Rakúsko – Japonsko 4:1 (kon.) | Maďarsko – Ukrajina 0:3 (kon.) | Slovinsko – J. Kórea 4:0 (kon.)
koniec
Slovinsko
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Južná Kórea
cz Pondelok 21.04.2014, 12:30 • Goyang Ice Rink • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího utkání mistrovství světa první divize, ve kterém se střetne jeden z hlavních aspirantů na postup – Slovinsko – proti domácímu výběru z Jižní Korey.
     
    Tabulka skupiny A MS divize I. po 1. kole:
    1. Maďarsko, 3 body, skóre 7:4.
    2. Japonsko, 3 body, skóre 2:1.
    3. Rakousko, 2 body, skóre 3:2.
    4. Ukrajina, 1 bod, skóre 2:3.
    5. Slovinsko, 0 bodů, skóre 1:2.
    6. JIžní Korea, 0 bodů, skóre 4:7.
     
    Slovinsko

    Rysi, jak se slovinským hokejistům říká, však ve svém prvním vystoupení na turnaji jednoznačně nezvládlo roli favorita a tým, který má na své soupisce i českým fanouškům dobře známé hráče jako Miha Štebih, Matić Podlipnik, Tomaž Razingar či Blaž Gregorc, možná trošku ostudně prohrál s Japonskem 1:2. Slovinci ještě před začátkem třetí třetiny vedli, když se na konci devětatřicáté minuty trefil Žiga Pavlin, jenže hokejisté ze země vycházejícího slunce otočili po gólech Obary a Akimota stav zápasu a připsal si tak první výhru nad tímto soupeřem v historii.
     
    Jižní Korea

    Domácí hokejisté nastoupili v prvním zápase mistrovství světa v ledním hokeji první divize skupiny A proti dalšímu favoritu skupiny, Maďarsku, které si v průběhu pětatřiceti minut vypracovalo rozhodující čtyřgólový náskok a v jednačtyřicáté minutě vedlo již 6:1. Maďaři poté trošku polevili a dovolili Jihokorejcům snížit na rozdíl dvou branek, ale závěrečné slovo měli opět maďarští hokejisté, kteří upravili skóre na konečných 4:7 ve svůj prospěch. Dva góly si za Jižíní Koreu připsal naturalizovaný hokejista Brock Radunske, po gólu přidali Sanghoon Shin a Don Ku Lee.
     
    Skupina A mistrovství světa divize I.

    O dvě volná místa bude ještě velká tlačenice a i když Slovinsko první zápas nezvládlo, není ještě rozhodně nic jisté. Vstupenku mezi elitu a účast na mistrovství světa 2015 v Praze si zajistí první dva týmy této skupiny. K favoritům vedle Slovinska patří také Maďarsko, Ukrajina a Rakousko. A právě Maďarsko s Ukrajinou si to rozdají v dalším z dnešních zápasů.

    Dnešní program MS divize I skupiny A:
    Rakousko – Japonsko (5:30).
    Maďarsko – Ukrajina (9:00)
    Slovinsko – Jižní Korea (12:30)
     
    Předpokládané sestavy:

    Slovinsko: Hočevar (Gračnar) – Robar, Gregorc, Pavlin, Podlipnik, Tavželj, Štebih, Tošić, Ankerst – Muršak, Musić, Urbas – D. Rodman, Panče, M. Rodman – Goličić, Razingar, Leber – Kuralt, Koren, Verlić. Trenér: Matjaž Kopitar.

    Jižní Korea: Sungje Park (Son) – Don Ku Lee, Oh, Young, Dongwan Kim, Wooyoung Kim, Chang, Yoonhwan Kim, Hyunsoo Kim – Sangwook Kim, Kisung Kim, Radunske – Jung Won Kim, Cho, Swift – Ahn, Joon Hyung Kim, Yongjun Lee – Woosang Park, Shin, Young Jun Lee. Trenér: Sun Wook Byun..
     
    Utkání za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovinsko: Gračnar (Hočevar) – Robar, Gregorc, Pavlin, Podlipnik, Tavželj, Štebih, Tošić, Koren – Muršak, Musić, Urbas – D. Rodman, Pance, M. Rodman – Ankerst, Goličić, Razingar – Leber, Kuralt, Verlić. Trenér: Matjaž Kopitar.

    Jižní Korea: Son (Sungje Park) – Don Ku Lee, Oh, Young, Dongwan Kim, Wooyoung Kim, Chang, Yoonhwan Kim, Hyunsoo Kim – Sangwook Kim, Kisung Kim, Radunske – Jung Won Kim, Cho, Swift – Ahn, Joon Hyung Kim, Yongjun Lee – Woosang Park, Shin, Young Jun Lee. Trenér: Sun Wook Byun..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:21
    V prvních minutách utkání žádnou střelu na branku nevidíme, oba gólmani zatím nezasahovali.
     
    02:42
    První úspěšný zákrok si připisuje gólman Jižní Koreje Hoseung Son, který zlikvidoval střelu jednoho z hráčů Slovinska.
     
    04:00
    V prvních čtyřech minutách vypálili Slovinci na branku soupeře již čtyřikrát a jsou jednoznačně aktivnější, ale Hoseung Son zatím všechny pokusy kryje.
     
    04:35
    A nyní si připisuje i pátý úspěšný zákrok.
     
    05:50
    Máme za sebou prvních téměř šest minut zápasu, branku jsme zatím neviděli, stejně tak jako ani jeden z týmů nehrál přesilovou hru. Slovinci jsou zatím aktivnější, vyslali na branku Hoseung Sona již pět střel, ale ani jedna si nenašla cestu za jeho záda.
     
    07:20
    Slovinci jsou střelecky stále aktivnější, nyní již mají na svém kontě šest střel.
     
    08:30
    V polovině deváté minuty vyslaly oba týmy na branku soupeře jeden pokus, takže prvního úspěšného zákroku se dočkal i brankář Slovinska Luka Gračnar, který v brance vystřídal po prvním zápase s Koreou gólmana Hočevara.
     
    08:50
    První přesilovou hru zápasu si zahrají Jihokorejci, protože hráčská lavice Slovinska je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Později doplním, který hráč Slovinska půjde na trestnou lavici. Na vyloučení: 1-0.
     
    09:04
    A hokejisté ze země pořádající toto mistrovství světa 1. divize si zahrají minutu a 46 dlouhou přesilovku 5 na 3, protože Žiga Pavlin (SLO) dostává dvě minuty za přidržení puku rukou a následné zdržování hry. Na vyloučení: 2-0.
     
    09:21
    Jihokorejci jsou samozřejmě aktivní, při dvojnásobné přesilovce jsou před Gračnarem a připisují si střelecké pokusy.
     
    09:39
    A vyloučení Slovinců nebere konce, protože za sekání dostává dvě minuty Jan Muršak (SLO). Jde o třetí vyloučení Slovinců během 49 vteřin. Jeho trest přijde na řadu v čase 10:50, kdy skončí první vyloučení Slovinců.
     
    10:30
    Jižní Korea ale zatím dvojnásobnou přesilovku nevyužívá, zatím si v ní připsala pouze pět střeleckých pokusů.
     
    10:50
    Trest za příliš mnoho hráčů Slovinci přestávají, stále však hrají v třech, protože nyní začal platit trest Jana Muršaka.
     
    11:04
    Nní však už hrají Slovinci ve čtyřech, Pavlin je na ledě.
     
    11:50
    Už jen minuta zbývá z trestu Jana Muršaka.
     
    12:50
    No, jen aby tohle Jihokorejce nemrzelo, ne naplat se říká, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, ten bude jen těžko vyhrávat. Slovinci jsou v plném počtu.
     
    13:20
    Střelecké pokusy obou týmů jsou nyní vyrovnané. Jak Hoseung Son, tak Luka Gračnar mají na svém kontě sedm úspěšných zákroků.
     
    14:40
    Blíží se posledních pět minut první třetiny, gólmani zatím proti dalším střelám zasahovat nemusí.
     
    16:30
    Stav je stále nezměněn, Jižní Korea může litovat, že nevyužila dlouhou početní výhodu pět na tři.
     
    18:20
    Další střelecké pokusy na obou stranách branku neznamenaly.
     
    18:30
    Bostjan Goličić (SLO) dostává dvě minuty za hru vysokou holí. Na vyloučení: 4-0.
     
    19:00
    V brance Jižní Koreje dostal na druhý zápas přednost Hoseung Son, který vystřídal v utkání s Maďarskem po šestém gólu Sungje Parka. Nyní už má na svědomí devět úspěšných zákroků.
     
    19:19
    Síly na ledě se vyrovnají, Sanghoon Shin (KOR) totiž dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Slovinci si tak zkraje druhé třetiny zahrají minutu a 11 vteřin přesilovou hru. Na vyloučení: 4-1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme i přes několik přesilovek, hlavně na straně Jižní Korey, gól neviděli. Oba týmy vyslaly na brankáře devět střel, ale zatím ani jedna neskončila v síti.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 13:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hned po začátku druhé třetiny se dostali Slovinci před branku svého soka, připsali si desátou střelu, ale znovu bez úspěchu.
     
    20:30
    Slovinsko v plném počtu, nyní začíná jejich přesilovka dlouhá 71 vteřin.
     
    21:00
    A Son si hned připisuje jedenáctý zákrok.
     
    21:19
    Slovinci svojí první zkrácenou početní převahu nevyužili, hraje se v pěti na obou stranách.
     
    22:20
    Již čtyři zákroky má na svém kontě Hoseung Son ve druhé třetině.
     
    24:18
    První dvouminutová přesilovka Slovinců, Jung Won Kim (KOR) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 4-2.
     
    25:51
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinští hokejisté využívají přesilovou hru a jejich šestnáctá střela končí v síti Hoseunga Sona. JAN URBAS využívá souhru Musiće a Robara. Asistence. Aleš Musić, Mitja Robar.
     
    26:47
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Při hře pět na pět přidává Slovinsko druhý gól. MIHA VERLIĆ míří přesně za záda Sona po přihrávce Roka Lebera. Asistence: Rok Leber, Jan Urbas.
     
    27:35
    Nyní se ale bude Slovinsko znovu bránit. Marcel Rodman (SLO) dostává za krosček dvě minuty. Na vyloučení: 5-2.
     
    28:24
    A Slovinsko jde v dnešním zápase podruhé do tří, tentokrát na minutu a 11 vteřin. Za hru vysokou holí odchází na trestnou lavici Mitja Robar (SLO). Na vyloučení: 6-2.
     
    29:00
    Korea samozřejmě zásobuje branku Gračnara střelami, ale gólman Slovinska drží svůj tým.
     
    29:35
    Slovinci ve čtyřech, Rodman je na ledě.
     
    30:20
    Snad šest střeleckých pokusů vyslali Jihokorejci na Gračnara, ale ani jeden z nich za zády slovinského gólmana neskončil.
     
    30:24
    Slovinsko v plném počtu.
     
    32:10
    Což o to, poměr střel hraje ve prospěch "domácích" hokejistů, Jižní Korea otestovala Gračnara již sedmnácti střeleckými pokusy, ale gólman Slovinců je zatím stoprocentní.
     
    32:21
    Naturalizovaný jihokorejský hokejista Brock Radunske (KOR) dostává dvě minuty za podražení a Slovinci budou mít možnost znova využít přesilovou hru. Na vyloučení: 6-3.
     
    33:21
    Minuta z oslabení kanadského Korejce, který si zahrál i 28 zápasů v AHL za týmy Edmonton Roal Runners nebo Grand Rapids Griffins, je pryč.
     
    34:21
    Jižní Korea hraje v plném počtu, Slovinsko svojí třetí přesilovou hru nevyužilo, připsalo si v ní pouze jednu střelu.
     
    35:30
    Poměr střel je nyní vyrovnaný 17-17. Zatímco Hoseung Son však dva pokusy pustil za svá záda a má úspěšnost zákroků 88,24%, Luka Gračnar je stoprocentní.
     
    36:25
    A nyní chytá Gračnar i další dvě rány Jižní Korey.
     
    36:50
    Jižní Korea nyní zásobuje Gračnara střeleckými pokusy, další dvě rány směřovaly na branku Slovinska.
     
    37:00
    Poslední tři minuty zbývají z druhé třetiny.
     
    37:20
    No, nezdá se to, ale Jižní Korea je nyní opravdu střelecky aktivnější a Luka Gračnar se má co otáčet. Během takřka tří minut si připisuje již šestý úspěšný zákrok.
     
    37:40
    Také Slovinsko po téměř čtyřech minutách vystřelilo na branku Sona.
     
    38:01
    Slovinsko si na závěr druhé třetiny zahraje přesilovou hru a má tak možnost nejen uhájit svůj náskok, ale taky navýšit své vedení. Wooyoung Kim (KOR) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 6-4.
     
    38:30
    A Slovinci jsou hned před Sonem a střílí na něj. Tři rány však Son lapí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    Zdá se, že Jižní Korea toto oslabení přestojí bez úhony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí, Slovinci v ní dvakrát skórovali a půjdou do třetí třetiny v lepším rozpoložení.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Korea v plném počtu.
     
    40:39
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Rysi sice přesilovku na konci druhé třetiny nevyužili, ale 39 vteřin po začátku třetí periody se prosazuje centr první lajny ALEŠ MUSIĆ. Bez asistence.
     
    42:20
    Již tři střely mají na svědomí Slovinci ve třetí třetině a suverénně si jdou za vítězstvím.
     
    43:30
    Již pětadvacátý zákrok si připisuje Luka Gračnar a bezpochyby bude dneska patřit jedním z hlavních hvězd svého týmu.
     
    45:20
    Ale ani Slovinci střelecky nezaostávají, spíše naopak. Již čtvrtý střelecký pokus vyslali na Sona.
     
    46:50
    I když Hoseung Son pustil dnes za svá záda tři góly, rozhodně se prezentuje také dobrým výkonem. V první třetině si připsal devět úspěšných zákroků, ve druhé třetině i přes dva góly podržel svůj tým jedenáctkrát a už sedmý úspěšný zákrok má na kontě během sedmi minut závěrečné dvacetiminutovky.
     
    48:00
    Slovinci pohodlně kráčí k první výhře na turnaji, vypadá to, že domácí hokejisté se již na odpor nezmůžou.
     
    49:00
    Slovincům jistě nahrálo to, že po prvním dni mistrovství stoprocentní Maďarsko podlehlo Ukrajině, která naopak v prvním zápase prohrála v prodloužení s Rakouskem. Naši sousedé naopak vyhráli nad Japonskem, které v prvním zápase překvapivě porazilo Slovince. Pokud utkání dopadne tak, jak dopadne, situace ve skupině se poměrně vyrovná.
     
    50:00
    Posledních deset minut zbývá Slovinsku k první výhře na turnaji.
     
    50:30
    Vypadá to, že domácí výber bude hrát o holé bytí v "lepší" skupině první divize. Klíčové zápasy však Jižní Koreu ještě čekají, zejména proti Japonsku.
     
    51:20
    Dlouho jsme již neviděli žádný střelecký pokus. Zdá se, že je o výsledku zápasu rozhodnuto a oba týmy tuto skutečnost přijaly.
     
    51:40
    Až nyní vypálila Jižní Korea na dvacetiletého gólmana Salzburgu Luku Gračnara. Skóre se ale nemění a muž v masce Rysů má již sedmadvacátý úspěšný zákrok.
     
    52:10
    Slovinsko si pohodlně hlídá výsledek, navíc by rádo udrželo pro Luku Gračnara čisté konto.
     
    53:00
    Pátá přesilová hra pro Slovince. Hyonho Oh (KOR) dostává dvě minuty za zdržování hry. Na vyloučení: 6-5.
     
    54:10
    Slovinci se v přesilovce zatím dostali pouze k jedné střele. Vypadá to, že je spíše zajímá čisté konto pro Gračnara.
     
    55:00
    Slovinsko svojí přesilovku nevyužilo, Jižní Korea je v plném počtu a Hyonho Oh je na ledě.
     
    55:22
    Českým fanouškům dobře známý obránce Miha Štebih (SLO), který hraje první českou ligu za Duklu JIhlava, odchází na deset minut na trestnou lavici. Vyloučen je za nesportovní chování.
     
    56:30
    Poslední minuty se spíše dohrávají. Poslední střelu evidujeme z poloviny čtyřiapadesáté minuty při přesilovce Slovinců.
     
    57:17
    Vypadá to, že Jihokorejci přeci jen budou mít šanci ke vstřelení čestného úspěchu. Za krosček dostává dvě minuty David Rodman (SLO). Jde o osmé vyloučení Slovinců v dnešním zápase. Na vyloučení: 8-5.
     
    57:17
    No, vypadá to, že poslední minuty zápasu budou ještě hodně "ostré". Po krosčeku Davida Rodmana se do sebe pustili Žiga Pance SLO) a Won Jung Kim (KOR). Oba kohouti si půjdou sednout na trestnou lavici, dostávají za napadení dvě minuty. Slovinsko se tak v závěru zápasu bude bránit přesilovce svého soka. Na vyloučení: 9-6.
     
    58:20
    Slovinsko se v oslabení brání zuby nehty, nechce inkasovat a chce udržet pro gólmana čisté konto.
     
    58:39
    Jižní Korea to zkouší v šesti proti čtyřem Slovincům. Hoseung Son je na střídačce.
     
    59:06
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Definitivu slovinskému vítězství dává gólem do prázdné klece JAN URBAS, který si tak připisuje druhý přesný zářez na pažbě v dnešním zápase. Bez asistence.
     
    59:06
    Hoseung Son je zpátky ve své brance.
     
    59:17
    Rodman s Pancem a na druhé straně Kim jsou na ledě, posledních 43 vteřin se bude hrát v plném počtu, pokud samozřejmě nepřijde na plac nějaké vyloučení.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Máme zde konec zápasu, ve kterém Slovinci porazili svého soka z Jižní Korey poměrně jednoznačně 4:0. Výhra se ale nerodila lehce, první třetinu Korea řádně svému soupeři vzdorovala a poměr střel byl vyrovnaný 9-9. Ve druhé třetině byl poměr střel také stejný, 14 ku 14, ale dva pokusy Slovinců skončily za zády Hoseunga Sona. Nejprve se v přesilovce prosadil Urbas a za 56 vteřin zamířil přesně Verlić. Ze začátku třetí třetiny utnul veškeré naděje Korejců Aleš Musić a 54 vteřin před koncem pečetil výhru Rysů do prázdné brány Jan Urbas.
     
    Střely: 33-32.
    Zásahy gólmanů: 32-29.
    Vyloučení: 9-6.
    Využití: 1-0.
    V oslabení: 1-0.
    Diváci: 2.347.
     
    Tabulka MS divize I. skupiny A po druhém hracím dni:
    1. Rakousko, 2 zápasy, 5 bodů, skóre 7:3.
    2. Ukrajina, 2 zápasy, 4 body, skóre 5:3.
    3. Slovinsko, 2 zápasy, 3 body, skóre 5:2.
    4. Maďarsko, 2 zápasy, 3 body, skóre 7:7.
    5. Japonsko, 2 zápasy, 3 body, skóre 3:5.
    6. Jižní Korea, 2 zápasy, 0 bodů, skóre 4:11.
     
    S konstatováním, že Slovinci se po výhře nad Jižní Koreou vrací do bojů o postup na MS 2015 v Praze se s Vámi loučí a hezké velikonoční odpoledne přeje Tomáš Lysý. (14:47:08)

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 26. Urbas (Musič, Robar), 27. Verlič (Leber, Urbas), 41. Musić, 60. Urbas


    Slovinsko: Gračnar (Hočevar) – Robar, Gregorc, Pavlin, Podlipnik, Tavželj, Štebih, Tošić, Koren – Muršak, Musić, Urbas – D. Rodman, Pance, M. Rodman – Ankerst, Goličić, Razingar – Leber, Kuralt, Verlić. Trenér: Matjaž Kopitar.
    Južná Kórea: Son (Sungje Park) – Don Ku Lee, Oh, Young, Dongwan Kim, Wooyoung Kim, Chang, Yoonhwan Kim, Hyunsoo Kim – Sangwook Kim, Kisung Kim, Radunske – Jung Won Kim, Cho, Swift – Ahn, Joon Hyung Kim, Yongjun Lee – Woosang Park, Shin, Young Jun Lee. Trenér: Sun Wook Byun.

    Rozhodca: Aleksej Anisimov (RUS), Jean-Philippe Sylvain (CAN) – Johannes Kack (SWE), Kensuke Kanazava (JAP)

    Diváci: 2347