Barys – Jekaterinburg 3:2 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Ufa – Novgorod 1:3 (kon.)
D. Moskva – Jaroslavľ 2:1 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 5:1 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 1:3 (kon.)
Doneck – Riga 3:1 (kon.) | Lev – Záhreb 5:2 (kon.)
koniec po predl.
Barys Nur-Sultan
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
Sobota 08.03.2014, 12:00 • Dvorec sporta Kazachstan • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    80:42
    Barys Astana dala gól!
    Domáci sa bleskovo dostali do vedenia a rozhodujú tak tento zápas! ROMAN SAVČENKO vypálil od modrej čiary, a tak prekonal gólmana Kovářa v bráne!
    Bez asistencie.
     
    Začiatok druhého predĺženia!
     
    Koniec prvého predĺženia!
     
    78:06
    Je tu možnosť početnej prevahy pre domáci celok. Sami Lepisto inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    67:09
    Domáci tím mení gólmana! Ariho Ahonena vymení Vitalij Jeremejev!
     
    59:22
    Cam Barker z ľavého kruhu len tesne poslal puk mimo brány, keď sme ho videli preletieť cez bránkovisko!
     
    58:56
    V závere posledného dejstva tu je ešte presilová hra pre Barys. Eduard Lewandowski dostáva trest za podrazenie.
     
    57:44
    Oddychový čas domácich!
     
    57:06
    Ďalšia možnosť pre hostí! Medzi kruhmi sa k puku dostal Dmitrij Megalinskj, no ten svojím zakončením oslobodene trafil len betóny gólmana Ahonena, ktoré puk dopravili do rohu ľadovej plochy!
     
    54:36
    Veľkú možnosť na skórovanie mal Igor Jemelejev, ktorý sa najprv z pravej strany uvoľnil kľučkou do medzikružia a strieľal bekhendom, no potom sa dostal aj k odrazenému puk už bližšie k ľavému mantinelu, ale znovu bekhendom trafil len Ahonenove betóny!
     
    48:10
    Početnú prevahu si vyskúšajú aj domáci. Nikita Vyglazov ukázal škaredý zákrok a patria mu dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    46:23
    Jekaterinburg dal gól!
    Hostia skvelo využili početnú výhodu a vyrovnávajú stav stretnutia! Viklund posunul do rohu klziska Černovovi, ktorý krížnou prihrávkou skvelo našiel SAMIHO LEPISTA, ktorý tvrdou delovkou z prvej trafil odkrytú bránu Ahonena!
    Asistenciu si pripísal Tobias Viklund a Arťom Černov.
     
    45:23
    Hostia zatiaľ nevyužili početnú výhodu o jedného muža a na trestnú lavicu odchádza aj Brandon Bochenski, ktorý sa previnil nedovolenou hrou s vysokou hokejkou.
     
    44:16
    V početnej výhode siteraz zahrajú hosťujúci hokejisti, keď sa Konstantin Romanov previnil seknutím.
     
    44:03
    Barys Astana dala gól!
    Domáci pridávajú do siete dôležitý gól! Z medzkružia tvrdo vypálil Rudenko, no ten napálil len do hosťujúcej obrany, ktorá vyrazila puk presne na hokejku ROMANA STARČENKA a ten už nemal problém so skórovaním!
    Bez asistencie.
     
    32:52
    Skvelá útočná kombinácia hostí! Avtomobilisti poriadne zakrútili hlavy svojim protihráčom a následne nechali Jevgenija Fjodorova úplne osamoteného, ktorý zakončoval spomedzi kruhov, no nedokázal prekonať Ahonena!
     
    29:52
    Kristián Kudroč len naskočil z trestnej lavice a okamžite sa zapojil do ďalšej šarvátky s Andrém Deveauxom. Hráči si pravdepodobne naďalej vybavujú účty. Obom patrí dvojminútový trest za hrubosť.
     
    27:41
    Samozrejme, že sa tento akt neodohrá bez trestov. Obaja hráči dostávajú dve minúty za hrubosť. Hrá sa 4 na 4.
     
    27:41
    Slovenský obranca Kristián Kudroč sa zapojil do bitky s Deveauxom!
     
    25:12
    Teraz ostal na ľadovej ploche ležať aj Malykin, ktorého zlikvidoval Dustin Boyd a ten dostáva takisto dve minúty! Presilová hra o dvoch hráčov pre Jekaterinburg sa začína.
     
    24:48
    Konstantin Rudenko predviedol škaredý zákrok na Golyševa pri mantineli a za to mu patria 2 minúty na trestnej lavici za napadnutie.
     
    24:02
    Barys Astana dala gól!
    Domáci využili presilovú hru! Litvinenko posunul z ľavého kruhu na modrú Savčenkovi, ktorý tvrdo pálil, no jeho projektil sa odrazil od zadného mantinelu presne na hokejku ROMANA STARČENKA, ktorý z tesnej blízkosti brány nemal problém puk dopraviť do nej!
    Asistenciu si pripísal Roman Savčenko a Alexej Litvinenko.
     
    23:06
    V početnej výhode si zahrajú domáci hráči, keďže Fjodor Malykin sa previnil seknutím a odchádza na dve minúty.
     
    20:39
    Jekaterinburg dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia! Z hranice pravého kruhu vypálil ARŤOM ČERNOV, ktorému dobrú prácu pred bránou odviedol clonením Fjodor Malykin, no puk netečoval, a tak nechal len puk od svojho spoluhráča preniknúť do brány.
    Bez asistencie.
     
    19:34
    Ari Ahonen si na svoje konto pripísal veľmi dobrý zákrok, keď dokázal zlikvidovať nedôslednú strelu z prvej od Samiho Lepistä, ktorý z medzikružia nedokázal dopraviť puk do poloodkrytej brány!
     
    15:59
    Možnosť početnej výhody pre domáci celok. Jekaterinburg dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    12:44
    V zápase prichádza na rad aj prvé vylúčenie, keď Talgat Žailauov dostáva dve minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.
     
    11:27
    Teraz príležtosť pre domácich! Hostia rozohrávali chybne a v medzikruží získal puk Dustin Boyd, no ten osamotený pálil len do Kovářovej pozornej lapačky!
     
    11:04
    Závar pred Ahonenom! Vladimir Gorbunov sa skvelo presunul po pravom krídle a kľučkou do medzikružia sa uvoľnil a švihom vypálil. Ahonen nebol stopercentne istý pri zákroku a pred neho sa rýchlo dostal Anatoly Golyšev, no ani ten nezakončil za Ahonenov chrbát!
     
    03:56
    Roman Starčenko sa jednoducho dostal spoza brány až tesne pred ňu, keďže boli hosťujúci obrancovia zamestnaní jeho drzými spoluhráčmi pred bránou, a tak Starčenko forhendovo z tesnej blízkosti zakončoval, no nakoniec trafil len svojich protihráčov!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 25. Starčenko (Savčenko, Litvinenko), 45. Starčenko, 81. Savčenko – 21. Černov, 47. Lepisto (Černov, Viklund)


    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Jeremejev) – Barker, Lundin, Savčenko, Litvinenko, Semjonov, Kudroč, Grebenščikov – Dawes, Bochenski, Boyd, Rudenko, Antropov, Starčenko, Žailauov, Upper ("C"), Romanov, Poliščuk, Sagadejev, Gavrilin, Rachmanov
    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Lobanov) – Gusev, Žuravľov, Viklund, Lepistö, Megalinskij, Antonov, Triamkin – Lewandowski, Deveaux, Jemelejev, Lazarev, Černov, Malykin ("C"), Demagin, Fjodorov, Simakov, Golyšev, Vyglazov, Gorbunov, Arkalov

    Rozhodca: Alexander Sergejev, Alexander Čerenkov – Dmitrij Golovľov, Palej Jakov