Rakúsko – Japonsko 4:1 (kon.) | Maďarsko – Ukrajina 0:3 (kon.) | Slovinsko – J. Kórea 4:0 (kon.)
koniec
Slovinsko
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Južná Kórea
cz Pondelok 21.04.2014, 12:30 • Goyang Ice Rink • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Definitivu slovinskému vítězství dává gólem do prázdné klece JAN URBAS, který si tak připisuje druhý přesný zářez na pažbě v dnešním zápase. Bez asistence.
     
    58:39
    Jižní Korea to zkouší v šesti proti čtyřem Slovincům. Hoseung Son je na střídačce.
     
    57:17
    No, vypadá to, že poslední minuty zápasu budou ještě hodně "ostré". Po krosčeku Davida Rodmana se do sebe pustili Žiga Pance SLO) a Won Jung Kim (KOR). Oba kohouti si půjdou sednout na trestnou lavici, dostávají za napadení dvě minuty. Slovinsko se tak v závěru zápasu bude bránit přesilovce svého soka. Na vyloučení: 9-6.
     
    57:17
    Vypadá to, že Jihokorejci přeci jen budou mít šanci ke vstřelení čestného úspěchu. Za krosček dostává dvě minuty David Rodman (SLO). Jde o osmé vyloučení Slovinců v dnešním zápase. Na vyloučení: 8-5.
     
    55:22
    Českým fanouškům dobře známý obránce Miha Štebih (SLO), který hraje první českou ligu za Duklu JIhlava, odchází na deset minut na trestnou lavici. Vyloučen je za nesportovní chování.
     
    53:00
    Pátá přesilová hra pro Slovince. Hyonho Oh (KOR) dostává dvě minuty za zdržování hry. Na vyloučení: 6-5.
     
    49:00
    Slovincům jistě nahrálo to, že po prvním dni mistrovství stoprocentní Maďarsko podlehlo Ukrajině, která naopak v prvním zápase prohrála v prodloužení s Rakouskem. Naši sousedé naopak vyhráli nad Japonskem, které v prvním zápase překvapivě porazilo Slovince. Pokud utkání dopadne tak, jak dopadne, situace ve skupině se poměrně vyrovná.
     
    40:39
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Rysi sice přesilovku na konci druhé třetiny nevyužili, ale 39 vteřin po začátku třetí periody se prosazuje centr první lajny ALEŠ MUSIĆ. Bez asistence.
     
    38:01
    Slovinsko si na závěr druhé třetiny zahraje přesilovou hru a má tak možnost nejen uhájit svůj náskok, ale taky navýšit své vedení. Wooyoung Kim (KOR) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 6-4.
     
    28:24
    A Slovinsko jde v dnešním zápase podruhé do tří, tentokrát na minutu a 11 vteřin. Za hru vysokou holí odchází na trestnou lavici Mitja Robar (SLO). Na vyloučení: 6-2.
     
    27:35
    Nyní se ale bude Slovinsko znovu bránit. Marcel Rodman (SLO) dostává za krosček dvě minuty. Na vyloučení: 5-2.
     
    26:47
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Při hře pět na pět přidává Slovinsko druhý gól. MIHA VERLIĆ míří přesně za záda Sona po přihrávce Roka Lebera. Asistence: Rok Leber, Jan Urbas.
     
    25:51
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinští hokejisté využívají přesilovou hru a jejich šestnáctá střela končí v síti Hoseunga Sona. JAN URBAS využívá souhru Musiće a Robara. Asistence. Aleš Musić, Mitja Robar.
     
    24:18
    První dvouminutová přesilovka Slovinců, Jung Won Kim (KOR) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 4-2.
     
    19:19
    Síly na ledě se vyrovnají, Sanghoon Shin (KOR) totiž dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Slovinci si tak zkraje druhé třetiny zahrají minutu a 11 vteřin přesilovou hru. Na vyloučení: 4-1.
     
    18:30
    Bostjan Goličić (SLO) dostává dvě minuty za hru vysokou holí. Na vyloučení: 4-0.
     
    09:39
    A vyloučení Slovinců nebere konce, protože za sekání dostává dvě minuty Jan Muršak (SLO). Jde o třetí vyloučení Slovinců během 49 vteřin. Jeho trest přijde na řadu v čase 10:50, kdy skončí první vyloučení Slovinců.
     
    09:04
    A hokejisté ze země pořádající toto mistrovství světa 1. divize si zahrají minutu a 46 dlouhou přesilovku 5 na 3, protože Žiga Pavlin (SLO) dostává dvě minuty za přidržení puku rukou a následné zdržování hry. Na vyloučení: 2-0.
     
    08:50
    První přesilovou hru zápasu si zahrají Jihokorejci, protože hráčská lavice Slovinska je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Později doplním, který hráč Slovinska půjde na trestnou lavici. Na vyloučení: 1-0.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 26. Urbas (Musič, Robar), 27. Verlič (Leber, Urbas), 41. Musić, 60. Urbas


    Slovinsko: Gračnar (Hočevar) – Robar, Gregorc, Pavlin, Podlipnik, Tavželj, Štebih, Tošić, Koren – Muršak, Musić, Urbas – D. Rodman, Pance, M. Rodman – Ankerst, Goličić, Razingar – Leber, Kuralt, Verlić. Trenér: Matjaž Kopitar.
    Južná Kórea: Son (Sungje Park) – Don Ku Lee, Oh, Young, Dongwan Kim, Wooyoung Kim, Chang, Yoonhwan Kim, Hyunsoo Kim – Sangwook Kim, Kisung Kim, Radunske – Jung Won Kim, Cho, Swift – Ahn, Joon Hyung Kim, Yongjun Lee – Woosang Park, Shin, Young Jun Lee. Trenér: Sun Wook Byun.

    Rozhodca: Aleksej Anisimov (RUS), Jean-Philippe Sylvain (CAN) – Johannes Kack (SWE), Kensuke Kanazava (JAP)

    Diváci: 2347