Buffalo – Nashville 1:4 (kon.) | Carolina – NY Rangers 3:1 (kon.) | Columbus – Detroit 4:1 (kon.)
Philadelphia – NJ Devils 1:2 (kon.) | Florida – Arizona 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Washington 2:0 (kon.)
St. Louis – Dallas 2:3 (po pr.) | Minnesota – Edmonton 3:4 (2:3 po s.n.) | San Jose – Toronto 6:2 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
New Jersey Devils
cz Streda 12.03.2014, 00:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Definitivní rozhodnutí zní – branka neplatí!
     
    59:20
    Tak nakonec se přece jde telefonovat videorozhodčímu! Jde o to, zda Simmonds dopravil puk do sítě nohou, a zda byla hra přerušena ještě před tím než puk přešel brankovou čáru!
     
    59:20
    Tak hlavní sudí to nakonec bere na sebe, gól neuznává! Hru totiž přerušil ještě před tím než puk přejel brankovou čáru!
     
    59:20
    Domácí se radují ze vstřelené branky, rozhodčí si ji půjdou zřejmě ověřit k videorozhodčímu! To budou nervy!
     
    58:18
    Na to kouč Ďáblů reaguje time-outem. Utkání jde do finiše, hraje se o veledůležité body!
     
    58:18
    Flyers mají obrovský tlak, Steve Mason míří na střídačku! Domácí to zkouší v šesti s prázdnou brankou!
     
    58:14
    Luke Schenn si udělal výlet od modré čáry, prudkou ranou zápěstím napálil levé Brodeurovo rameno!
     
    57:46
    Jakub Voráček se dokázal skvěle vymanit od mantinelu až do střelecké pozice! Na kruzích byl podseknut Eliášem, ale stejně dokázal v pádu zakončit a vystrašit Brodeura! Rozhodčí však zákrok Patrika Eliáše neviděli a trestat nebudou.
     
    56:59
    Hra je přerušena, domácí trenér si vybírá oddechový čas!
     
    56:57
    Voráčkovu střelu vyrazil Brodeur pouze k Simmondsovi, který nedokázal trefit odkrytou branku! Puk mu sjel po čepeli, prolétl brankovištěm a nakonec minul i vzdálenější tyč! Při Jersey nyní stáli všichni svatí!
     
    55:40
    Tlak Flyers bude ještě umocněn, domácí budou hrát přesilovou hru. Jaromír Jágr (NJD) zahákoval dorážejícího Schenna, za což nyní bude dvě minuty trpět na trestné lavici. Před Philadelphií je nyní více než slušná šance na srovnání skóre.
     
    53:14
    Jaromír Jágr mohl znovu trochu více naklonit misku vah na stranu New Jersey, ocitl se sám před brankářem a mohl přidat třetí gól! Steve Mason však jeho zakončení vystihl a vytěsnil mimo tři tyče!
     
    51:58
    Luke Schenn dostal od Voráčka přihrávku na modrou, jeho ránu vyrazil Brodeur přímo před sebe, kde si puk do branky málem srazil jeden z obránců. Kotouč ale nakonec proskákal těsně mimo!
     
    50:03
    Jakub Voráček měl obrovskou šanci na srovnání, nikým nehlídaný si mohl prakticky rozhodnout, kam pošle kotouč! Bohužel pro domácí z bezprostřední blízkosti těsně přestřeluje!
     
    47:42
    Devils právě vstřelili branku!
    Až nyní si hosté vytvořili drtivý tlak, který nakonec končí vedoucím gólem! Skvělou práci předvedl zejména Marek Židlický, který naznačil cestu za branku, zadovkou našel na brankovišti volného JAROMÍRA JÁGRA, který našel skulinku u bližší tyče a rozjásal hostující střídačku – 1:2! Asistence: Marek Židlický a Tuomo Ruutu.
     
    44:33
    Merrill byl v útočném pásmu Flyers poslán k ledu domácím kapitánem Claudem Girouxem (PHI), který za vražení na hrazení obdržel menší trest. Šance se objevuje pro změnu na straně New Jersey.
     
    41:14
    Claude Giroux dostal poměrně hodně prostoru v rohu kluziště, čehož okamžitě využil! Bleskově vybruslil do střelecké pozice a pokusil se vypálit na přední tyč. Brodeur ale skvělým zákrokem udržel nerozhodný stav!
     
    40:42
    V úvodu třetí části nás čeká další přesilová hra Philadelphie, Tuomo Ruutu (NJD) je dnes podruhé na trestné lavici, když háčkem zachytil do šance probíjejícího se Couturiera. Podaří se domácím konečně zužitkovat početní výhodu?
     
    33:15
    Trestná lavice se nám znovu zaplní, vyloučeným hráčem je Tuomo Ruutu (NJD),který dostal za úder do oblasti hlavy a krku proti Downiemu dvouminutový trest.
     
    32:49
    Nicklas Grossmann vstřelil za svou kariéru pouhých pět branek, dnes je ale při chuti! Nyní mohl přidat druhou přesnou trefu, jeho nepříjemnou ránu tahem od modré čáry však Brodeur zlikvidoval efektním a efektivním semaforem!
     
    29:16
    Jakub Voráček (PHI) nedovoleným způsobem zachytil Rydera, za což si půjde odsedět dvě minuty na lavici hanby.
     
    22:52
    Situace pro Jersey bude rázem ještě komplikovanější. Salvador (NJD) dostává dvě minuty za hru vysokou holí, což se trenérovi hostí vůbec, ale vůbec nelíbí. Na rozhodnutí však nic nezmění, Philadelphia bude hrát třetí přesilovou hru v zápase.
     
    20:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Po následném vhazování se již domácí hokejisté radují z vyrovnání! Puk se po vyhraném buly dostal na modrou čáru, odkud ho se štěstím poslal mezi Brodeurovy betony NICKLAS GROSSMANN – 1:1! Asistence: Jakub Voráček a Claude Giroux.
     
    19:30
    V závěru první části mohlo být srovnáno! Obrana New Jersey naprosto opomněla na Reada, který číhal naprosto osamocen na prostoru mezikruží! Dostal přihrávku a příklepem se z voleje opřel do kotouče! Martin Brodeur se stihl přesunout a včas ukrýt puk mezi svými betony!
     
    17:55
    Jágrova formace znovu úřaduje! Travis Zajac se na levém kruhu proháčkoval do další výborné příležitosti, pro tentokrát z jejich minisouboje s brankářem vyšel lépe Steve Mason!
     
    09:11
    Rozhodčí v prvních minutách s tresty rozhodně nešetří, již potřetí se otvírají vrátka na trestnou lavici. Nyní to odnesl Marek Židlický (NJD), který přijel do souboje u mantinelu a krosčekem poslal k zemi Hartnella. Za to pochopitelně obdržel dvouminutový trest.
     
    07:56
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté se znovu usadili před brankářem Masonem a na konci osmé minuty se dostávají do vedení! Skvělou práci předvedl TRAVIS ZAJAC, který dostal přihrávku před branku, se zakončením nespěchal, položil si brankáře a poté pohodlně zakončil do prázdné branky – 0:1! Asistence: Jaromír Jágr a Tuomo Ruutu.
     
    06:42
    Až v závěru početní výhody se Devils usadili v útočném pásmu a ihned z toho bylo několik zajímavých příležitostí. Ta největší se naskytla před Andy Greenem, který mohl puk dorážet téměř do prázdné branky! K jeho smůle ho však nedokázal trefit!
     
    05:02
    Nyní se vše otočí ve prospěch Ďáblů. Steve Downie (PHI) si počínal nedovoleně proti brankáři Brodeurovi, který tak pro svůj tým vybojoval úvodní početní výhodu.
     
    03:38
    Početní výhoda domácího týmu je zatím velmi nebezpečná, na branku New Jersey létá jedna střela za druhou! V kvalitní šanci se ocitl Giroux a také dorážející Voráček, Brodeur všechny pokusy dokázal pochytat!
     
    03:03
    Couture se šikovně vytočil zpoza branky až do brankoviště, Brodeur vynikajícím zákrokem pokryl volný prostor a podržel Devils!
     
    02:44
    Nyní budeme svědky první přesilové hry dnešního zápasu. Kličku na modré čáry v podání Streit nedokázal zachytit Andy Greene (NJD), který za hákování odchází na lavici hanby. Flyers tak dostanou dobrou šanci otevřít střelecký účet dnešního mače.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 21. Grossmann (Voráček, Giroux) – 8. Zajac (Jágr, Ruutu), 48. Jágr (Židlický, Ruutu)


    Philadelphia Flyers: Mason (Heeter) – Coburn, Timonen, Grossman, Streit, L. Schenn, MacDonald – Voráček, Giroux, Hartnell – Simmonds, B. Schenn, Lecavalier – Read, Couturier, Downie – Raffl, Hall, Rinaldo
    New Jersey Devils: Brodeur (Schneider) – Fayne, Greene, Židlický, Salvador, Merrill, Volčenkov – Jágr, Zajac, Ruutu – Eliáš, Henrique, Clowe – Ryder, Zubrus, Brunner – Bernier, Gionta, Carter

    Rozhodca: Kowal, Lemelin – Cherrey, Heyer

    Diváci: 19 967