Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakúsko 6:0 (kon.)
Nórsko – Fínsko 1:6 (kon.)
koniec
Nórsko
1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Fínsko
Piatok 14.02.2014, 18:05 • Shayba Aréna • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:41
    Fínsko dalo gól!

    Fíni sa dostali do prečíslenia, puk potiahol po ľavej strane Kontiola, na dvakrát nahral popred bránu, kde sa OLLI MÄÄTTÄ dokázal dôrazne presadiť a strelou do hornej časti brány zvyšuje na 6:1!
    Asistencie : Petri Kontiola, Kari Lehtonen
     
    41:01
    Nórsko dalo gól!

    Nóri využívajú presilovku piatich proti trom! Po jednoduchej kombinácii sa k puku dostal vo výbornej pozícii pred bránou PER-AGE SKRÖDER a dobre mierenou strelou do protiľahlého vinkla ruší Lehtonenove čisté konto!
    Asistencie : Mathis Olimb, Jonas Holös
     
    31:26
    Fínsko dalo gól!

    Nóri teraz absolútne prepadli a sú za to potrestaní ďalším gólom v ich sieti! Všetko sa začalo u Samiho Sala, ktorý krásnou krížnou prihrávkou z vlastného obranného pásma našiel pred útočnou modrou čiarou OLLIHO JOKINENA a ten presnou strelou do ľavého vinkla nedal Voldenovi šancu!
    Asistencie : Sami Salo, Tuomo Ruutu
     
    28:03
    Fínsko dalo gól!

    Fíni teraz ukázali, aký vie byť hokej jednoduchý! Po chybe v rozohrávke sa okamžite usadili v útočnom pásme, od modrej čiary strieľal obranca Määttä a puk pred bránou nechytateľne tečoval LAURI KORPIKOSKI!
    Asistencie : Olli Määttä, Tuomo Ruutu
     
    17:21
    Fínsko dalo gól!

    Haugen si teraz môže spytovať svedomie! JORI LEHTERÄ vkorčuľoval cez stred klziska do útočného pásma, podobne ako predtým Selänne švihol zápästím, nórsky obranca puk ešte možno trochu tečoval, čo však neospravedlňuje Haugena, ktorý strelu smerujúcu na jeho lapačku púšťa do brány!
    Bez asistencie.
     
    06:51
    Fínsko dalo gól!

    Ďalšiu chybu v nórskej obrane trestajú Fíni druhým gólom! Strelu Olliho Jokinena z výbornej pozície spred brány ešte Haugen vyrazil, na dorážku LAURIHO KORPIKOSKIHO však už nedosiahol a tak je to už o dva góly!
    Asistencia : Olli Jokinen, Olli Määttä
     
    05:46
    Fínsko dalo gól!

    Najstarší hráč fínskeho výberu TEEMU SELÄNNE bez váhania vkorčuľoval do útočného pásma, rýchlo švihol zápästím a presnou strelou ponad Haugenovu lapačku otvára skóre!
    Asistencie : Sami Vatanen, Kari Lehtonen

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 42. Skröder (M.Olimb, Holös) – 6. Selänne (Vatanen, Lehtonen), 7. Korpikoski (O.Jokinen, Määttä), 18. Lehterä, 29. Korpikoski (Määttä, Ruutu), 32. O.Jokinen (Salo, Ruutu), 58. Määttä (Kontiola, Lehtonen)


    Nórsko: Haugen (21.Volden) – Holös, Bonsaksen, Zuccarello, K.A.Olimb, Thoresen – Solberg, Tollefsen (C), Ask, M.Olimb, Rosseli Olsen – Ödegaard, Olden, Skröder, Bastiansen, Forsberg – Sörvik, Hansen, Röymark, Dahlström, Lystad Jacobsen
    Fínsko: Lehtonen (Niemi) – Timonen, Vatanen, Selänne (C), Barkov, Granlund – Määttä, Salo, O.Jokinen, Ruutu, Korpikoski – Lepistö, Hietanen, Salminen, Kontiola, J.Jokinen – Väänänen, Kukkonen, Lehterä, Philström, Komarov

    Rozhodca: Brueggemann (GER), Sutherland (CAN) – Amell, Carlson (obaja CAN)