Braunschweig – Mainz 3:1 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 1:3 (kon.) | Dortmund – Schalke 0:0 (kon.)
Hertha – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Eintracht Braunschweig
3:1 (2:1)
1. FSV Mainz 05
Utorok 25.03.2014, 20:00 • Eintracht-Stadion (Braunschweig) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase pridali gól do siete ešte domáci hráči zásluhou Dominicka Kumbelu, ktorý skóroval v 77. minúte. Hosťom sa už nepodarilo pridať presný zásah, a preto Braunschweig zvíťazil nad Mainzom zaslúžene 3:1. Osobne som do Mainzu čakal viac, no napokon sa moje predstavy nenaplnili.

    Prajem vám už len príjemný zvyšok večera a nezabudnite, Bundesliga zajtra pokračuje ďalšími zápasmi. (21:53:14)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Z polovice ešte skúšal Bell centrovať krížom na druhú stranu Nedelevovi, no ten nedokázal úspešne zachytiť letiacu loptu. Ani po rohovom kope sa nič zaujímavé neudialo.
     
    90+2
    Aj ďalší strelec gólu je vystriedaný. Nielsena v zostave nahrádza Caligiuri.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva zápasu ešte 3 minúty.
     
    90
    Domáci ešte vytvoril dobrú kombináciu, keď sa Boland z priestora pri rohovej vlajke natlačil až do šestnástky, no nakoniec vyslal len nepresnú prihrávku na svojich spoluhráčov.
     
    89
    Hochschiedt sa rýchlo presúval po ľavej strane ihriska, potom si to namieril na hranicu vápna odkiaľ pálil, no jeho projektil však smeroval mimo ihriska.
     
    88
    Domi Kumbela je nakoniec vystriedaný. Na ihrisko príde ešte na tých pár minút Ademi.
     
    88
    V obrannej činnosti sa teraz skvelo predviedol aj dvojgólový strelec Kumbela, ktorý zneškodnil pokus od Noveskeho a je podporený potleskom z tribún.
     
    87
    Kessel sa ešte snažil rýchlo pretlačiť po ľavej strane, no pri rohovej zástavke už neuspel proti Díazovi, ktorý ho dobre vytlačil.
     
    86
    Hlavný rozhodca odpískal faul v centrálnej oblasti trávnika. Loptu zahráva Vrančič.
     
    85
    Hochsheidt sa zmocnil lopty pre stredovom kruhu už na útočnej polovici, mal pred sebou okrytý priestor, no pre istotu prihral na spoluhráčov v obrane a upokojil hru.
     
    84
    Pri lopte hostia, ktorým už neostáva veľa času na prípadné vyrovnanie stavu. Domáci sa len podstivo bránia a odolávajú týmto útokom.
     
    83
    Díaz teraz pochybil na lopte a k lopte sa dostal pozorný Kumbela, ktorý s loptou prebehol z polovice ihriska až na hranicu vápna odkiaľ strieľal, no jeho projektil smeroval len tesne nad hornú žrdku!
     
    82
    Polter naskakoval na letiacu loptu vo vápne, no svojou hlavičkou nedokázal umiestniť správne letiacu loptu, keďže nastrelil len obrancu stojaceho pred ním.
     
    81
    Domáci fanúšikovia už vytvárajú skvelú atmosféru a tešia sa z pravdepodobného víťazstva svojho tímu, ktoré prichádza po dlhšom čase.
     
    80
    Bičakčič bol nedovolene zasiahnutý Shinjim Okazakim, a tak je tento šikovný Japonec trestaný žltou kartou.
     
    78
    Na opačnej strane to už vyzeralo na zníženie stavu! Okazaki zakončoval letiaci center do vápna, no jeho strelu z prvej brankár Davari svojím telom skvelo vyrazil!
     
    77
    Eintracht Braunschweig dal gól! Domáci futbalisti pohodlne zvyšujú na rozdiel troch gólov a zdá sa, že o osude stretnutia je asi rozhodnuté. Elabdellaoui nacentroval z pravej strany priamo do šesnástky, keď skvelo našiel DOMIHO KUMBELU, ktorý takzvanými "nožničkami" loptu krásne umiestnil do brány!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 18. Kumbela, 45+2. Nielsen, 77. Kumbela – 21. Müller

    Karty:   39. Boland (EBR), 74. Kumbela (EBR) – 80. Okazaki (MAI)


    Eintracht Braunschweig: Davari – Kessel, Bičakčič, Correia, Reichel – Elabdellaoui, Vrančič, Boland, Hochscheidt – Kumbela ("C"), Nielsen
    Náhradníci: Ademi, Caliguri, Dogan, Kratz, Later (br.), Perthel, Washausen

    1. FSV Mainz 05: Karius – Pospěch, Bell, Noveski, Diaz – Soto, Koch – Müller, Malli, Zimling – Chuopo-Mating
    Náhradníci: Bungert, Geis, Krešič (br.), Nedelev, Okazaki, Polter, Saller

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Dietz