Braunschweig – Mainz 3:1 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 1:3 (kon.) | Dortmund – Schalke 0:0 (kon.)
Hertha – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Eintracht Braunschweig
3:1 (2:1)
1. FSV Mainz 05
Utorok 25.03.2014, 20:00 • Eintracht-Stadion (Braunschweig) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Aj ďalší strelec gólu je vystriedaný. Nielsena v zostave nahrádza Caligiuri.
     
    88
    Domi Kumbela je nakoniec vystriedaný. Na ihrisko príde ešte na tých pár minút Ademi.
     
    83
    Díaz teraz pochybil na lopte a k lopte sa dostal pozorný Kumbela, ktorý s loptou prebehol z polovice ihriska až na hranicu vápna odkiaľ strieľal, no jeho projektil smeroval len tesne nad hornú žrdku!
     
    80
    Bičakčič bol nedovolene zasiahnutý Shinjim Okazakim, a tak je tento šikovný Japonec trestaný žltou kartou.
     
    78
    Na opačnej strane to už vyzeralo na zníženie stavu! Okazaki zakončoval letiaci center do vápna, no jeho strelu z prvej brankár Davari svojím telom skvelo vyrazil!
     
    77
    Eintracht Braunschweig dal gól! Domáci futbalisti pohodlne zvyšujú na rozdiel troch gólov a zdá sa, že o osude stretnutia je asi rozhodnuté. Elabdellaoui nacentroval z pravej strany priamo do šesnástky, keď skvelo našiel DOMIHO KUMBELU, ktorý takzvanými "nožničkami" loptu krásne umiestnil do brány!
     
    75
    Na rade je ďalšie striedanie. Nevyýrazný Koch bol vymenený Nedelevom. Hra pokračuje rohovým kopom hostí.
     
    74
    Hlavný rozhodca potrestal zákrok Domiho Kumbela žltou kartou.
     
    71
    Hostia striedajú. Na trávniku ukončil svoje pôsobenie Díaz a prenechal miesto Polterovi.
     
    70
    Obrovská šanca pre Braunschweig! Z pravej strany poslal nebezpečný center do šestnástky Kessel, ktorý našiel Vrančiča a ten z voleja vo vápne strieľal veľmi tvrdo, no jeho projektil bol nepresný!
     
    65
    Na ľavej strane sa s loptou ocitol Hochschiedt, ktorý vysielal z hranice šestnástky veľmi nepresný center, no nedokázal ponúknuť zakončenie svojím spoluhráčom.
     
    59
    Domi Kumbela sa dobre natlačil spoza vápna až do vnútra, keď prešiel cez dvoch hráčov, no následne mu lopta skĺzla z kopačky a bol zastavený!
     
    56
    Na ihrisko prichádza najlepší strelec hostí – Shinji Okazaki, ktorý vymieňa v zostave Zimlinga.
     
    55
    Hráči Mainzu teraz dobre zakombinovali na polovici súpera! Malli sa zmocnil lopty vo vápne a radšej posunul ešte za neho nabiehajúcemu Kochovi z druhej vlny, ktorý však zakončoval len do Bičakčiča!
     
    47
    Pospěch predviedol skvelú individuálnu prácu na pravej strane, keďže sa dostal cez dvoch hráčov, pribehol k vápnu a snažil sa ponúknuť hlavičkové zakončenie Mallimu, no jeho odzbrojil Bičakčič!
     
    45+2
    Eintracht Braunschweig dal gól! Domáci hráči predsa ešte len skórovali z tejto štandardnej situácie! Boland odcentroval na druhú stranu na halvičku Hochschiedta, ktorý však prihrával na kopačku NIELSENA. Ten najprv nastrelil Noveskeho, no ten mu hlavičkou loptu vrátil a potom z prvej pohotovo trafil ku pravej žrdi!
     
    39
    Domáci tréner využíva túto situáciu na prestriedanie a vymieňa Correiu za Dogana.
     
    39
    Boland sa dopustil nedovoleného zákroku v centrálnej oblasti na Zimlinga, a preto je napomínaný.
     
    25
    Choupo-Moting sa oskytol vo výbornej šanci, keď spracoval prihrávku od Noveskeho na hranici vápna, presunul sa do vnútra neho a zakončoval, no jeho strela však bola zblokovaná domácim Bičakčičom!
     
    21
    Mainz dal gól! Hostia bleskurýchle vyrovnávajú skóre stretnutia! Soto nacentroval spoza šestnástky na pravej strane priamo do nej na kopačku MULLERA, ktorý nebol v ofsajde a z prvej zakončil k pravej žrdi!
     
    18
    Eintracht Braunschweig dal gól! Domáci sa ujímajú vedenia jednoduchým gólom! Po štyroch odrazoch vo vzduchu sa na hranici šestnástky dostal k lopte Reichel, ktorý hlavičkou našiel na hranici malého vápna DOMIHO KUMBELU a ten hlavičkou zakončil!
     
    13
    V dobrej príležitosti bol Choupo-Moting, ktorý získal loptu na hranici šestnástky, snažil sa niečo vymyslieť proti Kesselovi, no napokon napálil len do neho a lopta sa odrazila jemne ku Davarimu!
     
    9
    Malli predviedol dobrú samostatnú prácu, keď si spracoval loptu pred šestnástkou, prekľučkoval sa cez Correiu a vystrelil, no jeho projektil bol nedôrazný a brankár Davari ho bezpečne zachytil do rúk.
     
    5
    V dobre šanci sa ocitol Nielsen, ktorý si našiel priestor v pravom kúte šestnástky a odtiaľ pálil, no gólman Karius letiacu loptu skvelo vyboxoval mimo ihriska!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 18. Kumbela, 45+2. Nielsen, 77. Kumbela – 21. Müller

    Karty:   39. Boland (EBR), 74. Kumbela (EBR) – 80. Okazaki (MAI)


    Eintracht Braunschweig: Davari – Kessel, Bičakčič, Correia, Reichel – Elabdellaoui, Vrančič, Boland, Hochscheidt – Kumbela ("C"), Nielsen
    Náhradníci: Ademi, Caliguri, Dogan, Kratz, Later (br.), Perthel, Washausen

    1. FSV Mainz 05: Karius – Pospěch, Bell, Noveski, Diaz – Soto, Koch – Müller, Malli, Zimling – Chuopo-Mating
    Náhradníci: Bungert, Geis, Krešič (br.), Nedelev, Okazaki, Polter, Saller

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Dietz