Juventus – Fiorentina 1:0 (kon.) | Inter – Turín 1:0 (kon.) | Lazio – Bergamo 0:1 (kon.)
Chievo – CFC Janov 2:1 (kon.) | Parma – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Sampdoria – Livorno 4:2 (kon.)
Bologna – Sassuolo 0:0 (kon.) | Neapol – AS Rím 1:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
1:0 (1:0)
FC Turín
Nedeľa 09.03.2014, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Emiliano Moretti ešte niečo reklamoval u hlavného rozhodcu Calvareseho, ktorý však na to nebol zvedavý a umlčal ho žltou kartou.
     
    89
    V závere stretnutia tu máme ešte jednu taktickú zmenu. Trávnik opustí mizerne hrajúci Icardi a na jeho miesto príde Saphir Taïder.
     
    86
    Rodrigo Palacio naďalej potvrdzuje svoju extra-triedu. Tentokrát si s ním nevedel rady Darmian, ktorý ho poslal k zemi aj za cenu žltej karty.
     
    85
    Turínčania sa v posledných minútach opäť stiahli pred vlastnú šestnástku a tréner Ventura sa ich snaží ešte nakopnúť striedaním. Namiesto Bashu príde útočník Riccardo Meggiorini.
     
    80
    To však rozhodne neplatí o Hernanesovi, ktorý je naďalej pri chuti. Na ľavom okraji šestnástky sa pohral s Bashom, ktorého si efektne zasekol a z desiatich metrov sa pokúsl prekvapiť Padelliho. Jeho strela však tesne minula bližšiu žrď a rozvlnila tak iba bočnú sieť.
     
    77
    Mateo Kovačič je naďalej príjemným oživením tohto zápasu. Po faule naňho sa vykartoval ďalší striedajúci hráč Grék Panagiotis Tachtsidis, ktorý zastavil jeho postup na polovici ihriska.
     
    75
    Marco Andreolli skutočne prichádza na hraciu plochu a zrejme sa nejedná iba o taktické striedanie. Hugo Campagnaro má totiž drobné problémy s pravým členkom.
     
    69
    Milánsky Inter po prvýkrát strieda, keď trávnik opustí snažiaci sa Fredy Guarín, ktorému dnes ale nevyšlo všetko podľa predstáv. Na jeho post príde chorvátsky playmaker Mateo Kovačič.
     
    65
    Zmeniť to bude môcť striedajúci Grék Panagiotis Tachtsidis, ktorý na hracej ploche nahradí kapitána Turínčanov Giuseppeho Vivesa.
     
    63
    Inter predviedol vtipný signál, keď Rodrigo Palacio nádherne vybehol z klbka hráčov. Špílmacher Hernanes to postrehol a okamžite mu adresoval presnú prízemnú prihrávku do vápna. Argentínsky zakončovateľ pálil z nejakých dvanástich metrov, no jeho rana letela tesne nad. Padelli si z hlboka vydýchol.
     
    57
    Giampiero Ventura sa pokúsi vyburcovať svojich zverencov i personálnou zmenou. Namiesto Kurtiča naskočí Maročan Omar El Kaddouri.
     
    54
    Palacio sa šikovne obtočil okolo Darmiana a mohol tak zakladať nádejný domáci brejk. Tomu však uťal koniec kapitán Vives, ktorý je adresátom prvej žltej karty v tomto zápase.
     
    48
    Domáci sa však nepresadili a naopak, museli sa brániť rýchlemu protiútoku Turínčanov. Po ľavej strane ho ťahal Immobile, ktorý prihrával pod seba na Kurtiča. Ten vnikol do vápna, odkiaľ sa snažil obstreliť Handanoviča. Ten však i za pomoci Ranocchiu obstál a Nerazzurri odvrátili aspoň na rohový kop.
     
    30
    Inter dal gól!
    Uf, tak toto bola aká nádhera... Inter predviedol najkrajšiu akciu doterajšieho priebehu, ktorú dokázal zakončiť gólom. Jonathanov pretiahnutý center doletel až k Nagatomovi, ktorý prihrával pod seba na RODRIGA PALACIA. Ten posunul loptu pred šestnástku, odkiaľ mu ju nádherným oblúčikom ponad obrancov vrátil Esteban Cambiasso. Lopta smerovala presne na Palaciovu hlavu, ktorý z nejakých siedmich metrov a navyše z poriadneho uhlu zakončoval nádherným oblúčikom na zadnú žrď. Padelli sa po jeho hlavičke naťahoval márne a Inter sa tak ujíma vedenia.
     
    26
    Pekná, pekná práca od Fredyho Guarína, ktorý sa rozohráva k výbornému výkonu. Na pravej strane si šikovne obhodil brániacu dvojicu Moretti-Kurtič a následne posielal presný center do vápna. Nejakých sedem metrov od bránky si jeho loptu našiel Rodrigo Palacio, ktorý svoju hlavičku orientoval k pravej žrdi. Tak však exportne zasahoval brankár Padelli, ktorý vyráža na rohový kop.
     
    14
    Hostia sa po rohovom kope z pravej strany takmer dočkali otvorenia skóre! Po centrovanej lopte vyštartoval Handanovič,ktorý však vyrážal iba pred seba. Na hranici šestnástky sa k nej dostal Ciro Immobile, ktorý ju dokázal i skrotiť, no odkrytú bránku nezasiahol. Jeho halfvolej šiel nejaký meter nad.

    Erik Farkaš

    Góly: 30. Palacio

    Karty:   54. Vives (FCT), 77. Tachtsidis (FCT), 86. Darmian (FCT), 90+3. Moretti (FCT)


    Inter Miláno: Handanovič – Rolando, Ranocchia, Campagnaro – Jonathan, Hernanes, Cambiasso (C), Guarín, Nagatomo – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – J. Zanetti, Andreolli, Kovačič, Kuzmanovič, Botta, Taider, Milito, D´Ambrosio

    FC Turín: Padelli – Basha, Vešovič, E. Moretti – D. Rodríguez, Vives (C), Darmian, Farnerud, Kurtič – Immobile, Cerci
    Náhradníci: L. Gomis, Berni – El Kaddouri, Barreto, Gazzi, Meggiorini, Tachtsidis, Aramu, Barreca, Gyasi

    Rozhodca: Giampaolo Calvarese – M. Barbirati, G. Schenone – S. Ghiandai