Machačkala – Genk 0:0 (kon.) | D.Kyjev – Valencia 0:2 (kon.) | Esbjerg – Fiorentina 1:3 (kon.)
Odesa – Lyon 0:0 (kon.) | Juventus – Trabzonspor 2:0 (kon.) | Liberec – Alkmaar 0:1 (kon.)
Solún – Benfica 0:1 (kon.) | Dnipropetrovsk – Tottenham 1:0 (kon.) | Swansea – Neapol 0:0 (kon.)
Real Betis – Kazaň 1:1 (kon.) | Porto – Frankfurt 2:2 (kon.) | Lazio – Razgrad 0:1 (kon.)
Maribor – Sevilla 2:2 (kon.) | Tel Aviv – Bazilej 0:0 (kon.) | Plzeň – Doneck 1:1 (kon.)
Amsterdam – Salzburg 0:3 (kon.)
koniec
FC Slovan Liberec
0:1 (0:0)
AZ Alkmaar
Štvrtok 20.02.2014, 19:00 • Stadion u Nisy, Liberec • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Tak v druhom polčase sme sa gólu dočkali, keď v samom závere zápasu ho dali hostia a tak zápas vyhrávajú 1:0. Moc záživný futbal to nebol ani v druhom polčase, ale hostia hrali lepšie a gól si určite zaslúžili. (20:53:11)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostává Wuytens (AZ Alkmaar).
     
    90+2
    Po rohu sa ku lopte dostal Rybalka, ale jeho pokus bol nepresný a letí vysoko nad bránu hostí.
     
    90+1
    Pimpara sa pekne uvoľnil po pravej strane, spravil kľučku a vystrelil, ale pozorný Esteban vyráža na roh. Zrejme posledná šanca pre domácich ako streliť gól.
     
    90+
    Nadstavujú sa ešte 3 minúty!
     
    90
    Domáci sa nevzdávajú a skúšajú ísť za vyrovnaním. hostia sa však pozorne bránia a do šancí ich nepúšťajú. Veľká škoda pre domácich, že takto v závere inkasovali, ale hostia si gól určite zaslúžili.
     
    89
    Alkmaar dal gól!
    Tak gólu sme sa predsa dočkali a to až v samom závere polčasu a dávajú ho hostia a musíme uznať, že to bol veľmi lacný gól, ale hostia si ho zaslúžili. Nenápadný center z priameho kopu, lopta sa dostala pre brankára Kovářa, ten však loptu nešťastne vyrazil do nôh svojho obrancu, lopta sa dostala ku úplne voľnené VIERGEVEROVI a kapitán hostí nemal problém do odkrytej brány poslať loptu – 0:1!
     
    88
    Žltú kartu dostává Rybalka (FC Slovan Liberec).
     
    87
    Ku odrazenej lopte sa dostal Gouweleeuw, ale jeho pokus letí vysoko nad bránu domáceho tímu. Kovář sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    86
    Domáci sa teraz zamkli pred svojou bránou, hostia sú pri lopte a útočia. Avšak domáca obrana ich do ničoho nepúšťa a odtláča ich ďaleko od svojej brány. Do konca ostáva už pár minút a gól sme stále nevideli.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Budnik, prichádza Pimpara.
     
    83
    Z rohového kopu však hostia nič nevyťažili, pretože si v osobnom súboji Ortiz počínal nedovolene. Domáci tak získavajú loptu, ale dopredu sa im moc asi nechce.
     
    82
    Hostia majú asi viac snahy streliť gól a stále sa tlačia pred do zakončenia. Gudeljovu strelu tečoval na roh domáci kapitán Kováč.
     
    80
    Pavelka vybojoval priamy kop, ale domáci s ním moc dobre nenaložili a loptu stratili. Hostia skúšajú ísť dopredu, ale hostia ich dobre vytláčajú preč.
     
    79
    Domáci sa hlavne snažia doma neinkasovať, čo vždy býva veľká výhoda do ďalšieho zápasu v tejto vyraďovacej fáze. Priebeh zápasu naznačuje, že sa asi gól uv tomto zápase nedočkáme. Uvidíme, ešte ostáva cca 10 minút + nejaký ten nastavený čas.
     
    78
    V strede poľa fauloval Jóhannsson a tak sa hostia obrali o nádejnú útočnú akciu. Hostia sú lepší v druhom polčase, ale do veľkých šancí sa nedostávajú a tak pochopiteľne sa im nedarí dať ani gól. Domáci už tiež pár krát pohrozili, ale tiež to nič neznamenalo.
     
    77
    Po dlhej dobe sme videli aj útočnú akciu. Hostia dokázali pritlačiť na domácich, center Gudmundssona však bol nepresný a do zakončenia sa hostia nedostali. Kovář si ide po loptu a do hry ju uvedie odkopom od brány.
     
    75
    Chybovali však v prihrávke, loptu zachytil Rybalka a snažil sa s ňou prejsť čo najďalej, ale v osobnom súboji si počínal nedovolene a tak loptu stratil.

    Miroslav Revaj

    Góly: 89. Viergever

    Karty:   45+1. Sackey (LIB), 88. Rybalka (LIB) – 58. Reijnen (ALK), 90+3. Wuytens (ALK)


    FC Slovan Liberec: Kovář – Coufal, Kováč (C), Rajnoch, Fleišman – Sackey, Rybalka – Šural, Pavelka, Frýdek – Budnik.
    Náhradníci: Hroššo – Karišik, Pimpara, Pokorný, Jarolím, Douglas, Kolár.

    AZ Alkmaar: Esteban – Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever (C) – Gudelj, Ortiz, Elm – Gudmundsson, Jóhannsson, Beerens.
    Náhradníci: Yves – Johansson, Gorter, Poulsen, Henriksen, Berghuis, Avdić.

    Rozhodca: Tudor – Onita, Sovre (všetci Rumunsko)
    Štvrtok 27.02.2014