Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kanada – Rakúsko 6:0 (kon.)
Nórsko – Fínsko 1:6 (kon.)
koniec
Nórsko
1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Fínsko
Piatok 14.02.2014, 18:05 • Shayba Aréna • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Fínsko v severskom derby s prehľadom zdolalo Nórsko 6:1 sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších podujatiach ZOH 2014 v Soči! (20:26:05)
     
    Zaujímavosti zo zápasu

    V tíme Fínska bol v stretnutí najproduktívnejší bek Olli Määttä, ktorý si pripísal 3 kanadské body za gól a dve asistencie. Dvomi presnými zásahmi sa prezentoval Lauri Korpikoski. Pochvalu si zaslúži brankár Kari Lehtonen, ktorý si pripísal dva body za asistencie!

    V tíme Nórska zaujal neuveriteľne vysokým ice-time obranca Jonas Holös, ktorý na ľade strávil 29 minút a 5 sekúnd! Zvlášť na tomto veľkom klzisku ide o obdivuhodný čas strávený na ľade v plnom nasadení.
     
    Štatistiky zo zápasu

    Strely na bránu : 21:39
    Vylúčenia : 3:3
    Presilovky : 1:0
    Úspešnosť brankárov : 84,62% : 95,24 %
     
    Fínsko si dnes do tabuľky B-skupiny pripísalo ďalšie body za víťazstvo, ktoré sa rodilo ľahšie, než včera proti Rakúsku. O výhre rozhodli Fíni hneď na začiatku stretnutia, keď všetko načal presným zásahom v 6.minúte Selänne, na ktorého okamžite o minútu neskôr nadviazal Korpikoski. Do konca tretiny Fíni zvýšili ešte jedným gólom, na čo počas prestávky v bráne skončil Haugen a nahradil ho Volden. Zápas sa definitívne zlomil v jeho polovici, keď nádeje Nórov zmarili Fíni dvomi zlepenými gólmi. Na začiatku poslednej tretiny Skröder zaznemenal čestný úspech Nórov, o konečnej podobe výsledku ale rozhodol dve minúty pred koncom fínsky obranca Määttä. Na tíme Nórska sa prejavila únava zo zápasu s Kanadou a vysoká prehra je logickým dôsledkom. Pre Nórov však bude dôležitejší nedeľňajší zápas s Rakúskom, v ktorom sa rozhodne o ich postavení pre osemfinálové boje. Fíni si to rozdajú s Kanaďami v boji o priamy postup do štvťfinále.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    58:24
    Thoresen mohol okamžite gólovo odpovedať, jeho strela opečiatkovala žrď Lehtonenovej brány!
     
    57:41
    Fínsko dalo gól!

    Fíni sa dostali do prečíslenia, puk potiahol po ľavej strane Kontiola, na dvakrát nahral popred bránu, kde sa OLLI MÄÄTTÄ dokázal dôrazne presadiť a strelou do hornej časti brány zvyšuje na 6:1!
    Asistencie : Petri Kontiola, Kari Lehtonen
     
    56:50
    Tollefsen propagačne vystrelil z ľavej strany na Lehtonena, ten puk schoval vo svojej lapačke.
     
    56:13
    Nóri v plnom počte.
     
    56:07
    Tak predsa sa Granlund dostal do výbornej pozície na ľavom kruhu a triafa žrď Voldenovej brány! Následne mohol zblízka zakončovať Selänne, triafa len dobre postaveného nórskeho brankára.
     
    55:40
    Nóri sa zatiaľ bránia dobre, Fíni sa nedokážu dostať do streleckých pozícií.
     
    54:57
    Kontiola strieľal po krížnej prihrávke Jokinena, mieril tesne mimo priestoru troch žrdí.
     
    54:13
    Fíni si zahrajú presilovku! Za držanie si na trestnú lavicu na 2 minúty sadá Alexander Bonsaksen!
     
    54:02
    Nóri sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, Holös hľadal pred bránou Zuccarella, nahrávka sa odrazila od fínskeho beka smerom k Lehtonenovi, ktorý okamžite zareagoval a puk s námahou skrotil.
     
    52:32
    Lehtonen opäť predviedol futbalovú parádičku, keď odkopával puk spoza brány, tentoraz to však účinné nebolo. Puk sa totiž dostal pred odkrytú bránu, kam sa skôr než Nóri dostal fínsky bek a odpálil puk do bezpečia!
     
    51:12
    Lehterä sa snažil ohroziť nórsku bránu, jeho strela z ľavého kruhu ale bola zblokovaná a k bráne sa ani nedostala.
     
    50:49
    Tak predsa len je tu šanca! A tú mali Nóri, Thoresen vykorčuľoval spoza brány a na dvakrát zblízka strieľal na Lehtonena, ten si priestor pri bližšej žrdi výborne pokryl a pripísal si tak ťažký, ale úspešný zákrok!
     
    50:24
    Tempo hry upadlo, oba tímy majú v nohách včerajšie zápasy, pričom je jasné, že body dnes získajú Fíni. Vidíme viacero zakázaných uvoľnení a postavení mimo hry, oba tímy chcú zápas zrejme už len v pokoji dohrať.
     
    49:28
    Korpikoski s chuťou na hetrik nebezpečne nahadzoval puk pred bránu, kde sa ešte snažil tečovať Ruutu, Volden ale nakoniec zasahovať nemusel.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 42. Skröder (M.Olimb, Holös) – 6. Selänne (Vatanen, Lehtonen), 7. Korpikoski (O.Jokinen, Määttä), 18. Lehterä, 29. Korpikoski (Määttä, Ruutu), 32. O.Jokinen (Salo, Ruutu), 58. Määttä (Kontiola, Lehtonen)


    Nórsko: Haugen (21.Volden) – Holös, Bonsaksen, Zuccarello, K.A.Olimb, Thoresen – Solberg, Tollefsen (C), Ask, M.Olimb, Rosseli Olsen – Ödegaard, Olden, Skröder, Bastiansen, Forsberg – Sörvik, Hansen, Röymark, Dahlström, Lystad Jacobsen
    Fínsko: Lehtonen (Niemi) – Timonen, Vatanen, Selänne (C), Barkov, Granlund – Määttä, Salo, O.Jokinen, Ruutu, Korpikoski – Lepistö, Hietanen, Salminen, Kontiola, J.Jokinen – Väänänen, Kukkonen, Lehterä, Philström, Komarov

    Rozhodca: Brueggemann (GER), Sutherland (CAN) – Amell, Carlson (obaja CAN)