Everton – West Ham 1:0 (kon.) | Fulham – Chelsea 1:3 (kon.) | Hull City – Newcastle 1:4 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
Everton FC
1:0 (0:0)
West Ham United
Sobota 01.03.2014, 16:00 • Goodison Park • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 28. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom stretnutí na seba narazia Everton FC a West Ham United.

    Everton FC

    Evertonu sa v posledných zápasoch príliš nedarilo, z posledných piatich kôl sa podarilo hráčom získať iba 4 body za domáce víťazstvo nad Aston Villou a remízu na pôde WBA. Karamelky môžu mrzieť najmä posledné dva zápasy keď na pôde Chelsea a Tottenhamu prehrali vždy len tesne 0:1. Hráči taktiež majú v hlavách aj výprask od mestského rivala FC Liverpool spred štyroch kôl. Everton vtedy podľahol druhému Liverpoolskemu tímu 0:4. Aj vďaka tomu Everton klesol až na 7. miesto tabuľky, predbehol ho už aj Manchester United. Ten má rovnaký počet bodov ako Everton, teda 45, no o niečo lepšie skóre. Na piaty Tottenham obidva tímy strácajú 5 bodov, na štvrtý FC Liverpool je to už 11 bodov. Naopak, náskok pred Newcastlom sa Evertonu skrátil už len na 5 bodov. Ak chce Everton ešte zabojovať o účasť v európskych súťažiach, bude musieť v zápasoch ako je ten dnešný bodovať. Tímu však zrejme nebudú schopní pomôcť Traoré, Koné, Gibson ani Oviedo. Traoré ma problémy so stehenným svalom, Koné a Gibson s kolenom a Oviedo stále pauzuje pre zlomeninu nohy.


    West Ham United

    West Ham je na tom o niečo horšie ako jeho dnešný súper. S 31 bodmi mu momentálne patrí 10. miesto v tabuľke, s 8 bodovou stratou na Southampton. Kladivári však budú musieť zabrať, na chrbát im s jednobodovým odstupom dýcha Hull City, Swansea, Aston Villa a Norwich city strácajú na West Ham tri body. Narozdiel od Evertonu sa kladivárom v posledných zápasoch náramne darí, West Ham ťahá šnúru už piatich zápasov bez prehry, navyše v posledných štyroch kolách hráči vždy bodovali naplno. Po bezgólovej remíze s Chelsea prišli víťazstvá nad Swansea City, Aston Villou, Norwich City a Southamptonom. West Ham vždy zvíťazil o dva góly. Hostia si dnes určite budú chcieť natiahnuť túto pozitívnu sériu zápasov, no zrejme im k tomu nepomôžu Ricardo Vaz Té, Borriello a O'Brien. Prvých dvoch trápia zranenia dolných končatín, zatiaľ čo O'Briena zranené rameno.
     
    Stávkové kancelárie dnes do úlohy jednoznačného favorita stavajú domáci celok, kurz na jeho výhru sa pohybuje okolo hodnoty 1,50, na remízu 4,10 na a víťazstvo kladivárov až 6,80.
     
    História vzájomných zápasov:

    West Ham 2-3 Everton
    Everton 2-0 West Ham
    West Ham 1-2 Everton
    Everton 2-2 West Ham
    West Ham 1-1 Everton

    West Ham United naposledy zvíťazil nad jeho dnešným súperom ešte v apríli 2007, keď na domácom trávniku vybojoval tesné víťazstvo 1-0.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Howard – Baines, Distin, Coleman, Stones – McCarthy, Pienaar – Osman, Gerard Deulofeu, Barry – Naismith
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Mirallas, Lukaku, Barkley, Browning

    West Ham United: Adrián – Collins, Demel, McCartney, Tomkins – Downing, Taylor – Nolan, Jarvis, Noble – Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – Reid, Armero, Carroll, Diamé, Cole, Nocerino

    Rozhodca: Moss – Betts, Halliday.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v tradičných modro-bielych dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí loptu posunuli okamžite svojmu gólmanovi, ktorý ju ďalekým odkopom poslal na súperovu polovicu.
     
    2
    Naismith sa s loptou dostal až do pokutového územia West Hamu, tam však bol tiesnený až trojicou brániacich hráčov, ktorí mu nedovolil prihrať spoluhráčovi.
     
    3
    Karamelky zostali na súperovej polovici aj naďalej, to už však nebude platiť, Pienaar sa previnil útočným faulom, šancu zaútočiť tak budú mať hostia.
     
    3
    Naismith sa už-už dostával za obrannú líniu kladivárov, Tomkins v poslednej chvíli stihol odvrátiť.
     
    4
    Baines poslal prudký center pred bránu, ten bol ešte nadvihnutý Osmanom, nanešťastie pre domáci tím už letiacu loptu nedokázal do brány usmerniť Naismith, takže lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    5
    Po ľavom krídle sa naopak do útoku vydal Cole, ten bol ale čisto zastavený Stonesom.
     
    6
    Domáci hráči zvolili opatrnejší prechod do útoku, momentálne sa loptou zdržiavajú na svojej vlastnej polovici, kde si ju vymieňajú obrancovia Evertonu.
     
    7
    Barry skúsil šťastie, z viac ako dvadsiatich metrov technicky vystrelil, jeho pokus však nebol presný a nevmestil sa do priestoru brány.
     
    8
    O niečo podobné sa pokúsil aj Cole, jeho strela ešte bola tečovaná jeho spoluhráčom, no ani tento pokus netrafil bránu.
     
    9
    Baines perfektne načasoval prihrávku na nabiehajúceho si McCarthyho, no tomu chýbali centimetre na to aby loptu spracoval. Odkopávať od brány bude znova Adrián.
     
    10
    Coleman posielal prudký center tentoraz z pravej strany ihriska, ten bol zablokovaný domácim obrancov a uvidíme tak prvý rohový kop v zápase.
     
    11
    Do veľmi dobrej pozície sa takmer dostal Cole! Downing výborne načasoval prihrávku do pokutového územia, v poslednej chvíli však perfektne zakročil Stones a poslal loptu na roh.
     
    12
    Ani tento rohový kop sa hráčom nepodaril, lopta sa už nachádza v okolí stredového kruhu, kde o ňu tvrdo bojujú obidva celky.
     
    13
    Práve po jednom z tvrdých súbojov na zemi zostal sedieť McCarthy. Toho súper v sklze nepríjemne trafil do slabín a na ihrisko vybieha aj lekársky tím.
     
    14
    McCarthy opustil hraciu plochu v sprievode lekárov, uvidíme či do hry ešte zasiahne. V tej sa opäť po kratšom prerušení pokračuje.
     
    15
    Napokon sa zdá, že až tak vážne to nebude, McCarthy sa zdá byť v poriadku, do hry sa zapája už aj on.
     
    16
    Hra v strednej časti ihriska pokračuje aj naďalej, lopta tu často mení majiteľa a ani jeden z tímov momentálne nemá jasnú prevahu.
     
    17
    Baines sa márne domáha priameho kopu na ľavom krídle, hlavný rozhodca nechal hru bežať ďalej, Everton získava aspoň vhadzovanie na súperovej polovici.
     
    18
    Domáci hráči boli postupne vytlačení až na vlastnú polovicu, West Ham v doterajšom priebehu hry veľmi pozorne bráni.
     
    19
    Tentoraz sa na verdikt hlavného rozhodcu Mossa sťažujú hostia, Nolan šiel po súboji s Barrym k zemi, navyše to bolo v pokutovom území Evertonu. Ani tentoraz sa však faul nepíska.
     
    20
    Hra na polovici domáceho tímu príliš dlho nepokračovala, Barry tentoraz posielal na bránu hostí strieľanú prihrávku, ktorá našla len dobre postaveného obrancu.
     
    21
    Hostia sa okamžite snažili odpovedať dlhou nakopávanou loptou na Colea, tá napokon bezpečne končí v rukaviciach Howarda.
     
    22
    Pienaar sa previedol peknou individuálnou akciou v pokutovom území, Distin sa ešte snažil poslať na bránu odrazenú loptu, no ani jemu sa to nepodarilo.
     
    22
    Následne však prišla prvá väčšie príležitosť v zápase! V nej sa ocitol Naismith, z uhla však napálil len do Adriána. Nasledovať bude rohový kop pre Everton.
     
    23
    Ten si ešte zopakujeme, jeden z obrancov opäť poslal loptu mimo hracej plochy.
     
    23
    A znova nič, kladivári sa oslobodili a poslali loptu ďaleko od vlastnej brány.
     
    24
    Everton začína byť na ihrisku dominantným tímom, hráči neustále hrozia prudkými strieľanými prihrávkami na Adriána, obrana však dokáže väčšinu nich zablokovať ešte pred bránou.
     
    25
    Akcia sa napokon skončila zakončením mimo brány, rozohrávať bude Adrián, ten si ale počkal kým sa všetci jeho spoluhráči presunú na súperovu polovicu.
     
    26
    Na opačnej strane sa do šestnástky dostal Nolan, ktorý posielal prudkú vzdušnú prihrávku pred bránu. Tam ale stál pozorný Howard, ktorý loptu chytá.
     
    27
    Na Goodison Parku dnes panuje perfektná atmosféra, o ktorú sa starajú domáci priaznivci, im hrá do karát aj slnečné počasie a teplota vzduchu 8°C.
     
    28
    Hra sa opäť vyrovnala, lopta sa dlhšiu dobu zdržuje v okolí stredového kruhu, kde nemá ani jeden z tímov vyložene navrch.
     
    29
    Zvláštne prvé striedanie v zápase prichádza už v 29. minúte. Z ihriska odchádza Cole, na ňom však niesu patrné žiadne známky zranenia. Jeho miesto zaujme Carroll.
     
    30
    Distin to teraz nevyriešil najšťastnejšie, ten chcel zabrániť rohovému kopu, no prihral priamo na kopačky Carrolla, ktorý okamžite posielal na Howarda nebezpečnú loptu. Ten si našťastie pre domáci tím s ňou poradil.
     
    31
    Nasleduje prvá žltá karta v zápase, za zákrok sklzom zozadu ju uvidí hráč hostí Tomkins a to aj napriek protestom takmer polovice tímu hostí.
     
    32
    Strely: 6:2
    Strely na bránu: 1:0
     
    33
    Do útoku sa po pravom krídle tentoraz vydali Karamelky, situáciu zachraňoval McCartney, ktorý spomalil útok, no daroval súperovi vhadzovanie.
     
    34
    Ďalšiu nebezpečnú situáciu hasil Tomkins, ten odvrátil na ďalší rohový kop pre Everton.
     
    34
    Ten sa bude po podobnom odvrátení ešte raz opakovať.
     
    35
    Hra sa nám prelieva z jednej strany na druhú, tentoraz zaútočili hostia, ale ani teraz neprichádza strela na bránu. Jediným strelcom, ktorého strela zasiahla priestor brány je zatiaľ Naismith.
     
    36
    Ďalší rohový kop bude zahrávať Baines, uvidíme či si domáci hráči dokážu vypracovať sľubnejšiu príležitosť tentokrát.
     
    37
    Nestalo sa tak, Gerard Deulofeu hlavou trafil úplne mimo bránu.
     
    38
    Gerard Deulofeu sa ocitol v ďalšej príležitosti, tentoraz posielal na bránu strieľanú prihrávku po zemi, no na ňu nedokázal zareagovať ani jeden z domácich hráčov, takže to bola len lahôdka pre Adriána.
     
    39
    Gerard Deulofeu do tretice! Tentoraz však mal ku gólu jednoznačne najbližšie. Po peknom individuálnom prechode kde sa zbavil až trojice brániacich hráčov nebezpečne vypálil a len o centimetre minul bránu.
     
    40
    Hra je krátko na to opäť prerušená, Carroll pri vzdušnom súboji nechtiac trafil do tváre Osmana, no na zemi ostal prvý menovaný, ktorý zrejme zle dostúpil a bolestivo sa drží za členok.
     
    41
    Carroll sa po krátkej chvíli znova zapojil do hry, kladivári súperovi odovzdali loptu, Howard bude zakladať ďalší útok od vlastnej brány.
     
    42
    Domáci hráči si v útoku príliš nerozumeli, čo využil Downing na prechod do útoku po pravom krídle. Tam ho fauloval Baines a tak West Ham získava vôbec prvý priamy kop v zápase.
     
    43
    Na center z priameho kopu sa hlavou podarilo zareagovať Tomkinsovi, ten ale netrafil priestor za Howardovym chrbtom.
     
    44
    Na opačnej strane si na letiacu loptu dobre nabiehal Naismith, no tesne pred ním obrana odvrátila. Lopta sa ešte dostala k Osmanovi, ktorý zakončoval v krkolomnej pozícii, no aj jeho pokus bol zablokovaný.
     
    45
    Začala sa nám posledná minúta riadneho hracieho času, Stones poslal Tomkinsa k zemi, hostia ešte získavajú priamy kop.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa bude nadstavovať jediná minúta.
     
    45+1
    Downing poslal do pokutového územia ďalekonosný center, ten bol Distinom zablokovaný na rohový kop.
     
    45+2
    Domáca obrana sa bez väčších problémov oslobodila aj tentoraz, čoskoro príde hvizd hlavného rozhodcu, ktorý ukončí prvý polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvej polovici zápasu je skóre bezgólové, v celom polčase sme videli jedinú strelu na bránu, jej autorom bol Naismith. Inak sme sledovali vyrovnaný zápas, v ktorom však mali mierne navrch domáci hráči. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 17:02.
     
    Hráči po druhý raz opúšťajú útroby štadióna, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Obidva tímy začali druhý polčas bez zmien v zostavách, rozohrávky sa zhostili hostia, no tú len odovzdali loptu súperovi.
     
    47
    V obrovskej príležitosti na strelenie úvodného gólu sa ocitol Pienaar! Po individuálnom prechode do pokutového územia, nebezpečne vypálil, no jeho strela iba opečiatkovala ľavú tyč brány! Následne sa k dorážke ešte dostal Naismith, no jeho nedôrazný pokus skončil v náručí Adriána.
     
    48
    Na opačnej strane posielal do pokutového územia vzdušnú prihrávku Jarvis, s tou si ale poradili domáci obrancovia.
     
    49
    Druhý polčas sa nám začal svižne, Pienaar vypracoval ďalšiu príležitosť pre Osmana, no tomu sa v stiesnenom priestore pred Adriánom nepodarilo vystreliť.
     
    50
    Everton ešte zotrval v útoku Pienaar si vypýtal faul a Karamelky budú zahrávať priamy kop.
     
    51
    Obrana West Hamu bola dobre sformovaná, postrážila si Pienaara aj Osmana, Pienaar následne v pokutovom území spadol, no pokutový kop z toho nebude.
     
    51
    Pienaar sa následne ešte dostal k strele z hranice šestnástky, no strela mu nesadla, lopta letí vysoko nad.
     
    52
    Tempo sa zmiernilo, Downing sa na opačnej strane snažil o mäkučký center pred Howarda, no prehnal to so silou a lopta koční mimo ihriska.
     
    53
    Hra sa nachvíľu presunula do strednej časti ihriska, uvidíme, či sa v krátkej dobe dočkáme podobných šancí ako pred chvíľou.
     
    54
    Pokúšal sa o to Osman, v útoku bol však sám a tak sa mu v obkľúčení nepodarilo presne vystreliť.
     
    55
    Na opačnej strane sa veľmi pekným pokusom z viac ako dvadsiatich metrov prezentoval Carroll, Howard však stál na svojom mieste a strelu vyrazil na roh.
     
    56
    Následný rohový kop nedokázali Kladivári využiť na ohrozenie brány.
     
    56
    Následne však obrana úplne zabudla na Nolana, ktorý z rohu šestnástky technicky vypálil a nebyť teču domáceho obrancu, lopta by zrejme skončila za chrbátom Howarda. Takto len tesne minula ľavú tyč.
     
    57
    Rohový kop si hráči zopakujú, prvých pár minút druhého polčasu nám zatiaľ prinieslo oveľa viac vzrušenia ako celý prvý polčas dohromady.
     
    58
    Everton sa ubránil, do útoku tentoraz budú môcť prejsť práve Karamelky, uvidíme čo z toho bude.
     
    59
    Na dobre načasovanú prihrávku McCarthy si nabiehal Pienaar, toho si postrážila obrana hostí, napokon z toho bude len rohový kop.
     
    60
    Predtým však ešte príde prvé striedanie na strane Evertonu, na ihrisko sa chystá Lukaku, ten na ihrisku vymení Osmana.
     
    60
    Rohový kop sa hráčom nepodaril, lopta skončila mimo a vykopávať bude Adrián.
     
    61
    Jarvis sa pokúsil o založenie v útoku, jeho spoluhráči ho v tom nechali sami, Jarvis napokon aj prihral pred Howarda, tam ale chýbal ktorýkoľvek z jeho spoluhráčov.
     
    62
    Jarvis vypracoval ďalšiu útočnú akciu, tentoraz do šestnástky loptu posielal McCartney, tá ale končí v rukaviciach Howarda, ktorý s ňou nemal najmenší problém.
     
    63
    Pienaar na opačnej strane vybojoval ďalší rohový kop pre Everton.
     
    63
    Po rohovom kope zahranom nakrátko si pozíciu na strelu našiel Gerard Deulofeu, no jeho zatočené zakončenie sa nevmestilo do brány.
     
    64
    Karamelky sa čoskoro vrátili pred Adriánovu bránu, McCarthy strieľal z rohu šestnástky, no obrana bola dobre sformovaná a nedovolila prejsť k bráne jedinej lopte.
     
    65
    Na opačnej strane sa Jarvis dobre uvoľnil, nechal za sebou Distina, posielal do šestnástky prudký center, ktorý však znova končí len v rukaviciach Howarda.
     
    66
    A práve Jarvis je ďalším striedajúcim hráčom, jeho miesto zaujme Diamé.
     
    67
    Po ďalšej nevydarenej akcii na konci ktorej bol Carroll bude rozohrávať Howard. Ten si dnes výborne stráži predbránkový priestor a nedáva súperovi príliš veľa šancí zakončiť.
     
    68
    Pienaar si svojou aktívnou hrou na súperovej polovici vybojoval ďalší faul a tým aj priamy kop pre Everton.
     
    69
    Ten zahrával Baines, no jeho prihrávka vzduchom nenašla ani Naismitha ani Distina, takže vykopávať bude opäť Adrián.
     
    70
    Naismith dobiedzal pred Tomkinsom, ten mal menšie problémy s odvrátením nebezpečenstva, no zvládol to bravúrne.
     
    71
    Ďalšiu rodiacu sa príležitosť Evertonu zastavilo postavenie mimo hry jedného z útočníkov.
     
    72
    Carroll vybojoval loptu v pokutovom území Evertonu, posunul ju Noblovi, ktorý vypálil poriadnu delovku, no ani tá netrafila bránu.
     
    73
    Nasleduje ďalšie striedanie na strane Evertonu, z ihriska sa ponáhľa Gerard Deulofeu, opačným smerom putuje McGeady.
     
    75
    Podobnú situáciu ako spred pár minút sme videli aj teraz, tentoraz po Nolanovom spracovaní zakončoval Carroll, podobne ako Noble ani on netrafil bránu.
     
    76
    Naismith to s bojovnosťou v útoku trošku prehnal, fauloval pritom hráča West Hamu, takže loptu získava práve tím hostí.
     
    77
    Ďalším faulujúcim hráčom je McCarthy, ten s vyšliapol na Nobleho, londýnsky klub získava priamy kop.
     
    78
    Prudký center preletel ponad pokutové územie, nezasiahol ani jedného hráča a tak Howard nemusel vôbec zasahovať.
     
    79
    Carroll sa po odkope obrancu West Hamu takmer dostal do úniku, Stones ho na stredovej čiare fauloval, žltá karta však neprichádza aj keď by kľudne mohla.
     
    80
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, štandardtka sa West Hamu nepodarila, rozohrávať bude opäť Howard.
     
    80
    Ešte predtým prichádza posledné striedanie West Hamu, na posledných desať minút nastúpi Reid, ten zaujme pozíciu Demela.
     
    81
    Everton FC dal gól! Ako blesk z čistého neba prichádza prvý gól zápasu! Zdalo sa,že sa dostávame do hluchej fázy zápasu, no Pienaar si potiahol loptu po ľavom krídle, ten prihral Bainesovi, ktorý šikovne našiel v pokutovom území nabiehajúceho si ROMELA LUKAKUA a ten otvára dnešné skóre!
     
    82
    Tak to je tvrdá rana pre West Ham, ktorý stále držal nádej na bodový zisk v dnešnom zápase, no teraz sa jeho šance drasticky znížili.
     
    83
    Lukaku sa ocitol v ďalšej príležitosti! Po Bainesovej prihrávke sa dostal k ďalšej strele zvnútra šestnástky, no tentoraz bránu trestuhodne prestrelil.
     
    84
    Je vidieť, že strelený gól domácich hráčov povzbudil, dal im vietor do plachiet a hráči sa okamžite snažia navýšiť svoje tesné vedenie.
     
    85
    Možno im k tomu pomôže Barkley, ktorý je posledným striedajúcim hráčom v zápase. Na ihrisku vymení Naismitha.
     
    86
    Hráči Evertonu pokračujú v útočení, no už idú na to opatrnejšie, myslia aj na obranu, predsa len bola by veľká škoda prísť o tesné vedenie pár minút pred koncom zápasu.
     
    87
    Reid musel zasahovať vo vlastnej šestnástke, poslal loptu mimo ihriska Baines bude zahrávať ďalší rohový kop pre Everton.
     
    88
    Evertonu sa rohový kop príliš nevydaril, hráčov to však až tak mrzieť nemusí, bolo vidieť, že sa aspoň snažia udržať loptu čo najdlhší čas pred súperovou bránou.
     
    88
    Nolan sa teraz čuduje rozhodnutiu hlavného arbitra, chce mu vysvetliť, že on nebol faulujúcim hráčom, no to na jeho rozhodnutí nič nezmení. Uvidíme priamy kop pre Everton.
     
    89
    K lopte sa dostal striedajúci Barkley. Ten sa dopredu pustil individuálne, podarilo sa mu aj vystreliť, no bránu netrafil.
     
    90
    Na opačnej strane ihriska Nobleovi navrela na čele poriadna žila, nepáči sa mu verdikt hlavného rozhodcu, podľa ktorého v útoku fauloval Distina.
     
    90+1
    Nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte 3 minúty.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času vidí za faul žltú kartu Baines a hostia tak budú mať k dispozícii šancu na vyrovnanie z priameho kopu.
     
    90+2
    Lopta však aj tentoraz končí v náručí pozorného Howarda, ten je dnes v bráne istý. West Hamu sa čas na prípadné vyrovnanie rýchlo kráti.
     
    90+3
    Vyrovnania sa už zrejme nedočkáme, v útoku sa nachádza Everton, hráči sa snažia udržať loptu čo najdlhšie na súperovej polovici, Pienaar navyše vybojoval rohový kop.
     
    Koniec zápasu.
     
    Okamžite po jeho rozohrávke prišiel záverečný hvizd hlavného arbitra Mossa, ktorý znamená, že všetky tri body dnes zostanú v Liverpoole. DLho to vyzeralo na bezgólovú remízu, no v 81. minúte si na prihrávku Bainesa výborna nabehol striedajúci Lukaku a strelil tak jediný gól zápasu. Očakávaný stupňujúci sa tlak West Hamu v závere stretnutia neprišiel a tak sa domáci hráči môžu tešiť z dôležitého víťazstva.

    Po dnešnom zápase sa Everton vráti na šieste miesto tabuľky, zatiaľ čo West Ham zotrvá na 10. priečke.

    Odomňa je to dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:54:55)

    Andrej Marienka

    Góly: 81. Lukaku

    Karty:   90+1. Baines (EVE) – 31. Tomkins (WHU)


    Everton FC: Howard – Baines, Distin, Coleman, Stones – McCarthy, Pienaar – Osman, Gerard Deulofeu, Barry – Naismith
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Mirallas, Lukaku, Barkley, Browning

    West Ham United: Adrián – Collins, Demel, McCartney, Tomkins – Downing, Taylor – Nolan, Jarvis, Noble – Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – Reid, Armero, Carroll, Diamé, Cole, Nocerino

    Rozhodca: Moss – Betts, Halliday