Ottawa – NY Islanders 1:2 (kon.) | Detroit – Boston 3:2 (kon.) | Anaheim – Edmonton 3:2 (kon.)
LA Kings – Arizona 4:0 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
New York Islanders
cz Štvrtok 03.04.2014, 01:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Frank Nelson (NYI) ještě dostává v posledních vteřinách utkání dvě minuty za hákování.
     
    59:49
    Nelson ze středního pásma netrefil opuštěnou bránu Senators jen o pár centimetrů.
     
    59:17
    Anderson zůstává na střídačce, a tak to Sens zkusí v šesti!
     
    59:17
    Paul MacLean (OTT) si bere svůj oddechový čas.
     
    49:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders využívají přesilovou hru! Tak to byla opět velice pěkná přesilovková kombinace hostů! Strome poslal křižně puk na Baileyho, jenž si krásně vymíchal z pravé strany Andersona a poslal puk pře zcela prázdnou bránu, kde byl nejdůraznější CASEY CIZIKAS, jenž znovu posílá Isles do vedení. Asistence: Josh Bailey, Ryan Strome.
     
    48:23
    Turris ihned na začátku svého oslabení ujel hostující obraně, ale domácí útočník poslal svou střelu příliš moc nad bránu Isles.
     
    48:14
    Přesilovou hru si tentokráte zahrají Islanders, protože Niesen byl několikrát osekáván Ericem Grybou (OTT), který tak dostává dvě minuty.
     
    46:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators využívají přesilovou hru! Zibanejad poslal puk na modrou Wierciochovi, který ihned vystřelil a kotouč skončil někde před Nilssonem, kde o něj bojoval Neil a ve velké skrumáži před bránou Isles jej nakonec našel MILAN MICHÁLEK, který už neměl problém přehodit ležícího brankář hostů. Asistence: Chris Neil, Wiercioch.
     
    46:17
    Islanders budou hrát znovu ve čtyřech, protože je vyloučen Johan Sundström (NYI) na dvě minuty za podražení, a Ottawa tak bude mít další příležitost, aby vyrovnala stav utkání.
     
    45:22
    McDonald se krásně z levé strany hnal sám na Andersona, na kterého však nevystřelil, protože poslal puk na svého kolegu mezi kruhy, kde Strome vystřelil, ale jeho střela byla sražena mimo bránu Senators.
     
    39:51
    Do samostatného úniku se však znovu dostal při svém oslabení hostující Clutterbuck, jenž se svým bekhendovým zakončením přestřelil bránu Senators.
     
    38:30
    Ottawa však bude hrát přesilovou hru, protože Ryan Strome (NYI) dostává dvě minuty za hákování.
     
    30:38
    Kde si nakonec New York vybojoval přesilovou hru, protože je na dvě minuty za držení vyloučen domácí Mika Zibanejad (OTT).
     
    28:29
    Hosté ujížděli dva na jednoho, kde nakonec Bailey nahrál Nielsenovi, kterého však skvěle zastavil vracející se Turris, a hostující útočník tak nakonec ani nezakončil.
     
    25:23
    Jack Capuano (NYI) si raději bere svůj oddechový čas, protože ví, že jeho pětka už byla hodně dlouho na ledě.
     
    17:09
    Islanders právě vstřelili branku!
    Isles využívají přesilovou hru! Hosté se prosazují až při své klasické početní výhodě, když od modré nahrál Donovan kotouč do rohu kluziště na Stroma,jenž ihned poslal puk hranici levého kruhu, kde byl JOSH BAILEY, a ten trefil kus gumy přesně do vzdálenější šibenice. Asistence: Ryan Strome, Matt Donovan.
     
    16:21
    Islanders jsou již kompletní a navíc budou hrát hosté dvojnásobnou přesilovku, protože Zack Smith (OTT) zahrál vysokou holí, a tak dostává dvě minuty.
     
    15:05
    Pokračovat se bude ve čtyřech, protože Mark Stone (OTT) dostává dvě minuty za držení.
     
    14:49
    Ve vlastním oslabení vyjeli do útoku Nielsen a Clutterback. Druhý jmenovaný se nakonec dostal do zakončení, které vyrazil Anderson před sebe a hostující útočník ještě dojel puk a následně v pádu netrefil prázdnou bránu Senators.
     
    14:13
    Calvin de Haan (NYI) zahákoval Zibanejada, který se již hnal sám na Nilssona, a tak hostující obránce dostává dvě minuty na trestné lavici. Za tento zákrok se možná mohlo pískat i trestné střílení.
     
    08:45
    Karlsson nahrával kotouč před bránu Isles, kde si velice dobře sjížděl Turris, od kterého se však odrazil kotouč těsně vedle hostující brány.
     
    05:17
    Od modré čáry vystřelil Hickey a Anderson jeho střelu vyrazil vedle sebe, kde k dorážce dostával Sundström, jenže domácí brankář se dokázal rychle přemístit, a zamezit tak hostujícímu útočníkovi ve skórování.
     
    04:01
    Ve vlastním oslabení ujel domácím hráčům Clutterbuck, který však ve svém samostatném úniku poslal puk přesně do betonů brankáře Sens.
     
    02:30
    Je tu první vyloučení v utkání. Thomas Hickey (NYI) podrazil jednoho z domácích hráčů ve středu kluziště, a tak dostává dvě minuty za podražení.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 47. Michálek (Neil, Wiercioch) – 18. Bailey (Strome, Donovan), 50. Cizikas (Bailey, Strome)


    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Methot, Karlsson, Phillips, Gryba, Wiercioch, Ceci – Michálek, Zibanejad, Hemský – MacArthur, Turris, Stone – Hoffman, Smith, Neil – Kassian, Pageau, Condra.
    Trenér: Paul MacLean.

    New York Islanders: Nilsson (Nabokov) – Hamonic, de Haan, Hickey, Czuczman, Donovan, Carkner – Bailey, Nielsen, Lee – Persson, Nelson, Clutterbuck – Martin, Strome, McDonald – Halmo, Cizikas, Sundström.
    Trenér: Jack Capuano.

    Rozhodca: Jackson, LaRue – Henderson, Pancich.

    Diváci: 16 516