NJ Devils – NY Rangers 0:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 2:3 (kon.) | Toronto – Montreal 3:4 (kon.)
Arizona – Boston 2:4 (kon.) | Edmonton – Calgary 1:8 (kon.) | San Jose – Washington 2:3 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Columbus 2:0 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 0:1 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
1:8 (1:1, 0:4, 0:3)
Calgary Flames
cz Nedeľa 23.03.2014, 03:10 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:34
    A už to málem byla devátá branka Flames, když dostal do jízdy kotouč najíždějící Butler, jehož střelu ještě tečoval Agostino do protipohybu Scrivense, ale puk skončil na břevně domácí klece.
     
    53:22
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Stajan dostal přihrávku do středního pásma, kde následně s pukem přejel do útoku, a tam nahrál na levou stranu CURTISOVI GLENCROSSOVI, jehož střelu ještě přizvednul domácí obránce a kotouč zapadnul přesně do pravého růžku domácí klece. Glencross tak navíc zkompletoval hattrick. Asistence: Matt Stajan, Chris Butler.
     
    48:23
    Hostující předvedli pěknou akci, když kotouč putoval po trase Hudler-Stajan-Glencross, když poslední jmenovaný už měl před sebou zcela prázdnou bránu, ale útočníkovi Flames vypíchnul puk z hole jeden z obránců.
     
    45:27
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už není snad ani možné. Witherspoon dostal kotouč na modrou čáru, kde se jej nakonec pokusil nahodit na bránu Oilers, ale puk směřoval mimo klec domácích, ale KEVIN WESTGARTH předvedl krásnou teč a poslal kousek pryže do brány Oilers. Asistence: Tyler Witherspoon, Ladislav Šmíd.
     
    44:50
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames dnes spadne do brány zřejmě vše. Stajan našel od levého mantinelu mezi kruhy zcela volného CURTISE GLENCROSSE, který svou střelou prostřelil Scrivense mezi jeho betony. Asistence: Matt Stajan, Jiří Hudler.
     
    34:27
    Hudler však následně dostal pas za obranu Oilers a hnal se sám na Scrivense, který jeho střelu chytil svou lapačkou.
     
    34:05
    Andrew Ference (EDM) putuje na trestnou lavici na dvě minuty za podražení, a tak po další komerční přestávce bude hrát Calgary přesilovou hru.
     
    27:18
    Viktor Fasth už toho má ve své bráně dost, a tak jej v utkání nahrazuje Ben Scrivens.
     
    27:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to už je totální destrukce Edmontonu! Stajan přiklepnul ve středním pásmu puk do jízdy CURTISOVI GLENCROSSOVI, jenž si následně nabruslil do útočné třetiny, kde z levé strany prostřelil Fastha. Asistence: Matt Stajan.
     
    26:00
    Dallas Eakins (EDM) si bere oddechový čas.
     
    26:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to byla nádherně provedené přečíslení Flames. Cammalleri ujížděl s Byronem dva na jednou a Cammalleri si zaseknul kotouč a nechal projet ležícího obránce Edmontonu a hostující útočník následně přihrál PAULI BYRONOVI, jenž svým pohotovým zakončením nedal Fasthovi šanci. Asistence: Mike Cammalleri, T.J. Brodie.
     
    25:20
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MATT STAJAN si nakonec vychutnal Fastha, se svou kličkou do bekhendu, který Fasthovi prošla pod jeho lapačkou.
     
    25:20
    Stajan dostal nádhernou přihrávku za obranu Oilers a hostující útočník už se hnal sám na Fastha, ale byl seknut Fraserem, a tak je nařízeno trestné střílení!
     
    24:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    I Flames po vyhraném vhazování rychle nabralo směr Fasthova brána, kde Backlund vybojoval kotouč v levém kruhu a následně jej poslal na pravou stranu, a tam byl připravený MIKE CAMMALLERI, jenž svou pohotovou střelou překonává Fastha. Asistence: Mikael Backlund.
     
    20:31
    Navíc ještě Mikael Backlund (CGY) zahákoval svého soupeře, a tak dostává dvě minuty.
     
    18:51
    Tak to je hodně laciné vyloučení domácího celku. Perron ještě nebyl na své lavičce a Eberle už se naopak rychle vyřítil a přebral kotouč, a tak lavička Oilers dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Jordan Eberle (EDM).
     
    16:01
    Flames budou hrát přesilovou hru, protože na dvě minuty za hákování je vyloučen Taylor Hall (EDM).
     
    14:27
    Hall dostal puk do jízdy ve středním pásmu a domácí útočník následně přebruslil Brodieho, ale zdálo se, že hostující obránce zahákoval hráče Oilers, který totiž nedokázal svůj únik zakončit a navíc ještě vletěl do brány Calgary. Rozhodčí však zůstávají klidní a vykazují hru do středního pásma.
     
    08:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames se dostali do útočného pásma, kde Brodie nahrál na levou stranu Cammallerimu, jenž ještě posunul puk za sebe, kde si najížděl MARK GIORDANO, jehož dělovka zapadla přesně do levého růžku domácí klece. Asistence: Mike Cammalleri, T.J. Brodie.
     
    07:34
    Bitka nakonec končí nerozhodně, když ani jeden z hráčů neskončil na zádech, a tak oba odcházejí na trestnou lavici na pět minut.

    Luke Gazdic (EDM) – 5 minut bitka
    Kevin Westgarth (CGY) – 5 minut bitka
     
    04:34
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers využívají přesilovou hru! Nejdříve se pokusil od modré vystřelil Nugent-Hopkins, ale puk se vrátil zpět na útočníka Oilers, který jej nahrál svému kolegovi na modré JEFFU PETRYMU, jehož dělovka už prošla až za záda Räma. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Jordan Eberle.
     
    02:49
    Navíc jet u první vyloučení v utkání, když je na trestnou poslán hostující Kevin Westgarth (CGY) na dvě minuty za hru vysokou holí.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 5. Petry (Nugent-Hopkins, Eberle) – 9. Giordano (Cammalleri, Brodie), 25. Cammalleri (Backlund), 26. Stajan (t.s.), 26. Byron (Cammalleri, Brodie), 28. Glencross (Stajan), 45. Glencross (Stajan, Hudler), 46. Westgarth (Witherspoon, Šmíd), 54. Glencross (Stajan, Butler)


    Edmonton Oilers: Fasth (28. Scrivens) – Marinčin, Petry, Ference, Schultz, Fraser, Klefborn – Hall, Gagner, Perron – Lander, Nugent-Hopkins, Eberle – Hendricks, Gordon, Smyth – Gazdic, Pitlick, Jones.
    Trenér: Dallas Eakins.

    Calgary Flames: Rämö (MacDonald) – Giordano, Brodie, Russell, Butler, Šmíd, Wotherspoon – Cammalleri, Backlund, Byron – Glencross, Stajan, Hudler – Agostino, Monahan, Colborne – Westgarth, Bouma, McGrattan.
    Trenér: Bob Hartley.

    Rozhodca: Peel, Walsh – Cherrey, Knorr.

    Diváci: 16 839