B. Bystrica – Žilina 5:1 (kon.) | Martin – Trenčín 2:1 (kon.) | Nitra – Piešťany 3:4 (0:2 po s.n.)
Košice – Skalica 5:2 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
HKM Zvolen
Nedeľa 02.03.2014, 16:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 53. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 16:30 nastúpia tímy HK Poprad a HKm Zvolen.

    Popradskí "kamzíci" sa po 54 odohraných zápasoch v základnej časti nachádzajú na priebežnej piatej priečke so ziskom 80 bodov a gólovým skóre 161:152 za 27 výhier (7 mimo riadnej hracej doby) a 27 prehier (6 mimo riadnej hracej doby). Pred Popradom momentálna na štvrtej priečke sídlia Piešťany s náskokom troch bodov a za Popradom na šiestej priečke Skalica so stratou dvoch bodov.

    Aktuálni majstri Tipsport extraligy – "rytieri" zo Zvolena sa po 54 odohraných zápasoch nachádzajú na siedmej priečke so ziskom 67 bodov a gólovým skóre 136:148 za 22 výhier (6 mimo riadnej hracej doby) a 32 prehier (7 mimo riadnej hracej doby). Pred Zvolenčanmi momentálne na šiestej priečke sídlia Skaličania s náskokom jedenástich bodov a za Zvolenčanmi na ôsmej priečke Martinčania so stratou štyroch bodov.

    V dnešnom zápase sú mierne favorizovaní hráči domáceho Popradu, ktorí majú lepšie tabuľkové postavenie a výhodu domáceho prostredia.
    Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru Popradu vypísali kurz 1,80, zatiaľ čo na výhru Zvolena je stanovený kurz o niečo vyšší – 3,10. Stávka na nerozhodnú remízu sa ustálila na hodnote 4,30.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Masalskis (Sidor) – D. Brejčák, Malina, Kurali, Fabian ("A"), Makovský, Látal, Dinda, Gaborčík – Sýkora, Stals, Lapšanský – Jabrocký, Mlynarovič, Kroták ("C") – Paločko, Vaic ("A"), S. Takáč – M. Nagy, Belluš, Drábek

    HKm Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Juraško ("C"), Hraško, Pokovič, Hertl, Pichnarčík, Safronov, Ďaloga, Ťavoda – Chovan, Brabenec ("A"), P. Zuzin – Podkonický ("A"), Hebar, Škvaridlo – Síkela, Jurík, Ľ. Zuzin – Koren, Srnka, Čanky

    Rozhodca: Peter Jonák – Jozef Tvrdoň, Roman Výleta.
     
    Popradskí hokejisti budú dnes hrať v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Zvolenčanov uvidíme v dresoch bielomodročervenej farby a koučovať ich bude tréner Josef Turek.
     
    V Poprade sa dejú poriadne zaujímavé veci, dnes je v RTVS priamy prenos tohto zápasu, hráči oboch tímov nastúpili na ľad v sprievode mladých popradských hokejistov a momentálne prichádza krst popradského maskota – kamzíka Kamka.

    Medzitým sa na tribúne C spustila obrovská vlajka domáceho tímu!

    Mladí popradskí hokejisti rozhadzujú na tribúny malých plyšových kamzíkov – dnes je to tu naozaj zaujímavé.
     
    Úvodné buly dnešného zápasu vhodil popradský maskot – kamzík Kamko. Teraz si to skúsi aj hlavný rozhodca Peter Jonák.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:04
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa snažia okamžite strelecky presadiť.
     
    00:46
    Peter Zuzin sa po skvelej prihrávke spoza popradskej brány od Brabenca dostal k puku pred gólmanom Masalskisom a tvrdo zakončoval, no napokon bol neúspešný, keďže trafil len Masalskisov pravý betón.
     
    01:26
    Popradčania si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej ofenzívnej rozohrávke a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    01:55
    Paločko tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil sa ku gólmanovi Šimkovi nedostal. Ešte pred ním puk stečoval na zadný mantinel jeden zo zvolenských obrancov.
     
    02:21
    O puk sa tuho bojovalo v strednom pásme, no napokon opustil ľadovú plochu. Na rad prišlo prerušenie hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    02:39
    Belluš sa mohol dostať do skvelej gólovej šance, keď sa puk po nahodení ocitol vo zvolenskom obrannom pásme, no popradský útočník v šprintérskom súboji proti gólmanovi Šimkovi neuspel. Ochranca zvolenskej svätyne sa previnil zakázaným uvoľnením.
     
    03:24
    Puk sa nachádza v strednom pásme, kde ho majú vo svojej moci striedavo oba tímy. Ani jeden z nich sa však momentálne nevie dostať do vážnejšej gólovej šance.
     
    03:56
    Mlynarovič nahodil puk svojim bekhendom na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorní zvolenskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    04:28
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť hosťujúci Pokovič.
     
    04:55
    V úvode popradskej presilovej hry sa domácim hokejistom zatiaľ veľmi nedarí. Zvolenčania sa bránia naozaj veľmi dobre a zatiaľ vyhadzujú puk do bezpečia bez problémov.
     
    05:18
    Po peknej prihrávke od Kuraliho z ľavej strany sa k puku za kruhmi dostal Kroták, no jeho delovku gólman Šimko videl a puk svojou vyrážačkou v poslednej chvíli zblokoval do bezpečia.
     
    05:31
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za vrazenie odchádza sadnúť zvolenský obranca Pichnarčík.
     
    06:02
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti dokázali využiť početnú výhodu o dvoch mužov a napokon sa dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Fabiana z ľavej strany sa k puku na hranici pravého kruhu dostal popradský kapitán ARNE KROTÁK, ktorý svojou delovkou do protipohybu gólmana Šimka nedal zvolenskej defenzíve žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Štefan Fabian a Samuel Mlynarovič.
     
    06:46
    Lapšanský sa dostal do skvelej gólovej šance po rýchlom prieniku cez ľavé krídlo, no napokon bol neúspešný, keďže jeho zakončenie spred zvolenskej brány trafilo len betóny gólmana Šimka.
     
    07:26
    Zvolenčania sa v oslabení dostali do skvelého prečíslenia dvoch na jedného, no napokon nedokázali skórovať. Po parádnej prihrávke z ľavej strany od Brabenca sa k puku na pravej strane dostal Chovan, no ten trafil len obetavo vyložené betóny gólmana Masalskisa.
     
    07:56
    Zvolenčania sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť a skórovať, no zatiaľ sa im v tom nedarí. Momentálne hrajú už v plnom počte a aktívne útočia.
     
    08:18
    Zvolenčania si tentokrát poriadne nerozumeli pri svojom prieniku do útočného pásma a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    08:45
    Na rad prichádza aj prvá presilová hra pre Zvolen. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť popradský útočník lotyšského pôvodu – Juris Stals.
     
    09:06
    Zvolenčania sa snažili dostať do útočného pásma, no napokon sa im to nepodarilo. Po nepresnej prihrávkovej kombinácii sa previnili jasným postavením mimo hry.
     
    09:35
    Spoza kruhov tvrdo pálil hosťujúci kapitán Juraško, no jeho delovku gólman Masalskis videl a puk svojim pravým betónom reflexívne vyrazil na zadný mantinel.
     
    09:55
    Juraško to od modrej skúšal aj tentokrát, no Masalskis si zachoval chladnú hlavu a puk bez väčších problémov zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    10:13
    Arne Kroták ukázal svoj herný dôraz aj v oslabení, keď sa dostal pred gólmana Šimka, kde niekoľko sekúnd takticky podržal puk. Zvolenčania mali s jeho odstavením poriadne problémy.
     
    10:52
    Popradčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa vo svojom oslabení bez problémov ubrániť. Zvolenčania sa však stále nevzdávajú a útočia.
     
    11:23
    Samuel Takáč zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len na hokejke pozorného Hraška, ktorý upokojil tempo hry a následne zakladá útok hostí.
     
    11:55
    Zvolenčania sa s pukom usadili v útočnom pásme, no následne si poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a o puk prišli. Do útoku sa ihneď vydali Popradčania, no ich úsilie dostalo ofsajdový nádych.
     
    12:24
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho majú vo svojej moci domáci Popradčania. Tí sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im v tom nedarí, keďže Zvolenčania sú naozaj pozorní vo svojom forčekingu.
     
    12:55
    Michal Chovan sa snažil rukou zachytiť puk, ktorý letel oblúčikom pred gólmana Masalskisa, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Daniel Brejčák puk sklepol svojou hokejkou a následne upokojil tempo hry.
     
    13:28
    Kroták nahadzoval puk z pravej strany na zadný mantinel, no gólman Šimko bol pre istotu pozorný a tento projektil zachytil pod svojou lapačkou.
     
    13:53
    Jabrocký sa dostal k puku na hranici ľavého kruhu a tvrdo pálil, no gólman Šimko bol v strehu a puk bez problémov zachytilvo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    14:21
    Po peknej prihrávke od Vaica z ľavej strany sa k zakončeniu na pravej strane dostal Paločko, no jeho projektil dokázal gólman Šimko zblokovať svojimi betónmi do bezpečia.
     
    14:30
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa po skvelej útočnej akcii dostávajú do dvojgólového vedenia. Matúš Paločko sa dostal k puku na ľavom kruhu, následne ho potiahol za bránu gólmana Šimka, skvelou prihrávkou do centrálnej časti našiel ĽUBOMÍRA VAICA a ten sa svojou peknou strelou švihom už nemýlil. Asistenciu si pripisuje Matúš Paločko.
     
    15:13
    Belluš sa dostal do dobrej šance na hranici pravého kruhu, no jeho príklep napokon skončil len tesne vedľa zvolenskej brány. Gólman Šimko teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    15:46
    Brejčák sa snažil potiahnuť puk cez stred až pred Šimkovu bránu, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Juraško prečítal jeho úmysel a následne mu puk uchmatol.
     
    16:24
    Zvolenčania majú puk vo vlastnej obrannej tretine, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Popradčania však nenechávajú na seba dlho čakať a intenzívne forčekujú.
     
    16:55
    Popradčania sa dostali k puku pred gólmanom Šimkom, no tentokrát to až príliš prekombinovali. Jabrocký – Takáč – Jabrocký – Vaic, ich poslednú prihrávku zachytil pozorný Hertl, ktorý zakladá zvolenský útok.
     
    17:24
    Paločko hľadal dobrou prihrávkou z ľavej strany jedného zo svojich spoluhráčov v medzikruží, no nepodarilo sa mu to. Pokovič dobre zasiahol svojou hokejkou a puk zachytil.
     
    17:56
    Po peknej prihrávke od Belluša spoza zvolenskej brány sa k zakončeniu na pravej strane dostal Nagy, no ten napokon trafil len Šimkove dobre osadené betóny.
     
    18:16
    Popradčania majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, kde sa snažia založiť svoj rýchly útok. Zvolenčania sú však pozorní a dobre bránia stredné pásmo.
     
    18:47
    Popradčania si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Brabenec.
     
    19:10
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" využili svoju presilovú hru expresne rýchlo a dostávajú sa už do trojgólového vedenia. Po skvelej prihrávke od Vaica z ľavej strany sa k zakončeniu v medzikruží dostal TOMÁŠ SÝKORA, ktorý svojou delovkou k pravej žŕdke zvolenskej brány nedal gólmanovi Šimkovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Ľubomír Vaic.
     
    19:48
    Popradskí hokejisti si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Masalskisom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu domácich popradských "kamzíkov" oveľa aktívnejšia, keďže v nej zvíťazili trojgólovým rozdielom. Už v 7. minúte skóroval Arne Kroták, ktorý svojou delovkou v presilovej hre o dvoch mužov nedal gólmanovi Šimkovi žiadnu šancu. Následne v 15. minúte po peknej prihrávkovej kombinácii skóroval Vaic a do tretice v 20. minúte počas presilovej hry aktívny Tomáš Sýkora.

    Podarí sa hokejistom hosťujúceho Zvolena zabrať na plné obrátky v druhej tretine a pripísať si tak na svoje konto aspoň jeden gól?
    Druhá tretina začína približne o 17:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Popradu, ktorí sa okamžite snažili zaútočiť, no nepodarilo sa im prejsť cez pozornú zvolenskú defenzívu.
     
    20:47
    Brabenec sa dostal do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no jeho strela po dobrej prihrávke od Petra Zuzina napokon trafila len dobre osadené betóny gólmana Šimka, ktorý upokojil tempo hry.
     
    21:24
    Mlynarovič zaviezol puk pred zvolenskú bránu a následne chcel aj zakončovať, no nepodarilo sa mu to. Pozorný zvolenský obranca Pichnarčík ho od puku bez problémov odstavil.
     
    21:54
    Zvolenčania si ani tentokrát poriadne nerozumeli pri svojom prieniku pred popradskú bránu a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Šimkom.
     
    22:14
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní na pravom kruhu v útočnom pásme sa k zakončeniu dostal Vaic, no jeho projektil smeroval len mimo zvolenskej brány.
     
    22:38
    Po dobrej prihrávke z pravej strany od Vaica sa k zakončeniu za kruhmi dostal obranca Látal, no jeho delovka napokon bola zblokovaná a gólman Šimko zblokovaný puk bez problémov vyrazil do bezpečia.
     
    23:01
    Peter Hraško nahodil puk pred popradskú bránu, následne ho aj dokorčuľoval, no už bol dobre bránený a gólman Masalskis jeho zakončenie cez svoje dobre osadené betóny nepustil.
     
    23:45
    Peter Zuzin sa rýchlo presúval po pravom krídle, následne svojou krížnou prihrávkou chcel nájsť Hraška, no s ním si poriadne nerozumel, keďže Hraško odišiel striedať.
     
    24:12
    Štvrtý gól Popradu mal na svojej hokejke Lapšanský, no po dobrej prihrávke spoza zvolenskej brány od Sýkoru sa jeho delovka usadila len v moci gólmana Šimka.
     
    24:36
    Mlynarovič sa dostal k puku na ľavej strane, následne svojim príklepom tvrdo vystrelil, no gólman Šimko si postrážil pravú žŕdku svojej brány a puk zblokoval na zadný mantinel.
     
    25:21
    Po nepresnej prihrávke od Látala sa k puku na pravej strane snažil dostať Paločko, no ten sa napokon nedokázal rýchlo otočiť k puku a Látal poslal puk len na zakázané uvoľnenie.
     
    25:55
    Popradskí "kamzíci" majú puk vo svojej moci v strednom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Zvolenčania sú však pozorní a v druhej tretine forčekujú naozaj veľmi dobre.
     
    26:15
    Zvolenčania sa snažia presadiť rýchlym únikom cez stred, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Popradčania sú naozaj pozorní a skvele bránia stredné pásmo.
     
    26:42
    Zvolenskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Jakub Drábek.
     
    27:19
    Podkonický sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no jeho delovka bola napokon pozorným Malinom zblokovaná a následne celú hru upokojil Masalskis.
     
    27:56
    Lapšanský zachytil puk po nepresnej zvolenskej prihrávke v strednom pásme a následne rýchlo zaútočil, no pozorný Pichnarčík ho od puku odstavil.
     
    28:24
    Zvolenčanom sa v tejto presilovej hre naozaj vôbec nedarí a na ich strane viazne kombinácia. Tentokrát vyhodil puk cez všetky čiary aktívny Kroták.
     
    28:47
    Z ľavej strany tvrdo pálil Brabenec, no gólman Masalskis bol v strehu, dobre vykorčuľoval proti svojmu súperovi a puk zachytil vo svojej výstroji. Medzitým hrajú Popradčania už v plnom počte.
     
    29:22
    Makovský sa dostal k puku naľavo od popradskej brány, no napokon sa pri ňom pristavil aktívny Škvaridlo, ktorý ho svojou hokejkou zložil k ľadu. Napokon sa však vylučovať nebude, keďže tento zákrok bol vrámci pravidiel.
     
    29:59
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Zvolen. Na dve minúty si za jasné seknutie na Hraška odchádza sadnúť popradský obranca Dinda.
     
    30:03
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Kamil Brabenec bol pred popradskou bránou až príliš aktívny a napokon obdržal dvojminútový trest za seknutie na gólmana Masalskisa.
     
    30:20
    Popradský obranca Malina nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon trafila len pravú žŕdku zvolenskej brány, od ktorej sa puk odrazil na zvolenské hokejky.
     
    30:59
    V hre štyroch na štyroch sú zatiaľ aktívnejší Popradčania, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no nedarí sa im v tom. Zvolenčania intenzívne bránia stredné pásmo.
     
    31:27
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Hebar, no jeho delovka gólmana Masalskisa nedokázala prekvapiť, keďže popradský brankár dobre zakročil svojimi rukami, ktorými zblokoval puk do bezpečia.
     
    31:40
    Šimko si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát po tvrdej delovke spoza kruhov od Kuraliho zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    32:06
    Oba tímy hrajú už v plnom počte, no momentálne sú pri puku Popradčania, ktorí sa aj tentokrát snažia strelecky presadiť.
     
    32:34
    Po skvelej prihrávke z pravej strany od Krotáka sa k zakončeniu za kruhmi dostal Kurali, no jeho delovku z prvej napokon jeden zo zvolenských hráčov dokázal zblokovať opäť pred pozorného Kuraliho.
     
    33:06
    Hosťujúci Srnka sa dostal do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Masalskis videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    33:42
    Safronov nahadzoval puk z pravej strany pred popradskú bránu, no pozorný Kurali to nedovolil a puk zachytil na svojej hokejke. Následne sa snažia zaútočiť aktívni Popradčania.
     
    34:19
    Paločko zaviezol puk po pravom krídle do útočného pásma, no tam sa pri ňom pristavil pozorný Juraško, ktorý ho pritlačením na mantinel odstavil od puku.
     
    34:56
    Belluš sa dostal do zakončenia pred zvolenskou bránou, no pozorný Juraško ho napokon od puku odstavil. Následne sa Popradčania snažia opäť zaútočiť.
     
    35:18
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Safronov, ktorý zneškodnil Mareka Nagya pri jeho strele z ľavej strany.
     
    35:23
    Adam Lapšanský ostal po vhadzovaní na pravom kruhu ležať na ľade a vyzerá to tak, že má vyrazený dych. Napokon sa však pozviechal a za pomoci tímového lekára odkorčuľoval na striedačku.
     
    35:23
    Zranenie Lapšanského bolo na strane Zvolena ohodnotené vylúčením. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Juraško a je tu teda presilová hra o dvoch mužov pre Poprad.
     
    35:47
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Sýkoru sa k puku na pravej strane dostal Vaic, ktorý ho podvihol,m no trafil len hornú žŕdku zvolenskej brány!
     
    36:07
    Prichádza vylúčenie aj na strane Popradu. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Sýkora. Predtým z pravej strany zakončoval Vaic, no gólman Šimko ho skvelým zákrokom vychytal.
     
    36:56
    Fabian nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa zvolenskej brány. Šimko teda zasahovať nemusel.
     
    37:26
    Zvolenčania hrajú už v plnom počte a začala sa ich početná výhoda o jedného muža v trvaní necelej minúty. Momentálne hostia intenzívne útočia.
     
    37:46
    Podkonický tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka napokon trafila len pozorného gólmana Masalskisa, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    38:22
    Aj popradskí hokejisti hrajú už v plnom počte a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Zvolenčania sú však pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    38:43
    Zvolenský kapitán Juraško pálil z ľavej strany, no gólman Masalskis si zachoval chladnú hlavu a puk svojim pravým betónom zblokoval za svoju bránu.
     
    39:23
    Zvolenčania sú s pukom usadení pred popradskou bránou, no domáca defenzíva je dnes naozaj veľmi pozorná a bráni sa veľmi dobre.
     
    39:47
    Škvaridlo sa snažil pretlačiť puk z ľavej strany cez Masalskisove betóny až do popradskej brány, no nepodarilo sa mu to. Lotyšský gólman v službách podtatranského celku je naozaj veľmi pozorný.
     
    39:59
    V závere druhej tretiny sa do samostatného úniku dostal Lapšanský, no jeho strela so zvukom sirény napokon trafila len pravú ruku gólmana Šimka!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola už o niečo vyrovnanejšia, keď ju lepšie začali popradskí hokejisti, ktorí sa snažili skórovať, no napokon neprekonali gólmana Šimka, ktorého dvakrát zachránila aj konštrukcia jeho brány. Následne zabrali na plné obrátky Zvolenčania, no gólman Masalskis ukázal svoju suverenitu po olympijských hrách v Soči aj v drese Popradu a zatiaľ si drží čisté konto.

    Podarí sa hokejistom Zvolena zabrať na plné obrátky v tretej tretine a zdramatizovať tak tento zápas?
    Tretia tretina začína približne o 18:08.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Zvolena, ktorí sa okamžite snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    40:36
    Lapšanský sa po vybití dychu v druhej tretine už pozviechal a tentokrát tvrdo zakončoval z hranice ľavého kruhu. Gólman Šimko bol však v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    41:22
    Zvolenčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    41:55
    Mlynarovič tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa zvolenskej brány. Šimko teda zasahovať nemusel.
     
    42:22
    Zvolenčanom sa v ich presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Popradčania sa bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu.
     
    42:46
    Spoza kruhov tvrdo pálil Safronov, no jeho delovku gólman Masalskis likvidovať nemusel, keďže puk smeroval len tesne vedľa popradskej brány.
     
    43:29
    Popradskí hokejisti sa vo svojej početnej nevýhode dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Momentálne sa však previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Masalskisom.
     
    43:49
    Lapšanský sa snažil s pukom cez ľavé krídlo preniknúť až pred zvolenskú bránu, no pozorný Pichnarčík bol v strehu a svojho súpera od puku odstavil.
     
    44:26
    Arne Kroták sa preštrikoval cez stred až pred gólmana Šimka, no napokon zakončovať nedokázal, keďže ho pozorný Hraško s prehľadom odstavil od puku.
     
    44:50
    Paločko zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa zvolenskej brány. Gólman Šimko teda zasahovať nemusel.
     
    45:27
    Marek Nagy sa s pukom pretlačil pred zvolenskú bránu a následne dobre zakončoval z ľavej strany. Gólman Šimko však dobre zakročil svojimi betónmi a Nagya odtlačil pozorný Hertl.
     
    45:56
    Drábek sa snažil zachytiť puk po nepresnej rozohrávke svojich súperov, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Pokovič ho od puku v psoeldnej chvíli odstavil.
     
    46:24
    Vidíme vylúčenia na oboch stranách. Nervozita na ľade sa začala stupňovať a po menšej výmene názorov v strednom pásme si dvojminútové tresty za seknutie odpykajú hráči Belluš a Podkonický.
     
    46:55
    Safronov sa natlačil pred popradskú bránua dobre zakončoval z centrálnej časti, no gólman Masalskis dobre zakročil svojimi betónmi, ktorými zblokoval puk do bezpečia.
     
    47:36
    V hre štyroch na štyroch sú zatiaľ aktívnejší hráči Zvolena, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im v tom proti popradskej defenzíve nedarí.
     
    48:08
    Jabrocký nadvakrát zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil napokon gólman Šimko bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    48:35
    Oba tímy hrajú už v plnom počte a tentokrát sa do skvelej gólovej šance dostal Sýkora, no jeho strelu z ľavej strany napokon gólman Šimko zblokoval svojim ľavým betónom do bezpečia.
     
    49:24
    Zvolenčania majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Popradčania medzitým intenzívne forčekujú.
     
    49:56
    Zvolenčania majú v druhej časti tretej tretiny poriadne problémy s popradskou defenzívou a nedarí sa im dostať pred gólmana Masalskisa.
     
    50:36
    Marek Nagy sa snažil predrať cez stred až pred gólmana Šimka, no nepodarilo sa mu to. Pichnarčík ho od puku bez problémov odstavil.
     
    51:18
    Srnka sa dostal k puku na pravej strane, následne ho bekhendovo nahadzoval na popradskú bránu, no gólman Masalskis dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    51:51
    Puk sa presúva zo strany na stranu, no oba tímy sú zatiaľ pozorné a nedávajú svojim súperom šancu na vážnejší útok.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1225 divákov.
     
    52:13
    Hosťujúci Kamil Brabenec neudržal svoje nervy na uzde a za zbytočné slovné narážky na adresu hlavných rozhodcov a hráčov obdržal trest 10 minút plus do konca zápasu za nešportové správanie.
     
    52:46
    Fabian sympaticky zakončoval z pravej strany, no gólman Šimko bol v strehu a puk bez problémov zachytilv o svojej dobre osadenej výstroji.
     
    53:06
    Z ľavej strany sympaticky zakončoval Hertl, no jeho delovka skončila na hokejkách pozorných popradských obrancov, ktorí upokojili tempo hry.
     
    53:53
    Zvolenčania majú puk na svojich hokejkách pred vlastnou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im v tom naozaj veľmi nedarí. V ich kádri poriadne viazne kombinácia.
     
    54:26
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" dokázali skórovať aj poštvrtýkrát v dnešnom zápase! Lapšanský zaviezol puk po ľavom krídle pred zvolenskú bránu, následne svojou dobrou prihrávkou našiel Drábeka, ten prihrával na MARTINA BELLUŠA a ten už v centrálnej časti nemal problém skórovať. Asistencie si pripisujú hráči Jakub Drábek a Adam Lapšanský.
     
    54:59
    Popradskí hokejisti majú puk na svojich hokejkách a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no Zvolenčania sa v týchto chvíľach bránia veľmi dobre.
     
    55:38
    Zvolenskí "rytieri" majú puk vo svojej moci pred popradskou bránou a snažia sa skórovať, no aktívny Podkonický bol tentokrát zastavený pozorným Fabianom.
     
    56:24
    Z ľavej strany tvrdo pálil Škvaridlo, no gólman Masalskis skvele zakročil svojou vyrážačkou, ktorou zblokoval puk do bezpečia.
     
    57:10
    Marek Nagy potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon bol neúspešný, keďže ho pozorný Pokovič od puku bez väčších problémov odstavil.
     
    57:49
    Belluš bol pritlačený na mantinel za zvolenskou bránou a náseldne o puk proti svojim súperom prišiel. Vyzerá to tak, že zápas sa už len dohráva.
     
    58:15
    Popradčania si tentokrát mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    58:47
    V závere tohto zápasu si Zvolenčania zahrajú presilovú hru. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť popradský útočník Adam Lapšanský.
     
    59:18
    Hertl nekompromisne pálil od modrej, no jeho delovka skončila len na zadnom mantineli, kde ju gólman Masalksis svojimi betónmi zblokoval.
     
    59:49
    Hostia majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou a zápas už len dohrávajú.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu popradských hokejistov oveľa aktívnejšia a úspešnejšia. Na zvolenských hokejkách bolo cítiť poriadnu dávku nervozity, ktorá hosťom veru neprispela. V 55. minúte dokázal po skvelej útočnej akcii domáceho Popradu skórovať aj Belluš, ktorý upravil konečný výsledok na suverénnych 4:0. Masalskis si teda na svoje konto pripísal ďalšie čisté konto.

    Popradčania si po suverénnom výkone na domácom ľade pripisujú do tabuľky jasné tri body, no Zvolenčania ostávajú v 53. kole bez zisku bodov.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:41:42)

    Góly a asistencie: 7. Kroták (Fabian, Mlynarovič), 15. Vaic (Paločko), 20. Sýkora (Vaic), 55. Belluš (Drábek, Lapšanský)


    HK Poprad: Masalskis (Sidor) – D. Brejčák, Malina, Kurali, Fabian ("A"), Makovský, Látal, Dinda, Gaborčík – Sýkora, Stals, Lapšanský – Jabrocký, Mlynarovič, Kroták ("C") – Paločko, Vaic ("A"), S. Takáč – M. Nagy, Belluš, Drábek
    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Juraško ("C"), Hraško, Pokovič, Hertl, Pichnarčík, Safronov, Ďaloga, Ťavoda – Chovan, Brabenec ("A"), P. Zuzin – Podkonický ("A"), Hebar, Škvaridlo – Síkela, Jurík, Ľ. Zuzin – Koren, Srnka, Čanky

    Rozhodca: Peter Jonák – Jozef Tvrdoň, Roman Výleta

    Diváci: 1225