Mexiko – Čína 7:4 (kon.) | Nový Zéland – Juhoafrická rep. 4:2 (kon.) | Španielsko – Turecko 8:0 (kon.)
koniec
Mexiko
7:4 (2:3, 3:1, 2:0)
Čína
cz Utorok 08.04.2014, 13:00Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. B
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Já se s Vámi loučím, ale dnešní program Mistrovství světa v hokeji druhé divize skupiny B zdaleka nekončí. Za zhruba hodinu a patnáct minut se utkají týmy Nového Zélandu a Jihoafrické republiky. (15:13:47)
     
    Ještě následuje malý náhled do statistik utkání.
    Střely celkem.: 39:19.
    Zásahy gólmanů: 12:32.
    Vyloučení: 3:5.
    Využití: 1:0.
    V oslabení: 0:1.
    Procentuální úspěšnost obou brankářů: 78,95 % (MEX) – 82,05 % (CHN)
     
    Je konec, konec utkání v útrobách stadionu nesoucí název Pabellon de Hielo ve španělské Jace. Mexičané zde dokázali zdolat v zápase plném zvratů Čínu a opět oživili své šance na postup do A skupiny druhé divize. Naopak čínští hokejisté po druhé prohře na turnaji svou účast v příštím roce hájit.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Ještě zřejmě poslední vyloučení utkání. Na trestnou lavici odchází autor třech kanadských bodů v dnešním utkání Bryan Arroyo (MEX). Provinil se vysokou holí.
     
    57:48
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Hned za 11 sekund ovšem rozhoduje o vítězi tohoto utkání ADRIAN CERVANTES. Jeho střela do prázdné branky neměla menší zádrhel a je to 7:4. Asistence: Fernando Ugarte.
     
    57:37
    Keisuke Araki rozhodl, že není nač čekat a odvolává Zhiweie Liua z branky. Jeho svěřenci se pokusí v závěrečné power-play o menší zázrak.
     
    55:59
    Zeleno-bílý celek nevyužil ani pátou přesilovou hru a stav je tedy stále 6:4. Cheng Zhang si odpykal trest a je zpátky na ledě.
     
    54:42
    Mexiko sice opět nemůže najít cestičku puku do branky v přesilové hře, nyní je to však nemusí až tolik mrzet. Vedou totiž stále přibližně pět minut před koncem o dvě branky.
     
    53:59
    Přichází velmi značná komplikace do čínských řad. Šest minut a jednu sekundu před koncem je poslán za katr Cheng Zhang (CHN), který neudržel nervy na uzdě a dostává dvě minuty za hrubost.
     
    52:32
    Ojedinělá střela v podání čínských hokejistů končí na bedrech de Alby.
     
    49:56
    Mexičané působí poměrně zkušeným dojmem a podle všeho to vypadá, že si vítězství pohlídají. To všechno na sklonku poloviny třetího dějství.
     
    48:15
    Mexičané a Číňané se již velmi dobře znají. Na obou minulých šampionátech si poměřili síly. V bulharské Sofii v roce 2012 se radoval Čína po vítězství 5:1. O rok později v tureckém Izmitu vrátili Mexičané svému soupeři porážku i s úroky – konečný stav 5:0 pro severoamerický tým.
     
    46:57
    Mexičané se nikam příliš neženou a drží si tvrdě nabitý dvoubrankový náskok. Z první třetiny vědí, co se může za několik desítek sekund stát, takže budou dle mého soudu nyní obezřetnější.
     
    45:28
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Asi jsem to zakřikl. Totiž hned za pár sekund mě vyvedla z míry třetí mexická formace. Escandon našel BRYANA ARROYA, který ke svým dvěma asistencím přidává i branku. A velmi důležitou branku – Mexiku dává dvoubrankový náskok. Asistence: Manuel Escandon, Julian Ramirez.
     
    45:20
    Poslední dvacetiminutovka nenabízí prozatím gólovou baštu, na kterou jsme byli navyklí z prvních dvou třetin. Na střely zatím vede Mexiko poměrem 4:2.
     
    43:36
    Čínský hokej je na obstojné úrovni. Od doby, co jsou divize rozděleny do výkonnostních skupin, to znamená od roku 2012, se tým země starých mistrů postaral o slušné výsledky. Hned v prvním roce byli Číňané dokonce krok od postupu, v Bulharsku obsadili druhé místo. Loni na MS v Turecku pak čtvrtou příčku.
     
    42:12
    Čína se snaží o srovnání, ale pokus nejproduktivnějšího hráče utkání, Tianxianga Xia, si nenašla cestu mezi tři tyče.
     
    41:35
    Oba týmy si připsali dosud jednu střelu. Ovšem ani Liu, ani de Alba nedovolili střelcům zvednout ruce.
     
    40:55
    Mexičané vstoupili do závěrečné, tedy nejspíše, klidnou hrou a budou se dle mého soudu snažit kontrolovat či navýšit současný stav.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely po . tř.: 27:13.
    Zásahy gólmanů: 9:22.
    Vyloučení: 2:4.
    Využití: 1:0.
    V oslabení: 0:1.
    Procentuální úspěšnost obou brankářů: 69,23 % (MEX) – 81,48 % (CHN)
     
    Je za námi druhá třetina. Třetina, která nabídla opět další skvělý zvrat. Ve 22. minutě totiž střílel Qing Liu branku na 4:2 a s Mexikem to nevypadalo nijak vábně, ovšem tým ze severoamerického kontinentu nic nevzdal a ještě do dvaatřicáté minuty dokázal otočit skóre. Před třetím dějstvím jsou tedy na tahu Číňané...
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Půl minutky před koncem dostávají hokejisté z východní části světa výhodu v podobě druhé přesilovky v utkání. Kapitán Mexičanů Fernando Ugarte (MEX) dostává dvě minuty za hákování.
     
    38:45
    Čína se nyní snaží o srovnání ještě před koncem druhé dvacetiminutovky, ale de Alba se rozhodl, že jeho svatyně zůstane zavřena. Alespoň dosud.
     
    36:28
    Svěřencům Diega de la Garmy dnes přesilovky nevycházejí. Sice za ní vypálili hned pětkrát na Zhiwei Liua, ovšem branky se ani ve čtvrté početní výhodě nedočkali. Čína je v plném počtu.
     
    34:59
    Tým ze země, která je známá jednou z největších kriminalit na světě, pálí v přesilové hře jako Verdunu. Mexičané stačili nastřádat skoro dvojnásobek dosud vypálených ran za druhou třetinu.
     
    34:28
    Čína druhou dvacetiminutovku příliš nezvládá. Dokazuje to nesrovnalost na střídačce, která vrcholí dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě (CHN).
     
    33:15
    Je pro zajímavost, podle loňského žebříčku IIHF oba dnešní soupeře od sebe dělí pouhá dvě místa. Mexiko je na 36. místě, Čína pak hájí 38. příčku.
     
    32:26
    Mexičané nyní, a teď se podržte, zásluhou Ramireze vyslali na branku svoji teprve svoji pátou střelu v průběhu druhého dějství.
     
    31:17
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Tricolores jsou opět o krok napřed! A zapříčinila to druhá formace, což značí, že se střelecky prosadili všechny hrající útoky Mexičanů. Ehlers našel hůl CRISTOFERA KELA, jenž svému týmu dává zpět ztracené vedení. Asistence: Jorge Ehlers.
     
    29:33
    Blížíme se přesně do půle zápasu, který je zatím svými zvraty asi nejzajímavějším ze všech dosavadních. Za smírného stavu 4:4 se plynule posuneme do druhých třiceti minut. Pokud zůstane jen u nich.
     
    28:15
    Severoameričtí hráči jsou v této periodě velmi produktivní, ze tří střel vytěžili dvě branky. Úspěšnost se tedy rovná skoro 67 %.
     
    27:34
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    To je panečku zápas! První formace Mexičanů zůstala i po vstřelené brance na ledě a hned za 40 sekund se dočkala další, což znamená opětovné srovnání stavu! Colas si nyní prohodil roli HECTOREM MAJULEM a ten střílí svůj čtvrtý gól na turnaji. Asistence: Miguel Colas, Adrian Cervantes.
     
    26:54
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Druhá střela na branku ve druhé třetině ovšem znamená snížení! Hector Majul, nejlepší střelec svého národního týmu, našel MIGUELA COLASE a ten zakončil velmi přesně. Asistence: Hector Majul.
     
    24:13
    Červeno-bílý tým se opět ubránil, Qing Liu je na ledě.
     
    23:26
    Severoameričany obrat velmi poznamenal, Liu již ani nemá mnoho práce. Dosud nemusel krýt ani jednu střelu.
     
    22:50
    Mexičané si stále ve svých přesilovkách nevědí rady. Zatím i jejich třetí početní výhoda nenalezla recept na čínskou obranu a jejího brankáře Zhiweie Liua.
     
    22:13
    Střelec poslední branky si ovšem nyní půjde zchladit hlavu na trestnou lavici. Malou chvíli po radost přichází starost. Qing Liu (CHN) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    21:55
    Čína právě vstřelila branku!
    A povedlo se. První přesilovou hru využili Asiaté beze zbytku. Tianxiang Xia si připisuje svojí asistencí na branku QINGA LIUA již třetí kanadský bod a Čína vede o dvě branky. Asistence: Tianxiang Xia.
     
    20:39
    Čína bude mít šanci na zvýšení svého náskoku, vyloučen Adrian Cervantes (MEX) na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    20:32
    Lépe načali druhou dvacetiminutovky ti hráči, kteří z ní odcházeli maximálně spokojeni. Střelu Linga Chena zlikvidoval de Alba.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely po 1. tř.: 15:8.
    Zásahy gólmanů: 5:13.
    Vyloučení: 0:2.
    Využití: 0:0.
    V oslabení: 0:1.
    Procentuální úspěšnost obou brankářů: 62,50 % (MEX) – 86,67 % (CHN)
     
    Sledujeme skvělý hokej. Po úvodním náporu a vedení Mexičanů 2:0, přišel velmi rychlý obrat událostí. Japonský trenér v čínských službách Araki vybral po druhé brance Severoameričanů oddechový čas, aby nabudil své svěřence k vynikajícímu zvratu, který devět sekund před koncem vrcholil brankou Zhanga. Po přestávce nás tedy čeká velice zajímavá druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Čína právě vstřelila branku!
    To je neskutečné, co v závěru třetiny předvedli hokejisté ze země draka! Devět sekund před koncem třetiny se ujala spolupráce druhého útoku. Po kombinaci se prosadil hráč, jenž skočil po konci svého trestu na led, CHENG ZANG. Stav utkání 2:3! Asistence: Tianxiang Xia, Jiachang Bao.
     
    17:56
    Čína právě vstřelila branku!
    Paradoxně se však asijský celek dočkává srovnání! Přesně 58 sekund trvalo, než se ze stavu 2:0 pro Mexiko stal opět vyrovnaný zápas. Wang našel nejproduktivnějšího čínského hokejistu na turnaji LINGA CHENA a ten dává zápasu novou vizi. Začínáme odznova! Asistence: Changwei Wang.
     
    17:35
    Komplikace pro Čínu. Cheng Zang (CHN) dostává dvě minuty za sekání.
     
    16:58
    Čína právě vstřelila branku!
    Trest za promrhanou přesilovku na sebe nenechal dlouho čekat. Přesně třiatřicet sekund po návratu vyloučeného Yanga si našel kotouč cestu do branky po spolupráci druhého útoku. Zakončoval TIANXIANG XIA. Asistence: Jiachang Bao.
     
    16:25
    Ovšem tuto přesilovou hru si za rámeček nedají. Vypálili pouze jednou a Mingxi Yang tak opouští lavici hanby bez pocitu viny. Čína je v plném počtu.
     
    15:56
    Tým z podhůří Kordiller byl na minulém šampionátu dva krůčky či stupínky od postupu. V Turecku skončil zeleno-bílý tým na třetí příčce.
     
    15:45
    Mexičané s přesilovou hrou však nenakládají nijak produktivně a čínská obrana prozatím vzdoruje.
     
    14:25
    Nepříjemnosti v asijských řadách však neustaly po timeoutu. Naopak. Na trestnou lavici putuje Mingxi Yang (CHN), který se provinil hákováním.
     
    12:36
    Ve stejném čase si vyžádal Japonec na čínské střídačce, Keisuke Araki, oddechový čas. Zmobilizuje své svěřence k vyrovnání?
     
    12:36
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Ještě však není všem dnům konec, zvláště když Mexičané v polovině třinácté minuty získávají dvoubrankové vedení! Třetí útočná formace dnes hraje prim, což ukazuje spolupráce celého útoku, po níž střílí CARLOS GOMEZ svůj první gól v tomto utkání. Asistence: Bryan Arroyo, Julian Ramirez.
     
    10:22
    Mexiko touží o boje o postup do skupiny A a podle dnešního výkonu by k tomu nemělo být zas až tak daleko. Škoda prohry v prvním utkání s domácím Španělskem.
     
    09:15
    Asijský kulomet zastavil až průnik Santiaga Sierry, který na začátku desáté minuty vynutil vhazování před Liuem.
     
    08:44
    Ovšem Čínu jakoby úvodní branka Mexičanů paradoxně nakopla. Hned za dvě minuty byl pod palbou mexický strážce svatyně, Alfonso de Alba, který pochytal celkově sedm střel!
     
    07:37
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Úvodní tlak Mexičanů nese své ovoce. V polovině probíhající osmé minuty se po přihrávce Gomeze dostal ke kotouči obránce DAVID LUIZ GONZALEZ a celkově devátou střelou svého celku otevírá skóre dnešního utkání! Asistence: Carlos Gomez, Bryan Arroyo.
     
    05:38
    Zajímavostí v čínském týmu je především jeho dosavadní nejproduktivnější hráč Chen Ling. Útočník Harbinu na klubové scéně nejen že vede týmové bodování, ale také zaujímá deváté místo v procentuální úspěšnosti na body a se šestnácti trestnými minutami vévodí méně lichotivé statistice celého turnaje.
     
    03:56
    Další ránu obstarali hráči ze severní Ameriky ve čtvrté minutě, kdy se zkoušel prosadit Ramirez – Liu je stále drží čisté konto.
     
    02:56
    Další akci po pravé straně zakončuje prozatím nejpilnější a také nejlepší střelec Mexika na tomto turnaji – Hector Majul. Liu opět bezchybný.
     
    02:15
    Mexiko podle očekávání vlétlo na svého soupeře a snaží se od úvodu o neustálé ohrožování branky Zhiweie Liua, který již stačil pokrýt dvě střely.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Kursové sázky můžete ještě stále uzavírat. Tipsport dává více šancí severoamerickému celku, na nějž vypsal kurs 1,5. Na tým země draka a starých mistrů se poté vsadit se skoro čtyřnásobným zhodnocením – 3,9.
     
    Pouhých deset minut zbývá do úvodního vhazování dnešního prvního utkání Mistrovství světa v hokeji druhé divize skupiny B mezi Mexikem a Čínou. Dnešní utkání bude rozhodovat japonsko-chorvatsko-španělská trojice sudích. Jako hlavní bude řídit zápas Šiniči Takizawa, kterému na čarách budou pomáhat Vanja Belič a Alejandro Banos García.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: de Alba (de la Garma) – Escandon, Colas, Ugarte "C", Gonzalez, Padilla, Martinez – Sierra "A", Cervantes "A", Majul – Ehlers, Kelo, Ortega – Ramirez, Arroyo, Gomez – Carrero, Cuevas, Samperio – Smithers.

    Čína: Z. Liu (S. Xia) – L. Liu, Guan, Fu, Q. Liu, Wen, Yang, N. Li – Wang, H. Zhang "C", Chen "A" – Bao, T. Xia, C. Zhang – Zhu, X. Li, Z. Li – Hu, Guo, He.

    Rozhodčí: Šiniči Takizawa (JPN) – Vanja Belič (CRO), Alejandro Banos García (ESP)..
     
    Utkání bude bezpochyby velmi vyrovnané a vy se naším prostřednictvím můžete těšit na podrobný onlajn přenos. Buďte s námi!
     
    Tým ze severní Ameriky taktéž přivezl celý svůj výběr ze své země. Svou vlastní, ovšem poloprofesionální ligu, založili Mexičané v roce 2010. Inspirací jim byla severní hranice. Podle kanadsko-amerického stylu zahájili úvodní ročník draftem, ovšem muselo to být uzpůsobeno mexickým možnostem. 5 týmů vybíralo na draftu 17 hráčů a dva brankáře z dosud působících amatérských týmu. Jedničkou draftu se stal Andres de la Garma, který hájí branku i na tomto Mistrovství.
     
    Čína, stejně jako většina týmů této divize, disponuje hráči hrajícími pouze ve své zemi. V tomto případě se tento výběr úží pouze na dva celky. Harbin a China Dragon dodali na soupisku všechna jména. Zatím nejproduktivnější z nich je Ling Chen, který působí v prvně jmenovaném celku.
     
    Čínští hokejisté vstoupili na světovou scénu v roce 1972, od roku 2001 se pak pohybují převážně v druhé divizi MS. Také se však objevili v první divizi. Po postupu v roce 2006, kdy Čína vybojovala skupinu, která ještě před rozdělením do výkonnostních skupin čněla rovnou pod nám nejznámější a nejvyšší třídou, pořádala tohle Mistrovství na vlastní půdě. Ovšem mezi již nabitější konkurencí své působení o další neprodloužila a od té doby se asijský celek bije v divizi s pořadovým číslem 2.
     
    Vítejte u onlajn přenosu z druhé divize skupiny B Mistrovství světa v hokeji. Ve španělské Jace začne třetí den bojů o postup do vyšší skupiny, tedy A. V tomto duelu se střetnou dva týmy, které dokázali v dosavadním průběhu ukořistit jednu výhru. Asiaté porazili Jihoafrickou republiku a v neděli poté podlehli domácímu Španělsku. Mexičané poté nejprve podlehli týmu z Pyrenejského poloostrova, v neděli si ovšem poradili s Novým Zélandem, čímž se vrátili do hry o postup. Hodinu po poledni tedy začne utkání, které již hodně napoví o tom, kdo o jaký post bude bojovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Dominik Tobola

    Góly a asistencie: 8. Gonzalez (Gomez, Arroyo), 13. Gomez (Arroyo, Ramirez), 27. Colas (Majul), 28. Majul (Colas, Cervantes), 32. Kelo (Ehlers), 46. Arroyo (Escandon, Ramirez), 58. Cervantes (Ugarte) – 17. T. Xia (Bao), 18. Chen (Wang), 20. Zang (T. Xia, Bao), 22. Q. Liu (T. Xia)


    Mexiko: de Alba (de la Garma) – Escandon, Colas, Ugarte "C", Gonzalez, Padilla, Martinez – Sierra "A", Cervantes "A", Majul – Ehlers, Kelo, Ortega – Ramirez, Arroyo, Gomez – Carrero, Cuevas, Samperio – Smithers.
    Čína: Z. Liu (S. Xia) – L. Liu, Guan, Fu, Q. Liu, Wen, Yang, N. Li – Wang, H. Zhang "C", Chen "A" – Bao, T. Xia, C. Zhang – Zhu, X. Li, Z. Li – Hu, Guo, He.

    Rozhodca: Šiniči Takizawa (JPN) – Vanja Belič (CRO), Alejandro Banos García (ESP).

    Diváci: 180.