West Ham – Hull City 2:1 (kon.) | Liverpool – Sunderland 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (1:0)
Sunderland AFC
Streda 26.03.2014, 21:00 • Anfield (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Kto by si bol tri minúty po prestávke pomyslel, že sa Liverpool bude strachovať o víťazstvo. K druhému Sturridgovmu gólu však červení ďalší nepridali. Naopak striedajúci Ki znižoval a Cattermole napálil do brvna. V rámci férovosti treba dodať, že to sa triaslo i za Mannonem. Každopádne sa Reds vracajú na druhé miesto, z ktorého strácajú na Chelsea iba bod. Sunderland má na záchranu trojbodové manko.

    To je z dnešnej dohrávky všetko. Ďakujem Vám za pozornosť. (22:56:28)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Bol tu však nebezpečný brejk Coutinha, ktorý nastrelil Colbacka. Reds následne získavajú vhadzovanie v rohu ihriska a s Cats to už nevyzerá najlepšie.
     
    90+1
    Black Cats dostanú na vyrovnanie ešte tri nadstavené minútky. Momentálne sa im darí zvierať výrazného favorita.
     
    90
    Adam Johnson a ďalšia lopta do vápna, ktorú pred dotieravým Altidorom odvrátil Martin Škrtel. Hostia prekračujú svoj tieň.
     
    89
    Adam Johnson centroval na hranicu malého vápna, kde sa ku koncovke dostal John O´Shea. Ten však loptu nezasiahol ideálne a poslal ju pár metrov vedľa.
     
    88
    Teraz to bude pre Mačky výborná príležitosť. Na pravom kraji šestnástky fauloval Glen Johnson a nasledovať bude voľný kop.
     
    87
    Krátko na to sa však Sunderland opäť zmocňuje lopty a na domáce kopačky sa už vlieva neistota. Do konca nejakých šesť minút.
     
    86
    Jozy Altidore si ale následne pomáhal nedovolene a hostia tak opäť musia vyčistiť polovicu červených Liverpoolčanov.
     
    85
    Bardsleyho nádherná pätička uvoľnila Altidora, ktorý centroval do šestnástky. Tam rybičkou odvracal ľavý bek Jon Flanagan.
     
    84
    Phil Bardsley sprava vnikol do šestnástky, no jeho center nebol najideálnejším riešením. Na päťke mu na prihrávku nabiehal Altidore.
     
    83
    Hostia striedajú i naposledy. Trávnik opustí ex-Liverpoolčan Andrea Dossena a na jeho miesto príde hrdzavý bojovník Jack Colback.
     
    82
    Na druhej strane sa do vzduchu zavesil Jozy Altidore, ktorý si však v súboji s Martinom Škrtelom pomáhal nedovolene.
     
    81
    Už prvý priamy kop Luisa Suáreza z úvodného dejstva bol nebezpečný, no teraz mu chýbalo skutočne málo. Štandardnú situáciu rozohrával z nejakých dvadsiatich metrov. Lopta sa nádherne vzniesla ponad múr, ale napokon mierila tesne nad. Ťažko povedať, či by Vito Mannone dokázal reagovať zákrokom.
     
    80
    Lee Cattermole tentokrát v defenzívnej úlohe, keď pred šestnástkou zastavil Suáreza. Kevin Friend však píska nedovolený zákrok.
     
    79
    Nuž, keby Cattermole mieril o niečo nižšie a nezasiahol by iba brvno, kľudne mohlo byť vyrovnané. To by bola senzácia!
     
    78
    Brendan Rodgers okamžite odpovedá striedaním. Ihrisko opúšťa vyšťavený Sturridge, ktorý mohol dávať i na 3:0. Namiesto toho je znížené a na trávniku máme i Sterlinga.
     
    76
    Sunderland AFC dal gól!
    KI SUNG-YEUNG najskôr vybojoval rohový kop a následne si ho i sám zakončil. Spoza šestnástky tečoval jeho pokus Danie Agger a bol to práve tento dánsky stopér, cez ktorého prepadol Johnsonov center od rohovej zástavky. Adam tak dokonale našiel na zadnej žrdi striedajúceho Kórejčana, ktorý vracia Black Cats do hry. Hlavičkou z poldruha metra nemal do odkrytej bránky problém.
     
    74
    Dopredu sa predsa len dostávajú i hostia, čo je pre nezaujatého fanúšika len dobre. Snáď budeme takto pokračovať až do konca.

    Erik Farkaš

    Góly: 39. Gerrard, 48. Sturridge – 76. Ki

    Karty:   37. Vergini (SUN), 40. Bardsley (SUN)


    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, Agger, Flanagan – Henderson, Allen, Gerrard (C) – Sturridge, L. Suárez, Coutinho
    Náhradníci: B. Jones – Aspas, Moses, Sakho, A. Cissokho, Lucas, Sterling

    Sunderland AFC: Mannone – W. Brown, O´Shea (C), Vergini – Bardsley, Cattermole, Bridcutt, Dossena – Giaccherini – Altidore, Wickham
    Náhradníci: Ustari – Ki, S. Larsson, A. Johnson, Colback, Roberge, Scocco

    Rozhodca: Kevin Friend – P. Kirkup, A. Garratt – A. Taylor