NJ Devils – NY Rangers 0:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 2:3 (kon.) | Toronto – Montreal 3:4 (kon.)
Arizona – Boston 2:4 (kon.) | Edmonton – Calgary 1:8 (kon.) | San Jose – Washington 2:3 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Columbus 2:0 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 0:1 (kon.)
koniec
New York Islanders
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Columbus Blue Jackets
cz Nedeľa 23.03.2014, 18:00 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:07
    Atkinson však možná chtěl vrátit kotouč před branku pro najíždějící spoluhráče, ale Matt Donovan (NYI) jej hákoval a dostává dvouminutový trest.
     
    48:41
    Nikita Nikitin (CBJ) ostabuje svůj tým a přesilovka Columbusu tak končí. Ruský bek dostává za podražení Cizikase dvě minuty. Na vyloučení: 5-5.
     
    47:06
    Mike Halmo (NYI) dostal ještě dvě minuty navíc za to, že bitku vyvolal. Columbus tak bude hrát čtvrtou přesilovku v zápase. Halmo chtěl oplatit Comeauův hit na Ryana Stroma. Na vyloučení: 5-4.
     
    47:06
    Blake Comeau (CBJ) se již na hru svých kolegů nemohl dívat a pokusil se nabudit svůj tým bitkou, kterou však s Mike Helmem (NYI) prohrál. Oba kohouti jdou na pět minut na trestnou lavici.
     
    41:15
    Hned na začátku třetiny budou mít hosté možnost něco udělat s prozatimní nulou na svém kontě, Kyle Okposo (NYI) totiž držel Johnsona a dostává za to dvě minuty. Na vyloučení: 4-4.
     
    38:22
    Fjodor Tjutin (CBJ) dostává dvě minuty za držení Kyle Okposa a Columbus se tak bude bránit. Na vyloučení: 3-4.
     
    34:15
    Ve stejném okamžiku ale dostává Matt Donovan (NYI) za hákování dvouminutový trest. I proto nemohl Dubinsky lépe vystřelit. Na vyloučení: 3-3.
     
    29:34
    Nick Foligno (CBJ) dostává dvě minuty za držení. Na vyloučení: 2-2.
     
    25:53
    První přesilová hra pro domácí. Nick Foligno (CBJ) dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 2-2.
     
    11:18
    U pravého kruhu v útočném pásmu Columbusu vznikla menší potyčka. Bude se vylučovat na obou stranách. Cal Clutterbuck (NYI) a Fjodor Tjutin (CBJ) dostávají dvě minuty za napadení. Na vyloučení: 2-1.
     
    05:52
    Při dalším útoku Columbusu podrazil Matt Donovan (NYI) Nicka Foligna a půjde si na dvě minuty odpočinout. Na vyloučení: 1-0.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 14. Clutterbuck (Nielsen, Sundstrom), 40. Hamonic (Haan)


    New York Islanders: Nabokov (Nilsson) – Donovan, Carkner, Czuczman, Hamonic, Hickey, de Haan – Lee, Nielsen, Okposo – Bailey, Nelson, Clutterbuck – Martin, Strome, McDonald – Halmo, Cizikas, Sundstrom. Trenér: Jack Capuano.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Prout, Tjutin, Wisniewski, Nikitin, Savard – Jenner, Johansen, Horton – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Foligno, Anisimov, Umberger – MacKenzie Letestu, Comeau. Trenér: Todd Richards.

    Rozhodca: 15 Jean Habert, 4 Wes McCauley – 78 Brian Mach, 98 John Grandt