali.
     
    56:59
    Opäť niečo podobné, ale teraz skvelú prihrávku pre spoluhráčov vymyslel Mikúš. Slovenskí hráči sa stále nevedia presadiť, Saros mal teraz pomerne veľa práce.
     
    57:20
    Ožila aj košická Steel aréna. Naši reprezentanti sú stále nasťahovaní pred Sarosom, ten si ale poradil aj s tvrdou bombou od útočnej modrej čiary.
     
    57:50
    Máme za sebou rušné chvíle pred fínskou bránkou. Hostia v týchto chvíľach poľavili a pustili našich hráčov do zakončenia, no podržal ich gólman Saros, ktorý dnes zrejme odíde s čistým kontom.
     
    58:26
    Slovenskí hokejisti chceli pokračovať v útočnej snahe, no zastavilo ich ofsajdové postavenie, ktoré si všimol pozorný čiarový arbiter.
     
    59:06
    Medzičasom sa začala už posledná minúta tohto duelu. Slováci o puk prišli a záver musia hlavne ubrániť. Prehru už ale istotne neodvrátia.
     
    59:43
    Dnešné stretnutie sleduje 8347 divákov, Steel aréna je vypredaná.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Aj v záverečnej časti hry sa presadili iba hostia, ktorí zaslúžene zvíťazili trojgóvým rozdielom.

    Najlepším Slovákom je Martin Marinčin, za hostí je to brankár Juuse Saros.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť. (18:58:41)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 8. Keränen (Teräväinen, Pakarinen), 31. Hytönen (Immonen, Hietanen), 46. Teräväinen (Keränen)


    Slovensko: Janus – Sloboda, Ďaloga, Marinčin, Mihálik, Valach, Švarný, Deyl, Brejčák – Šatan (C), Mikúš, Nagy – Miklík, Marcinko, Tybor – Bartek, Špirko, Réway – Bakoš, Šťastný, P. Zuzin – Bulík
    Fínsko: Saros – Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Korpikari, Taimi, Lindell, Kivistö, Marttinen – Hytönen, Immonen, Tuppurainen – Pakarinen, Teräväinen, Keränen – J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala – Pöysti, Wirtanen, Savinainen

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Rovenský, M. Korba

    Diváci: 8347