Nitra – B. Bystrica 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
HK Nitra
4:3 (1:0, 1:2, 1:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
Streda 02.04.2014, 17:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Infarktový zápas v rýchlom tempe, Bystrica sa doťahovala stále na domácu Nitru, ktorá aj za výraznej podpory fanklubu nakoniec dotiahla duel aj sériu do víťazného konca, o čom rozhodol gól Richarda Lelkeša.

    Nitra postupuje do finále, pre Banskú Bystricu sa sezóna končí. (19:51:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    67:22
    Nitra dala gól!
    Nitra je vo finále! Obrovská radosť hráčov domáceho celku spolu s fanúšikmi. Parádna akcia, keď si Lukáš Novák vymenil puk s RICHARDOM LELKEŠOM, ten si pred brankárom posunul puk z forhendu na bekhend, nadvihol ho a prekonal Kalembu! Nitra je vo finále!

    Asistencie: Lukáš Novák
     
    67:05
    Hra je po ofsajde Nitry prvýkrát prerušená.
     
    66:50
    Tománek je teraz v útoku, cez korčuľu protihráča spadol po šťahovačke, rozhodca je teraz až príliš benevolentný, Tománek sa k strele nedostal.
     
    66:05
    Hrá sa úplne bez prerušenia, Bystrice sa dostala dopredu, za bránkou stratila puk, ihneď išla Nitra dopredu, po vpáde do útoky vystrelil Chrenko, betónom Kalemba ale vyrazil puk.
     
    65:35
    Filip Kuzma bol medzi kruhmi, bol ale podrazený, no nepíska sa, po puku sa síce naťahoval, no nedočiahol naň.
     
    65:00
    Hra je veľmi rýchla, hrá sa zo strany na stranu, teraz už ale bez streleckých pokusov.
     
    64:20
    Obrovská šanca Banskej Bystrice, traja išli proti jednému, no útočník Bystrice strelil iba do Lakosila, následne šiel do protiútoku aj Stümpel, bol tiesnený obrancom, jeho strela bol zblokovaná, ale oblúčikom šla do bránky, odkiaľ ho vyráža obranca hostí!
     
    63:30
    Na opačnej strane šiel dopredu Heizer, no puk mu stratil vďaka dobrej práci domáceho obrancu.
     
    63:00
    Segľa potiahol výborne puk až do kruhu, našiel Chrenka, zatiaľčo Segľa šiel pred bránku, no prihrávka na neho neprešla.
     
    62:15
    Hostia sa dostali do útoku, no hrali iba na mantineli bez strely na bránku, do útoku sa nedostala ale ani Nitra cez pozornú obranu.
     
    61:35
    A znova Baša po prihrávke spoza brány, tentokrát mu ale nesadla strela a to je pre Kalembu jednoduchá robota.
     
    61:20
    Lukáš Novák parádne spravil otočku na obrancu v kruhu na buly, prihral dozadu na Martina Baču, ten poslal strelu ako z dela, ktorú ale Kalemba zastavil!
     
    60:50
    V snahe o protiútok je Bystrica, no zastavil ju ofsajd.
     
    60:30
    Do útoku poslal puk Tománek, po menšej improvizácii Nitry poslal Tománek medzi kruhy puk na Stümpela, ktorý ihneď vypálil, no brankára neprekonal tvrdou strelou.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Hráči už prichádzajú na ľad a uvidíme 10 minút predĺženia, ak teda nepadne gól. Potom prídu na rad nájazdy.
     
    Po druhej tretine je stav stretnutia 3:3 a budeme tak svedkami predĺženia, všetko vyzeralo ideálne pre Nitru, keď v 46. minúte dostal puk do brány Martin Segľa, čo odobril aj videorozhodca. Bystrica sa ale nevzdala svojho sna o finále a duel do predĺženia poslal Lukáš Handlovský druhým gólom v zápase.

    Dalibor Sklár

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 3. Lelkeš (Milo, Ručkay), 31. Novák (Stümpel, Tománek), 46. Segľa (Bajtek), 68. Lelkeš (Novák) – 32. Handlovský (Macháček, Veilleux), 36. White (Kafka), 54. Handlovský (Macháček)


    HK Nitra: Lakosil(Kristan) – P. König, Ordzovenský, M. Novák, F. Kuzma, D. Milo, Nádašdi, M. Bača, J. Ďurkech – L. Novák, Stümpel, Tománek – Martin Segľa, T. Chrenko, Hrazdíra – J. Ručkay, Miroslav Kováčik, Lelkeš – Piačka, Bajtek, R. Mráz
    HC MONACObet Banská Bystrica: Kalemba (Košarišťan) – Lepine, Saracino, Kania, Macháček, Rosandič, Bambúch, Predajniansky – Rapáč, White, Kafka – Handlovský, Heizer, Veilleux – Lunter, Zigo, Lamper – Kadura, Gašpar, Konečný

    Rozhodca: Kubuš, Baluška, Korba, Rovenský, Kontšek

    Diváci: 3600