K. Vary – Plzeň 3:2 (kon.) | Znojmo – Pardubice 1:5 (kon.) | Kometa Brno – HC Slovan 2:3 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
HC Kometa Brno
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
cz Štvrtok 20.02.2014, 18:00 • KAJOT ARENA - Brno • Prípravný zápas
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Slovan Bratislava.
    Rozhodující trefu zápasu dává MICHAL VONDRKA, který prostřelil Trvaje znovu mezi betony. Je dobojováno, Slovan oplácí Kometě porážku ze svého ledu.
     
    Tomáš Svoboda prodlužuje zápas, počkal si co Janus udělá, ten se pohnul a Svoboda se trefil mezi jeho betony – 2:2.
     
    Zkušený Miroslav Šatan práskl do kotouče a prostřelil Trvaje mezi betony – 1:2
     
    Leoš Čermák potvrdil svou dnešní dobrou formu a krásnou střelou do šibenice propálil Januse – 1:1
     
    Mario Bližňák udělal to samé a byl daleko přesnější – 0:1.
     
    56:20
    Tomáš Mikúš vyloučen za sekání. V závěru třetí třetiny je tu možnost pro Kometu udeřit z přesilovky.
     
    55:05
    Další obrovská šance Slovanu, který byl blízko třetí brance. Šatan s Bližnákem ani nadvakrát nepřekonali Trvaje, který byl v hodně krkolomné pozici a spolu s obranou zvládl uhájít nerozhodný výsledek.
     
    54:46
    Trvaj předvedl výborně zákrok po střele Mihálika. To byla bomba a brněnský brankář vůbec nevěděl, kde má kotouč. Nakonec ho našel pod svým tělem.
     
    53:31
    Ondřej Dlapa vyloučen za nedovolené bránění. Slovan si zahraje přesilovku.
     
    45:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno. Přesilovku dokázala Kometa zhodnotit MICHALEM KEMPNÝM, který si najel mezi kruhy a krásnou ranou do šibenice prostřelil Januise. Asistence: Tomáš Svoboda, Jakub Koreis.
     
    42:34
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovan jde do vedení. JAN BREJČÁK si najel na modrou čáru a svižnou ranou prostřelil nic netušícího Trvaje. Zdálo se, že před brněnským brankářem tečoval puk Juraj Mikúš, ale nakonec je branka připsaná bývalému obránci Litvínova. Bez asistence.
     
    40:32
    Tak nakonec jdou ven oba hráči. Miroslav Šatan za podražení a Tomáš Svoboda za nafilmovaný pád.
     
    37:44
    Kozák vyloučen za hrubost, v závěru třetiny si Kometa zahraje přesilovku.
     
    35:47
    Nebezpečná situace před Trvajem, který v poslední moment pokryl tečovanou střelu Šatana. Štajnoch nacentroval před bránu a tam už operovala legenda slovenského hokeje. Zkušený veterán v brněnské brány v poslední chvíli zaklapl betony a puk zachránil těsně před čárou.
     
    28:18
    Další solidní šance Komety, která mohla udeřit Burianem. Ten se důrazně protlačil před Janusovou klec a střílel velmi nebezpečně, leč dnes podruhé v zápase nepřesně.
     
    27:18
    Tomáš Mikúš vyloučen za hákování, hrát se bude nyní pro změnu před slovenskou bránou.
     
    25:50
    Kometa je v pěti, přesto mohla udeřit Žizkou, který se dostal do samostatného nájezdu, jenže si dal puk moc před sebe a byl v těžkém úhlu. Střela se tedy nekonala, navíc tam bylo drobné hákování od vracejícího se Sigaleta.
     
    23:54
    Problémy Komety, vyloučen je i Jozef Kováčik. Brno tak bude hrát pouze ve třech.
     
    23:35
    Andrej Kudrna se dostal do samostatné akce, když vybojoval puk na modré a pádil na domácí bránu. Trvaj jeho střelu bekhendem dokázal vystihnout, jenže tam byl faul od Tomáše Žižky – hákování.
     
    17:56
    No, co teď Vilém Burian nedal. Koreis nejprve vypálil z pravého kruhu, Janus jej vyrazil před sebe a brněnský útočník netrefil poloprázdnou bránu. Puk šel hodně vedle. Šance obrovská, provedení poněkud horší.
     
    17:01
    Vyloučen je Vondrka za hákování. Kometa bude hrát další přesilovku.
     
    16:58
    Leoš Čermák je v ohromné pohodě a formě. Teď si dovolil hodně, možná se trochu inspiroval Ondrou Bankem a předvedl super obří slalom přes tři hráče Slovanu a bekhendem zakončil, leč těsně mimo. Každopádně to bylo i s faulem.
     
    13:57
    Slovan je kompletní, ale málem Brňané přeci jen udeřili. Jan Káňa se dostal na vrcholky kruhů a svižnou střelou chtěl překvapit Januse, který vůbec nic neviděl. Nakonec měl štěstí, kotouč šel těsně mimo jeho svatyni.
     
    12:02
    Další přesilovka pro Kometu, na trestné sedí Miroslav Šatan za hru vysokou holí.
     
    11:39
    Slovan právě vstřelil branku!
    Velice rychle hosté odpovídají. Před Trvaje se dostal útočník Mráz a z bezprostřední blízkosti trefil břevno brněnské brány. Pak se mu odrazil před volného JURAJE MIKÚŠE, který neměl složitou úlohu. Stačilo pouze doklepnout do sítě. Asistence: Bruno Mráz.
     
    10:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Parádní akce Brna a přesilovka je velice rychle využitá. Hanzlík perfektní přihrávkou vybídl do akce LEOŠE ČERMÁKA, který měl sice problémy s poskakujícím kotoučem, nakonec si jej zpracoval a z mezikruží propálil Januse střelou do levé šibenice. Asistence: Jan Hanzlík.
     
    10:28
    První vyloučení zápasu. Jaroslav Janus vyhodil kotouč mimo hřiště a inkasuje menší trest za zdržování hry. Trest odsedí Hudáček.
     
    08:12
    Obrovská šance Slovanu. Kapitán Mario Bližnák si najel po levé straně kruhu a chtěl překvapit Trvaje střelou na vzdálenější tyč, ale brněnský gólman vytáhl svou lapačku a jistým zákrokem klidní svůj tým.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 11. Čermák (Hanzlík), 46. Kempný (T. Svoboda, Koreis) – 12. J. Mikúš (Mráz), 43. Brejčák, rozh. náj. Vondrka


    HC Kometa Brno: Trvaj (Čiliak) – Dujsík, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa, Sedlák – J. Hruška, Čermák (C), T. Vondráček – T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa – Burian, Koreis, H. Zohorna – Raška, Wasserbauer, Raška. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Slovan Bratislava: Janus (Kopřiva) – Škoula, Štajnoch, Mihálik, Sigalet, Brejčák, Mojžíš, Luža, Petráš – Hudáček, Šťastný, Šatan – Vondrka, Bližňák (C) Bakoš – Mikúš T., Mikúš J., Mráz – Kozák Kudrna, Mlynčár. Trenér: Rostislav Čada.

    Rozhodca: Minář, Čech – Černý, Skopal

    Diváci: 4798