Stosur – Petkovic 0:2 (kon.) | Dellacquaová – Kerberová 0:2 (kon.)
Šafářová – Errani 2:0 (kon.) | Kvitová – Giorgi 2:0 (kon.)
Wozniaková – Čepelová 2:1 (kon.)
koniec
Aleksandra Wozniaková
Aleksandra Wozniaková
2
4 7 7  
Jana Čepelová
Jana Čepelová
1
6 5 5  
Sobota 19.04.2014, 21:09Billie Jean King Cup
Predzápasové kurzy
     
    7:5
    Wozniaková využíva svoju prvú príležitosť na ukončenie zápasu. Bohužiaľ, po úvodnom singli prehrávame 0:1.
     
    40-15
    Mečbal pre kanadskú tenistku, ktorý prichádza po takmer dva a pol hodiny trvajúcom boji.
     
    6:5
    Čepelová mala potrebnú dávku šťastia, úder jej padol presne na čiaru, mohla to zakončiť volejom na sieti. Ten však totálne pokazila a Wozniaková pôjde po prestávke podávať na víťazstvo.
     
    5:5
    Azda najdlhšia výmena v celom zápase napokon dopadla úspešnejšie pre Wozniakovú. Tá ukázala väčšiu agresivitu a víťazným úderom vyrovnala stav rozhodujúcej sady.
     
    4:5
    Jana mala všetko vo svojich rukách, opäť to však v kľúčovom momente nezvládla. Wozniaková si neskutočnou bojovnosťou dokázala vynútiť pokračovanie zápasu. Brejk našej tenistky je minulosťou, kanadská tenistka po niekoľký krát v zápase utiekla hrobárovi z lopaty!
     
    3:5
    Fantázia! Čepelová veľmi ťažkú a vyrovnanú výmenu zvládla. Dokázala brejknúť svoju súperku a pôjde podávať na víťazstvo v zápase!
     
    40-A
    Wozniaková sa dopustila dvojchyby z jej pohľadu v najhoršom možnom čase. Brejkbal pre našu tenistku.
     
    40-A
    Potvrdzuje sa, že Wozniakovej pohyb na kurte nepatrí medzi najlepšie na okruhu WTA. Janka to veľmi dobre vie a opäť proti svojej súperke použila kraťas, ktorý sa javí ako veľká zbraň.
     
    A-40
    Ďalší brejkbal pre Aleksandru Wozniakovú. Neslutočne dramatická hra!
     
    A-40
    Zakončiť chcela aj naša tenistka, avšak až príliš zbrklo a jej forhend vyletel do autu. Ďalší brejkbal pre kanadskú tenistku.
     
    3:3
    Wozniaková dokázala opäť dotiahnuť trhák, do ktorého sa Janka Čepelová dostala. Stav rozhodujúceho setu je vyrovnaný a nasleduje Tildenov gem.
     
    2:3
    Janka Čepelová si vyžiadala čas na ošetrenie. Potrebuje rozmasírovať svalstvo na nohách.
     
    2:3
    Janka Čepelová opäť nezvládla situáciu, ktorú mala rozohratú jasne vo svoj prospech. Wozniaková sa cez zhodu dostala k brejkbalu,. ktorý využila na ribrejk.
     
    1:3
    Wozniaková pokazila! Janka Čepelová sa ako prvá v treťom sete dostala k brejku. Vedie 3:1 a opäť má osud zápasu jasne vo svojich rukách.
     
    40-A
    Výborne, aj pani šťastena zahrala s našou tenistkou, ktorá má k dispozícii brejkbal
     
    1:2
    Janka zakončila celú hru úspešným volejom na sieti. Prvú kritickú chvíľu v tomto sete má naša tenista úspešne za sebou a dostáva sa do vedenia.
     
    40-A
    Výhoda pre našu tenistku.
     
    0:1
    Janka Čepelová predviedla vynikajúci vstup do tretieho setu. Po zbabranom závere druhého setu sa dokázala zdá sa dať dokopy a predviedla čistú hru. Pevne veríme, že v nastolenom trende bude aj pokračovať.
     
    7:5
    Wozniaková dokázala dokonať veľký obrat. Čepelová mala na dosah víťazstvo, dve loptičky ju delili od zisku zápasu. Opäť sa však ukázalo, že posledný krok býva najťažší. Kanadská tenistka sa skvelo vrátila do hry a druhý set napokon naklonila na svoju stranu. O všetkom bude musieť rozhodnúť tretí set.
     
    40-0
    Wozniaková má k dispozícii tri setbaly.
     
    6:5
    Bohužiaľ, slovenská tenistka poslala loptičku len do pásky. Wozniaková sa nadýchla k veľkému obratu, získala štyri hry za sebou a po prestávke pôjde podávať na ukončenie druhého setu.
     
    40-15
    Wozniaková má dve brejkbalové možnosti.
     
    5:5
    Wozniaková zo zvládla, dokázala nepriaznivý stav vyrovnať. Druhé dejstvo tak bude mať dramatickú koncovku.
     
    4:5
    Slovenská tenistka bola dve loptičky od víťazstva, no nateraz to nedokázala ukončiť. Wozniaková hnaná domácim publikom ešte druhý set dramatizuje a vrátila sa do hry.
     
    40-30
    Bohužiaľ, mečbal to nie je. Kanadská tenistka má brejkbal.
     
    2:5
    Do tejto výmeny však išla až s prílišnou motiváciou a okamžite po returne odpálila loptičku za základnú čiaru. Janka Čepelová tak dokázala podržať svoje podanie a od víťazstva ju delí jediný gem.
     
    2:4
    Po čistej hre našej tenistky je tu aj čistá hra Wozniakovej. Janka je však stále vo veľmi výhodnej pozícii.
     
    1:4
    Janka to zvládla s absolútnym prehľadom a suverenitou a má fantasticky nakročené k víťazstvu v zápase.
     
    1:3
    Máme tu prvý brejk v druhom sete a nás veľmi teší, že sa oň postarala práve naša tenistka. Tá dokázala otočiť hru pri podaní súperky vo svoj prospech.
     
    40-A
    Zo zdanlivo jednoznačného gemu je to poriadna zápletka. Čepelová má dokonca brejkbal.
     
    1:2
    Čepelová sa možno trošku zbytočne priskoro vydala na sieť, napokon to však dopadlo dobre. Wozniakovej snaha o prehodenie sa skončila len autom. Hra pre našu tenistku.
     
    1:1
    Aleksandra Wozniaková si dokázala po druhý raz v zápase podržať svoje podanie. Stav druhého setu je v jeho úvode vyrovnaný.
     
    40-30
    Prenádherná výmena! Klobúk dole pred oboma tenistkami, ktoré predviedli neuveriteľné údery. Šťastnejšia bolo napokon Wozniaková, ktorá získala fiftín.
     
    0:1
    Je evidentné, že zisk prvej sady našej tenistke veľmi pomohol. V prvom geme druhého setu pôsobila uvoľnene a sebavedomo a bez problémov si svoj servis podržala.
     
    4:6
    Na záver setu si pre nás obe tenistky pripravili najkrajšiu výmenu doterajšieho priebehu zápasu. Kraťas našej tenistky Wozniaková nielenže dobehla, no zahrala skvelý úder k čiare. Janka však potvrdila, že má rýchly nohy a loptičku vrátila na druhú stranu! Prvý set je doma!
     
    40-A
    Janka si víťazným úderom vybojovala prvý setbal!
     
    4:5
    Tvrdenie o tom, že podanie je v prvom sete slabinou kanadskej tenistky, musíme použiť aj na Jank Čepelovú. Tá teraz nevyužila možnosť ukončiť set pri svojom servise a opäť je to bez brejku.
     
    40-15
    Wozniaková má dve možnosti na to, aby si brejk zobrala späť.
     
    3:5
    Na druhý pokus to však vyšlo, zdá sa, že pre Wozniakovú je jej servis v prvom sete skôr hendikepom ako výhodou. Jana ide podávať na zisk prvej sady.
     
    15-40
    Výborne Janka! Wozniaková bola donútená chybovať. Dva brejkbalyp re našu hráčku!
     
    3:4
    Wozniakovej sa to podarilo. Na radosť domáceho hľadiska je všetko opäť otvorené, Aleksandra si dokázala zobrať požičané späť a je opäť v hre o prvú sadu.
     
    40-0
    Tri brejkbaly pre Wozniakovú. Bohužiaľ, kanadská tenistka má príležitosť na to, aby si zobrala späť stratený servis čistou hrou.
     
    2:4
    Sledovali sme dlhšiu výmenu, v ktorej sa ako prvá dopustila chyby naša tenistka, ktorá poslala svoj úder len do pásky. Wozniaková si dokázala po prvý raz v zápase podržať svoj servis.
     
    1:4
    Čepelová dokázala zakončiť tento gem víťazným úderom z okolia siete. Dokázala tak potvrdiť brejk nadobudnutý z predchádzajúcej hry a dostáva sa do veľmi sľubného trháku.
     
    1:3
    Pri odvracaní toho druhého mala Wozniaková veľmi dobre rozohranú výmenu, no ľahkou chybou darovala brejk našej tenistke. Kanadská reprezentantka tak stratila aj svoj druhý servis v tomto zápase.
     
    15-40
    Wozniaková pôsobí v úvode stretnutia stále veľmi rozháraným dojmom. Našej tenistke ponúka dve možnosti k brejkbalu.
     
    1:2
    Podarilo sa jej to! Obe tenistky si navzájom zobrali svoje podanie, Wozniaková môže po prestávke stav úvodného setu prvého zápasu medzi Wozniakovou a Čepelovou vyrovnať na 2:2.
     
    0:2
    Naša tenistka vyžíva prvý brejkbal v zápase, lepší vstup do stretnutia sme si nemohli priať ani v tých najoptimickejších snoch.
     
    15-40
    Dvojchyba kanadskej tenistky a Jana má k dispozícii dve brejkbalové možnosti!
     
    0:1
    Na záver úvodného gemu dlhšia výmena, Wozniaková však poslala loptičku za základnú čiaru, a tak sa Janka Čepelová dostáva do vedenia. Z psychického hľadiska je zisk úvodného gemu na svojom podaní nesmierne dôležitý.

    Michal Bakoš

    Aleksandra Wozniaková
    Štát: Kanada
    Dátum narodenia: 07.09.1987
    Vek: 36 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 175 cm
    Hmotnosť: 60 kg

    Jana Čepelová
    Štát: Slovensko
    Dátum narodenia: 29.05.1993
    Vek: 30 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 168 cm
    Hmotnosť: 60 kg