Záverečný ceremoniál (kon.)
koniec udalosti
Záverečný ceremoniál

Nedeľa 23.02.2014, 17:14 • Fišt, Soči • Zimné olympijské hry
     
    Týmto sa náš prenos končí a spolu s ním aj XXII. zimné olympijské hry. Na záver si už iba zaželajme, aby sme sa k záverečnému ceremoniálu dostali aj o štyri roky na olympiáde v juhokórejskom Pchjongčchangu. Nech je čas do jej začiatku naplnený samými úspechmi našich športovcov, komentátorov i vás – čitateľov. Prajeme vám príjemný zvyšok večera.

    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (19:26:33)
     
    Zimná olympiáda 2014 je minulosťou a nám ostáva ešte poďalovať sa všetkým komentátorom Onlajny.eu, ktorí vám do detailov opísali jednotlivé udalosti zimných olympijských hier. Ako pre športovcov, tak aj pre nás je podujatie konajúce sa raz za štyri roky obrovskou výzvou a vrcholom našej činnosti, takže o dokumentovanie priebehu v Soči sa postarali najlepší z najlepších. Menovite vás olympiádou sprevádzali Martin Platko, Miroslav Revaj, Tomáš Kovalský, Veronika Pancuráková, Lukáš Rusňák, Dávid Švec, Michal Bakoš, Peter Taraba, Ján Sárközi, Marián Vychovalý, Jakub Mitter, Lukáš Rohatý, Marek Antalík, Jakub Bartko, Tomáš Schügerl, Marek Hudák, Lukáš Ovšonka, Milan Vrábeľ, Dominika Handzušová, Patrik Javorský, Jozef Čelestiak, Tomáš Batiz a Lukáš Karas.

    Týmto by sme zároveň chceli vysloviť obrovskú vďaku aj celému vedeniu spoločnosti eSports.cz, ktorá projekt Onlajny.eu prevádzkuje. Ďakujeme všetkým manažérom, kontrolórom a iným dôležitým zamestnancom tejto spoločnosti, bez ktorých by nebolo možné dostať sa až sem – k záverečnému ceremoniálu zimnej olympiády. Obrovská vďaka patrí aj všetkým partnerom a odoberateľom Onlajnov, ale i rodinným príslušníkom komentátorov za ich ochotu pomáhať, za ich podporu i odhodlanosť. Všetkým ešte raz veľmi pekne ďakujeme. Spoločne sme vytvorili skvelý tím, ktorý priblížil čitateľom dianie v Soči.

    ĎAKUJEME!
     
    19:25
    Záverečný ceremoniál zimnej olympiády 2014 sa práve skončil!
     
    19:24
    Absolútna rozlúčka organizátorov zo Soči. Nech si vraví kto chce čo chce, táto olympiáda bola dokonalá. Rusi (možno na poslednú chvíľu) dokázali zorganizovať najdrahšiu a najkrajšiu olympiádu. Pompéznosť nemá konca kraja a emócie absolútne vrcholia.
     
    19:21
    Definitívna rozlúčka organizátorov s týmito olympijskými hrami Nad štadiónom Fišt vybuchol pompézny ohňostroj, ktorý iba dopĺňa dokonalú scenériu, ktorú určite poznajú všetci diváci teraz už uplynulých olympijských hier.
     
    19:20
    Maskot emotívne kýva prítomným divákom, v pozadí znie pomalá klasická hudba, o vokály sa starajú aj stovky malých detí. Rusi skutočne vedia hrať na city celému svetu.
     
    19:17
    Oheň síce zhasol, ale na pódium prichádza nové svetlo v podobe tisícky detí, ktoré budú stvárňovať príchod jari.
     
    19:15
    Je koniec! Maskot medvedík sa zhlboka nadýchol a sfúkol olympijský oheň! Medvedíkovi steká po tvári slza, ktorá sa určite objavila ja v oku nejedného diváka.
     
    19:14
    Na štadión Fišt prichádza olympijský oheň! Zapálili ho pri otváracom ceremoniáli športové legendy Irina Rodninová a Vladislav Treťjak.
     
    19:12
    Maskoti sa predvádzajú po obvode plochy štadióna. Pomalá hudba už navnadzuje emotívnu atmosféru, ktorá ukončuje tohtoročnú olympiádu.
     
    19:10
    Ljubov, Valentina a Jurij sú späť na scéne a objavujú zákutia zrkadlového sveta. Na plochu štadióna prichádzajú maskoti týchto hier – medveď, zajac a leopard. Aj oni sa chcú rozlúčiť so svetom.
     
    19:09
    "Dovidenia Soči, dovidenia Rusko! Teraz považujem zimné olympijské hry 2014 za uzavreté," vyjadril sa Bach a vyzval mládež k oslave olympiády. Slávnostné príhovory sú ukončené. Spolu s nimi ale i olympijské hry 2014!
     
    19:06
    "Ďakujem pekne dobrovoľníkom!" Táto veta v ruštine už určite roztopila aj tie najchladnejšie srdcia. Stále pokračuje velebenie Ruska a tejto olympiády.
     
    19:04
    Rusko splnilo všetko, čo sľúbilo!" Bach takisto nešetrí superlatívami na organizáciu týchto olympijských hier. Chváli štadióny, športoviská, olympijské dediny, všetky detaily i bezchybnú organizáciu. Rusi si musia tieto chvíle veľmi užívať.
     
    19:01
    Na scénu už prichádza predseda MOV Thomas Bach. Začal skutočne famózne a okamžite si podmanil masy Rusov. V ich rodnej reči zvolal: "Ďakujem Rusko!"
     
    19:00
    Ďakovné reči pokračujú aj naďalej. Predseda organizačného výboru hier vyzdvihuje celkovú prácu i výsledok hier a chváli Rusko. Musíme uznať, že právom. Rusi dokázali zorganizovať perfektné hry, ktoré Černyšenko charkterizoval slovami: "Olympijské, studené a naše!"
     
    18:58
    "Rusko splnilo svoj sľub!" aj tieto slová povedal prezident organizačného výboru hier Dimitrij Černyšenko. Ten ďalej ďakuje organizátorom i všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na priebehu olympijských hier.
     
    18:56
    Pchjongčchang sa už predstavil a nasleduje ďalšia oficiálna časť programu. Príhovory na pódiu, ktoré mapuje tvar Ruska.
     
    18:55
    Pchjongčchang sa už nevie dočkať, zvyšok sveta ale teraz zrejme pochytili menšie či väčšie obavy. Ázia nebude mať s ničím problém a najbližšia zimná olympiáda bude jej veľkou oslavou, no obyvatelia ostatných kontinentov sa môžu pomaly ale isto začať pripravovať na reč a písmo, ktoré je teda minimálne nám určite cudzie.
     
    18:52
    Plocha patrí umelcom Pchjongčchangu. Juhokórejské mesto sa snaží odprezentovať svoju bezpochyby zaujímavú kultúru a zároveň chce pozvať celý svet na tieto olympijské hry.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková