Everton – West Ham 1:0 (kon.) | Fulham – Chelsea 1:3 (kon.) | Hull City – Newcastle 1:4 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:3 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 01.03.2014, 18:30 • St. Mary's Stadium (Southampton) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Liverpool dal gól!
    Zodpovednosť na seba nezobral nikto iný, než kapitán a skutočný líder The Reds STEVEN GERRARD. Ten nedal Borucovi absolútnu šancu, keď loptu poslal do Poliakovej ľavej šibenice. Cesta do Liverpoolu bude ešte krajšia.
     
    90+4
    No tak v samom závere prichádza ešte posledný klinec do rakvy Svätých. Luis Suárez vo vápne unikal Fontemu, ktorý zatiahol ručnú. Zaobišlo sa to bez karty, ale penalta z toho bude!
     
    86
    Steven Gerrard na polovici ihriska zahákol nohu unikajúceho Lallanu a aj on vidí žltú kartu. V závere zápasu ich je pomerne dosť.
     
    85
    Nedohrá ho už Daniel Sturridge, ktorého Brendan Rodgers sťahuje päť minú pred koncom. Na jeho miesto prichádza zatiaľ nepodarený nákup Iago Aspas.
     
    83
    Wanyama a polovici ihriska prebrúsil Suáreza a aj na domácej strane si pripisujeme žltú kartu. Striedajúci stredopoliar má na celú situáciu iný pohľad.
     
    77
    Mauricio Pochettino strieda naposledy a hneď dvojnásobne. Odíde dvojica ťahúňov Lambert-Lallana a na ich miesto naskočí Gallagher a uzdravený Wanyama.
     
    74
    Liverpool sa už mohol postarať o definitívu. Z dvadsiatich metrov si loptu narovnal kapitán hostí Steven Gerrard, ktorý naplno predviedol svoju pravačku. Lopta smerovala po zemi k pravej žrdi, kde sa však objavila pohotová Borucova pravačka, ktorou Gerrardov pokus vyrazil na rohový kop.
     
    70
    Henderson si na polovici ihriska pridržal unikajúceho Shawa a Lee Probert bol po prvýkrát prinútený siahnuť do svojej kapsičky.
     
    58
    Liverpool dal gól
    RAHEEM STERLING vletel do zápasu ako veľká voda a po necelej minúte na trávniku posiela červených do dvojgólového vedenia! kapitán Gerrard z polovice ihriska vysunul Suáreza, ktorý z pravej strany prihrával práve na Sterlinga a ten zo siedmich metrov prekonáva Boruca. Zrejme rozhodujúce vedenie pre The Reds.
     
    57
    Nevýrazný Coutinho sa už v dnešnom zápase trápiť nebude. Na jeho miesto prichádza supertalent Raheem Sterling.
     
    46
    Defenzívne okienka The Reds príde otvárať Gastón Ramírez, ktorému miesto prepustil nevýrazný Steven Davis.
     
    43
    Senzačný, famózny a neuveriteľný Mignolet drží hostí nad vodou. Shaw z ľavej strany posielal prízemný center na Lamberta, ktorý loptu inteligentne pustil a dostal sa k nej až Jay Rodriguez. Ten z desiatich metrov pálil do Belgičanovho protipohybu, ale Mignolet dokázal jeho pokus na dvakrát skrotiť.
     
    32
    Na St. Mary´s mohlo byť vyrovnané a domácich skutočne delili iba centimetre. Chambers na pravej strane zakombinoval s Rodriguezom, ktorý centroval na Lamberta. Ten vo vápne vyhral súboj s Aggerom a loptu sklepol Lallanovi, ktorý zakončoval umným obstrelom. Tomu k dokonalosti nechýbalo takmer nič, ale napokon ho zastavila pravá Mignoletova žrď.
     
    16
    Liverpool dal gól!
    LUIS SUÁREZ dokonale vytrestal nedôslednosť domácej defenzívy a The Reds sa po štvrťhodine ujímajú vedenia. Po Johnsonovom vhadzovaní sa odpútal od Davisa a na hranicu šestnástky prihrával Sturridgovi. Ten sa síce nepresadil, ale Cork nakopol loptu iba do ležiaceho Fonteho, od ktorého sa lopta odrazila práve k uruguajskému zabijakovi, ktorý nezaváhal. Z desiatich metrov predviedol nádherný obstrel placírkou, ktorý zapadol presne k ľavej žrdi. Boruc sa naťahoval márne.
     
    7
    Dejan Lovren však teraz prepadol a do obrovskej šance sa rútilo duo S+S. Sturridge nedal chorvátskemu stopérovi šancu a sám mohol zakončovať. Vo vápne však prihrával ešte lepšie postavenému Suárezovi, ktorý už mohol zasúvať do prázdnej kapsy. Pred ním sa však v sklze predviedol famózny José Fonte. Rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 16. Suárez, 58. Sterling, 90+5. Gerrard (pen.)

    Karty:   83. Wanyama (SOU) – 70. Henderson (LIV), 86. Gerrard (LIV)


    Southampton FC: Boruc – Chambers, Fonte, Lovren, Shaw – Schneiderlin, Cork – J. Rodriguez, S. Davis, Lallana (C) – Lambert
    Náhradníci: Gazzaniga – Clyne, Yoshida, G. Ramírez, Wanyama, Ward-Prowse, Gallagher

    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, Agger, Flanagan – Gerrard (C), Allen, Henderson – Sturridge, Suárez, Coutinho
    Náhradníci: B. Jones – K. Touré, Aspas, Moses, A. Cissokho, Sterling, J. Carlos

    Rozhodca: Lee Probert – R. Ganfield, G. Beswick – A. Marriner