Monaco – Nice 1:0 (kon.) | Bastia – Ajaccio 2:1 (kon.) | Bordeaux – Guingamp 5:1 (kon.)
Lorient – Montpellier 4:4 (kon.) | Remeš – Sochaux 0:1 (kon.) | Valenciennes – Nantes 2:6 (kon.)
Marseille – Lille 0:0 (kon.)
koniec
Valenciennes FC
2:6 (0:3)
FC Nantes
cz Nedeľa 20.04.2014, 17:00 • Stade du Hainaut, Valenciennes • Ligue 1 Uber Eats
Predzápasové kurzy
     
    To je z dnešního onlajn přenosu vše, u toho dalšího se s vámi těším na shledanou. (18:51:09)
     
    Dnešní utkání přineslo velkou radost pro hráče a fanoušky Nantes, které dnes rozhodně nepřicestovalo do Valenciennes v roli favorita, ale díky neskutečnému průběhu zápasu si po výsledku 6:2 odváží všechny body. Kapitán Valenciennes se jde omluvit, jako jediný z domácího týmu, přítomným fanouškům, kteří na něho vrhají vše možné... dnes to domácím vůbec nevyšlo. Co to znamená pro další průběhu Ligue 1? Nantes se posouvá do lepšího středu tabulky, domácím se naopak situace hodně komplikuje. Na předposledním místě ztrácejí na záchranu šest bodů, ovšem je to vše závislé na vývoji dalších zápasů. Šance na záchranu sice ještě žije, ale bude to hodně těžké.
     
    Rozhodčí raději ukončil tento zápas hned po vypršení devadesáti minut, čímž ukončil trápení domácího týmu, který dnes schytal velmi nepříjemný debakl 2:6!
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Nantes právě vstřelili branku!
    BĂNEL NICOLIȚĂ to zkusil z volného kopu přímo na branku a byť se tam po míči natahovalo několik hráčů, nikdo již míč netečoval a ten končí v brance, gólman Novaes pouze bezmocně rozmáchl rukama, to je krutý debakl!
     
    89
    Z jedenatřiceti metrů od branky Valenciennes rozehrává Nicoliță volný kop, další nebezpečí pro branku domácího týmu!
     
    88
    Kagelmacher ale fauluje v souboji před brankou zasahujícího Rioua a rozhodčí přerušuje hru, nic z toho nebude, pouze odkop od branky Nantes.
     
    87
    Mezitím na druhé straně vybojoval Pujol rohový kop pro domácí tým, míč si opět bere Melikson, který rozehraje z pravé strany.
     
    86
    Nantes právě vstřelili branku!
    Asi již není co řešit, Djidji hlavičkuje v pokutovém území po volném kopu Nicolițăa a míč se odráží od bránícího CARLA MEDJANIHO do branky, smolný vlastní gól!
     
    84
    Hra na polovině Valenciennes, Nicoliță rozehrává volný kop z pravé strany, ze střední vzdálenosti.
     
    84
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    A ono to půjde a né že né! Asi to si nyní musí říkat domácí fotbalisté, kteří dávají v krátké době po sobě druhý gól a snižují na 2:4! JEAN-CHRISTOPHE BAHEBECK si v pokutovém území naběhl na centr Meliksona a hlavou usměrnil míč do branky, na nějž Riou nedosáhl.
     
    82
    Ten hosté rozehráli z pravé strany, do vápna Valenciennes letí centr, ovšem domácí defenziva odehrává do bezpečí.
     
    82
    Také Nicoliță ztroskotal na kapitánovi Valenciennes, dnes výborně hrajícím Kagelmacherovi. Útěchou může být hostům fakt, že mají k dispozici alespoň rohový kop.
     
    81
    Tak alespoň čestný úspěch pro fotbalisty Valenciennes, kterým patří poslední minuty tohoto zápasu.
     
    80
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    Nakonec se přece jenom domácí prosazují, a to z dalšího rohového kopu, kdy míč na bližší tyči hlavou přizvedl Pujol a na té zadní pak hlavičkuje nikým nehlídaný CARL MEDJANI, který trefuje odkrytou branku soupeře.
     
    79
    A fotbalisté Valenciennes vybojovali rohový kop, rozehraje Melikson z levé strany. Na vzdálenější tyči hlavičkuje Doumbia, dobrá hlavička, míč míří do brány, fantastický zákrok Rioua!
     
    78
    Masuaku nepřešel ve středu hřiště přes Kagelmachera, dobrý zákrok domácího obránce, díky čemuž mohou domácí zaútočit.
     
    76
    Je tu rychlý protiútok domácích, Bahebeck postupuje po pravé straně, dostává se do blízkosti vápna, ovšem finální přihrávka je nepřesná a naráží na nohu jediného bránícího hráče Nantes...
     
    75
    Kagelmacher odehrál na vlastní polovině raději do autu. Veigneau si bere míč a vhazuje z levé strany, defenziva Valenciennes zapracovala dobře.
     
    74
    Na druhé straně končí útočná akce Nantes neúspěšně, což hosty za tohoto stavu mrzet nemusí. Domácí rozehrávají od vlastní branky.
     
    73
    A Pujol se opět dostal do šance, jeho střelu z levé stany dokázal Riou vyrazit a byť se tam míč ještě dostal na střed vápna, nikdo v červeném ho dopravit do branky nezvládl.
     
    73
    Riou vykopává od vlastní branky, míč letí na polovinu Valenciennes, kde ho získává Doumbia, ten okamžitě vrací na polovinu soupeře.
     
    71
    Statistika držení míče: 56% : 44%.
     
    70
    Posledních dvacet minut trápení domácích fanoušků ve slušně zaplněném Stade du Hainaut. Domácí se musí smířit s tím, že dnes body nezískají a zkomplikují si tak cestu k záchraně v nejvyšší soutěži.
     
    68
    Hosté již tak vyčerpali veškeré možnosti střídání, domácí pak ještě mohou provést jednu změnu v sestavě.
     
    67
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Serge Gakpé, přichází Bănel Nicoliță.
     
    65
    S příchodem Dosseviho a Pujola se hra "dopředu" v podání Valenciennes trochu rozhýbala. Dossevi nyní prošel po levé straně do vápna, odkud pálí na branku, ale trefuje pouze Rioua.
     
    64
    Pujol faulován na polovině soupeře, Ducourtioux si staví míč a rozehraje volný kop. Zkouší to přímo na branku, pro míč si "došel" gólman Riou.
     
    63
    Ne, domácím není přáno, po centru Pujola z pravé strany hlavičkuje ve vápně Dossevi a míč končí na tyči!
     
    62
    Po čtvrtém gólu mají domácí více prostoru na své kombinace, hosté se stáhli na svou polovinu a vyčkávají na další zaváhání soupeře.
     
    61
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Etey Menachem Shechter, přichází Fernando Aristeguieta.
     
    60
    Je za námi hodina hry, hosté vedou již 4:0 a o vítězi zápasu je tak, s největší pravděpodobností, již půl hodiny před závěrečným hvizdem rozhodnuto.
     
    59
    Z levé strany, ze střední vzdálenosti se odvážil ke střele Bahebeck a to nebyla špatná střela, dobře umístěná, ale Riou byl pozorný a byť to nebylo s přehledem, nakonec míč udržel ve svých rukavicích.
     
    58
    Bojuje se ve středu hřiště, domácí se snaží, ale proti v pohodě hrajícímu soupeři se hraje těžko.
     
    57
    Kagelmacher fauluje ve středu hřiště v hlavičkovém souboji, hosté získávají míč a mohou v klidu rozehrát.
     
    56
    Melikson s míčem na pravé straně, přenechává Bahebeckovi, jehož centr zblokoval bránící protihráč.
     
    55
    Není co řešit, to je krutý debakl pro domácí tým, který potřebuje, v honbě za záchranou elitní soutěže, sbírat body z každého utkání...
     
    54
    Nantes právě vstřelili branku!
    SERGE GAKPÉ to z volného kopu trefil parádně, z dvaadvaceti metrů napálil míč přes bránící "zeď" tak, že se stočil do branky a na tuto střelu byl Novaes "krátký".
     
    53
    A pozor, Medjani fauluje v blízkosti vlastní šestnáctky, dostává za to žlutou kartu, pro hosty je to navíc velmi dobrá pozice pro volný kop!
     
    52
    Hosté s míčem ve středu hřiště, Viczarrondo nakopává míč k pokutovému území Valenciennes, ale tam zasahuje Novaes, který okamžitě rozehrává.
     
    51
    Je to potvrzené, N'Guette se po dlouhém sprintu po levé straně chytil zezadu za stehno, zřejmě svalový problém a musel střídat, na hřiště se tak dostává Dossevi.
     
    51
    Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Opa N'Guette, přichází Mathieu Dossevi.
     
    50
    Vypadá to, že pro N'Guetteho již dnešní utkání skončilo, na lavičce Valenciennes se vysvléká jeden z hráčů a připravuje se střídání.
     
    49
    Dlouhonohý N'Guette si to namířil po levé straně směrem k pokutovému území soupeře, ale čistě mu míč odebral Veretout. Jenže N'Guette tam utrpěl nějaké svalové zranění a odešel ke střídačce.
     
    48
    Veigneau vhazuje z levé strany, na vlastní polovině. Hosté se ale pouze posunou o nějaký ten metr blíže ke středu hřiště, odkud budou znovu vhazovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Johan Audel, přichází Ismaël Bangoura.
     
    46
    Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Eloge Enza-Yamissi, přichází Grégory Pujol.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00 hodin.
     
    Rozhodčí Castro nenastavil v prvním poločase ani vteřinu, nebylo také proč, žádné ošetřování se v této části nekonalo. Naopak, konalo se dokonalé trestání domácích, kteří po pětačtyřiceti minutách prohrávají již 0:3! Skóre utkání otevřel ve 25. minutě Audel a dlouho tento stav setrval. Další dva góly si totiž hosté nechali na závěrečnou pětiminutovku, kdy se prosadil ve 41. minutě Bedoya a konečně na 3:0 upravil ve 44. minutě Gapké. Domácí sice nehrají špatně, v koncovce je to ale hodně žalostné, naopak hostům zatím vychází doslova vše.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Nantes právě vstřelili branku!
    Jak jednoduchý fotbal může být! Po totální "minele" Mileksona se míč dostává přímo k Veretoutovi, ten dlouhým pasem nachází SERGE GAKPÉHO, který si nabíhá po pravé straně k pokutovému území soupeře, před ním ještě couvá Kagelmacher, což není pro Gapkého žádný problém, neboť ten přesnou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě a hosté vedou již 3:0!
     
    43
    Nákop domácí obrany na Bahebecka, který sklepává na Meliksona na levou stranu, jenže ten ztrácí míč a pozor, je tu rychlý brejk hostů!
     
    42
    Pohled na lavičku Valenciennes není zrovna povzbudivý, domácí tým se v této chvíli dostává do velmi nezávidění hodné situace, prohrávat po první půli 0:2, navíc v situace, v jaké se Valenciennes v Ligue 1 nachází... nic příjemného!
     
    41
    Nantes právě vstřelili branku!
    Ale to již neplatí! Veretout nevzdal souboj o míč u pravé postranní čáry, kde se zdálo, že míč opustil hrací plochu, odmáváno ale nebylo, a tak Veretout nakopl míč do vápna, kde si ho zpracoval ALEJANDRO BEDOYA a z první prostřelil Novaese v brance Valenciennes!
     
    41
    Probíhá poslední pětiminutovka první půle, sledujeme odkop od branky Nantes, které stále vede 1:0 díky brance Audela z pětadvacáté minuty.
     
    40
    Znovu rohový kop, znovu pro Valenciennes, tentokrát ale z pravé strany. Míč se však po centru do vápna dostává až na střed hřiště.
     
    40
    A Bahebeck centruje do pokutového území, tam svádí hlavičkový souboj domácí Néry s Vizcarrondem, míč končí v náruči Rioua.
     
    39
    Centr letí na bližší tyč, kde odehrává bránící hráč Nantes do bezpečí, nicméně domácí zůstávají u míče.
     
    39
    Jako by se nám s rohovými kopy roztrhl "pytel", další roh mají domácí, z levé strany rozehraje Melikson.
     
    38
    Ten rozehrává Jordan Veretout, ani z této standardní situace ale branka nepadla. Hrát tedy mohou domácí.
     
    38
    Na druhé straně se naopak fotbalisté Valenciennes musí bránit, po zákroku bránícího Kagelmachera mají totiž hosté k dispozici rohový kop z levé strany.
     
    37
    Ani Doumbiův centr defenzivě Nantes starosti nenadělal, pro míč si "došel" gólman Rémy Riou.
     
    37
    A Valenciennes vybojovalo další rohový kop, tentokrát ho z levé strany rozehraje místo Meliskona Doumbia.
     
    36
    Valenciennes se ubránilo, hosté se neprosazují a domácí tak mohou znovu zakombinovat směrem k bráně soupeře.
     
    35
    Melikson centruje z levé strany do pokutového území, tam se snaží hlavičkovat Tongo Doumbia, úspěšnější je ale bránící Oswaldo Vizcarrondo a hosté spěchají do útoku.
     
    35
    Domácí rozehrají z levé strany, ještě předtím ale musí sudí Castro uklidňovat hráče v pokutovém území.
     
    34
    Bahebeck postupuje s míčem u nohy směrem k pokutovému území soupeře, přihrává na levou stranu, kde střílí Melikson, povedená střela, kterou Rémy Riou vytěsnil na roh.
     
    33
    Estey Menachem Shechter v pokutovém území Valenciennes fauluje, alespoň dle rozhodnutí sudího Castra, byť mu přes hlavu doslova "přelétl" bránící Carl Medjani.
     
    33
    Kagelmacher razantně odkopává z vlastního vápna, hosté se tak do koncovky nedostávají.
     
    31
    Nyní se o míč bojuje převážně ve středu hřiště, hosté jako by vyčkávali na to, co předvedou domácí.
     
    30
    Je za námi první půl hodina dnešního zápasu, hosté drží těsné vedení po brance z pětadvacáté minuty, kdy se ve vápně prosadil Audel. Domácím se zatím v koncovce nedaří.
     
    29
    Volný kop Valenciennes rozehraje na polovině soupeře Maor Melikson. Je to pokus o signál, který ale nevyšel, odkop od branky Nantes.
     
    28
    Postupně se míč dostává až k brance Valenciennes, Magno Novaes bude vykopávat.
     
    27
    Veigneau v souboji u svého vápna s Medjanim, nakonec končí míč v autu, hosté budou vhazovat.
     
    26
    Smolný průběh první půle pro domácí tým, Valenciennes bylo v dosavadním průběhu lepší, vytvořilo si i šance, ale ani z jedné neskórovalo a nyní, snad z prvního pořádného útoku, hosté skórují!
     
    25
    Nantes právě vstřelili branku!
    Hosté dostali obranu Valenciennes pod velký tlak, ve vápně se po přihrávce Veigneaua z levé strany dostává k míči JOHAN AUDEL, který se zbavil obránce, míč si jedním dotekem zpracoval a parádně zakončil k tyči, Novaes bez šance.
     
    24
    Kagelmacher odehrává míč po autovém vhazování soupeře, ale hosté se znovu k míči dostávají a na defenzivu Valenciennes se "valí" další útok Nantes.
     
    23
    Pohotová střela Bahebecka z velké dálky, míč však jeden z jeho spoluhráčů tečuje mimo branku.
     
    22
    Ve středu hřiště získávají míč hosté, kteří rozehrávají po předchozím faulu volný kop. Míč letí až do vápna soupeře, kde se však k němu nikdo z hráčů Nantes nedostal. Odkop od branky.
     
    21
    A tentokrát se již Melikson prosadil ve vápně, střílí z levé strany, míč ještě tečuje Doumbia a z brankové čáry vykopává Olivier Veigneau! První gólová šance tohoto utkání!
     
    20
    Melikson ztroskotal na dobře postaveném Koffi Djidji, který získává míč a rozehrává, domácí se musí vracet na svou polovinu.
     
    19
    Masuaku posílá centr z pravé strany na Bahebecka, ten svádí souboj u rohového praporku s bránícím hráčem Nantes, nakonec je z toho aut pro domácí tým.
     
    18
    Veretout fauluje a hosté ztrácí míč, domácí rozehrávají, ale volí jistotu – míč se vrací do obrany.
     
    18
    Autové vhazování domácích, ve středu hřiště, z pravé strany. Míč však posléze získávají hosté, kteří budou také vhazovat.
     
    17
    Statistika držení míče: 56% : 44%.
     
    16
    Sám faulovaný Melikson rozehrál volný kop z levé strany, zkusil tak přímou střelu na branku, žádný problém pro gólmana Rémy Rioua.
     
    15
    Alhadur fauluje skluzem pronikajícího Meliksona, na vlastní polovině, rozhodčí Castro mu domlouvá, příště to již bude karta!
     
    14
    Opa N'Guette se dostal s míčem po pravé straně až k pokutovému území soupeře, odkud vyslal přízemní střelu, míč však dostal opačnou rotaci a míří vedle branky.
     
    13
    Melikson postupuje s míčem po levé straně, na polovině soupeře si nabíhá na střed, kde ale v souboji s bránícími hráči Nantes ztrácí míč.
     
    12
    Kouč Nantes Der Zakarian dává taktické pokyny svým svěřencům, kteří zatím drží svého soupeře v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    11
    Hraje se ve středu hřiště, nákop na Opa Nguetteho nepřesný, odkop od branky Nantes.
     
    10
    Hosté nyní hrozí z rychlých protiútoků, obrana Valenciennes se musí mít na pozoru.
     
    9
    U pokutového území Nantes znovu padá jeden z domácích hráčů, ale sudí Castro nechává pokračovat ve hře, diváci v hledišti pískají.
     
    8
    A hosté zahrozili z rychlého protiútoku, vše končí nepřesnou střelou, odkop od branky Valenciennes.
     
    8
    Právě faulovaný Bahebeck rozehrává z pravé strany, z ostrého úhlu, míč letí do vápna, kde se snaží dostat k míči Doumbia, nicméně dříve odehrál bránící hráč Nantes.
     
    7
    Vizcarrondo znovu fauluje v blízkosti vlastní šestnáctky, kde doslova zahodil Bahebecka, další volný kop pro Valenciennes.
     
    6
    Rozehrává Jean-Christophe Bahebeck, zkouší to přímo na bránu, ale je to slabá střela, která nenadělala Riouovi žádné starosti.
     
    5
    Po faulu Vizcarronda mají domácí výhodu volného kopu na polovině soupeře, ve vzdálenosti necelých osmadvaceti metrů.
     
    4
    Centr letí do vápna Valenciennes, kde odehrává Arthur Masuaku do bezpečí.
     
    3
    Rohový kop pro Nantes, vůbec první rohový kop v utkání. Hosté rozehrají z pravé strany.
     
    2
    Bránící Koffi Djidji odehrál na své polovině do autu, domácí budou moci vhazovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Valenciennes FC: Novaes – Néry, Medjani, Kagelmacher (C), Masuaku – Ducourtioux, Doumbia, Enza-Yamissi, Bahebeck – N'Guette, Melikson.
    Náhradníci: Penneteau – Angoua, Lala, Dossevi, da Silva, Le Tallec, Pujol.

    FC Nantes: Riou – Veretout, Djidji, Vizcarrondo, Veigneau (C) – Audel, Deaux, Bedoya, Alhadhur, Gakpé – Shechter.
    Náhradníci: Dupé – Pancrate, B. Touré, Nicoliță, Aristeguieta, Bangoura, Dubois.

    Rozhodčí: Castro – Danizan, Henninot.
     
    Rozhodčí
    Hlavním rozhodčím dnešního zápasu je Alexandre Castro. Na čarách mu budou pomáhat Éric Danizan a Nicolas Henninot. Čtvrtým rozhodčím je Alexandre Perreau Niel.
     
    Valenciennes FC
    Domácí se po třiatřiceti odehraných ligových kolech nachází ve velmi svízelné situaci. Na svém kontě mají devětadvacet bodů a jsou předposlední, když na záchranu aktuálně ztrácejí již šest bodů! A pokud ani v dnešním zápase nezvítězí, podobně jako v předchozích čtyřech utkáních, bude již situace kritická! Navíc v případě bodového zisku Ajaccia se mohou propadnout až na samé dno ligové tabulky!
     
    Poslední odehrané zápasy:
    Évian TG – Valenciennes 0:1
    Valenciennes – AC Ajaccio 2:3
    Montpellier – Valenciennes 0:0
    Valenciennes – Lyon 1:2
    Lille OSC – Valenciennes 1:0

    Nejlepším střelcem Valenciennes FC je Ghaňan Abdul Majeed WARIS, který se do sítě soupeře trefil devětkrát.
     
    FC Nantes
    Ligový nováček se zatím v tabulce Ligue 1 drží na velmi dobrém, desátém místě, tedy přesně v polovině ligové tabulky. Les Canaris se ale na jaře zatím příliš nedaří, alespoň ne tak, jako v podzimní části. Navíc kouč Michel Der Zakarian se bude muset v tomto utkání obejít bez svého nejlepšího střele, Srba Djordjeviće, který je zraněn.
     
    Poslední odehrané zápasy:
    Lille OSC – FC Nantes 0:0
    FC Nantes – Montpellier 2:1
    FC Nantes – Bordeaux 0:0
    AS Monaco – FC Nantes 3:1
    FC Nantes – EA Guingamp 1:0

    Nejlepším střelcem hostujícího celku je Srb Filip DJORDJEVIĆ, který se do sítě soupeře trefil desetkrát.
     
    Vítejte u onlajn přenosu utkání čtyřiatřicátého kola francouzské Ligue 1, v němž domácí VALENCIENNES FC přivítá na Stade du Hainaut ve Valenciennes FC NANTES.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Dvořák

    Góly: 80. Medjani, 84. Bahebeck (Melikson) – 25. Audel (Veigneau), 41. Bedoya (Veretout), 44. Gakpé (Veretout), 54. Gakpé, 86. Medjani (vla.), 90. Nicoliță

    Karty:   53. Medjani (VLN)


    Valenciennes FC: Novaes – Néry, Medjani, Kagelmacher (C), Masuaku – Ducourtioux, Doumbia, Enza-Yamissi (46. Pujol), Bahebeck – N'Guette (51. Dossevi), Melikson.
    Náhradníci: Penneteau – Angoua, Lala, Dossevi, da Silva, Le Tallec, Pujol.

    FC Nantes: Riou – Veretout, Djidji, Vizcarrondo, Veigneau (C) – Audel (46. Bangoura), Deaux, Bedoya, Alhadhur, Gakpé (67. Nicoliță) – Shechter (61. Aristeguieta).
    Náhradníci: Dupé – Pancrate, B. Touré, Nicoliță, Aristeguieta, Bangoura, Dubois.

    Rozhodca: Castro – Danizan, Henninot