Austria – Rapid Viedeň 0:1 (kon.)
koniec
FK Austria Viedeň
0:1 (0:0)
Rapid Viedeň
cz Nedeľa 06.04.2014, 15:00 • Generali Arena, Vídeň • Rakúska Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Dramatická situace po standardní situaci domácích, kdy špatně vyběhl brankář Novota, Rotpuller jej hlavou dokázal překonat, ovšem za hostujícím brankářem jistil situaci Behrendt.
     
    88
    Poslední střídání domácích, na závěrečné minuty se do hry dostal i Tomáš Jun, jenž nahradil Ramsebnera.
     
    87
    Rapid bude dohrávat v deseti! U postranní čáry se Guido Burgstaller skluzem vrhl pod nohy Suttnera a byť soupeře pravděpodobně nezasáhl, za nebezpečnou hru vidí druhou žlutou a posléze červenou kartu.
     
    86
    Hosté střídají, kapitán Hofmann přepustil místo na hřišti Černohorci Boskovičovi.
     
    86
    Žlutou kartu inkasuje domácí stoper Ramsebner.
     
    82
    A okamžitě z protiútoku mohli skórovat domácí, ovšem Salamon zahazuje stoprocentní příležitost, když zcela osamocen v pokutovém území těsně míjí hostující branku!
     
    81
    Alar po parádní přihrávce Petsose směřoval zcela osamocen vstříc Lindnerovi, ovšem trefuje pouze tyč jeho branky!
     
    79
    Za pískotu domácích fanoušků má dnes odpracováno i dosavadní jediný střelec zápasu, Marcela Sabitzera nahrazuje Lukas Grozurek.
     
    78
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Royer, přichází Salamon.
     
    77
    Dalším příjemcem žluté karty je Guido Burgstaller.
     
    73
    Bouře emocí ve vídeňské Generali Areně! Po následném rohovém kopu se míč odrazil k Phillipu Hosinerovi, jehož projektil skončil pod břevnem hostující branky, nicméně už bylo pískáno, neboť sudí Lechner viděl nějaký útočný prohřešek domácích.

    Z následných protestů vyvázl se žlutou kartou Rotpuller.
     
    66
    Rapid právě vstřelil branku!
    Vídeňskému derby momentálně kraluje Rapid! Nejdříve Trimmel skvělým centrem vyzval ke skórování Alara, tomu ale před zcela prázdnou brankou míč přeskočil kopačku! Hosté ale akci dohráli z levé strany, odkud vtrhl do pokutového území MARCEL SABITZER a přesnou ránou k tyči překonal Lindnera!
     
    65
    Obrovská šance hostů! Alar přesnou přihrávkou našel v pokutovém území Hofmana, ten i posunul míč kolem Ramsebnera, ale ztroskotal na Lindnerovi.
     
    60
    Střídání hostů, Louis Schaub uvolňuje místo na hřišti Deni Alarovi, rodákovi z chorvatského Slavonki Brodu, jenž už v mládí ale působil v rakouských mládežnických reprezentacích.
     
    54
    Burgstaller vybojoval rohový kop Rapidu, po kterém ve skrumáži před brankou hlavičkoval Ramsebner jen těsně vedle tyče vlastní branky! Rozhodčí však nepostřehli, že míč zasáhl zrovna on a poskytují domácím odkop od branky, ačkoliv se hostující fotbalisté velmi čílili vůči tomuto rozhodnutí.
     
    53
    Poprvé mění sestavu domácí, do hry vběhl čtyřiadvacetiletý šestinásobný reprezentant Norska Ola Kamara, fotbalista původem ze Sierra Leone, místo na hrací ploše mu přenechal Manuel Ortlechner.
     
    40
    Na Burgstallerův razantní centr si před brankou naskočil Schaub a ze dvou metrů nasměroval míč mimo domácí branku! Tohle už byla obrovská příležitost Rapidu.
     
    31
    Ortlechner ostrým skluzem sestřelil k zemi Hofmanna a jeho počínání je sudím Lechnerem ohodnoceno žlutým napomenutím.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 66. Sabitzer

    Karty:   31. Ortlechner (AUV), 73. Rotpuller (AUV), 86. Ramsebner (AUV) – 77. Burgstaller (RVI)   87. Burgstaller (RVI)


    FK Austria Viedeň: Lindner – Ramsebner, Rotpuller, Ortlechner (53. Kamara) – Koch, Suttner – Gorgon, Horvarth, De Paula, Royer – Hosiner
    Náhradníci: Hadžikič – Jun, Mader, Stankovič, Salamon, Dilaver, Kamara

    Rapid Viedeň: Novota – Trimmel, Sonnleitner, Dibon, Schrammel – Behrendt, S. Hofmann, Petsos – Sabitzer, Burgstaller, Schaub (60. Alar)
    Náhradníci: Radlinger – Palla, Boskovič, Grozurek, Starkl, Schimpelsberger, Alar

    Rozhodca: Lechner – Staudinger, Kolbitsch