Cagliari – Udinese 3:0 (kon.) | Hellas Verona – Bologna 0:0 (kon.) | CFC Janov – Catania 2:0 (kon.)
Bergamo – Chievo 2:1 (kon.) | Sassuolo – Parma 0:1 (kon.) | Turín – Sampdoria 0:2 (kon.)
Livorno – Neapol 1:1 (kon.) | AC Miláno – Juventus 0:2 (kon.) | Fiorentina – Lazio 0:1 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
0:1 (0:1)
Lazio Rím
Nedeľa 02.03.2014, 20:45Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Lazio napokon dokázalo udržať jednogólové vedenie a teší sa tak z cenných troch bodov. Domáci sa v druhom dejstve snažili o vyrovnanie, no každá ich šanca stroskotala na dnes bezchybnom Marchettim.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť. Prajem Vám dobrú noc a úspešný štart do nového týždňa! (22:46:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Fernández poslal pred šestnástku dlhý nákop, no tam sa ku lopte dostali hostia a odkopávajú ju. Už sa nič nestane.
     
    90+3
    Začína posledná minúta. Loptu majú domáci, ktorí rozbiehajú posledný útok!
     
    90+2
    Hostia držia loptu ďaleko od svojej brány a snažia sa naťahovať čas, ako sa len dá.
     
    90+1
    Nastavujú sa tri minúty!
     
    90
    Lazio streida posledný raz v dnešnom zápase: ihrisko opúšťa Perea a nahrádza ho Keita.
     
    88
    Fernández loptu poslal do vápna, no tam sa jej zmocnili hostia, ktorí ju ihneď poslali do bezpečia.
     
    88
    González sa previnil faulom a Fiorentina tak bude zahrávať voľný kop.
     
    86
    Center Manuela Pasquala nenašiel žiadneho z hráčov vo fialovom drese, a tak sa ku lopte aspoň na chvíľu dostávajú hostia.
     
    86
    Hostia sú pod obrovským tlakom! Ďalší center Fiorentiny presvišťal pokutovým územím a jeden z hráčov Lazia ho upratal do zázemia. Nasledovať bude rohový kop.
     
    85
    Po dlhšej dobe sa dostali ku slovu aj hostia. Antonio Candreva dostal loptu za šestnástku, no jeho strela bola nepresná a nasledovať bude odkop v podaní Neta.
     
    84
    Rafal Wolski sa pokúšal nájsť Maria Gómeza, ktorý stál úplne sám, no v poslednej chvíli zasiahol jeden z obranných hráčov Lazia a upratal loptu d bezpečia.
     
    83
    Tlak domácich pokračuje! Na center z pravej strany vyskočil najvyššie Alberto Aquilani a svoju hlavičku nasmeroval ku vzdialenejšej žrdi, no Marchetti predvádza jeden skvelý zákrok za druhým!
     
    82
    Pasqualov center sa opäť s úspechom nestretol.
     
    82
    Skvelý Marchetti drží svoj tým nad vodou! Anderson dostal prihrávku krížom cez šestnástku a vypálil bez prípravy, no brankár hostí predviedol perfektný zákrok a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    81
    Fiorentina zahrávala rohový kop, loptu si postavil Pasqual, ktorý poslal center pred Marchettiho, no lopta nakoniec zamierila mimo ihriska. Nasledovať bude odkop od Marchettiho brány.
     
    80
    Manuel Pasqual sa okrem dobrého výkonu uvádza aj žltou kartou.
     
    78
    Domáci sú pri chuti a sú si vedomí toho, že do konca zápasu im ostáva už len niečo cez desať minút.
     
    77
    V posledných minútach sledujeme skvelý futbal. Hra sa prelieva zo strany na stranu. Všetkému chýba ešte minimálne jeden gól, ktorý by pre nezaujatého diváka mohol padnúť do siete Lazia, pretože záver by bol potom veľmi zaujímavý.
     
    75
    Ogenyi Onazi mal dobrú príležitosť nato, aby zvýšil na 2:0 a dodal tak svojmu tímu patričný pokoj na kopačky! Rýchly protiútok hostí ťahal po pravom krídle Candreva, ktorý poslal loptu do stredu vápna, kde sa ku lopte dostal práve Onazi, no ten ju usmernil presne do stredu brány a Neto predviedol istý zákrok.
     
    75
    Na druhej strane poslal do pokutového územia Lazia center Manuel Pasqual, no ten iba preletel krážom cez vápno a zamieril do autu.
     
    74
    Onazi preniesol hru na Candrevu, no ten sa ulakomil ku strele, po ktorej bude nasledovať odkop od Netovej svätyne.
     
    73
    Posledné striedanie Fiorentiny: ihrisko opúšťa Alessandro Matri, na jeho miesto putuje Rafal Wolski.
     
    72
    Po ďalšej strele Gonzáleza si hostia vybojovali rohový kop, no akcia bola zastavená, pretože Antonio Candreva bol v ofsajde.
     
    71
    Álvaro González sa odhodlal ku strele asi z tridsiatich metrov, no jeho pokus zamieril vysoko nad Netovu bránu.
     
    69
    Manuel Pasqual poslal loptu do pokutového územia, no tam ju jeden z hostí upratal do bezpečia. Neujal sa ani následný Cuadradov center, ktorý sa skončil podobne.
     
    68
    Lucas Biglia sa previnil faulom, keď svojmu protihráčovi prekrížil cestu a poslal ho k zemi. Rozhodca fúkol do píšťalky, no kartu nevytiahol.
     
    68
    Na druhej strane si hostia vybojovali rohový kop, po ktorom s pri zástavke pripravil loptu Candreva, ktorý poslal center do šestnástky, no lopta našla iba súperových hráčov.
     
    66
    Pasqual posielal center do šestnástky, kde našiel Gómeza, ten si loptu spracoval a už sa chystal na strelu, keď v poslednom okamihu zakročil jeden z hosťujúcich zadákov.
     
    65
    Fiorentina má loptu vo svojom držaní na súperovej polovici a v pokoji kombinuje, no domáci by si mali uvedomiť, že im do konca ostáva už len 25 minút a stále prehrávajú 0:1.
     
    63
    Druhé striedanie Rimanov: Abdoulay Konko má odpracoané, na trávnik prichádza Diego Novaretti.
     
    62
    Strieľaný center v podaní Lazia sa s úspechom nestretol, pretože skončil len na domácich obrancoch.
     
    61
    Tomović vidí za svoj faul žltú kartu. Lazio bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti, takže môžeme očakávať center.
     
    59
    Anderson sa takmer ihneď po svojom príchode na trávnik uviedol ďalekonosnou strelou, ktorá Marchettimu nespôsobila ani tie najmenšie problémy.
     
    57
    Dvojnásobné striedanie domácich: ihrisko opúšťa Joaquín, nahrádza ho bývalý kanonier Bayernu Mníchov Mario Gómez. V dnešnom zápase končí aj Ambrosini, ktorý svoje miesto prepúšťa Andersonovi.
     
    55
    Hostia mohli zvýšiť na 2:0! Brayan Perea sa podarenou individuálnou akciou dostal až do vápna, kde sa dostal aj ku strele, no tú v poslednej chvíli zblokoval jeden z brániacich hráčov vo fialovom drese.
     
    54
    Pri lopte sa teraz viackrát za pár sekúnd vystriedali oba tímy, pretože sa hrá väčšinou v stredovej časti ihriska.
     
    53
    Obrovská príležitosť domácich! Cuadrado vystihol rozohrávku súpera, vrútil sa s ňou až do vápna, kde ju posunul Joaquínovi, no ten z dobrej pozície prestrelil!
     
    51
    Ogenyi Onazi teraz vykúzlil perfektnú nahrávku za obranu domácich, kde sa jej zmocnil rozbehnutý Candreva, no jeho strela bola zblokovaná. Útočná snaha hostí tak aspoň nateraz končí.
     
    49
    Po faule zahrávalo Lazio voľný kop. Hostia ho rozohrali nakrátko a sériou krátkych prihrávok si vypracovali aj streleckú pozíciu, no domáci sa ubránili.
     
    48
    Domáci by si mali dávať pozor aj smerom dozadu, pretože teraz spravili chybu pri rozohrávke a do protiútoku vyrazil Candreva, ktorý krížom cez šestnástku súpera hľadal Lulić, ten sa snažil trafiť loptu z voleja, no nepodarilo sa mu to.
     
    47
    Po pokuse o rýchly útok v podaní hostí sa lopta dostala až ku Netovi, ktorý ju svojim odkopom poslal až na súperovu polovicu, kde sa o ňu strhol poriadny boj.
     
    46
    Do druhého polčasu už nezasiahne hosťujúci Ledesma, ktorého nahrádza Onazi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po prvom polčase odchádzajú do kabíny spokojnejší hostia, ktorým sa podarilo streliť rýchly gól, keď sa už v 5. minúte radoval z svojho presného zásahu Lorik Cana. Domáci sa po tomto momente smerom dopredu snažili a vytvorili si aj šance, no chýbalo im aj v športe potrebné šťastie a hostia tak pôjdu do druhé polčasu s najmenším možným náskokom.

    Druhý polčas začne približne o 21:55
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Hostia majú loptu na svojich kopačkách a kombinujú na svojej polovici. Zdá sa, že tento polčas sa dohrá v tomto obraze.
     
    45+1
    Antonio Candreva zakrútil svoj center do pokutového územia pred Netom, no domáca obrana dokázala loptu upratať do bezpečia.
     
    45
    Nastavovať sa budú dve minúty.
     
    44
    Fiorentina sa s blížiacim koncom prvého polčasu tlačí čoraz viac dopredu a teraz narobila v šestnástke Lazia poriadny zmätok, hostia dokázali odkopnúť loptu od brány, no len na kopačky hráčov Fiorentiny.
     
    43
    Lazio takmer zvýšilo na 2:0! Na center z pravej strany si nabehol Konko, ktorý sa do lopty oprel svojou pravačkou a opečiatkoval brvno Netovej svätyne! Na štadióne chvíľu panovalo hrobové ticho!
     
    41
    Po ľavej strane sa dopredu dral Lulić, ktorý však skončil na Tomovićovi, ten mu loptu odobral čisto a následne ju poslal dlhým nákopom na Joaquína.
     
    40
    Marchetti si ďalší center schoval pre istotu do náručia a nič nenechával na náhodu.
     
    39
    Domácim teraz chýbala patričná dávka šťastia ku tomu, aby dokázali vyrovnať! Rodríguez si dokázal naskočiť na center z rohového kopu skvele, no jeho hlavička letela nad a dopadla na začiatok hornej siete!
     
    38
    Z tejto štandardky domáci nepohrozili a Marchetti si pripísal ďalší zákrok, no hra je prerušená, pretože na zemi ostáva ležať jeden z hosťujúcich hráčov.
     
    36
    Kapitán hostí Lulić poslal k zemi jedného z domácich hráčov nedovolene a hlavný arbiter posúdil jeho zákrok na žltú kartu.
     
    35
    Na center z ľavej strany si perfektne naskočil Fernández, no jeho hlavička putovala vedľa brány.
     
    34
    Hostia zahrávali voľný kop zo stredového kruhu a center z kopačky Ledesmu doputoval až do pokutového územia, no tam ho odvrátili domáci a napokon sa lopty aj zmocnili.
     
    33
    Hra sa v posledných minútach odvíja hlavne v strede ihriska, no teraz je prerušená, pretože na zemi ostal ležať Lulić, ktorý bol faulovaný.
     
    32
    Fiorentina sa teraz rozhodla pre hlbokú rozohrávku na svojej polovici a po chvíli sa ukázalo, že to nebola moc dobrá voľba, pretože aktívny presing Lazia ich donútil ku tomu, aby do nej zapojili aj Neta.
     
    29
    Aquilani strieľal, ktorý trafil len obrancu. Lopty sa zmocnili domáci, no Lazio sa ku nej dokázalo dostať a preniklo na útočnú polovicu, kde budú vhadzovať aut.
     
    27
    Fiorentina zahrávala priamy kop z asi 25-metrovej vzdialenosti, no Savićova strela skončila len v dobre postavenom múre.
     
    25
    Napokon sa však dopustili chyby a dopredu vyrazili domáci, no ich akcia skončila len vybojovaným rohom, po ktorom sa presadiť nedokázali. Lopta sa však dostala opäť mimo ihriska a nasledoval ďalší roh, po ktorom sa dostal do zakončenia Matri, ale jeden z obrancov loptu zblokoval, ale na rozdiel od predošlých obranných zákrokov ju udržal na ihrisku.
     
    24
    Hostia majú loptu na svojich kopačkách a kombinujú tesne za polovicou ihriska.
     
    22
    Z následného útoku si Lazio dokázalo vybojovať roh, no po ňom sa do zakončenia nedostalo.
     
    22
    Rodríguez hľadal v pokutovom území Pasquala, no ten loptu nezachytil a nasledovať bude odkop od Marchettiho brány.
     
    21
    Pri lopte sú domáci, ktorí sa snažia o čo najskoršie vyrovnanie.
     
    20
    Po strele na bránu Lazia sa ku odrazenej lopte dostal Joaquín, no ten trafil len bočnú sieť.
     
    18
    Juan Cuadrado teraz spálil sľubnú šancu! Síce si dokázal vyskočiť na loptu najvyššie, no na Marchettiho poslal len slabú hlavičku.
     
    17
    Fiorentina drží loptu na polovici súpera a krátkymi prihrávkami sa postupne približuje ku Marcehttiho bráne.
     
    16
    Pri lopte sú hostia, ktorí dnes hrajú v pre nich tradičných belasých dresoch.
     
    15
    Pasqual posielal pred Marchettiho nebezpečný center, no hosťujúci gólman zasahovať nemusel, pretože lopta zamierila do zázemia.
     
    13
    Ciani zastavil nedovoleným zákrokom Ambrosiniho, za čo ho rozhodca potrestal žltou kartou.
     
    12
    Candreva sám rozohral rohový kop, ktorý vybojoval. Jeho center však nebol príliš podarený, nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    11
    Tomovičov center do pokutového územia nebezpečný nebol, obrana Lazia Rím si s touto situáciou dokázala bez väčších problémov poradiť.
     
    10
    Domáci sú síce pri lopte na polovici svojho súpera, zatiaľ je to však z ich strany bezzubé.
     
    8
    Ambrosini si chcel u hlavného rozhodcu vymodliť pokutový kop. Jeho pád v pokutovom území Lázia však bol ocenený len žltou kartou.
     
    7
    Candreva sa okamžite pokúsil prekonať Neta po druhý raz. Jeho prudkú strelu z ostrého uhla vyrazil domáci brankár na rohový kop, z ktorého sa hosťom tentoraz nič vyťažiť nepodarilo.
     
    5
    Lazio dalo gól! Hosťom sa podarilo v samom úvode zápasu dostať do vedenia. Lazio malo k dispozícii rohový kop, po ktorom sa lopta poodrážala až ku LORIKOVI CANOVI, ktorý sa nachádzal na zadnej žrdi a akrobatickým spôsobom prekonal Neta v domácej svätyni.
     
    3
    Roudriguézovi sa obtrela lopta o ruku, pri lopte tak boli chvíľku hostia. Tá je však znovu v moci domácich futbalistov, ktorí sú v úvode stretnutia aktívnejší.
     
    2
    Dlhý, krížny nákop z obrany až na ľavé krídlo nepriniesol pre Fiorentinu nič zaujímavé. Lopta bola príliš dlhá a skončila mimo hracej plochy. Od brány bude odkopávať brankár Marchetti.
     
    1
    Počas úvodnej minúty zápasu sa už s loptou stretli oba tímy. Ich hráči si však len posúvali loptu v bezpečnej vzdialenosti od pokutových území a brankárov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    ACF Fiorentina: Neto – Tomović, Rodríguez, Pasqual (C) – Fernández, Ambrosini, Savić, Cuadrado, Aquilani – Joaquín, Matri.
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Roncaglia, Compper, Bakić, Wolski, Anderson, Iličič, Ryder, Vargas.

    Lazio Rím: Marchetti – Konko, Cana, Ciani, Radu – González, Ledesma (C), Biglia – Candreva, Perea, Lulić.
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Biava, Cavanda, Anderson, Keita, G. Kakuta, Pereirinha, Novaretti, Mauri, Onazi.

    Rozhodca: Banti – Vuoto, Parovan.
     
    ACF Fiorentina
    Domácim Fialkám patrí štvrtá pozícia, ktorá zaručuje postup do Európskej ligy. Na tretie miesto Neapola, ktoré by Florencii zaručilo Ligu Majstrov, domáci strácajú šesť bodov, nejedná sa teda o žiadnu závratnú stratu. S formou z ostatných piatich duelov nemôže vládnuť v domácom tábore spokojnosť. Fiorentina v nich totiž len raz vyhrala a dokopy získala päť bodov. V minulom kole sa ACF predstavilo na pôde Parmy, kde remizovalo 2:2 a do tabuľky si tak zapísalo jeden bod.

    Lazio Rím
    Rimania sa nachádzajú v presnom strede tabuľky na desiatom mieste. Lazio má na konte 35 bodov, na svojho nedeľného súpera má stratu desiatich bodov. V tabuľke formy, ktorá by mala najviac napovedať o aktuálnej forme, má Lazio osem bodov. Z posledných piatich zápasov nebodovalo len v jednom prípade. Minulé kolo malo pre rímsky celok trojbodovú príchuť, hostia si totiž na domácej pôde poradili so Sassulom 3:2.
     
    Prajem príjemný nedeľný večer a zároveň vítam všetkých futbalových fanúšikov, ktorí sa rozhodli stráviť ho s našim online prenosom, v ktorom sa bližšie pozrieme na zápas medzi Fiorentinou a Laziom Rím. Z komentátorskej pozície Vás toto stretnutie pozýva sledovať Michal Bakoš, prajeme Vám pokojný a ničím nerušený športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Roland Hric

    Góly: 5. Lorik Cana

    Karty:   8. Ambrosini (FIO), 61. Tomović (FIO), 80. Pasqual (FIO) – 13. Cani (LAZ), 36. Lulić (LAZ)


    ACF Fiorentina: Neto – Tomović, Rodríguez, Pasqual (C) – Fernández, Ambrosini (57. Anderson), Savić, Cuadrado, Aquilani – Joaquín (57. Gómez), Matri
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Roncaglia, Compper, Bakić, Wolski, Anderson, Iličič, Ryder, Vargas, Gómez

    Lazio Rím: Marchetti – Konko, Cana, Ciani, Radu – González, Ledesma (C) (46. Onazi), Biglia – Candreva, Perea, Lulić
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Biava, Cavanda, Anderson, Keita, G. Kakuta, Pereirinha, Novaretti, Mauri, Onazi, Lombardi

    Rozhodca: Banti – Vuoto, Parovan