Nitra – B. Bystrica 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
HK Nitra
4:3 (1:0, 1:2, 1:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
Streda 02.04.2014, 17:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    67:22
    Nitra dala gól!
    Nitra je vo finále! Obrovská radosť hráčov domáceho celku spolu s fanúšikmi. Parádna akcia, keď si Lukáš Novák vymenil puk s RICHARDOM LELKEŠOM, ten si pred brankárom posunul puk z forhendu na bekhend, nadvihol ho a prekonal Kalembu! Nitra je vo finále!

    Asistencie: Lukáš Novák
     
    64:20
    Obrovská šanca Banskej Bystrice, traja išli proti jednému, no útočník Bystrice strelil iba do Lakosila, následne šiel do protiútoku aj Stümpel, bol tiesnený obrancom, jeho strela bol zblokovaná, ale oblúčikom šla do bránky, odkiaľ ho vyráža obranca hostí!
     
    61:20
    Lukáš Novák parádne spravil otočku na obrancu v kruhu na buly, prihral dozadu na Martina Baču, ten poslal strelu ako z dela, ktorú ale Kalemba zastavil!
     
    57:25
    Obrovská príležitosť teraz na strane hostí, Veilleux parádne sa dostal z bránkovej čiary po sťahovačke na obrancu pred Lakosila, bekhendom aj zakončil po ľade, Lakosil ale prikryl puk betónom a schoval ho pod ním!
     
    56:20
    Na druhej šance ihneď útok Nitry, hra má rýchly spád, Jozef Stümpel poslal puk dobre na Lukáša Nováka, ten to mal na forhend, vyslal tvrdú strelu náprahom, no netrafil!
     
    54:40
    Bývalý hráč Košíc a teraz hráč Bystrice Konečný mal dve strelecké pokusy, Bystrica sa dostala do tlaku, z uhla najprv vyskúšal dobre Lakosila, ten iba vyrazil pred neho a z podobnej pozície znova nastrelil iba Lakosila, ktorý už ale vyrazil vyrážačkou na opačnú stranu.
     
    53:35
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak akoby z ničoho nič teraz prišiel gól Bystrice, ktorej sa ťažko dostávalo do šancí, Macháček vystrelil po vpáde do tretiny, od Michala Nováka sa to odrazilo, k puku sa dostal LUKÁŠ HANDLOVSKÝ a po ľade ho poslal za Lakosila.

    Asistencia: Petr Macháček
     
    46:00
    Bude sa telefonovať!
     
    45:57
    Nitra dala gól!
    A domáci si znova vo vedení, obrovská radosť domáceho publika. Po nahodení puku Bajtekom brankár Kalemba iba vyrazil pred MARTINA SEGĽU a ten už iba puk nadvihol tým, že sa korčuľou dostal pred bránku a je z toho gól!

    Asistencia: Filip Bajtek
     
    43:25
    Jozef Stümpel parádne bekhendom potiahol puk spoza bránky a skúsil zasunúť do nej, Kalemba mal ale v dráhe puku betón, ten sa odrazil k Lukášovi Novákovi, aj jeho ale Kalemba zlikvidoval.
     
    39:44
    Bude sa vylučovať na strane Banskej Bystrice, v rohu na mantineli Petr Macháček podržal protihráča pri akcii Nitry a tá bude mať početnú výhodu.
     
    37:40
    Obrovská príležitosť Nitry na to dostať sa zas do vedenia, najprv Segľa prihral Tománkovi cez obrancu, Tománek ale znova hľadal Segľu, ten mal pred sebou už položeného Kalembu, mal pred sebou v podstate odkrytý veľký priestor, bol ale v uhle a Segľa poslal puk po ľade okolo tyčky mimo brány!
     
    36:45
    Lelkeš si teraz urobil z obrany hostí dobrý deň, keď spoza bránky ssa dostal s pukom až pred ňu, urobil sťahovačku na obrancu a zakončoval bekhendom. Brankár Kalemba ale zasiahol betónom.
     
    35:26
    Banská Bystrica dala gól!
    A je vyrovnané, White síce najprv netrafil, potom ho ale našiel po odraze puku Petr Kafka medzi kruhmi a tentokrát PATRICK WHITE už trafil presne do horného rohu bránky Nitry!

    Asistencia: Petr Kafka
     
    31:12
    Banská Bystrica dala gól!
    Veľmi rýchla odpoveď hostí a je znížené. Veľmi dobre pracoval Macháček, našiel od modrej skvelo postaveného LUKÁŠA HANDLOVSKÉHO pred kruhom a ten okamžite poslal puk na bránku!

    Asistencie: Petr Macháček, Keven Veilleux
     
    30:50
    Nitra dala gól!
    Parádna akcia, Jozef Stümpel mal skvelú možnosť skórovať, bol naľavo od brankára Kalembu, ako je ale u neho zvykom, ešte prihral a našiel LUKÁŠA NOVÁKA, puk mu skáckal, aj napriek tomu ho parádna trafil nad betón Kalembu a zvyšuje na 2:0!

    Asistencie: Jozef Stümpel, Roman Tománek
     
    30:05
    Patrik Lamper oslabí tím Banskej Bystrice, keď podrazil Mira Kováčika. Tlak Nitry teda bol na niečo dobrý.
     
    26:57
    Uvidíme prvú presilovku hosťujúceho celku, keďže Filip Bajtek si odpočinie za hru s vysokou hokejkou.
     
    20:30
    Veľká šanca, po nepozornosti Banskej Bystrice sa dostal úplne sám do úniku kedysi draftovaný Roman Tománek, Nitran si to namieril v rýchlosti po ľade k tyčke, no zastavil ho Kalemba.
     
    19:25
    Puk len tak poskakoval pred bránkovou čiarou lakosilovej bránky po strele Saracina a teči od Kafku.
     
    18:57
    Na lade sa ocitol Dušan Milo po tvrdom súboji v rohu klziska, pred Lakosilom sa ocitli až traja Bystričania, ten však svoje mužstvo podržal. Stav ani pomer síl na ľade sa nemení.
     
    07:27
    Hostia hrali šiesti a Nitra si zahrá presilovku.
     
    07:20
    Veľká šanca hostí, v ktorej sa ocitol Kafka, po dobrej prihrávke od Saracina.
     
    02:04
    Nitra dala gól!
    Po závare pred kalembovou bránkou sa k puku nakoniec dostal RICHARD LELKEŠ a prekonáva dezorientovaného Kalembu. Domáci využívajú hneď svoju prvú presilovku. Asistencie: Dušan Milo, Jakub Ručkay
     
    00:12
    Bystričan Saracino si posedí za krošček.

    Dalibor Sklár

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 3. Lelkeš (Milo, Ručkay), 31. Novák (Stümpel, Tománek), 46. Segľa (Bajtek), 68. Lelkeš (Novák) – 32. Handlovský (Macháček, Veilleux), 36. White (Kafka), 54. Handlovský (Macháček)


    HK Nitra: Lakosil(Kristan) – P. König, Ordzovenský, M. Novák, F. Kuzma, D. Milo, Nádašdi, M. Bača, J. Ďurkech – L. Novák, Stümpel, Tománek – Martin Segľa, T. Chrenko, Hrazdíra – J. Ručkay, Miroslav Kováčik, Lelkeš – Piačka, Bajtek, R. Mráz
    HC MONACObet Banská Bystrica: Kalemba (Košarišťan) – Lepine, Saracino, Kania, Macháček, Rosandič, Bambúch, Predajniansky – Rapáč, White, Kafka – Handlovský, Heizer, Veilleux – Lunter, Zigo, Lamper – Kadura, Gašpar, Konečný

    Rozhodca: Kubuš, Baluška, Korba, Rovenský, Kontšek

    Diváci: 3600