Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Montreal – NY Rangers 1:0 (po pr.) | Ottawa – Toronto 1:0 (kon.)
Florida – Columbus 2:3 (kon.) | Nashville – Chicago 7:5 (kon.) | Arizona – San Jose 2:3 (kon.)
Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.) | LA Kings – Anaheim 3:4 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Detroit 0:3 (kon.)
NJ Devils – Boston 3:2 (kon.) | Philadelphia – Carolina 5:6 (0:1 po s.n.) | Washington – Tampa Bay 0:1 (0:1 po s.n.)
Buffalo – NY Islanders 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
Nashville Predators
7:5 (1:2, 1:1, 5:2)
Chicago Blackhawks
cz Nedeľa 13.04.2014, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Nashville právě vstřelil branku!
    SHEA WEBER uklízí puk do prázdné brány a jako správný kapitán pečetí výhru Nashvillu!! ASISTENCE: Roman Josi, Paul Gaustad.
     
    59:39
    Bickell vypálil z ostrého úhlu a Rinne dokázal jeho střelu zastavit, přestože se Blackhawks snažili vehementně dostat k dorážce!
     
    59:17
    Jeden z týmů si vzal oddechový čas a Antti Raanta je na střídačce!
     
    59:01
    Nashville právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, PATRIC HORNQVIST vrací Nashville znovu do vedení!! To je absolutně neuvěřitelný závěr zápasu! Hornqvist se dostal před bránou ke střele a Antti Raanta pošesté v zápase kapituloval. ASISTENCE: Matt Cullen, Mike Fisher.
     
    58:25
    Chicago právě vstřelilo branku!
    ANDREW SHAW vyrovnává v čase 58:25 na 5:5!! Andrew Shaw vybojoval puk, poté si vybruslil před bránu a přesnou střelou po ledě překonal Rinneho. ASISTENCE: Bez asistence.
     
    58:19
    Brána Chicaga Blackhawks je prázdná!
     
    58:15
    Rinne předvedl další skvělý zákrok a ukryl puk v lapačce!
     
    57:05
    Nashville právě vstřelil branku!
    PAUL GAUSTED se prosazuje a Nashville v závěru zápasu znovu vede!! Paul Gausted vybojoval puk, poté si vybruslil z pravé strany před bránu a mezi betony překonal bezmocného Raantu, který nestačil včas zavřít vrátka. ASISTENCE: Craig Smith, Gabriel Bourque.
     
    52:14
    Hornqvist v obrovské šanci! Fisher mezi kruhy vypálil a Raanta jeho pokus vyrazil, jenže vzápětí se dostal na přední tyči k dorážce Hornqvist, puk za záda brankáře Blackhawks ale zasunout nedokázal.
     
    51:18
    Bryan Bickell (CHI) dostal menší trest, 2 minuty – příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    48:30
    Raanta předvedl skvělý semafor a ukryl puk ve své lapačce!
     
    48:00
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jeremy Morin bleskově vyrovnává na 4:4!! Morin se dostal po přihrávce Oduyi před bránou ke střele po ledě, která Rinnemu nešťastně proklouzla mezi betony a stav zápasu je znovu nerozhodný. ASISTENCE: Johnny Oduya, Andrew Shaw.
     
    47:05
    Nashville právě vstřelil branku!
    COLIN WILSON se prosazuje a otáčí vývoj zápasu!! Colin Wilson se dostal k dorážce po střele Webera, kterou Antti Raanta dokázal vyrazit, a poté puk uklidil do prázdné brány. S tímto nemohl Antti Raanta dělat absolutně nic. ASISTENCE: Shea Weber, Viktor Stalberg.
     
    46:30
    Hornqvist se ocitl ve skvělé šanci, puk za záda skvělého Anttiho Raanty ale dopravit nedokázal!
     
    45:28
    Saad se dostal těsně před bránou k teči, kterou Rinne dokázal nadvakrát zneškodnit!
     
    44:03
    Nashville právě vstřelil branku!
    MATT CULLEN vyrovnává na 3:3!! Mike Fisher tvrdě vypálil a Antti Raanta nedokázal jeho střelu udržet. K dorážce se poté dostal Matt Cullen a z blízkosti puk uklidil přesně k levé tyči. ASISTENCE: Mike Fisher, Mattias Ekholm.
     
    37:55
    Antti Raanta měl plné ruce práce, puk za svá záda ale nepustil! Nejprve to zkusil střelou zápěstím z velkého úhlu Weber, poté se snažil jeden z domácích hráčů dostat k dorážce, s níž si brankář Blackhawks také dokázal poradit a tlak završila střela Josiho od modré, která zamířila nad.
     
    36:02
    Kris Versteeg (CHI) dostal menší trest, 2 minuty za cross-check.
     
    35:08
    Chicago se dostalo do dobré šance a pokud jsem dobře slyšel, tak za Rinnem zazvonila tyč a brankář Nashvillu poté puk ukryl ve své výstroji, aby hosty nepustil k dorážce!
     
    33:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    MATT CAREY střílí svůj první gól v NHL a vrací Chicagu ztracené vedení!! Bryan Bickell přihrál přesně na hokejku Matta Careyho, který si dobře nabruslil mezi kruhy a poté střelou zápěstím zamířil přesně k levé tyči. ASISTENCE: Bryan Bickell, Brandon Saad.
     
    30:56
    Paul Gaustad v šanci! Nashville mohl vstřelit gól v oslabení poté, co se domácí hráči dostali do přečíslení tři na jednoho. Weber zavezl puk po pravé straně do útočného pásma a poté ho předložil Gaustadovi, který z prostoru mezi kruhy nebezpečně vypálil, Antti Raanta si ale dokázal s jeho pokusem skvělým zákrokem poradit.
     
    30:39
    Seth Jones (NSH) dostal menší trest, 2 minuty za podražení.
     
    27:53
    Shea Weber se ocitl sám před bránou a dobře vypálil, pozorného Antti Raantyho ale z blízkosti překonat nedokázal! Brankář Chicaga Blackhawks si nyní připsal skvělý zákrok a podržel své spoluhráče.
     
    27:04
    Michal Rozsíval (CHI) dostal menší trest, 2 minuty za cross-check.
     
    26:32
    Nashville právě vstřelil branku!
    RYAN ELLIS se před pár okamžiky vrátil z trestné lavice a nyní vyrovnává na 2:2!! Hornqvist poslal puk do rohu kluziště Fisherovi, který si všiml mezi kruhy osamoceného Ellise, který vzápětí zamířil přesně k levé tyči a nedal Antti Raantymu žádnou šanci. ASISTENCE: Mike Fisher, Patric Hornqvist.
     
    24:44
    Bryan Bickell mohl vstřelil gól v přesilovce, když se před bránou dostal k odraženému puku a jeho střela po ledě jen těsně minula pravou tyč!
     
    23:12
    Ryan Ellis (NSH) dostal menší trest, 2 minuty za podražení.
     
    22:42
    David Rundblad napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele, kterou Rinne dokázal levým betonem vyrazit, přestože ji zřejmě viděl až na poslední chvíli!
     
    17:04
    Mike Fisher se ocitl na přední tyči po přihrávce Hornqvista ve skvělé šanci, z úhlu ale pozorného Anttiho Raantu překonat nedokázal!
     
    12:57
    Nashville právě vstřelil branku!
    CRAIG SMITH rychle odpovídá a vrací Nashville zpět do hry!! Craig Smith dostal na pravém křídle příliš prostoru a po přihrávce Paula Gaustada z blízkosti zamířil přesně do pravého horního rohu nad lapačku bezmocného Raanty. ASISTENCE: Paul Gaustad.
     
    12:43
    Chicago právě vstřelilo branku!
    MARIAN HOSSA střílí absolutně úžasný gól!! Auuuu! Marian Hossa nejprve vybojoval puk v obranném pásmu, poté ho bleskově zavezl do útočné třetiny a po objetí branky ho zasunul za záda bezmocného Rinneho, který se nestačil včas přesunout. ASISTENCE: Bez asistence.
     
    08:44
    Ben Smith se skvěle protáhl na pravém křídle kolem obránce Nashvillu a poté se pokusil po vybruslení před bránu puk backhandem zasunout za záda Rinneho, brankář Predators byl ale připraven!
     
    07:34
    Brandon Saad se dostal na pravém křídle ke střele z blízkosti, pozorného Rinneho ale z úhlu překonat nedokázal! Brankáři Nashvillu sice puk vypadl a měl co dělat, aby ho zkrotil, nakonec se mu to ale podařilo.
     
    04:11
    Chicago právě vstřelilo branku!
    BEN SMITH posílá Chicago Blackhawsk do vedení!! Brandon Saad skvěle pronikl po pravém křídle do útočného pásma a poté puk přenechal zadovkou Benu Smithovi, který střelou bez přípravy zamířil přesně do pravého horního rohu. Skvělá akce. ASISTENCE: Brandon Saad.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 13. C. Smith (Gaustad), 27. Ellis (Fisher, Hornqvist), 45. Cullen (Fisher, Ekholm), 48. Wilson (Weber, Stalberg), 58. Gaustad (C. Smith, Bourque), 60. Hornqvist (Cullen, Fisher), 60. Weber (Josi, Gaustad) – 5. B. Smith (Saad), 13. Hossa, 34. Carey (Bickell, Saad), 48. Morin (Oduya, Shaw), 59. Shaw


    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber (C), Josi, Del Zotto, Jones, Ellis, Ekholm – Hornqvist (A), Fisher (A), Cullen – C. Smith, Jarnkrok, Bourque – Stalberg, Wilson, Spaling – Nystrom, Gaustad, Clune.
    Chicago Blackhawks: Raanta (Crawford) – Seabrook (A), Leddy, Oduya, Brookbank, Rozsíval, Rundblad – Hossa (A), Shaw, Sharp (A) – Saad, Regin, Versteeg – Morin, B. Smith, Bickell – Nordstrom, Carey, Bollig.

    Rozhodca: Tim Peel, Justin St. Pierre – Kiel Murchison, Ryan Galloway

    Diváci: 17355