Ženy (3. jazda) 1. N. Geisenbergerová (GER) (kon.) | Ženy (4. jazda) Víťazka: N. Geisenbergerová (GER) (kon.)
koniec udalosti
Ženy (4. jazda)

Víťazka: N. Geisenbergerová (GER)

(2. Tatiana Hufnerová, 3. Erin Hamlinová (USA))

Utorok 11.02.2014, 17:20 • Sliding Centre Sanki • Zimné olympijské hry - Sánky
     
    To by bolo odo mňa už naozaj všetko, dovidenia aj pri ďalších prenosoch olympijských udalostí na XXII. Olympijských hrách v Soči. (18:51:43)
     
    Konečné poradie je aj v bočnej lište, ale ja ho pridávam do textovej časti prenosu:

    1. Natalie GEISENBERGEROVÁ (GER) 3:19,768 min
    2. Tatiana HUFNEROVÁ (GER) +1,139 s
    3. Erin HAMLINOVÁ (USA) +1,377 s
    4. Alex COUGHOVÁ (CAN) +1,810 s
    5. Kimberley MCRAEOVÁ (CAN) +2,127 s
    6. Anke WISCHNIEWSKIOVÁ (GER) +2,192 s
    7. Tatiana IVANOVOVÁ (RUS) +2,238 s
    8. Natalia CHOREVOVÁ (RUS) +2,299 s
    9. Martina KOCHEROVÁ (SUI) +2,398 s
    10. Kate HANSENOVÁ (USA) +2,899 S
    11. Jekaterina BATURINOVÁ (RUS) + 2,963
    12. Eliza TIRUMOVÁ (LAT) +3,303 s
    13. Arianne JONESOVÁ (CAN) +3,415 s
    14. Sandra GASPARINIOVÁ (ITA) +3,988 s
    15. Summer BRITCHEROVÁ (USA) +4,375 s
    16. Natalia WOJTUSCISZYNOVÁ (POL) +4,878 s
    17. Miriam KASTLUNGEROVÁ (AUT) +4,897 s
    18. Ulla ZIRNEOVÁ (LAT) +4,917 s
    19. Andrea VOETTEROVÁ (ITA) +5,291 s
    20. Nina REITHMAYEROVÁ (AUT) +5,388 s
    21. Ewa KULSOVÁ (POL) +5,599 s
    22. Sandra ROBATSCHEROVÁ (ITA) +5,738 s
    23. Birgit PLATZEROVÁ (AUT) +6,808 s
    24. Vendula KOTENOVÁ (CZE) +6,907 s
    25. Viera GBUROVÁ (SVK) +6,929 s
    26. Olina STECKIVOVÁ (UKR) +7,729 s
    27. Morgane BONNEFOYOVÁ (FRA) +7,824 s
    28. Jelizaveta AXENOVOVÁ (KAZ) +8,317 s
    29. Eunryung SUNG (KOR) +8,975 s
    30. Raluca STRAMATURARUOVÁ (ROU) +9,236 s
    31. Olina ŠCHUMOVOVÁ (UKR) +15,079 s
     
    Vážení športoví priatelia, včera a dnes sme boli svedkami štyroch jázd sánkarskej disciplíny žien, v ktorých zvíťazila favorizovaná Nemka Natalia Geisenbergerová, ktorá už od prvej jazdy dominovala na tobogáne a nedala veľkú šancu ostatným pretekárkam. Striebro putuje tiež do Nemecka zásluhou taktiež skvelého výkonu od Tatiany Hufnerovej a bronzová medaila je pripísaná na účet USA po dobrých jazdách od Erin Hamlinovej.
    Jediná slovenská pretekárka Viera Gburová sa umiestnila celkovo na 25. priečke s časom 3:26,697.

    O malú chvíľu tu pridám aj kompletné časy všetkých športovkýň.

    Ďakujem Vám za pozornosť počas všetkých štyroch jázd sánkarskej disciplíny žien a prajem aj ďalšie športové zážitky z olympiády v Soči!
    Zo sánkarskeho komentátorského stanovišťa sa s Vami lúči Lukáš R. Ovšonka.
     
    18:42
    Koniec štvrtej (finálnej) jazdy žien!
     
    Obrovský náskok vybojovaný z prvých troch jázd, skvelý výkon, kvalitné prevedenie dostáva Nataliu Geisenbergerovú na lídersku pozíciu s časom 50,189 v tejto jazde!
     
    Nemecká reprezentantka finišuje na prvom mieste s časom 50,279 a to znamená, že Hufnerová má isté striebro! Čo na tom zmení líderka prvých troch jázd, jej krajanka Natalie Geisenbergerová?
     
    Američanka Erin Hamlinová prekračuje cieľovú líniu s časom 50,348 a dostáva sa na vedúcu pozíciu, ktorá znamená najhoršie tretie umiestnenie v poradí a Spojené štáty americké by mali pomaličky oslavovať bronzovú medailu. Na štartovú čiaru sa dostavila Tatiana Hufnerová.
     
    Alex Coughová predviedla skvelú jazdu a dostáva sa pred svoju krajanku s časom zajazdeným 50,426. Po nej bude skúšať odrážacie žrde na štarte aj Erin Hamlinová, ktorá bola pred štvrtou jazdou tretia v poradí.
     
    Reprezentanka javorového listu predstihuje o 65 tisicín sekundy v poradí Anke Wischniewskú, ktorá sa tak odsúva na druhú pozíciu a prenecháva tak miesto Kimberley McRaeovej. Podarí sa krajanke Coughovej prekonať tento čas?
     
    Tatiana Ivanovová prichádza do cieľa na druhom mieste s časom 50,607, čiže ak sa jazda dobre vydarí nasledujúcim pretekárkam, tak Rusko nebude mať v sánkovaní žien žiadnu medailu. Na štartovom priestore je pripravená Kimberley McRaeová.
     
    Nemecká reprezentantka prichádza s časom 50,532, ktorý ju posiela na prvé miesto priebežného poradia. Rýchlosť ruského tobogánu prichádza okusovať domáca Ivanovová.
     
    Natalia Chorevová prichádza do finišu na prvom mieste s časom 50,620 a odsúva tak Kocherovú na druhú priečku.
    Tak domáci fanúšikovia si vychutnali jazdu svojej zverenkyne, po ktorej bude nasledovať jedna z nemeckých nádeji Anke Wischniewskiová.
     
    Švajčiarskej jazdkyňe sa podarilo prebojovať sa na prvé miesto s časom 50,599. Po nej pôjde okúsiť rýchlosť tobogánu domáca pretekárka Natalia Chorevová.
     
    Kate Hansenová prekračuje konečnú líniu s časom 50,499 ako druhý najrýchlejší a zároveň sa dostáva aj do vedenia. V týchto posledných jazdách to sú zaujímavé súboje, ktoré nám môže predviesť aj Martina Kocherová. Podarí sa jej dostať na líderske miesto?
     
    Mali sme možnosť vidieť jazdu od Jekateriny Baturinovej, ktorá sa dostala na prvú priečku a nedokázala ju prekonať Eliza Tirumová, ktorá v týchto chvíľach ukončila svoj špurt ľadovým tobogánom. Po Lotyške príde predstaviť svoje schopnosti aj Kate Hansenová.
     
    Jazdu dokončila Jonesová pod časom 50,008 na prvej pozícii a dostáva sa tak do vedenia. Po tejto Kanaďanke nasleduje testovať odrážadlá Jekaterina Baturinová.
     
    Talianska jazdkyňa Gaspariniová dorazila do cieľa po vcelku dobrej a hlavne čistej jazde na prvej priečke! Jej čas ukazoval číslo 50,962. Po Talianke príde na štartový priestor Arriane Jonesová.
     
    Americká zástupkyňa dokončila svoj špurt tobogánom na priebežnom 1. mieste čím prekonala Poľku Wojtusciszynovú. Jej čas bol v tejto jazde 50,909. Po zámorskej pretekárke by sa mala na trati objaviť Sandra Gaspariniová v talianskych farbách.
     
    Summer Britcherová sa púšťa na upravené koryto a zahajuje tak jazdy TOP pätnástich sánkariek na ZOH v Soči.
     
    Jazda Summer Britcherovej bude zahájená približne o 2-3 minúty.
     
    Jekaterina Baturinová končí svoju jazdu pod časom 50,382 a vytesnila tak z prvej priečky Arriane Jonesovú. Špurt ľadovým korytom by mala zahajovať aj Eliza Tirumová.
     
    Ulla Zirneová zvládla jazdu ľadovým tobogánom na 3. mieste s časom v tejto jazde, ktorý činí čísla 51,347. Po Lotyške bude bojovať o umiestnenie aj Summer Britcherová. Na vedúcej pozícii je stále Natalia Wojtusciszynová.
     
    Na štartovom rošte vidíme Lotyšku Ullu Zirneovú.
     
    Olina Šchumovová mala obrovské problémy na trati, keď ustála kolíziu s bočným panelom. Takmer už spadla na ľad, ale nakoniec svojou rukou vrátila svoje telo späť na sanie!. Čas sa takisto odzrkadľuje, ktorý je v tejto jazde 1:01,416 a dostáva sa na posledné miesto, na ktorom už asi aj ostane.
     
    Poľská pretekárka finišuje na prvej priečke s časom 51,199 v tejto jazde. Celkom stabilná jazda od tejto reprezentantky. Po nej by sa na trati mala objaviť Olina Šchumovová.
     
    Zástupkyňa našich juhozápadných susedov sa dostáva po svojej veľmi dobrej jazde na priebežné 1. miesto s časom 51,109, ktorý je zároveň aj najrýchlejší! V tejto jazde to bol zatiaľ najlepšie prevedený výkon! Zo štartovej línie sa bude rozbiehať tentokrát Natalia Wojtusciszynová.
     
    Len osemnásť ročná Talianka končí svoj špurt korytom na prvom mieste s časom 51,290, ktorý je v tejto jazde tretí najrýchlejší. Silu štartových odrážadiel bude testovať Miriam Kastlungerová.
     
    Poľská pretekárka dokázala finišovať s časom 51,550 a zaraďuje sa na priebežnú 2. priečku za Reithmayerovú. Po reprezentantke našich severných susedov je na štartovom poli pripravená Andrea Voetterová.
     
    Nina Reithmayerová končí vo finiši na prvom mieste s časom v tejto jazde 51,174. Skúsená Rakúšanka tak uzatvára prvú desiatku pretekárok a tú druhú bude zahajovať Poľka Ewa Kulsová.
     
    Talianka dokončila jazdu korytom s časom 51,258 a zaraďuje sa na prvú priečku. Po Robatscherovej uvidíme jazdu od Niny Reithmayerovej.
     
    Rakúšanka Platzerová dokončila trať na 1. mieste s časom v tejto jazde 52,097. Po tejto sánkarke pokračuje program finálnej jazd svojím špurtom Sandra Robatscherová, ktorá má už len minimálne šance.
     
    Česká reprezentantka Kotenová síce dosahovala na predošlých medzičasoch horšie výsledky než naša reprezentantka, ale vo finiši sa dostala na priebežné prvé miesto po čase v tejto jazde s hodnotou 51,567. Po nej je na štarte už Birgit Platzerová.
     
    Vierka Gburová finišuje v cieli na priebežnom 1. mieste s najrýchlejším časom 51,565. Snáď sa na tej pozícii udrží aj trošku dlhšie, ale po nej už prichádza česká sánkarka Vendula Kotenová.
     
    Na štartovom priestore je pripravená naša reprezentantka Viera Gburová, držme jej palce.
     
    Francúzska zástupkyňa viackrát narážala do bočných stien, a preto si vybojovala len piatu najrchlejšiu jazdu s časom 52,183 a dostáva sa na priebežnú druhú priečku.
     
    Ukrajinská reprezentantka prichádza do finišu na prvej priečke a v tejto jazde dosiahla druhý najrýchlejší čas, ktorý má hodnoty 51,889. Po 19-ročnej Ukrajinke je na štartovom poli pripravená Morgane Bonnefoyová.
     
    Kazašská pretekárka dokončila svoju jazdi s časom 51,841 a dostáva sa na prvú pozíciu, keďže je jej kompletný čas lepší. Po Kazaške bude štartové žrde testovať Olena Steckivová.
     
    Sungová bola vo svojej jazde stabilnejšia, čo sa odzrkadlilo aj na jej čase, ktorý je 52,124. Toto číslo je však pomalšie, ale celkový čas je lepší a posiela Kórejčanku na prvé miesto. Po Sungovej príde na rad Jelizaveta Axenovová.
     
    Rumunská pretekárka finišuje svoju jazdu s časom v tejto jazde, ktorý dosahuje čísla 52,083. Rumunka urobila počas jazdy chybu, keď dvakrát za sebou narazila do bočných stien, čo spomalilo jej rýchlosť. Po nej máme na štarte pripravenú Kórejčanku Eunryung Sungovú.
     
    Ako prvá by sa nám na štarte mala predstaviť rumunská reprezentantka Raluca Stramaturaruová, ktorá má kompletný čas 2:36,921.
     
    17:20
    Finálová jazda žien sa práve začína!
     
    Štart by mal byť odložený o 10 minút neskôr, čiže prvú jazdu by sme mali vidieť tesne po 17:20.
     
    Bronzová medaila je zatiaľ "na krku" Erin Hamlinovej, striebro patrí Tatiane Hufnerovej a titul zatiaľ úspešne obhajuje Natalie Geisenbergerová.
    Ak si všimnete tie straty, ktoré sú na prvé miesto 1 sekunda a viac, tak dovolím si povedať, že by sa Geisenbergerová po bezchybnej jazde mala postaviť na najvyšší stupienok. Prvé a druhé miesto nie je ešte stopercentne isté, pretože strata necelých 100 tisícin sekundy sa dá ešte dohnať. Za tým všetkým môže stáť len jediná chybička. Taký je šport.
     
    Priebežné poradie po troch jazdách:

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 2:29.579 min.
    2. Tatjana Hüfnerová (GER) +1.049 s
    3. Erin Hamlinová (USA) +1.218 s
    4. Alex Goughová (CAN) +1.573 s
    5. Kimberley McRaeová (CAN) +1.696 s
    6. Taťjana Ivanovová (RUS) +1.820 s
    7. Anke Wischnewskiová (GER) +1.849 s
    8. Natalia Chorevová (RUS) +1.868 s
    9. Martina Kocherová (SUI) +2.028 s
    10. Kate Hansenová (USA) +2.589 s
    11. Eliza Tirumaová (LAT) +2.756 s
    12. Jekatěrina Baturinová (RUS) +2.770 s
    13. Arianne Jonesová (CAN) +2.996 s
    14. Sandra Gaspariniová (ITA) +3.215 s
    15. Summer Britcherová (USA) +3.655 s
    16. Ulla Zirneová (LAT) +3.759 s
    17. Olina Šchumovová (UKR) +3.852 s
    18. Natalia Wojtusciszynová (POL) +3.868 s
    19. Miriam Kastlungerová (AUT) +3.977 s
    20. Andrea Voetterová (ITA) +4.190 s
    21. Ewa Kulsová (POL) +4.238 s
    22. Nina Reithmayerová (AUT) +4.403 s
    23. Sandra Robatscherová (ITA) +4.669 s
    24. Birgit Platzerová (AUT) +4.900 s
    25. Vendula Kotenová (CZE) +5.529 s
    26. Viera Gburová (SVK) +5.553 s
    27. Morgane Bonnefoyová (FRA) +5.830 s
    28. Olina Steckivová (UKR) +6.029 s
    29. Jelizaveta Axenová (KAZ) +6.665 s
    30. Eunryung Sung (KOR) +7.040 s
    31. Raluca Stramaturaruová (ROU) +7.342 s
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní sánkarskej disciplíny žien na XXII. Olympijských hrách, ktoré tento rok hostí ruské Soči! Volám sa Lukáš R. Ovšonka a ja Vás budem pravidelnými príspevkami informovať o priebehu 2. dňa poslednej štvrtej jazdy sánkarskej disciplíny, ktoré by malo byť zahájené o 17:10 nášho času.

    Preteky na saniach sa po prvý raz objavili na zimnom športovom sviatku v roku 1946. Od počiatku sa súťažilo v troch disciplínach a to: muži jednotlivci, ženy jednotlivkyne a dvojice.

    Medzi favoritky v tejto disciplíne patria už dlhšie roky nemecké reprezentantky, ktoré majú na štartovej listine tri zvučné mená, a to: Tatiana Hüfnerová, Natália Geisenbergerová a Anke Wischniewskiová.
    Tatiana Hüfnerová – obhajkyňa titulu z Vancouveru, momentálne jej patrí 3. priečka vo svetovom rebríčku.
    Natália Geisenbergerová nemecká sánkarka vybojovala vo Vancouveri bronzovú medailu a vo svetovom rankingu momentálne kraľuje na prvej pozícii.
    Anke Wischniewskiová – tejto nemeckej sánkarke patrí v rebríčku svetového pohára štvrté miesto, vo Vancouveri skončila piata.

    Predstavil som Vám tri nemecké favoritky na zisk prvenstva, teraz sa pozrieme aj do iných krajín:
    Rakúšanky majú v olympijskej dedine Ninu Reithmayerovú, ktorej sezóna nevyšla podľa predstáv, keďže obsadila v rebríčku 17. miesto. Rakúska sánkarka je však obhajkyňou striebra spred štyroch rokov a svoju skvelú jazdu môže zopakovať aj tentokrát. Na Olympijských hrách sa dejú rôzne prekvapenia.

    Pri pohľade do štartovej listiny na vlajku hostiteľskej krajiny Rusko svieti meno Tatiana Ivanovová, ktorá sa dokázala v svetovom rebríčku umiestniť na 8. pozícii. Zimné olympijské hry vo Vancouveri boli pre ruskú sánkarku možno nešťastné, keďže stratila na medailovú tretiu priečku len 80 tisícin sekundy.

    Môžem ešte doplniť poslednú favoritku, ktorou je Američanka Kate Hansenová, ktorá vybojovala vo svetovom rebríčku úctyhodné 7. miesto, avšak nemôžem porovnať výkon z olympiády vo Vancouveri, pretože americká reprezentantka sa hier v zámorí nezúčastnila.

    Jedinou Slovenkou na štartovej listine je Viera Gburová. Pre rodáčku z Gelnice to bude premiéra na najväčšom športovom zimnom sviatku. V tréningoch sa naša sánkarka umiestnila v druhej desiatke.

    Ako sa bude vyvíjať druhý sánkarsky deň žien, či potvrdia medailové ašpirantky svoju formu na tomto podujatí a ako sa bude dariť aj našej reprezentantke, toho všetkého môžete byť svedkami v našom prenose, ktorý začína o 17:10 SEČ.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 17:10.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Lukáš Rastislav Ovšonka