Ženy (3. jazda) 1. N. Geisenbergerová (GER) (kon.) | Ženy (4. jazda) Víťazka: N. Geisenbergerová (GER) (kon.)
koniec udalosti
Ženy (3. jazda)

1. N. Geisenbergerová (GER)

(2. Tatiana Hufnerová (GER), 3. Erin Hamlinová (USA))

Utorok 11.02.2014, 15:30 • Sliding Centre Sanki • Zimné olympijské hry - Sánky
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 15:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní sánkarskej disciplíny žien na XXII. Olympijských hrách, ktoré tento rok hostí ruské Soči! Volám sa Lukáš R. Ovšonka a ja Vás budem pravidelnými príspevkami informovať o priebehu 2. dňa (3. jazdy) sánkarskej disciplíny, ktoré by malo byť zahájené o 15:30 nášho času.

    Preteky na saniach sa po prvý raz objavili na zimnom športovom sviatku v roku 1946. Od počiatku sa súťažilo v troch disciplínach a to: muži jednotlivci, ženy jednotlivkyne a dvojice.

    Medzi favoritky v tejto disciplíne patria už dlhšie roky nemecké reprezentantky, ktoré majú na štartovej listine tri zvučné mená, a to: Tatiana Hüfnerová, Natália Geisenbergerová a Anke Wischniewskiová.
    Tatiana Hüfnerová – obhajkyňa titulu z Vancouveru, momentálne jej patrí 3. priečka vo svetovom rebríčku.
    Natália Geisenbergerová nemecká sánkarka vybojovala vo Vancouveri bronzovú medailu a vo svetovom rankingu momentálne kraľuje na prvej pozícii.
    Anke Wischniewskiová – tejto nemeckej sánkarke patrí v rebríčku svetového pohára štvrté miesto, vo Vancouveri skončila piata.

    Predstavil som Vám tri nemecké favoritky na zisk prvenstva, teraz sa pozrieme aj do iných krajín:
    Rakúšanky majú v olympijskej dedine Ninu Reithmayerovú, ktorej sezóna nevyšla podľa predstáv, keďže obsadila v rebríčku 17. miesto. Rakúska sánkarka je však obhajkyňou striebra spred štyroch rokov a svoju skvelú jazdu môže zopakovať aj tentokrát. Na Olympijských hrách sa dejú rôzne prekvapenia.

    Pri pohľade do štartovej listiny na vlajku hostiteľskej krajiny Rusko svieti meno Tatiana Ivanovová, ktorá sa dokázala v svetovom rebríčku umiestniť na 8. pozícii. Zimné olympijské hry vo Vancouveri boli pre ruskú sánkarku možno nešťastné, keďže stratila na medailovú tretiu priečku len 80 tisícin sekundy.

    Môžem ešte doplniť poslednú favoritku, ktorou je Američanka Kate Hansenová, ktorá vybojovala vo svetovom rebríčku úctyhodné 7. miesto, avšak nemôžem porovnať výkon z olympiády vo Vancouveri, pretože americká reprezentantka sa hier v zámorí nezúčastnila.

    Jedinou Slovenkou na štartovej listine je Viera Gburová. Pre rodáčku z Gelnice to bude premiéra na najväčšom športovom zimnom sviatku. V tréningoch sa naša sánkarka umiestnila v druhej desiatke.

    Ako sa bude vyvíjať druhý sánkarsky deň žien, či potvrdia medailové ašpirantky svoju formu na tomto podujatí a ako sa bude dariť aj našej reprezentantke, toho všetkého môžete byť svedkami v našom prenose, ktorý začína o 15:30 SEČ.
     
    Do pozornosti pridávam aj straty sánkariek po včerajšom dni, v ktorých bola najlepšia obhajkyňa zlata z Vancouveru – Natália Geisenbergerová:

    Aktuálny stav časov po prvom dni:

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 1:39.814 min.
    2. Tatjana Hüfnerová (GER) +0.766 s
    3. Erin Hamlinová (USA) +0.818 s
    4. Natalia Chorevová (RUS) +1.034 s
    5. Alex Goughová (CAN) +1.052 s
    6. Kimberley McRaeová (CAN) +1.105 s
    7. Taťjana Ivanovová (RUS) +1.135 s
    8. Anke Wischnewskiová (GER) +1.152 s
    9. Martina Kocherová (SUI) +1.200 s
    10. Kate Hansenová (USA) +1.561 s
    11. Eliza Tirumaová (LAT) +1.763 s
    12. Jekatěrina Baturinová (RUS) +1.906 s
    13. Arianne Jonesová (CAN) +2.016 s
    14. Sandra Gaspariniová (ITA) +2.021 s
    15. Summer Britcherová (USA) +2.338 s
    16. Ulla Zirneová (LAT) +2.470 s
    17. Olina Šchumovová (UKR) +2.489 s
    18. Natalia Wojtusciszynová (POL) +2.492 s
    19. Nina Reithmayerová (AUT) +2.554 s
    20. Ewa Kulsová (POL) +2.579 s
    21. Miriam Kastlungerová (AUT) +2.603 s
    22. Andrea Voetterová (ITA) +2.715 s
    23. Sandra Robatscherová (ITA) +2.756 s
    24. Birgit Platzerová (AUT) +2.905 s
    25. Vendula Kotenová (CZE) +3.438 s
    26. Viera Gburová (SVK) +3.536 s
    27. Morgane Bonnefoyová (FRA) +3.647 s
    28. Olina Steckivová (UKR) +3.803 s
    29. Jelizaveta Axenová (KAZ) +4.090 s
    30. Eunryung Sung (KOR) +4.319 s
    31. Raluca Stramaturaruová (ROU) +4.869 s
     
    V Sanki Sliding Centre je už všetko pripravené. O malú chvíľu príde na štart prvá sánkarka, ktorou bude úradujúca majsterka z Vancouver – Natália Geisenbergerová.
     
    15:30
    Tretia sánkarska jazda žien práve začala!
     
    Pripomínam, že nemecká reprezentantka, ktorá sa teraz postavila na štartové pole dokázala prekonať traťový rekord!
     
    Natalie Geisenbergerová finišuje v cieľovej pasáži s časom 49,765 a je to nový traťový rekord! Po tejto sánkarke sa nám v ľadovom koryte predstaví jej krajanka Tatiana Hufnerová.
     
    Nemecká zástupkyňa Hufnerová prichádza do finišu s časom 50,048, čo ju posiela za Geisenbergerovú na priebežné druhé miesto. Po dvoch Nemkách príde na trať Američanka Erin Hamlinová.
     
    Americká reprezentantka Hamlinová prešla ľadovou dráhou s časom 50,165, ktorý ju zaraďuje na zatiaľ poslednú tretiu pozíciu. Po Američanke sa bude od dvoch žrdí na štarte odrážať ruská zástupkyňa Natalia Choreová.
     
    Ruská sánkarka prichádza po nestabilnej jazde do finišu s časom 50,599, a tak sa dostáva na štvrté miesto. Na ľadovom koryte bude po Ruske ukazovať svoje schopnosti Alex Coughová.
     
    Kanadská nádej finišuje po rýchlej jazde ľadovým korytom na štvrtej priečke s časom 50,286. Po kanadskej zástupkyni budeme svedkami jazdy od jej krajanky Kimberley McRaeovej.
     
    Reprezentantka javorového listu predviedla svoju jazdu s časom 50,536, ktorý ju posiela len na piatu pozíciu. V cieli máme tak prvú päticu pretekáriek. Ďalšiu "päťku" bude otvárať Tatiana Ivanovová, ktorá je pripravená na štarte.
     
    Domáca jazdkyňa predviedla jazdu hodnú len 6. miesta s časom 50,450. Na trati bude teraz svoje schopnosti predvádzať ďalšia nemecká favoritka Anke Wischniewskiová, ktorej sa však včera príliš nedarilo.
     
    Tretia nemecká sánkarka Wischniewskiová prešla cieľovú čiaru na svojich saniach s časom 50,462. Tento čas stačí bohužial len na 7. priečku. Po nej bude nasledovať jazda od Švajčiarky Martiny Kocherovej.
     
    Reprezentanka helvétskeho kríža "prefrčala" cieľovou rovinou s časom 50,593 a zaraďuje sa tak na 9. miesto. Po tejto sánkarke bude nasledovať jazda od Američanky Hansenovej.
     
    Americká pretekárka Kate Hansenová sa dokázala umiestniť na priebežnej 10. priečke s časom 50,793. Na štartovom poli je pripravená na svoj špurt Eliza Tirumová, ktorá otvára druhú desiatku sánkariek.
     
    Lotyšská zástupkyňa dokončila svoju jazdu ľadovým korytom s časom 50,758, ktorý ju posiela na tú istú pozíciu, z akej aj štartovala. Po Lotyške budeme mať možnosť sledovať jazdu od domácej pretekárky Baturinovej.
     
    Jekaterina Baturinová, reprezentantka Ruska, zvládla svoj jazdu s časom v hodnote 50,629 a zaraďuje sa na priebežné posledné miesto. Po Ruske bude silu štartových odrážadiel testovať Arriane Jonesová.
     
    Kanadská zástupkyňa Jonesová vykonala jazdu korytom s časom 50,745 a dostáva sa len na 13. miesto. Po kanadskej reprezentantke bude nasledovať jazda od Sandry Gaspariniovej.
     
    Talianska reprezentantka Sandra Gaspariniová sa dokázala umiestniť len na 14. pozícii s časom 50,959. Po talianskej zástupkyni príde na počiatočné miesto štartu Summer Britcherová.
     
    Americká sánkarka finišuje na doterajšej 15. priečke s časom 51,082 po nie veľmi kvalitne predvedenej jazde. Po nej bude nasledovať špurt korytom od Ully Zirneovej.
     
    Lotyšská reprezentantka prichádza do cieľového poľa s časom v tejto jazde 51,054 s takmer štvorsekundovou stratou a zaraďuje sa na 16. miesto. Po tjeto sánkarke budeme svedkami jazdy od Oleny Šchumovovej.
     
    Ukraijinská zástupkyňa dochádza do finišu na 17. pozícii po čase v tejto jazde 51,128. Po Olene Šchumovovej príde na trať Natalia Wojtusciszynová.
     
    Poľská sánkarka dokázala svoju jazdu prezentovať časom 51,141 a zaraďuje sa na 18. miesto. Po poľskej zástupkyni budeme svedkami jazdy od rakúskej favoritky Niny Reithmayerovej, ktorej však prvý deň nevyšiel podľa predstáv.
     
    Nina Reithmayerová finišuje po rýchlej jazde s odmeraným časom 51,614 a posiela ju to na 19. miesto. Po rakúskej nádeji príde na štart Ewa Kulsová.
     
    Poľská zástupkyňa dorazila do cieľa na 19. pozícii s časom v tejto jazde 51,424. Po Kulsovej bude na trati predvádzať svoje schopnosti Miriam Kastlungerová.
     
    Rakúska sánkarka prešla cieľovou čiarou s časom 51,139 a patrí jej tak priebežné 19. miesto. Po rakúskej reprezentantke, budeme svedkami špurtu korytom od Andrey Voetterovej.
     
    Talianska reprezentantka Voetterová sa dokázala po svojej jazde umiestniť na 20. pozícii s časom 51,240. Po tejto sánkarke bude silu štartových žrdí skúšať krajanka Sandra Robatscherová.
     
    Druhá talianska zástupkyňa na štartovej listine prišla do finišu ako dvadsiata tretia s časom 51,678. Po Talianke prichádza na štartové pole Rakúšanka Birgit Platzerová.
     
    Rakúska reprezentantka predviedla veľmi nestabilnú jazdu a zaraďuje sa na 24. miesto s časom 51,760. Po nej prichádza česká sánkarka Vendula Kotenová.
     
    Jediná česká zástupkyňa na štartovej listine prichádza do cieľa na 25. mieste s časom 51,856.
     
    Na štarte už máme pripravenú aj Vieru Gburovú tak jej držme palce, rovnako ako Anastasii Kuzminovej, ktorá momentálne bojuje v biatlone o medailové pozície!
     
    Slovenská sánkarka Viera Gburová nakoniec prišla do finišu len na 26. priečke s časom 51,782. Po Slovenke príde na rad francúzska zástupkyňa Morgane Bonnefoyová.
     
    Morgane Bonnefoyová dokončila svoju jazdu s časom 51,948 na poslednej pozícii a na štartovú čiaru prichádza Ukrajinka Olena Steckivová.
     
    Olena Steckivová sa zaraďuje na posledné miesto časom hodným 51,991. Po nej máme na štarte pripravenú Jelizavetu Axenovovú.
     
    Reprezentantka Kazachstanu "prefrčala" ľadovým korytom s časom 52,340 a patrí jej posledná priečka. Po nej bude figurovať v štartovom poli predposledná jazdkyňa a tou je Kórejčanka Eunryung Sungová.
     
    Kórejská jazdkyňa Sungová dokázala jazdu zvládnuť s časom 52,486 a patrí jej posledné miesto. Na štartové pole sa nám dostáva posledná pretekárka, ktorou je Rumunka Stramaturaruová.
     
    Raluca Stramaturaruová sa umiestnila ako posledná v tretej jazde, keď jej patrí čas 52,238 a toutou jazdou uzatvára tretiu jazdu sánkarskeho programu žien!
     
    16:32
    Koniec tretej jazdy v sánkovaní žien!
     
    Vážeí športoví priatelia, skončila sa nám tretia jazda sánkarskeho programu žien, v ktorých sa najlepšie umiestnila Natalie Geisenbergerová, ktorá ak nepokazí finálnu jazdu, tak sa bude môcť tešiť z olympijského zlata!

    Štvrtá jazda žien je naplánovaná na 17:10 a srdečne Vás ju z komentátorskeho miesta pozývam sledovať.
     
    Kompletné výsledky po tretej jazde:

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 2:29.579 min.
    2. Tatjana Hüfnerová (GER) +1.049 s
    3. Erin Hamlinová (USA) +1.218 s
    4. Alex Goughová (CAN) +1.573 s
    5. Kimberley McRaeová (CAN) +1.696 s
    6. Taťjana Ivanovová (RUS) +1.820 s
    7. Anke Wischnewskiová (GER) +1.849 s
    8. Natalia Chorevová (RUS) +1.868 s
    9. Martina Kocherová (SUI) +2.028 s
    10. Kate Hansenová (USA) +2.589 s
    11. Eliza Tirumaová (LAT) +2.756 s
    12. Jekatěrina Baturinová (RUS) +2.770 s
    13. Arianne Jonesová (CAN) +2.996 s
    14. Sandra Gaspariniová (ITA) +3.215 s
    15. Summer Britcherová (USA) +3.655 s
    16. Ulla Zirneová (LAT) +3.759 s
    17. Olina Šchumovová (UKR) +3.852 s
    18. Natalia Wojtusciszynová (POL) +3.868 s
    19. Miriam Kastlungerová (AUT) +3.977 s
    20. Andrea Voetterová (ITA) +4.190 s
    21. Ewa Kulsová (POL) +4.238 s
    22. Nina Reithmayerová (AUT) +4.403 s
    23. Sandra Robatscherová (ITA) +4.669 s
    24. Birgit Platzerová (AUT) +4.900 s
    25. Vendula Kotenová (CZE) +5.529 s
    26. Viera Gburová (SVK) +5.553 s
    27. Morgane Bonnefoyová (FRA) +5.830 s
    28. Olina Steckivová (UKR) +6.029 s
    29. Jelizaveta Axenová (KAZ) +6.665 s
    30. Eunryung Sung (KOR) +7.040 s
    31. Raluca Stramaturaruová (ROU) +7.342 s (16:38:25)

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Lukáš Rastislav Ovšonka