Zmiešaná štafeta 1. Nórsko (kon.)
koniec udalosti
Zmiešaná štafeta

1. Nórsko

(Česká republika)

Streda 19.02.2014, 15:30Zimné olympijské hry - Biatlon
     
    O piate miesto zviedol Matej Kazár krásny súboj s bratom Nasti Kuzminovej, Antonom Šipulinom, ktorý bol napokon úspešnejší. Naši tak obsadili veľmi pekné šieste miesto.
     
    Matej Kazár i Martin Fourcade museli raz dobíjať, zvládli to, rovnako ako čisto zvládol streľbu Anton Šipuli. Medzi týmito troma pretekármi sa bude lámať chlieb v boji o piate miesto.
     
    Kazár sa nezľakol toho, že strieľal vedľa Fourcadeho a rovnako ako Francúz predviedol čistú položku v ľahu.
     
    Matej Kazár momentálne vytvára dvojičku s momentálne obrovskou personou svetového biatlonu, Francúzom Martinom Fourcadeom.
     
    Réžia nám v spomalenom závere ponúkla nepríjemný pohľad. Pavol Hurajt nezvládol ostrú zákrutu a ocitol sa na zemi. Preto mal teda pri odovzdávaní takú stratu na Nemecko.
     
    Bohužiaľ, spomínali sme, že naša a nemecká reprezentácia bola na tomto okruhu nerozlučná, no Hurajt v závere trošku stratil. Kazár tak vyštartoval na svoj úsek z piateho miesta.
     
    Obrovská škoda slabšej streľby, mohli sme ísť na medailovú pozíciu, no Pavol Hurajt musel dva krát dobíjať a našej štafete tak aktuálne patrí štvrté miesto pred Nemeckom.
     
    Pavol Hurajt je na piatom mieste, drží sa Nemca Boehma, nám len ostáva dúfať, že Paľo sa svojho nemeckého súpera udrží až do odovzdania štafety Matejovi Kazárovi.
     
    Na treťom mieste Taliani, Pavol Hurajt to zvládol v ľahu fantasticky. Aktuálne posunul našu štafetu na skvelé štvrté miesto, nechceme nič zakríknuť, no momentálne sme v boji o medailu!
     
    Pavol Hurajt sa zaradil za Poliaka a Nemca, s ktorými momentálne vytvára trojčlennú stíhaciu skupinu vedúcich pretekárov.
     
    Anastasia Kuzminová odovzdala slovenskú štafetu Pavlovi Hurajtovi na skvelom piatom meste. Na čelo pretekov máme stratu rovnej minúty.
     
    Anastasia Kuzminová zastrieľala v stoji fantasticky. Jej streľba mala výborný, rýchly rytmus a naša reprezentantka vybielia všetkých päť terčov.
     
    Slovenská štafeta čaká v týchto pretekoch na čistú a bez problémovú streľbu. Nasťa Kuzminová musela dobíjať a Slovensku patrí priebežné ôsme miesto.
     
    Anastasia Kuzminová posunula našu štafetu na prvom medzičase druhého okruhu na deviate miesto. Naša strata na čelo pretekov je tridsať sekundová.
     
    Janka Gereková odovzdala Anastasii Kuzminovej na desiatom mieste.
     
    Janka Gereková sa v Soči trápi, čo potvrdila aj pri svojej streleckej položke v stoji. Opäť musela niekoľkokrát dobíjať, zvládla to bez trestného kola a dokonca sme sa posunuli na jedenáste miesto za Nemecko.
     
    Na slovenskej strane nevládne po prvej streľbe príliš veľká spokojnosť. Janka Gereková skolila prvé dva terče bez problémov, potom však chybovala a musela až trikrát dobíjať. Chvalabohu, zvládla to bez trestného kola. Po prvej streľbe patrí Slovensku trináste miesto.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš