Muži - Štafeta (4x7,5 km) (kon.)
koniec udalosti
Muži - Štafeta (4x7,5 km)

Sobota 22.02.2014, 15:30Zimné olympijské hry - Biatlon
     
    Poradie v cieli
    1. Rusko (0+8) 1:12:15,9
    2. Nemecko (0+2) +3,5
    3. Rakúsko (0+7) +29,8
    4. Nórsko (1+5) +54,4
    5. Taliansko (0+11) +59,6
    6. Slovinsko (0+5) +1:27,2
    7. Kanada (1+10) +1:30,3
    8. Francie (0+7) +1:30,5
    9. Ukrajina (0+7) +2:05,2
    10. Švédsko (0+5) +2:16,1
    11. Česká republika (0+5) +2:56,0
    12. Slovensko (16:50:05)
     
    Preteky mužských štafiet sa práve skončili.
     
    Naša štafeta napokon prišla do cieľa na dvanástej pozícii!
     
    Veľká radosť aj k našim západným susedom do Rakúska, ktorí sa tešia z bronzovej pozície. Svendsen doviedol nórsku štafetu, ktorá bola až do poslednej streľby na čele, do cieľa na nepopulárnej zemiakovej štafete.
     
    Po prechode poslednou ľavotočivou zákrutou sa začalo naplno špurtovať o zlato! Anton Šipulin nenechal nič na náhodu, poriadne to napálil a Nemec jeho tempu nestačil! Rusko oslavuje zlatú medailu.
     
    Tak kto z koho, Schemp alebo Šipulin ? Budú sa Rusi tešiť z prvej zlatej medaily na domácej olympiáde v jej poslednej disciplíne ? Dozvieme sa to už onedlho, cieľ sa blíži!
     
    Maťovi Kazárovi streľba nevyšla ideálne, musel ísť do jedného trestného kola. Pravdepodobne skončíme na dvanástom mieste.
     
    Tretie miesto patrí zásluhou Landentingera Rakúsku. Veľmi zlyhal Emil Hegle Svendsen, ktorý nielenže stratil zlatú medailu, ale Nori ostanú dokonca bez cenného kovu. To však nie je všetko, Super Svendsen, ako sa tento pretekár tituluje, musí ísť do jedného trestného okruhu.
     
    Boj o zlatú medailu sa nám po poslednej streľbe zúžil na dovjicu pretekárov. Nemec Schemp i Rus Šipulin zastrieľali bezchybne a rozdajú si to na trati! Skvelý a dramatický finiš!
     
    Matej Kazár, ktorý nestrieľa so svojou pašbou, to zvládol bez trestného okruhu. Slovensku patrí dvanáste miesto, ktoré by sme už nemali stratiť.
     
    Anton Šipulin veľmi túži po zlatej medaile a stupňuje tempo, svojim sokom chce utiecť už pred streľbou. Tí sa ho dokázali zachytiť.
     
    Krásna biatlonová bodka za olympiádou v Soči. O víťazstve v mužskej štafete sa rozhodne na poslednej streľbe. Na čele sa nám momentálne vyprofilovala silná štvorica – Nórsko, Nemecko, Rakúsko a Rusko.
     
    Emil Hegle Svendsen minul svoj prvý terč, dal tak veľkú šancu Simon Schempp ísť na prvé miesto, no Nemec tlak nezvládol a posledný výstrel mu ušiel. Táto dvojica tak ostane stále na čele spolu. Šipulin musel dva krát dobíjať, no tretie miesto by mal pre Rusko uhájiť bez problémov.
     
    Na čele máme momentálne dvojicu Simon Schempp a Svendsen, za nimi ide fantasticky brat Nasti Kuzminovej, Anton Šipulin, ktorého tempu stačí len Rakúšan Landertinger.
     
    Miroslav Matiaško sa dokázal dotiahnuť na českú štafetu, takmer dvadsať sekundový náskok rýchlo stiahol a dostal sa na jedenáste miesto.
     
    Na poslednú odovzdávku prišli ako prvý Nori, ktorých finišmanom bude Svendsen. Nemecko druhé s dvoj sekundovou stratou a na poslednej medailovej pozícii Rusi, za ktorými sú v tesnom závese Rakúšania a Slovinci.
     
    Arnd Peiffer to v závere svojho úseku poriadne nakopol, nemecký pretekár výrazne stiahol náskok Nórov, ktorý je už menej ako desať sekundový.
     
    Bohužiaľ, smutne musíme konštatovať, že Miroslavovi Matiaškovi strelecké položka v stoji absolútne nevyšla. Dlho čakal na prvý výstrel, zasekol sa, netrafil a visela nad ním aj hrozba trestného okruhu. Tú napokon odvrátil, no aj tak sme sa prepadli na dvanáste miesto.
     
    Arnd Peiffer sa zaradil na druhé miesto, Maylško si musel pomôcť jedným dobýjaním nábojom, no stále drží pre domácu a usporiadateľskú krajinu tretie miesto.
     
    Ole Einar Björndalen ukázal svoju extratriedu a neskutočnú veľkosť. Ťažko nájsť slovo, ktorým by sme označili jeho streleckú položku v stoji. Výstreli boli veľmi rýchle a ohromne presné, všetky padli do centrálnej časti.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš