Ottawa – NY Islanders 1:2 (kon.) | Detroit – Boston 3:2 (kon.) | Anaheim – Edmonton 3:2 (kon.)
LA Kings – Arizona 4:0 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Boston Bruins
Štvrtok 03.04.2014, 02:00 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    Boston hrá bez brankára!
     
    53:40
    Veľké šance Bostonu, Campbell strieľal najprv na Howarda, ten iba vyrazil a následne nebezpečne hľadal voľné miesto medzi betónmi Shawn Thornton, no nenašiel ho. Ihneď po góle vidíme teda tlak hostí.
     
    52:48
    Detroit Red Wings dal gól!
    Traja bývalý hráč Grand Rapids sa dnes starajú o góly domácich, GUSTAV NYQUIST v obrane získal puk a sám sa dostal až do útočného pásma, prešiel jednoducho cez Cháru a vo veľkej rýchlosti prekonal strelou do horného rohu Tukku Raska.

    Bez asistencie.
     
    51:06
    Detroit Red Wings dal gól!
    Je vyrovnané a postaral sa o to druhý Slovák v drese Detroitu. Po strele od modrej nastala tlačenica pred Raskom, Tatar prišiel o prilbu, aj bez nej ale nohou prihral TOMÁŠOVI JURČOVI, ktorý do poloprázdnej brány vyrovnáva.

    Asistencie: Tomáš Tatar
     
    49:25
    Na druhej strane tiež veľká šanca, keď Sodenberg šiel spolu s ďalšími dvomi spoluhráčmi, nakoniec prihral Krugovi, ten mal veľkú príležitosť, Howard ho ale vychytal a hru dokázal prerušiť.
     
    48:45
    To bola veľká príležitosť Detroitu, o ktorú sa postarali hráči zo Slovenska, Tatar získal puk, poslal ho na Raska, ten iba betónom vyrazil pred Jurča, ktorý nadvihol puk, no Rask parádne vytesnil.
     
    43:40
    Helm parádne našiel v rýchlosti Joakima Anderssona, ten mal veľmi dobrú príležitosť, medzi kruhmi sa dostal k strele švihom, no Rask skvelo telom zabránil puku v ceste do brány!
     
    41:15
    Boston dal gól!
    Söderberg ale už teraz puk dostal za Howarda, po skvelej prihrávke krížom cez útočné pásmo dostal CARL SODENBERG prihrávku do kruhu bližšie k bráne, odkiaľ ihneď vypálil k bližšej tyči, Howard sa nestihol presunúť a Boston tak vedie 2:1.

    Asistencie: Patrice Bergeron, Dougie Hamilton
     
    37:00
    Hostia si vytvorili veľký tlak a paradoxne sami faulovali, Jordan Caron je vylúčený za krošček.
     
    35:45
    Loui Eriksson mal obrovskú šancu, keď po tom ako Howard vyrazil prvý puk mal druhú šancu, no netrafil priestor brány!
     
    33:54
    Tomáš Jurčo si dovolil teraz až príliš tvrdý hit na Johnnyho Boychuka pri mantineli, bude za to pykať na trestnej lavici, navyše Johnny Boychuk si to s ním ešte chcel ručne vyriešiť, Jurčo ale nemal záujem a posedí si dve minútky.
     
    31:00
    Krejčí nachádzal výborne Lucica po chybe obrany Detroitu, Lucic mál poloodkrytú bránu, nedokázal ju ale trestuhodne trafiť!
     
    28:30
    Boston kombinoval v pásme, prihrávku dozadu ale vystihli hráči Detroitu, do šance sa dostal po mantineli Darren Helm, Meszároš to mal ďaleko a nestíhal Helm trocha z uhla vystrelil na Raska, ktorý ale vyráža vyrážačkou a následne likviduje aj dorážku.
     
    27:12
    Brian Lashoff sa snažil zastaviť Kellyho a dopustil sa držania, presilovka Bostonu.
     
    25:30
    Veľká šanca Bostonu na odpoveď, keď sa do šance dostal Marchand, ten sám proti Howardovi ale neuspel, ten puk vyrazil lapačkou.
     
    24:45
    Detroit Red Wings dal gól!
    Detroit využíva presilovku, krásnu prihrávku dostal od DeKeysera pred kruh na vhadzovanie TOMÁŠ TATAR, ten vystrelil švihom do horného rohu brány, zazvonila tyčka a od nej sa puk odráža do siete! Tatar sa pozerá do neba a ďakuje aj svojmu otcovi.

    Asistencie: Danny DeKeyser. Jakub Kindl
     
    22:45
    Za hákovanie odíde na 2 minúty sedieť Patrice Bergeron.
     
    16:55
    Boston dal gól!
    Tak ale teraz už to gól je. Marchand sa výborne zorientoval za bránkou, prihrávkou našiel už Kelly na modrej JOHNNYHO BOUYCHUCKA, ktorý ihneď vypálil delovku, tá smerovala k tyčke a zastavila sa až v sieti!

    Asistencie: Chriss Kelly, Brad Marchand
     
    15:45
    Po prihrávke Cháru na Kruga prišla tvrdá delovka, tá konči v bráne! Veštci hráči sa tešili z gólu, rozhodca ale rozpažuje, Chára bol v bránkovisku.
     
    14:45
    Gustav Nyquist ale nakoniec ide na trestnú lavicu, keď Krejčí sa snažil o únik a pred bránkou spadol, no veľkú zásluhu na tom Nyquist nemal.
     
    13:55
    Teraz ale iba slepá prihrávka domácich dopredu, kde bol Todd Bertuzzi, veterán Red Wimgs prešiel cez Kevena Millera a zakončil k bližšej tyči, ktorú si betónom Rask postrážil.
     
    06:45
    Obrovská šanca Bruins otvoriť skóre, do úniku sa dostal Patrice Bergeron, prakticky šiel sám na brankára Raska, skúsil naznačiť strelu a zakončiť medzi betóny, čo ale brankár Rask vystihol!
     
    03:35
    Následne dobrá šanca domácich, keď z uhla vystrelil Miller a Abdelkader ihneď aj dorážal, no pozorný Rask zasiahol!

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 25. Tatar (DeKeyser, Kindl), 52. Jurčo (Tatar), 53. Nyquist – 17. Boychuck (Kelly, Marchand), 42. Söderberg (Bergeron, Hamilton)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Nyquist, Legwand, Franzen – Jurčo, Sheahan, Tatar – Abdelkader, Helm, Andersson – Bertuzzi, Glendening, D. Miller
    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Boychuk, Chára, Krug, Bartkowski, Meszároš, K. Miller – Eriksson, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Caron, Soderberg, Kelly – Thornton, Campbell, Paille

    Rozhodca: Kozari, Rooney – Shewchyk, Barton