NJ Devils – NY Rangers 0:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 2:3 (kon.) | Toronto – Montreal 3:4 (kon.)
Arizona – Boston 2:4 (kon.) | Edmonton – Calgary 1:8 (kon.) | San Jose – Washington 2:3 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Columbus 2:0 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 0:1 (kon.)
koniec
New York Islanders
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Columbus Blue Jackets
cz Nedeľa 23.03.2014, 18:00 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:07
    Atkinson však možná chtěl vrátit kotouč před branku pro najíždějící spoluhráče, ale Matt Donovan (NYI) jej hákoval a dostává dvouminutový trest.
     
    54:07
    Cam Atkinson je už ze zákroků Nabokova zoufalý. Útočník hostů se výborně uvolnil, na pravém kruhu vyzrál na Donovana, ještě více si povyjel, což Nabokov příliš nečekal, a z úhlu vystřelil. I tak ale Rus jeho ránu lapí.
     
    48:41
    Nikita Nikitin (CBJ) ostabuje svůj tým a přesilovka Columbusu tak končí. Ruský bek dostává za podražení Cizikase dvě minuty. Na vyloučení: 5-5.
     
    47:06
    Mike Halmo (NYI) dostal ještě dvě minuty navíc za to, že bitku vyvolal. Columbus tak bude hrát čtvrtou přesilovku v zápase. Halmo chtěl oplatit Comeauův hit na Ryana Stroma. Na vyloučení: 5-4.
     
    47:06
    Blake Comeau (CBJ) se již na hru svých kolegů nemohl dívat a pokusil se nabudit svůj tým bitkou, kterou však s Mike Helmem (NYI) prohrál. Oba kohouti jdou na pět minut na trestnou lavici.
     
    42:30
    Savard nakonec poslal kotouč na Atkinsona, který z pravého kruhu míjí klec Nabokova. To mohla být velká šance Columbusu, pokud by jeho rána šla střela mezi tři tyče.
     
    41:15
    Hned na začátku třetiny budou mít hosté možnost něco udělat s prozatimní nulou na svém kontě, Kyle Okposo (NYI) totiž držel Johnsona a dostává za to dvě minuty. Na vyloučení: 4-4.
     
    39:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí ukázali Columbusu, jak se využívají přesilové hry. Po přihrávce de Haana se obranou hostů prosmýkl jako nůž máslem TRAVIS HAMONIC, který si to namířil přímo mezi kruhy, dostal se k Bobrovskému a střelou švihem jej překonal. Ruský gólman neměl nárok. Asistence: Calvin de Haan.
     
    38:22
    Fjodor Tjutin (CBJ) dostává dvě minuty za držení Kyle Okposa a Columbus se tak bude bránit. Na vyloučení: 3-4.
     
    34:15
    Ve stejném okamžiku ale dostává Matt Donovan (NYI) za hákování dvouminutový trest. I proto nemohl Dubinsky lépe vystřelit. Na vyloučení: 3-3.
     
    34:15
    Brandon Dubinsky vyslal z mezikruží střelu švihem, Nabokov však opět vytáhl dobrý zákrok a pomalu přivádí střelce Columbusu k šílenství.
     
    30:43
    Matt Martin byl na pravém kruhu zcela osamocen a vypálil na branku Columbusu. Měl před sebou téměř osamocenou klec, ale Bobrovskij se fantasticky natáhl v brankovišti a vyrazil puk.
     
    29:34
    Nick Foligno (CBJ) dostává dvě minuty za držení. Na vyloučení: 2-2.
     
    25:53
    První přesilová hra pro domácí. Nick Foligno (CBJ) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 2-2.
     
    25:27
    Hned z toho byla nebezpečná akce hostů. Nick Foligno ujel po levé straně s pukem a z levého kruhu vystřelil. Nabokov však jeho ránu kryje a i když mu lehce vypadla z lapačky, nakonec si poradil i se závarem před svojí klecí.
     
    13:34
    Islanders právě vstřelili branku!
    Puk za brankou sebral Johan Sundstrom a přihrál jej k pravé tyči, kde byl Frans Nielsen. Ten sice vystřelil, Bobrovskij ale vyrazil puk. Ten nakonec doputoval mezi kruhy, kde si jej našel CAL CLUTTERBUCK a ranou do pravého horního rohu branky Columbusu nedává Bobrovskému šanci. Asistence: Frans Nielsen, Johan Sundstrom.
     
    11:18
    U pravého kruhu v útočném pásmu Columbusu vznikla menší potyčka. Bude se vylučovat na obou stranách. Cal Clutterbuck (NYI) a Fjodor Tjutin (CBJ) dostávají dvě minuty za napadení. Na vyloučení: 2-1.
     
    10:13
    Casey Cizikas se před Bobrovským dostal k odraženému puku a vystřelil. Gólman Columbusu nakonec v pádu jeho střelu likviduje. Bude se vzahovat po jeho pravici.
     
    05:52
    Při dalším útoku Columbusu podrazil Matt Donovan (NYI) Nicka Foligna a půjde si na dvě minuty odpočinout. Na vyloučení: 1-0.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 14. Clutterbuck (Nielsen, Sundstrom), 40. Hamonic (Haan)


    New York Islanders: Nabokov (Nilsson) – Donovan, Carkner, Czuczman, Hamonic, Hickey, de Haan – Lee, Nielsen, Okposo – Bailey, Nelson, Clutterbuck – Martin, Strome, McDonald – Halmo, Cizikas, Sundstrom. Trenér: Jack Capuano.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Prout, Tjutin, Wisniewski, Nikitin, Savard – Jenner, Johansen, Horton – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Foligno, Anisimov, Umberger – MacKenzie Letestu, Comeau. Trenér: Todd Richards.

    Rozhodca: 15 Jean Habert, 4 Wes McCauley – 78 Brian Mach, 98 John Grandt